- 2 Ekim 2012
- 3.665
- 3.118
- 173
- Konu Sahibi nicksizbikims
-
Kimse farkında değil ama en tehlikelisi hala bunun devam etmesi.
Bu ısrar aile ilişkilerinin tamamen kopma noktasına gelmesine sebep oluyor ve kimse bunu görmüyor.
İnsanlar gözü dönmüş vaziyette hala çocuklara sahip olmaya çalışıyor.
Her gün burada bir kayınvalide, kp, anne ,baba ile ilgili istisnasız konu açılıyor.
Hep bir mesafe diyoruz. Çünkü kimse kimsenin hayatına saygı duymuyor.
Aile ilişkilerinin tamamen kopma noktasına az bir eşik kaldığını düşünüyorum.
Bizim kocaman ailelerimiz kapıları, yaşamları ayrkıykende beraber olabilmeyi beceremezse beğenilmeyen avrupa ve amerikadan beter olacağız.
Arkadaşlarınızın ne kadar ilginç aileleri var benim crvremdekiler hiç öyle değil tam tersi onlar çocuklarına ev araba alıyor.Ya da almasına yardım ediyor
Öyle saçma bir ailem olsa ne minnet ederim nede parami veririm benim Ailem evlendim hala para gönderir cocuklarimin2benim herseyimi onlar almak ister oraya gidince kayınbabm yine öyle evimizi aldı esya düğün takı hepsini o aldı yani bizde öyle bir aile yok çevremde ve o arkadasinkini okuyunca yuhhh yani dedim bizi yapmalarini biz istemiyoruz sonuçta mecbur bakacaklar evlatlarda isterse ev alır araba alır para verir yani öyle insanlar bakıma muhtaç kalirlar anne baba düzgün olursa zaten evladı bakar ona ne avrupa ne turkiye önemli olan insan olabilmek insan olan heryerde insan
Aynen öyle cnm. Bizim bu aile beraberligimizi ve tutumlulugumuza sasiriyorlar.Bizdeki şu avrupa övme merakı ne olacak bilmiyorum,
Avrupadakiler bizi bu kadar övmez.
Belki onlardaki çocuklarda bizdeki fedakar anne babalara özeniyordur ne dersiniz ?
Benim en çok özendiğim şeyler evleri. Müstakil, kocaman bahçeli, her evde köpek falan
Aynen harfi harfine Katılıyorum .,Kimse farkında değil ama en tehlikelisi hala bunun devam etmesi.
Bu ısrar aile ilişkilerinin tamamen kopma noktasına gelmesine sebep oluyor ve kimse bunu görmüyor.
İnsanlar gözü dönmüş vaziyette hala çocuklara sahip olmaya çalışıyor.
Her gün burada bir kayınvalide, kp, anne ,baba ile ilgili istisnasız konu açılıyor.
Hep bir mesafe diyoruz. Çünkü kimse kimsenin hayatına saygı duymuyor.
Aile ilişkilerinin tamamen kopma noktasına az bir eşik kaldığını düşünüyorum.
Bizim kocaman ailelerimiz kapıları, yaşamları ayrkıykende beraber olabilmeyi beceremezse beğenilmeyen avrupa ve amerikadan beter olacağız.
Bazen kk da ya da aile içinde konu açılır.
Dalga geçerim ben geline şunu dicem bunu yapıcam diye. Güleriz dalan tepki görmem. Ama kendi planımı söyleyince çok tepki görürüm.
Ben aslında ciddi olarak hep diyorum, 18 yaşına gelince ayrı ev ayrı şehir konusunda cesaretlendiricem, 18 olmaz 19 olur. Ama 20 yaşında hala benimle oturuyorlarsa başarısız görürüm kendimi.
Kv der ki öyle olmuyor goha, çocuklar büyümüyor, o zaman gelince öyle yapamazsın.
Eşim de çocuklar büyüyünce motorla dünya turu yapma sevdasında. O 18e kadar bile dayanamayabilirim diyor :))
Bazen de nasıl yani çocukların geleceğini hiç düşünmüyor musun diye ciddi ciddi eleştiriliyoruz. Sorguluyorum da kendimi.
Siz ne düşünürsünüz?
Zaten şuan her şeyimiz çocuklara endeksli, en büyük masraf kalemimiz eğitimleri ve sağlıklı beslenmeleri.
Bu yeterli bir gelecek yatırımı değil midir?
Çünkü ailem evlendi gitti bizden değil demiyor herzaman bana destekler neden cocuklarimin ihtiyacını karsi liyorlar çünkü torunlari torunlarina bizden daha çok değer veriyorlar cocuguna yaptığı herseyi torununada yapmak istiyo benim durumum çok iyi ihtiyacım yok ama onlar mama bez vs almak istiyor aliyor sennonlara ozeniyor olabilirsin onlar cocuklarina ayakları üzerinde durmasini ogreyiyor olabilir ama tek yaşayan bi insan ki onlarda çok olan bişey zina da yapabilir bizim dinimiz gereği zina büyük günah ve ailelerimiz o yüzden bizi birakmiyo olabilirler senin görüşlerine saygım var ama buda benim görüşüm çok muhafazakar bi insan değilm zamanında çok farkli yaşam tarzını vardı ve suan dinime yoneldim bu söylediğim laftan yorum yapma diye açıklama yapiorum sen ozendigin insanlar gibi yasayabilirsin senin tercihinAilemi savunayim diye aslinda konuya nasil örnek oluyorsunuz farkinda değilsiniz. Sizce aileniz dügünüze yapmasi hatta kendi çocuklariniz için para göndermesi normal mi? Bunlarin sizin karşilamaniz daha doğru değil mi?
Avrupalilar çocuklarini 18 yaşinda kaderlerine birakmiyorlar. Sadece kendi ayaklarin üzerine durmayi ögretiyorlar. Mesela basit bir örnek, öyle üniversite yurtlarini fazla ziyaret etmezler. Kendileri temizlesin, kendileri baksin kafasindalar. Bizimkiler öyle mi? Anne gidip yurdu temizler, yemek yollar.
Hemen hemen hepsi 16 yaşindan beri çalişir. Üniversitede bundan dolayi çoğu anne baba eğer para yollarsa, az miktarda yollar. Ve koşul ile, eğer o seneyi geçemezler mesela hiç para yollanmaz gibi.
Ha ne var, çogularin arsalari var. O arsalari çocuklarina veriyorlar, ev yapsinlar diye. Ve çocuklar kendi imkanlari ile yaptiriyorlar.
Üniversitede çiktiklarinda, işe girdiklerinde kiz oğlan fark etmez stüdyo yada küçük bir apartman kiralarlar. Artik anne baba ile yaşamak istemiyorlar ve anne baba için bu gayet normal. Ki son zamanlarda 30'una kadar anne babada yaşamak füryasi var şimdi, para biriktirmek için. Onda bile eve mecburen destek oluyorlar.
Daha çok şey var, anlatsam roman olur. Ben örnek aliyorum birçok şeylerini. Bana özenti diyeceksiniz deyin. Niye iyi şeyleri örnek almayim?
Bazen kk da ya da aile içinde konu açılır.
Dalga geçerim ben geline şunu dicem bunu yapıcam diye. Güleriz dalan tepki görmem. Ama kendi planımı söyleyince çok tepki görürüm.
Ben aslında ciddi olarak hep diyorum, 18 yaşına gelince ayrı ev ayrı şehir konusunda cesaretlendiricem, 18 olmaz 19 olur. Ama 20 yaşında hala benimle oturuyorlarsa başarısız görürüm kendimi.
Kv der ki öyle olmuyor goha, çocuklar büyümüyor, o zaman gelince öyle yapamazsın.
Eşim de çocuklar büyüyünce motorla dünya turu yapma sevdasında. O 18e kadar bile dayanamayabilirim diyor :))
Bazen de nasıl yani çocukların geleceğini hiç düşünmüyor musun diye ciddi ciddi eleştiriliyoruz. Sorguluyorum da kendimi.
Siz ne düşünürsünüz?
Zaten şuan her şeyimiz çocuklara endeksli, en büyük masraf kalemimiz eğitimleri ve sağlıklı beslenmeleri.
Bu yeterli bir gelecek yatırımı değil midir?
Boşuna hayal kurmayalım o zaman, bu dünyada bana bahçeli ev yok demekhahahaha, bende özeniyorum...
köpek, kedi haric genelde filmlerden alinti ama. Almanyanin büyük sehirlerinde Fare gibi 40 metrekare evlerde yasiyoruz :) 2 odali ev bulan sadaka veriyor :)
cinlerin top oynadigi yerde evler genis ama bu TRde zaten ver--- bahcede Karabas evin arkasinda at, inek tavuk.
istanbuldaki Residanz Tipi Daire ben daha görmedim. gecen internetde okudum (ev bakiyorum TRde) KIZARTMA mutfagi olan Daire. Alman arkadas hala soruyor o odanin fonksiyonunu :) bende anlamadim ama bizde sizin evlerinize hayraniz kisaca. düsünsene hem Salon hem oturma odasi... benim olma ihtimali bile yok.
sen benim annemin ruh ikizisin galiba :) Ben 17 yasinda bir seneligine Brazilyaya gitdim. Orda bir Host Familyde kaldim. Dil ögrendim- gezdim tozdum. cibil cibil karnavala bile katildim :) Muhahaha
Motorsiklet degilde, 19 yasinda sirt cantamla Interrail denilen trenle avrupa turu yapdim 6 ay boyunca.
6 ay yelkenli gemiyle High Seas High School yapdim. Atlantic gecip karibike Kadar-- ne firtinalar yasadik. ohh ohhh. anneme tapiyorum. mekani cennet olsun birtanemin. herseyde full destek oldu bana. Amazon ormaninda bile yasadim (turst olarak tabiki, ama olsun)
hic sakinma- hic birsey olmuyor. tirnagim bile kirilmadi. Eminimki asiri iyi bir annesin!!
Çünkü ailem evlendi gitti bizden değil demiyor herzaman bana destekler neden cocuklarimin ihtiyacını karsi liyorlar çünkü torunlari torunlarina bizden daha çok değer veriyorlar cocuguna yaptığı herseyi torununada yapmak istiyo benim durumum çok iyi ihtiyacım yok ama onlar mama bez vs almak istiyor aliyor sennonlara ozeniyor olabilirsin onlar cocuklarina ayakları üzerinde durmasini ogreyiyor olabilir ama tek yaşayan bi insan ki onlarda çok olan bişey zina da yapabilir bizim dinimiz gereği zina büyük günah ve ailelerimiz o yüzden bizi birakmiyo olabilirler senin görüşlerine saygım var ama buda benim görüşüm çok muhafazakar bi insan değilm zamanında çok farkli yaşam tarzını vardı ve suan dinime yoneldim bu söylediğim laftan yorum yapma diye açıklama yapiorum sen ozendigin insanlar gibi yasayabilirsin senin tercihin
Benim annem babamda kizimi çok seviyorlar fakat asla para yollamazlar ve ben asla istemem zaten öyle birşeyi. Benim kizim, benim sorumluluğum. Gelmişim 30 küsür yaşina, niye birinden para alayim? Annemler gelmiş 50 küsür yaşina. Biraz onlar dinlensin o para ile kendilerine baksin.
Işte tipik Türk kafasi, ayri evde kalmak = zina. Hii Türkiyede o hiç yok demi? Gayri meşru çocuklar, lise tuvaletinde doğan çocuklar. Bdv'de bile kaç konu açiliyor aldatma üzerine. Ama evet ayri ev tüh kaka.
Evet ben çocuguma daima en iyisini istiyorum. Dünyayi gezsin. Ufku açilsin. Kendine yetsin istiyorum. 30 yaşinda halen düğün dernek çocuk desteği istemesin benden.
Aynen harfi harfine Katılıyorum .,
Çocuk gelmiş 18 yasına üniversite tercihini bile anne babası yapıyor düşün kendi hayatıyla ilgili karar verme Hakkı yok .
Ya da kız gelmiş 28 yasına annesi buluyor evleneceği Kişiyi kendi seçimlerini yapamıyor .
35 yasında evli barklı adama hala babası diyor bana araba al evimizi tamir ettir vs .
Kızlara değilde özellikle erkeklere çok karışılıyor . Bu durum Yüzünden boşanan çok çift var .
Halbuki Avrupa'da kimse kimsenin özel hayatına karışmıyor herkes saygı duyuyor . Burada anne baba yeniden evlendiğinde çocuklar ayağa Kalkıyor ya da evlat baska bir sehırde yasayacağım dediğinde bile anne Baba'yı bırakın teyze amca enişte hepsi karışma Hakk'ını buluyor .
Mesafe her zaman için en Güzeli . Çünkü herkes önünde bir birey . Ve herkesin farklı Düşünceleri tercihleri Olanilir . Bunun bilincine varsak hersey guzel olacak .
İşte canım çocuklara bu imkanları sağladığın zaman bir de evlendireyim ev araba alayım zaten diyemiyorsun ki, her şey bir de maddiyata dayanıyor çünkü.
Benim annem de şey demişti mesela. Kızlar kararınızı verin, ya okul masraflarınızı karşılarım, ya da çeyizinizi dört dörtlük yaparım everirirm sizi prensesler gibi. Ama ikisi birden olmaz. Sağolsunlar maddi zorlukları olmasına rağmen 3 üniversite mezunu verdik aileden.
Ben de eğitimleri ve benimle oldukları sürece sosyal aktivitelerine destek olacağım. Ama eğer ki hala bana ihtiyaç duyuyorsa yetişkin olduğunda zaten o eğitim boşa gitmiştir değil mi? O zaman şimdi uğraşmayayım çekeyim kredi ikisine de ev alayım daha iyi ahaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?