Aşılama Yılın son ayı ARALIK'ta aşılama yaptıracak olanlar buraya.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
gunaydın ercelf bugunde tık yok ablamın dedıgıne gore degerım hamılelık gosterıyor ara ara kasıklarıma sancı gırıyor akıntımda sarı ve uzuyor ben protesteron vajına jelı kullandım omu acaba boyle yaptı bılmıyorum neyse artık cumartesıyı bekleyecem senınde ınsallah sonucun hayırlı cıkar bızle paylas olurmu canım

Aşılamanın ertesi gününden saymak üzere 12.gün test yaptır deöişti bana doktor. Ve pozitif çıktı. Ama üçüz olduğu için mi çıktı hemen bilemiyorum. Bence yaptır, neden bilmem bana sen de hamileymişsin gibi geliiyor. :)

nadidem nezaman aşılama yaptırdın sen ve idrar testiyle mi öğrendin 12.günde sonucu bende aşılama yaptırdım da bugün 8.günüm

canım ben de fitil olarak kullanıyorum kimisi adeti geciktirmez diyor hatta düzenliyormuş bebek yoksa erken bile gelebiliyomuş adet ama benim zaten düzenlidir düzenli olanı da bozuyo sa onu bilemicem :) kullanıyoruz bakalım aynı belirtiler bende de var karnımın içi karışıyor pis bir adet sancısı giriyor batmalar kasılmalar hepsi var hiç iyi hissetmiyorum kendimi heran adet olucak gibiyim ama tuhaftır ki bunlar 1 haftadır var normalde adet olacaksam bu kadar keskin adet ağrılarım olmaz benim o yüzden ümitliyim.ben yarın gidiyorum kan testine.sana da dua edicem arkadaşım..

hımmm olabilir canım bana da tam 2 hafta sonra yaptır dedi idrarda çıkarmı evde kendim de yapabilirmiyim önce dedim yapabilirsin demişti.ama çıkabilir de çıkmayabilirde.ben yarın gidicem kan testine zaten daha fazla bekleyemicem varsa var yoksa da yok ona göre yolumuza bakarız böyle ümitlenmek daha kötü.senin ilk beta hcg kaçtı canım üçüz olduğu için yüksek çıkmış olabilir hem 10. günden sonra belli olur bence de ama garanti olsun.bir de aslında kese oluşup bölündükçe anlaşılıyor kaç embriyo olduğu ama hcg yüksek oluyor mu genede baştan bilmiyorum..

ercelfcim iyi dileklerin için teşekkür ederim.ilk dış gebeliğim 2. muayene de belli oldu aynen tahmin ettiğin gibi ilk muayene de kese görünmedi ve doktor şüphelendi bi baktıki kese tüpümde.ilkini ilaçla düşürdük.1.5 yıl sonra hiç beklemediğim bir anda gene hamile olduğumu öğrendim ve inan aklımın ucundan bile geçmezdi ikinci kez aynısı olacağı bu arada ilk dış gebelikten sonra hsg çektirdim tüpler açık çıktı.ikinci gebeliğimin dış gebelik olduğu ilk muayenede belli oldu doktorum ilkinden dolayı hazırlıklıydı buna.ama ilki kadar şanslı değildim aynı yerde ikinci dış gebelik olunca açık ameliyat dedi doktorum ve tüpüm alındı hasr yoktu oysaki tüpümde laparoskopi yapsaydı tüpümü kaybetmeyecektim ama hep dış gebelik riski olacaktı.ve benim kucağımda bir bebeğim yok ama kocaman bir sezeryan izim var.hala umudumu kaybetmedim.herşeyin hayırlısı umarım bebişin seninledir.sevgiler...

bugün 12. gün daha adet olmadım insallah hamileyimdir sabırsızlıkla bekliyorum:))))
bugun test yapıp ii haber vercek kimse yokmu??????????????

Son düzenleme:
tüm hamilelik belirtilerim var bekliyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
slm kızlar 29 aralıkta aşılamam olmuştu bugün kan verdim yarın sonucum açıklanacak adat olmadım umarımda olmam . ercelfcim seni merak ediyorum bugün seninde belli olacaktı nerelerdesin tatlım inşallah ikimizinde güzel haberlerini burda paylaşırız beklemek çok zor ne güzel bugün belli olcak diyodum sağlık ocağında sonucu yarın verecekler napalım((

bugün 12. gün daha adet olmadım insallah hamileyimdir sabırsızlıkla bekliyorum:))))
bugun test yapıp ii haber vercek kimse yokmu??????????????

benim dün 12.günümdü idrar tahlili yaptım çıkmadı.dr ayın 11 inde kan testi yap idrarda çıkmaz yapma demişti bakalım ona güveniyorum bugün 13.günüm sabah kan verdim.adetimin 28.günü normalde hiç şaşmaz daha olmadım ama güvenemiyorum çünkü bu ilaçlar benim feleğimi şaşırttı hangisi gebelik belirtisi hangisi ilaç etkisi hangisi adet belirtisi karar veremiyorum artık neyin ne olduğuna çünkü bir gün içinde çok farklı şeyler yaşıyorum.hatta benim aşılamadan hiç ümidim yok ama hala adet olmadığım için acabamı demeye başladım 12. günde idrarda çıkmamasıda normalmi acaba yani hamilelik varsa tabii.... sen ne zaman kan testi yaptıracaksın nanukcum??

15. gün cumartesi benim doktorum öyle söyledi bikaçgün daha sabretcem ama kanda çıkar diyorlar ben korkuyorum tahlil vermeye son güne kadar bekliycem idrarda adet geçmeden çıkma ihtimali düşükmüş:)))

nadidem nezaman aşılama yaptırdın sen ve idrar testiyle mi öğrendin 12.günde sonucu bende aşılama yaptırdım da bugün 8.günüm

Ben 8 aralıkta aşılama yaptırmıştım. ilk kan testini 22 aralıkta yaptım ve değerim 115 çıktı. idrar testi yapma bence, direk kan testi yaptır. daha güvenilir.

hımmm olabilir canım bana da tam 2 hafta sonra yaptır dedi idrarda çıkarmı evde kendim de yapabilirmiyim önce dedim yapabilirsin demişti.ama çıkabilir de çıkmayabilirde.ben yarın gidicem kan testine zaten daha fazla bekleyemicem varsa var yoksa da yok ona göre yolumuza bakarız böyle ümitlenmek daha kötü.senin ilk beta hcg kaçtı canım üçüz olduğu için yüksek çıkmış olabilir hem 10. günden sonra belli olur bence de ama garanti olsun.bir de aslında kese oluşup bölündükçe anlaşılıyor kaç embriyo olduğu ama hcg yüksek oluyor mu genede baştan bilmiyorum..[/QUOTE]

Benim aşılamadan sonraki 12.gün 115, 14.gün 334, 19.gün 2974 çıktı değerim. Doktor ilk değeri gördüğünde tek gibi dedi ama sonradan 3 oldular :)

15. gün cumartesi benim doktorum öyle söyledi bikaçgün daha sabretcem ama kanda çıkar diyorlar ben korkuyorum tahlil vermeye son güne kadar bekliycem idrarda adet geçmeden çıkma ihtimali düşükmüş:)))

umarım canım dünkü yaptığım idrar testi yanlıştır.valla yarın nasıl olcak her an adet olucam diye ödüm patlıyor.bu arada ercelfi merak ediyorum onla aynı gündü sonucumuz noldu acaba??? umarım hepimizin hayatında iyi şeyler olur...

test yanlış olma ihtimalı olabilir en iyi sonuç kan ama bazen onda bile pozitif oldugu halde negtif çıkma ihtimali varmış ama çok düşük bir ihtimal hayırlı haberlerini bekliyoruz canım sen yarın alcaksın sonucunu insallah tutunmuştur bebişin bende diken üstündeyim olcak gb agrım oluyo geçiyor sonra gene cumartesi olsa hemen sabah kan vericem hakkımızda hayırlısı

Kızlar hepinizi merakta bıraktığım için çok özür dilerim ama iç açıcı bir haber alamadığım için elim gitmedi bilgisayara.kan testimin sonucu negatif.
sabah idrar testi falan yapmadan gidip kan verdik tedavi gördüğüm merkezde onlar biz sizi ararız dediler eve döndüm öğlenden sonra aradılar 0.100 küsür gibi bişey çıkmış beta.şuanda kanda gebelik yok gözüküyor dedi hemşirem ama progestanı da östrojen bantını kullan 1-2 gün daha devam edelim bazen geç belli oluyor dedi.
zaten adet olacaksanız ilaçlara rağmen olursunuz dedi.ama çok gecikir de adet olmazsanız gelin yine dedi.
öyle işte.üzüldüm baya.ümitliydim yani.adet de olmadığım için.ama progestan yapıyo biliyorum hala adetten haber yok.bilmiyorum napıcaz bundan sonra.yani heralde pazartesiye kadar adet omayı beklerim olmazsam yine giderim.herşeyin hayırlısı ne diyim.umarım kötü bişey olmaz da bebek yoksa adetim başlar.ama ilaçları da bıraktırmadı ümidi mi var ki ben de anlamadım.ama benim ümidim yok.sözün bittiği yerdeyim.birdahaki ay ilk iş rapor çıkartmak hem 1 ay tedaviye ara vermiş olurum.sonra yine yolumuza devam ederiz.
ilk ve son aşılamam oldu bu da heralde.olmayınca aşılama da olsan tüp de yaptırsan olmuyor işte. zaten eşimde problem yok 1 kez doğal gebe kaldım sırf aklımda kalmasın acaba daha mı iyi olurdu dmeyeyim diye yaptırdım şu aşılamayı.ama birdaha yumurtam gelişince doğala bırakıcam heppp zaten rabbim doğal bi düzen kurmuş sistemini oturtmuş.şimdilik bu kadar canlarım.yine de düşünmeden edemiyorum çektiğim ağrılar sancılar geç yerleşen bir bebek mi acaba diye ama 50 -100 olurdu yada 20 falan olurdu hcg bişey olurdu dimi.Allahtan ümit kesilmez.sabahtan beri eşim gözümün içine bakıyor.iyi ki o var.onu çok seviyorum.o birkaç aya olacağına çok inanıyor.
ben de yine bir yıkımın arkasından karar verdim bu kadar ümit bağlamicam bu işe.zamanı var sanırım olacaktır.üstüne düşmicem yine olucam tedavimi ilaçlarımı içip kontrollerime gidicem ama bir yumurtaya ümit bağlayıp büyüdü mü büyümedi mi diye kendimi strese sokmicam.eşimle de istediğim zaman birlikte olucam.daha 26 yaşındayım.nasipse olucaktır.
hepinizi çok seviyorum.yazdıklarınızı okuyunca çok mutlu oldum.kendinize iyi bakın.

canım valla ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü aynı şeyleri sanki yarın bende yaşayacakmışım gibi geliyor,,büyük ihtimal benimde olmicak ama napalım kader deyip oturcaz işte.valla senden ümitliydim benimki olmazsa bile senin olcak diye bekledim neyse artık gelecek güzel günlere odaklanalım.bende yarın olmadı haberini veririm size dediğin gibi kasmaya gerek yok kocişlerle mutlu olalım meyveside gelir bigün elbet.öpüyorum seni kendine iyi bak.

progestan hap kullanıyorum o da adet geiktirmesi yapabiliyormuş sanırım erclfin söylediğine göre hala adet olmadım ben ona yoruyorum artık hiç hamile olacakmışım gibi gelmiyo ya neyse yarın görücez bakalım seninde bebiş olmuştur inşallah yarabbim sen gör bizleri....

Sakın ümizsizliğe kapılma. Biz 2 senedir uğraşıyorduk, bu zmana kısmet oldu. Herşeyin bir vakti zamanı varmış. Dediğin gibi, yaşın hala çok genç ve çok uzun zaman var önünde. Eşinle bol bol keyif yapın, gezin.. Çocuk bunların hepsini kısıstlayacak. Siz de o zamana kadar bu fırsattı iyi değerlendirin.

Kendine iyi bak..

canım sakın üzülme herşeyin hayırlısı.zaten yüzde 20 şansımız vardı giremedik 20 kişi içine ama dünyanın sonu değil.ben 4 yumurtam vardı 90 milyon spermle aşılama yapıldı rabbim istemeyince olmuyor.herşeyin zamanı var.hayat herşeye rağmen çok güzel sağlıklıyız mükemmel sevgi dolu kocalarımız var ve tıp çok çok ilerledi sefamız olsun.sıkma tatlı canını.sevgiyle....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…