Yıllarca Avrupalının Anne Babalığı Kınandı Ama....

Ben calismaysmaya basladigimda annem benden her ay bi miktar para aliyordu (misal: 1000 lira maasim varsa 500ünü kesin aliyordu).
Kira veya kendi harcamalari icin degil. Kenara koyuyorduno parayi ve benim her sene tatilim, ceyizim, nisan, kina gecem icin harcandi.
Benim evladim oldugunda kiz veya erkek bende aynisini yapacagim.
Inanirmisiniz kalan 500le hem harcamalarimdan geri kalmadim hem arabami ödedim hemde o parayla gecinmeyi ögrendim. Simdi sükür ediyorum iyiki öyle yapmis canim annem

Bizim ulkede saygi yok.. ben yabanci bir arkadasima anlatmistim kadin soka girdi, hayran oldugu tek konu ise sabrimiz.. nasil cinnet gecirmeden yasayabiliyorlar dedi kadin gercekten hayranlik uyandirdik.. ya bu forumda maaslarin kaynanada durdugunu gordu buz gozler, 18 yasindan beri calisip hayati hakkinda soz sahibi olan insanlar neyimize ozenecekler saka gibi..

Arkadaşlarınızın ne kadar ilginç aileleri var benim crvremdekiler hiç öyle değil tam tersi onlar çocuklarına ev araba alıyor. Ya da almasına yardım ediyor

Aynen.Ne ben ne eski eşim ailelerimize hiç maddi yardımda bulunmadık.İstemediler, ihtiyaçlarıda yoktu.

Evlenirken de iki ailede üzerine düşeni yaptı.Biz şahsi olarak birşey harcamadık.Kimse takılarımızı istemedi.

İhtiyacımız olduğunda hep destek oldular.Şu an iki evladım var.Onların geleceği için hazırlık yapıyoruz.

Evlenirken de imkanlarımız ölçüsünde herşeylerini yapacağız.Takılarını da almayacağız.

Ömrümüz oldukça, gücümüz yettiği kadar maddi manevi arkalarında destek olacağız.

Bu aile görgüsü denen şey sanırım.

Ailemi savunayim diye aslinda konuya nasil örnek oluyorsunuz farkinda değilsiniz. Sizce aileniz dügünüze yapmasi hatta kendi çocuklariniz için para göndermesi normal mi? Bunlarin sizin karşilamaniz daha doğru değil mi?

Avrupalilar çocuklarini 18 yaşinda kaderlerine birakmiyorlar. Sadece kendi ayaklarin üzerine durmayi ögretiyorlar. Mesela basit bir örnek, öyle üniversite yurtlarini fazla ziyaret etmezler. Kendileri temizlesin, kendileri baksin kafasindalar. Bizimkiler öyle mi? Anne gidip yurdu temizler, yemek yollar.

Hemen hemen hepsi 16 yaşindan beri çalişir. Üniversitede bundan dolayi çoğu anne baba eğer para yollarsa, az miktarda yollar. Ve koşul ile, eğer o seneyi geçemezler mesela hiç para yollanmaz gibi.

Ha ne var, çogularin arsalari var. O arsalari çocuklarina veriyorlar, ev yapsinlar diye. Ve çocuklar kendi imkanlari ile yaptiriyorlar.

Üniversitede çiktiklarinda, işe girdiklerinde kiz oğlan fark etmez stüdyo yada küçük bir apartman kiralarlar. Artik anne baba ile yaşamak istemiyorlar ve anne baba için bu gayet normal. Ki son zamanlarda 30'una kadar anne babada yaşamak füryasi var şimdi, para biriktirmek için. Onda bile eve mecburen destek oluyorlar.

Daha çok şey var, anlatsam roman olur. Ben örnek aliyorum birçok şeylerini. Bana özenti diyeceksiniz deyin. Niye iyi şeyleri örnek almayim?

Bazen kk da ya da aile içinde konu açılır.
Dalga geçerim ben geline şunu dicem bunu yapıcam diye. Güleriz dalan tepki görmem. Ama kendi planımı söyleyince çok tepki görürüm.
Ben aslında ciddi olarak hep diyorum, 18 yaşına gelince ayrı ev ayrı şehir konusunda cesaretlendiricem, 18 olmaz 19 olur. Ama 20 yaşında hala benimle oturuyorlarsa başarısız görürüm kendimi.

Kv der ki öyle olmuyor goha, çocuklar büyümüyor, o zaman gelince öyle yapamazsın.

Eşim de çocuklar büyüyünce motorla dünya turu yapma sevdasında. O 18e kadar bile dayanamayabilirim diyor :))

Bazen de nasıl yani çocukların geleceğini hiç düşünmüyor musun diye ciddi ciddi eleştiriliyoruz. Sorguluyorum da kendimi.
Siz ne düşünürsünüz?
Zaten şuan her şeyimiz çocuklara endeksli, en büyük masraf kalemimiz eğitimleri ve sağlıklı beslenmeleri.
Bu yeterli bir gelecek yatırımı değil midir?

Bizdeki şu avrupa övme merakı ne olacak bilmiyorum,
Avrupadakiler bizi bu kadar övmez.
Belki onlardaki çocuklarda bizdeki fedakar anne babalara özeniyordur ne dersiniz ?
Aynen öyle cnm. Bizim bu aile beraberligimizi ve tutumlulugumuza sasiriyorlar.

ben en çok bunu ay büyüsün bana bağımlı olmasın
aman evlensin otuırsun mutlu olsun eşiyle
aman en değerlisi en pahalısı evi arabası onun olsun
diyen ailelerin 360 derece dönüp hem maddi manevi sömürme isteklerini gördüm.kendi ailemde olsa kocamın ailesi de olsa böyle deselerde samimiyetlerine inanmıyorum.

Benim en çok özendiğim şeyler evleri. Müstakil, kocaman bahçeli, her evde köpek falan

hahahaha, bende özeniyorum...
köpek, kedi haric genelde filmlerden alinti ama. Almanyanin büyük sehirlerinde Fare gibi 40 metrekare evlerde yasiyoruz :) 2 odali ev bulan sadaka veriyor :)

cinlerin top oynadigi yerde evler genis ama bu TRde zaten ver--- bahcede Karabas evin arkasinda at, inek tavuk.
istanbuldaki Residanz Tipi Daire ben daha görmedim. gecen internetde okudum (ev bakiyorum TRde) KIZARTMA mutfagi olan Daire. Alman arkadas hala soruyor o odanin fonksiyonunu :) bende anlamadim ama bizde sizin evlerinize hayraniz kisaca. düsünsene hem Salon hem oturma odasi... benim olma ihtimali bile yok.

Aynen harfi harfine Katılıyorum .,

Çocuk gelmiş 18 yasına üniversite tercihini bile anne babası yapıyor düşün kendi hayatıyla ilgili karar verme Hakkı yok .

Ya da kız gelmiş 28 yasına annesi buluyor evleneceği Kişiyi kendi seçimlerini yapamıyor .

35 yasında evli barklı adama hala babası diyor bana araba al evimizi tamir ettir vs .

Kızlara değilde özellikle erkeklere çok karışılıyor . Bu durum Yüzünden boşanan çok çift var .

Halbuki Avrupa'da kimse kimsenin özel hayatına karışmıyor herkes saygı duyuyor . Burada anne baba yeniden evlendiğinde çocuklar ayağa Kalkıyor ya da evlat baska bir sehırde yasayacağım dediğinde bile anne Baba'yı bırakın teyze amca enişte hepsi karışma Hakk'ını buluyor .

Mesafe her zaman için en Güzeli . Çünkü herkes önünde bir birey . Ve herkesin farklı Düşünceleri tercihleri Olanilir . Bunun bilincine varsak hersey guzel olacak .

sen benim annemin ruh ikizisin galiba :) Ben 17 yasinda bir seneligine Brazilyaya gitdim. Orda bir Host Familyde kaldim. Dil ögrendim- gezdim tozdum. cibil cibil karnavala bile katildim :) Muhahaha
Motorsiklet degilde, 19 yasinda sirt cantamla Interrail denilen trenle avrupa turu yapdim 6 ay boyunca.
6 ay yelkenli gemiyle High Seas High School yapdim. Atlantic gecip karibike Kadar-- ne firtinalar yasadik. ohh ohhh. anneme tapiyorum. mekani cennet olsun birtanemin. herseyde full destek oldu bana. Amazon ormaninda bile yasadim (turst olarak tabiki, ama olsun)
hic sakinma- hic birsey olmuyor. tirnagim bile kirilmadi. Eminimki asiri iyi bir annesin!!

Çünkü ailem evlendi gitti bizden değil demiyor herzaman bana destekler neden cocuklarimin ihtiyacını karsi liyorlar çünkü torunlari torunlarina bizden daha çok değer veriyorlar cocuguna yaptığı herseyi torununada yapmak istiyo benim durumum çok iyi ihtiyacım yok ama onlar mama bez vs almak istiyor aliyor sennonlara ozeniyor olabilirsin onlar cocuklarina ayakları üzerinde durmasini ogreyiyor olabilir ama tek yaşayan bi insan ki onlarda çok olan bişey zina da yapabilir bizim dinimiz gereği zina büyük günah ve ailelerimiz o yüzden bizi birakmiyo olabilirler senin görüşlerine saygım var ama buda benim görüşüm çok muhafazakar bi insan değilm zamanında çok farkli yaşam tarzını vardı ve suan dinime yoneldim bu söylediğim laftan yorum yapma diye açıklama yapiorum sen ozendigin insanlar gibi yasayabilirsin senin tercihin

En önemli yatırım bunlar goha.
En önemlisi hayata tutunabilmeleri.
Düşerse kaldırırsın ama düşsün, düşmeli, zoru görmeli, baş çıkmalı.

Bizde bunlar yok. Bu yüzden hep kestirme yollara başvuruyoruz. Uzun vadede çözüm değil bu.
Umarım çocuklara çeyiz yapmak ev almak gibi şeylere yatırım yapmanın onlara bir noktada zarar olduğunu anlarız.
Onlar ayakları üzerinde durduktan sonra evini almasına destek yine olalım.
Çocuğumuz aç kalsa zaten koşarız.
Çocukların birey olmasını beklemek vicdansızlık değil bence.

Sen onlar için doğrusunu düşünüyorsun.
Bence boşver kendi doğru bildiğini yap.

Boşuna hayal kurmayalım o zaman, bu dünyada bana bahçeli ev yok demek

İşte canım çocuklara bu imkanları sağladığın zaman bir de evlendireyim ev araba alayım zaten diyemiyorsun ki, her şey bir de maddiyata dayanıyor çünkü.

Benim annem de şey demişti mesela. Kızlar kararınızı verin, ya okul masraflarınızı karşılarım, ya da çeyizinizi dört dörtlük yaparım everirirm sizi prensesler gibi. Ama ikisi birden olmaz. Sağolsunlar maddi zorlukları olmasına rağmen 3 üniversite mezunu verdik aileden.

Ben de eğitimleri ve benimle oldukları sürece sosyal aktivitelerine destek olacağım. Ama eğer ki hala bana ihtiyaç duyuyorsa yetişkin olduğunda zaten o eğitim boşa gitmiştir değil mi? O zaman şimdi uğraşmayayım çekeyim kredi ikisine de ev alayım daha iyi ahaha

Benim annem babamda kizimi çok seviyorlar fakat asla para yollamazlar ve ben asla istemem zaten öyle birşeyi. Benim kizim, benim sorumluluğum. Gelmişim 30 küsür yaşina, niye birinden para alayim? Annemler gelmiş 50 küsür yaşina. Biraz onlar dinlensin o para ile kendilerine baksin.

Işte tipik Türk kafasi, ayri evde kalmak = zina. Hii Türkiyede o hiç yok demi? Gayri meşru çocuklar, lise tuvaletinde doğan çocuklar. Bdv'de bile kaç konu açiliyor aldatma üzerine. Ama evet ayri ev tüh kaka.

Evet ben çocuguma daima en iyisini istiyorum. Dünyayi gezsin. Ufku açilsin. Kendine yetsin istiyorum. 30 yaşinda halen düğün dernek çocuk desteği istemesin benden.

Ya ayri eve cikmayanlar hic yapmiyor tabisi bilmiyor musun

Valla oglum 12 yasinda, bu yaz yazdigi programi satacak hazirlaniyor.. simdiden ogrenecek ayakta kalmayi, ogullarıma ne tek ev alirim ne de gelinlere tek bilezik takarim.. ben yatirimimi egitimlerine yapiyorum gerisi onlara kalmis.. bati hayrani olmak da bunu gerektirir

Kızlara karışılmamasının sebebini “aman boşanıp eve dönmesin, bir de elin adamının çocuğuna mı bakacağım?”düşüncesi olduğunu düşünüyorum son zamanlarda.
Bu yüzden kızlar hiç müdahaleye maruz kalmıyorlar.
Aslında dönüp bakınca yine aynı nokta kızlara erkekler kadar yatırım yapılmıyor, hayata tutunup tutununmadığı önemli değil. Başıma bela olmasın yeter kafası.
Yatırım erkeğe yapılınca beklenti erkeğe yoğunlaşıyor.
Bugün bahsettiğimiz boşanmaların bir kısım sebebi erkek çocuğu ve bahtsız eşinin büyüklerin yaşılılık sigortası olarak görülmesi.
Artık dünya böyle bir yer değil.
Annem hep derdi insan görmediği bilmediği bir şeyi isteyemez.
Şimdi herkes herşeyi görüyor biliyor.
Gençler buna razı değil. Eskiler boyun bükük razıydı. Hem büyükler hem gençler kendine çekin düzen vermek zorunda ama anlayana.

üniversiteden arkadaşım atandıktan 3-5 ay sonra evlenmeye karar verdi. usulüne uygun olsun dedik benim babamı araya soktuk. babasına konuyu açtılar.
babası da "ben onu bunca sene okuttum büyüttüm daha parasını yicem onun kimseye vermiyorum" dedi.
sonuç 27-28 yaşında mutsuz bir kız. ev kredisini kıza yıkmış bir baba. aile ilişkileri kopuk. sevdiği çocukla da arası açıldı. zor bela yürütüyorlar.
ne yazık ki var böyle babalar.
yatıp kalkıp aileme şükür ediyorum.

Kimseyi kirmak degil amacim ama kendimden ve cevremden yola cikarak diyorumki: bu sekilde yetismis bir genc zaten ceyiz meyiz istemiyor. emin ol. benim annem babam cok erken vefaat etdi. ben mirasimi bile kullanmadim daha. annemin biraktigi para hala duruyor. 22 yasinda bile o parayi almadim. kullanmadim. herseyi kendim yapma atesi var icimde. cokda zevkli cokda gurur verici. sen cocugun ruhuna hitap edenleri yap, baligi koyma önüne... o balik nasil tutulur onu ögrensin.

benim düsüncem bu. asla havluya, dantele, tencereye para yatirmam cocuklarim icin. annemde yatirmadi. benim ceyiz niyetinde bir patigim bile yok :) 10 cesit yatak örtüsü almadi bana ama ben resim kurslarinda, Sport kurslarinda fink atdim. Prenses asla olmadim olmakda istemem zaten. iyikide annemde degildi.
simdi evleniyorum ve evimi, mobilyami, dügünümü kendim yapiyorum. istesem kalan mirasdan öderim kolaylikla--- ama yok tarzim degil. ben annemden prenseslik ögrenmedim.

cocugum olursa ayni sekilde yetistirecegim. sen kesinlikle Dogru yoldasin-- 100% hemde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…