Yıllarca Avrupalının Anne Babalığı Kınandı Ama....

Babamın benim için yaptığı masrafları sıralasam işin içinden çıkamam.
Dershanem,bir rahatsızlığımdan dolayı hastane masraflarım,çeyiz masraflarım...
Bir kez olsun hiç birinin lafını yapmamıştır.
Şimdi evleniyorum,niye bize bişey yapmadan gittin derdi de yok.
Hatta ne zaman sıkışırsan bana söyle sana para yollarım hep yanındayım der..
Yani ben anlamıyorum bu örnekteki babaları siz nerden buluyorsunuz bence onlar azınlıkta.
Benim dayılarım da hep benim babam gibidir kızlarına çocuklarına...
Ben bu yaşıma kadar sizin anlattığınız gibi bir baba ne duydum nede gördüm...

Yarın da ben onlar için elimden geleni yaparım ailem benim canım ciğerim sonuçta bunların laf edilmesi söz edilmesi çok itici ya...

Benim babam karşılık beklemeden büyüttü bizleri, ama kayinpederim sürekli para yardımı bekler. Ustelik esime bir kitap parası bile vermemiş okula giderken.. Başını okşayıp sevmemiş bile.. Hatta ben çocuklarımdan birini toprağa vermeden mezara girmiycem bile demiş adam. Evlatlık bekliyor hala çocuklarından.

Her insan aynı değil ve herkes anne baba olmayı beceremiyor ne yazık ki..

Bence bu işin Avrupalısı, Türkü falan Yok, verdiğin örneklere ben de ekleme yapayım hemen, eşimin babası daha biz 20 ki yaşlardayken eğer bu eve para vermezsen burda yaşayamazsın demişti.
Bu insanlıkla, hakkıyla anne baba olmakla alakalı birşey bence.

Anne babaya laf söylenmiş ama bizim çocuklar armut piş ağzıma düş şeklinde tabi bu fazla kormacılıktan da kaynaklanıyor o çocuklar 18 yaşında kendi sorumluluğunu alıyor ama en baştan öyle yetiştiriliyor sorumluluk alıyor her işin kendi görüyor okula tek başına gidiyor vs. Ben üniversitede çalışıyorum buraya gelen öğrenciler rahatına o kadar düşkün ki neredee hem okuyacaklar hem çalışacaklar o yaşta sorumluluk alacaklar yok öyle birşey. Daha okulu temiz tutmasını bilmiyorlar. O yüzden bizim ülkede o kurallar işlemez ama genelleme yapılmasını doğru bulmuyorum her anne baba karşılık beklemiyor

Cocuklari onlara sormadan yapiyoruz.
Dunyaya gelmek istiyor musun?
Benim sartlarim.bunlar..
Ona gore seni dunyaya getiricem..gibi bir durum olmadigina gore cocugu yapanlarin
Bu tarz karsilik bekleyerek cocuk buyutmelerine sinir oluyorum.

Tabi ki ana baba hakki var
Ama eli ekmek tuttugu gibi cocugua yuklenmek zora sokmak insancil degil

Genel de çocuklar aslında anne babalarında bekler, çok şükür ben öyle birşey karşılaşmadım, ama destek oldugum dönemde oldu tabi... Bu bir kural yada beklenti falan olmamalı..
Allah cocuklarımıza ilerde de hep destek olabileceğimiz durumlar nasip etsin, Onlar değil biz onların hep yanında, arkasında olmalıyız..

Hayat şartlarımız da çok farklı yalnız.Bu konu degil birçok konuda daha duyarlılar gibi geliyor bana da fakat.Onların anne babası birşey istemez .Neden?Çünkü hepsinin anne babası kültürlü,eğitimli ve çalışan kişiler.Bizde eşler ev hanımı ve erkekler 3 kuruş emekli maaşıyla geçinen insanlar.Bir de geçmişte ne yaşamışlarsa aynılarını evlatlarından bekleyen insanlar.

Keşke bizim anne babalarımızda bizi sorumluluk alma bilinciyle, bağımsız bir birey kafasında yetiştirse bizi 18 yaşında kapının önüne koysa.
Böyle bağımlı, pasif, kendi kararını almaktan aciz insan topluluğu olmasak.
Öyle bir ana babaya bağımlıyızki o ana baba ölünce çocuklar (yetişkinler) sudan çıkmış balık gibi ortada kalıyor.
Yazık değil mi bu hayatlara?
Bu mudur aile olmak?
Hayır değil.
Tamam tamam siz bana bakmayın.
Ben zaten yanlış coğrafyasa doğmuşum.

Aynen düşünsene bir evde gelin kaynana elti görümce kabile gibi yasayan aileler var hala bu devirde

Galiba bu olay erkek cocugu olan ailelerde oluyor.Benim teyzem de böyle çünkü asla kızından beklemez ama oğlundan bekler.

Öyle saçma bir ailem olsa ne minnet ederim nede parami veririm benim Ailem evlendim hala para gönderir cocuklarimin2benim herseyimi onlar almak ister oraya gidince kayınbabm yine öyle evimizi aldı esya düğün takı hepsini o aldı yani bizde öyle bir aile yok çevremde ve o arkadasinkini okuyunca yuhhh yani dedim bizi yapmalarini biz istemiyoruz sonuçta mecbur bakacaklar evlatlarda isterse ev alır araba alır para verir yani öyle insanlar bakıma muhtaç kalirlar anne baba düzgün olursa zaten evladı bakar ona ne avrupa ne turkiye önemli olan insan olabilmek insan olan heryerde insan

Bizdeki şu avrupa övme merakı ne olacak bilmiyorum,
Avrupadakiler bizi bu kadar övmez.
Belki onlardaki çocuklarda bizdeki fedakar anne babalara özeniyordur ne dersiniz ?

övmüyorlar. özenmiyorlar. kiskanmiyorlar. Emin olabilirsin. kolumu keserim eger özenirlerse.
3 degisik ülkede yasadim (biri avrupada ülkesi degildi) övülen tek yönümüz eglence anlayisimiz. oynak bir millet olarak taniyorlar bizi.
kimse bizim aile yapimiza özenmiyor. fedakar degil perisan anne olarak geciyor avrupada bu konular. cocuklar merhametli büyüyür, 6 yasinda evde is yapiyor annesi spora gidebilsin diye.
bizimkiler Sabah 6 aksam 12 mekik dokuyor ve 50 yasinda pert durumda hastalik hastasi olmus oluyor. avrupalilar bu duruma hiccccccc özenmiyor.

Arkadaşlarınızın ne kadar ilginç aileleri var benim crvremdekiler hiç öyle değil tam tersi onlar çocuklarına ev araba alıyor. Ya da almasına yardım ediyor

Aynen düşünsene bir evde gelin kaynana elti görümce kabile gibi yasayan aileler var hala bu devirde

Kimse farkında değil ama en tehlikelisi hala bunun devam etmesi.

Bu ısrar aile ilişkilerinin tamamen kopma noktasına gelmesine sebep oluyor ve kimse bunu görmüyor.
İnsanlar gözü dönmüş vaziyette hala çocuklara sahip olmaya çalışıyor.

Her gün burada bir kayınvalide, kp, anne ,baba ile ilgili istisnasız konu açılıyor.

Hep bir mesafe diyoruz. Çünkü kimse kimsenin hayatına saygı duymuyor.

Aile ilişkilerinin tamamen kopma noktasına az bir eşik kaldığını düşünüyorum.

Bizim kocaman ailelerimiz kapıları, yaşamları ayrkıykende beraber olabilmeyi beceremezse beğenilmeyen avrupa ve amerikadan beter olacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…