- 22 Mart 2019
- 1.032
- 1.116
- 83
- 32
Tabiki ciddi bir mesafe koyardim sizin gibi ama burada esinizin kabahati yok.Aile dusuncesizse esiniz ne yapsin.Gerci ablayla gezme muhabbetinde ablasinin tarafını tutmus olabilir ama yine de hersey sizin elinizde.Esinizi en guzel siz kendi tarafınıza cevirirsiniz.Evet sinirlerim inanilmaz yiprandi hem hamilelik suresince basima gelenler hem de esimin ailesinin o sure zarfinda yaptiklari sonrasinda dogum ve cocuk bakma cok degistirdi beni. Tahammülsüz oldum ve her şeyi o anda düşünmeden soyler oldum.
Soyle anlatim 3bucuk aylik hamileykem evime hirsiz girdi arabamiz cuzdanimiz telimiz calindi esimin ailesi vah vah dedi ama o sure de bir seye ihtiyaciniz var mi diye sormadi kendi ailem altindaki arabalari esime verdiler. Daha sonra yine aramadilar sormadilar calisiyordum 6 aylikken calistigimiz sirket batti 3 ay maas alamadim isten cikmak zorunda kaldim cocugun eksiklerini tamamlamaya calisiyoruz bir yandan kira bir yandan ev gecindir tek maasla 1 kere bile sormadilar ihtiyaciniz var mi diye ailem oglumun odasini aldi onlar yine bir sey yapmadi dogurdum sezeryan oldum evime anneme geldim 1 ay boyunca yanima bir kere gorumcem bir kere de kayinvalidem ugradi o kadar bu da yetmedi ilk gunler kayinvalidem bende kaldi guya yardim edecek evi b..k goturuyor bir yerde coraplari bir yerde kiyagetleri banyo les ben kalkamiyorum lavabonun halini gordum dedim ki bi temizligim 4. Gunum laf olsun diye diyorum belki temizler diye tamam sen temizle dedi oldugum yerden kalkamiyorum. Siz olsaydiniz ayni hurmeti gosterebilir miydiniz?
O dengeyi kuramazsan o tavrı da görürsün ne yazık ki.He doğru mu değil ama erkekler misillemeyi sever bu yüzden evlilikte denge sağlayan kadındır zaten.
Ne olursa olsun eşinizle aranız da sıkıntı yaratmasına müsade etmeyin.Emin olun ki bu sadece ilişkinizi yıpratır. eşiniz sizin için gec de olsa gelmiş sonuçta.Ben ablasina gitmesine hic kizmadim ki gitse de gelir diye dusundum ama bir sure sonra arayip disari cikalim ablamlarla demesine kizdim tamam bir haftadir ailemdeyim de hep gelmiyorum ki esim de gelmiyor. Onu da gorsunler diye dusundum yani gelip sonra cikalim dese onu bile anlardim mesele hic ugramak istememesi disari cikalim muhabbeti bu da ayip degil mi ?
Evet bazen bencil olabiliyorum ama emin olun esimin ailesi de en az benim kadar bencildir. Yani benim bu derece onlara ilgisiz olmamda onlarin da bana karsi olan ilgisizligi var ve malesef bu bir sure sonra duzelmiyor hep oyle devam ediyor.
Yeni doğum yapmışsın hormonlar seni bu hale getirmiş çok normal ama eşine haksızlık yapma soğutma adamı kendinden.Gönlünü alman lazım kesinlikle.Ben çok sağlayamıyorum sanırım. yapı olarak sinirli bir insanım doğumdan sonra tavan yaptı özellikle eşime karşı.
Tabiki ciddi bir mesafe koyardim sizin gibi ama burada esinizin kabahati yok.Aile dusuncesizse esiniz ne yapsin.Gerci ablayla gezme muhabbetinde ablasinin tarafını tutmus olabilir ama yine de hersey sizin elinizde.Esinizi en guzel siz kendi tarafınıza cevirirsiniz.
Ne olursa olsun eşinizle aranız da sıkıntı yaratmasına müsade etmeyin.Emin olun ki bu sadece ilişkinizi yıpratır. eşiniz sizin için gec de olsa gelmiş sonuçta.
Bir sorununuz olduğun da illa kendi dediğiniz olacak diye inat edeceğinize ılımlı olmaya çalışın, eşinizle konuşup ortak bir karar verirseniz bu kadar sıkıntı yaşanmaz ve iki taraf da mutlu olur.
Eşinizin ailesine kırgın olabilir yada çok samimi olmayabilirsiniz ama haklıyken davranışlarınızla kendinizi haksız konuma getiriyorsunuz ve eşinizle aranız da sürekli itişmelerinize neden oluyor. Bazen olayları çok da üstelememek gerekiyor ve şunu göz önünde bulundurun ki eşinizle evinize döneceksiniz eviniz de ne sizin ne de eşiniz ailesi olacak.Bence yolda sorunlarınızı bitirip evinize mutlu bir şekil de gidin.
Ailesine yaptığımın ayıp olduğunu düşünmüyorum çok torunlarınö düşündüklerini de sanmıyorum benim tek üzüldüğüm nokta ablasını istemiyor gibi gorunmek oldu aslinda suanda.
Onlar torunu düşünsün ya da düşünmesin. Önemli olan onlar değil, eşiniz. Onun ne hissettiği, sizin ona nasıl hissettirdiğiniz.
Aynı şeyi eşinizin size yaptığını düşünün.
1 hafta ailesinde kalmış olsa, siz yeni gelmiş, eşiniz ve ablanızla gezmek isterken o size "annem de annem, hazırlık, büyüğe saygı" vs deyip dursa "eeh sana da ailene de..." demez misiniz?
Ailesi hiçbir şeye yardım etmemiş, hal hatır sormamış, bunlara bozulmuşsunuz tamam ama sanırım evliliğinize kötü bir etkileri de olmuyor. Zaten çok iç içe değilsiniz.
Yapmadılarsa oğullarına yapmadılar, böyle düşünün.
Eşiniz ailenizle aralarındaki farkı anlayabilecek biriyse zaten üzülüyordur. Ama ailesi sonuçta.
Gün gelir onların yaptıklarını/yapmadıklarını unutur ama sizin bu meseleler yüzünden ona hissettirdiklerinizi unutmaz.
O yüzden daha yapıcı olmaya çalışın. Siz gitmek istemiyor olabilirsiniz ama eşiniz ne yaparlarsa yapsınlar ister.
Ailesi sizinkiler kadar ilgili değil diye koştur koştur annenize babanıza gelmek zorunda değil.
Bu şekilde evliliğinize zarar verirsiniz sadece.
Yeni doğum yapmışsın hormonlar seni bu hale getirmiş çok normal ama eşine haksızlık yapma soğutma adamı kendinden.Gönlünü alman lazım kesinlikle.
Bizde sadece bu konuda uyumluyuz. Yoksa oyle cokta iyi degiliz herzaman aileler mutlu olsun iste.Biz de boyle bir iletisim yok malesef catisma halindeyiz surekli. Keske boyle olsa ne güzel Allah bozmasın keyfinizi. Ben boyle bi teklifte bulunsam neden ilk sizin aileye gidiyoruz gibi bir tepki ya da ona benzer bi tepki alirdim heralde
Iyi de oraya kadar gitmisken küs de degilken gitseydiniz eşinizin ailesi torun gormek istiyorlardir belki.Esiniz aslinda hakli olan taraf.Merhaba diyip konuya geçmek istiyorum hemen. Sorun: eşimle kavga ettik zaten son zamanlarda çok kavga ediyoruz gerek benim sinirliliğim gerek onun düşüncesizliği ve odunluğu. 4 ay önce doğum yaptım 1 haftadır da annemdeyim kendi şehrimde eşimin ailesi de aynı şehirde aslında biz iş için başka şehire taşındık. Ben de annemleri ve kardeşlerimi ozledigim icin 1 haftadir annemdeyim esim haftasonu gelip alir genelde bugun gelecekti fakat ilk ablasina ugradi benim annem de esim geliyor diye hazirlik yapti biraz. esim arayip ablamlar beraber gezelim diyor dedi o ara disarda kiz kardesimle dolasiyorum cocugu da aldik mahalle de dolasiyoruz ben de annemlere ayip olur diye istemedigimi soyledim esim sinirlendi konu ablasini istemiyoruma geldi kavga ettik. Ona gore benim bahanemmis bu. Yani bi haftadir ben burdayim ama ailemin de beklentisi oluyordur damatlarini da gormek istiyorlar. Neyse kavga ettik esim gelmeyecegini soyledi ben de gelmemesini soyledim kapattik. Anneme de esimin gelmeyecegini soyledim az cok anladi tartistigimizi bozuntuya vermedi.aksam oldu esim aradi geliyor geldi ama elinde telefon ne muhabbet sohbet lanet ettim. Herkes yattiktan sonra elinde telle oynamasindan kaynakli laf soktum pek orali olmadi bir sure sonra da sabah erkenden bizimkilere geceriz diyor. Ben de bunun icin mi buraya geldin dedim ve yine kavga ettik gerildik kimse farketmedi tabi basti gitti beyefendi annem bir tek gittigini farketti aramizda kucuk munakasa ettigimizi soyledim kapattim konuyu. Fakat icim doldu esime karsi. Ne yapmaliyim? Nasil davranmaliyim. Haksiz miyim degil miyim yorumlariniza ihtiyacim var.
O zaman problem yok bence.Kaç tanesi arıyor ki zaten. Kimse insanın kendi evladı kadar olamaz. Anneniz için çok da önemli olmamalı, çok da pohpohlanmamalı damat. Sizi görüyor mu torunu görüyor mu önemli olan o.Esimleyken gidiyorum ama esim olmadan kaldigimda gitmiyorum ha gorumcem cagirirsa giderim ama. Bunda biraz da bastaneri gelen karsi tarafin tavrinin da etkisi var. Benlik bir durum degil beni hamileyken bir kere bile arayip nasilsin diye sormadilar mesela. Ama esimleyken esit gideriz
O zaman problem yok bence.Kaç tanesi arıyor ki zaten. Kimse insanın kendi evladı kadar olamaz. Anneniz için çok da önemli olmamalı, çok da pohpohlanmamalı damat. Sizi görüyor mu torunu görüyor mu önemli olan o.
Kk da açılan gelini kaynanaya götürme konuları arasında hiç bu kadar haklı bir koca görmemiştim.
Eşiniz tamamen haklı. Siz nasıl annem özendi diyorsanız onun annesi de torun görmeye özendi belki? Ama siz benc.ilsiniz biraz
Çocuk gibisiniz ikiniz de. Medusan kırılmaca darılmaca yok ama ikiniz de haksızsınız. Esin önce ablasına gitmek isteyebilir çok normal. Ben olsam ben de kayinvalideden önce ablama uğrarım.
Ha annenin evine gelip de sürekli telefonla oynaması yüzde yüz yanlış.
Ama sen de hem annene gelmesini istiyorsun hem de sen onun annesinin evine gitmiyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?