Yıllarca Avrupalının Anne Babalığı Kınandı Ama....

Bende öyle düşünüyorum . Kız Evlenip ayrılınca evde Yük birde zaten Evlenip gidince soyadı Değişiyor ya o ama erkek öyle mi o bizim evimizin dağı . Ona bşy olmaz boşanırsa yeniden evlenir erkekliği mi bozulacak düşüncesi var .

Mal Mülk miras vs ne kalırsa Erkeğe Yapılıyor . Düğünlerde mesela Kv kp geline altın yapıyor ama çok rahat yaptığı altınları isteme cesareti buluyor neden çünkü biz yaptık zaten o altınları onlar oğlumuzun bizim emeğimiz diyorlar . Toruna gelen altınları toplayan bi Kv vardı hatırlarsanız burada öyle bir konu vardı .

Yani çocuklar evlenince el olmuyor onların ayrı bir hayatı ayrı bir ailesi olduğu bilinci yerleşmiyor . Kim bakacak yaşlanınca bizi oluyor

Benim arkadaşımda öyle oldu . Ben senin paranı 1-2 sene yemeden seni evlendirmem dedi .

Babasi exelde hesaplariyla gelen arkadasimiza cok şaşırdim, bende yurtdisinda calistim ama ailem bir kuruşumu almadilar.. Birikim yapip ev alirsin diye.. Öylede oldu cok şükür, hata bankaya faiz odemektense yigenimin eşinden ve ailem kendi rizalariyla destek oldular.. Borcumuzuda geri ödedik.. Bir 2000 euromuz kaldi ödenecek.. Erkek kardesim var yarin bir gun oda evlenecek, kalan borcumuzuda oyle kapatiriz..

Annemin meshur bir lafi vardir. Sanki sen mi istedin dogmayi biz istedik biz bakmak zorundayiz der.
Bence genelleme yapmayalim. Mesela annem 30yasinda dul kaldi. Ama bizim bir dedigimizi iki etmedi. Dort dortluk tek basina aslanlar gibi dugunumuzude yapti. daha neler neler. Simdi birseye ihtiyacim olsun. Bana soyle. kereme soyleme der. Ee simdi hangisi dogru? avrupaya ozenmek mi? şaka gibi.

Canım, bütün cümlelerinize katılıyorum. Bizim gençler avrupanın iyi yanlarını değilde, sadece kötü taraflarını alıyorlar. Onların medeniyet seviyesinin yüzyıl gerisindeyiz. kardeşim almanyada yaşıyor. gelinimiz oğlu 5-6 yaşlarındayken çamaşırı renklerine göre ayırtıp makineye attırıp, yıkatıryordu. Masa hazırlanırken onada yardım ettiriyordu. Daha bebekken bile dişlerini fırçalatıyordu. Her işi çocuğuna ufak yaşten itibaren öğretiyordu. çünkü neden, 18 yaşına geldiğinde ayrı eve çıkabilirdi. Bir kadına bağımlı olmadan yemeğini, evin her türlü işini kendi yapması için. Ha birde şunu yazayım. Gelinimiz sezeryala doğum yaptı. Ve hastaneden çıktığı gün evine değil, gezmeye gitti. Bizim türk kadını doğurunca günlerce kendine gelemiyor nedense.

Bu pislik aileler yuzunden aileler yuvalar yikiliyor iste. Adan evlenip cikiyor ama gazino borcunu bile odetmeye calisiyor. Cocugunu alistiriyor kendine para verditmeye. Sonra da 6 aylik evlilik mahkemede bitiyor. Benim yasadiklarim bu

Avrupada anne babaların "çocuklarından kaldığı evin odanın kirasını istiyorlar" goygoyu çok gerçekçi gelmiyor bana.
O anne babalar daha çocuk planlarken çocuğun geleceği ve eğitimi için yatırım yapmaya başlıyorlar.

Bu niyetle yola çıkıldığında anne baba fedakarlığı demek bence gerçekten fedakar anne babalara haksızlık oluyor.

Etrafımda nadir de olsa görüyorum duyuyorum kendi hayatlarını yaşarken büyük aileden kopmayan. Çok imreniyorum.
Sevgi, saygı bağıyla bağlılar çıkar ilişkisiyle değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Exelde baba cocuguna mi borc cikariyormus. Hangi konu o bi turlu bulamadim?

Evet ve onlar daha samimiler .

Sürekli görüşen içiçe olan eltilerdense mesafeli olan Kapısı yasamı ayrı olan eltiler birbirine daha saygılı ve arkadaşça .

Siz çok şanslı biriymişsiniz anneniz eli öpülesi baş tacı edilecek bir kadın
Ama herkes böyle değil işte.

Yazmayayım yazmayayım dedim dayanamadım:)

Benim dedem babamı kendi dükkanında çalıştırıyormuş. Babamın maaşını verirken evin kirasını elektrik su ısınma parasını kesip maaş diye harçlık veriyormuş.
Başka bir olay neticesinde 5 kuruş parasız bana hamile annemle babamı sokağa atmış.
Avrupalı değil he has be has doğuludur kendisi:)

Vay be.

Biraz yanlış anlatılmış. Almanya'da mesela kaderlerine terk edilmiyor çocuklar. Örneğin harçlık veriliyor haftalık belli bir miktar, harcamalarını oradan yapacak. Yani harcamalarını kontrol altında tutması için teşvik bu. Bu güzel bir şey bence, bizim ülkemizde kıyamıyor kimse çocuğuna, herşeyi olsun parası bitince para ver, sorumluluk sahibi olmayı öğrenmesin. Niyetler iyi ama işte kötü sonuçlar doğuruyor. Alman arkadaşlarım mesela yemeklerini de kendileri hazırlardı belli bir yaştan sonra, kız erkek farketmez. Yetişkin erkekler öyle olunca partnerleriyle birlikte yemek hazırlıyor genelde, hatta işte değişik yemekler deneniyor vs, yani yemek kadın görevi gibi düşünülmüyor. Maksadım avrupayi övmek değil zaten herşeyi iyi yapıyorlar asla demem, çok sıkıntılı durumlar var ve bizim kültürümüze ters olan. Ama çocuklar sorumluluk sahibi yetiştirilmeye çalışılıyor genelde.
Buradaysa bağımlı yetişiyorlar.

kocamın ailesi geliyor aklıma muhtaçlıktan bağımlılıktan beslenmek istiyorlar.sonrada her şeyin güzeli senin olsun muhabbeti.
sonra beklenti içinde olup ev verdik yaranamadık muhabbetine de gireceğiz ama kocam anlamak istemiyor o ayrı.sonrada kalkmış kocam ve ailesi 3 kuruşluk altınlarda gözü ne fedakarlar ne fedakarlar.(!)

Babam ben okurken hic para vermedi.annem hep verdi.bir keresinde yol param yoktu annemdede yoktu babam vermedi para.niye okuyup boşa masraf ediyor okulu biraksin demisti.yuruyerek universiteye gittim.kucukken bayaramlik alirdi bor sene onu giyinirdim.kendi cabalarim ile meslegimi elime aldim.simdi benden asiri beklenti icinde.yapiyorumda
Ama asiri isteklerine veremiyorum para.annem baba bedduasi alma diyor ama bana babalik etmeyen adamin bedduasi niye tutsun ki

Konuyu sapitiyorsun ben onların genel yapilarindan bahsediyorum çağ dışı bi insan değilim onlara ozendigin için soyluyorum bende ayrı evde yaşadım buna karşı degilim senin fikrin odur ama benim fikrimde bu benim anem babam vermek istiyorsa almak istiyorsanız verir bende aynı şekilde onlara içten gelen bişey anladinmi zorunlu bişey yok zaten olmasa vermez biz birbirine seven tutkun bir aileyiz asla para lafı olmaz ailemizde bende isterim çocuğum gezsin tozsun okusun kendi ayakları üstünde dursun bunun içinde herseyi yapaçagim ama evinide alacagim dugununude yapacam arabasinida alacam kendide kendi parasiyla alsın kocası da alsın yani bunu engellemiyorumki ben param varsa alırım cocuguma kendi ayaklarinin üstünde de dursa yani bence S3n özenti olma kendi kafandakileri yap ne yapmak istiyorsan ama kndin yap onların aynısını ozenipte yapma o ozendigin insanlar çok yakındır bir savaş çıkar gelir senin colugunu çocuğunu öldürür bununlada gurur duyar ve bu bizim toplumumuz ona ozendigi için olur anladinmi cnmm ayrıca çocuğuna iyilik yapmak istiyorsan önce ahlaki degerleri dini degerlerimizi öğret sonra egitimini alsin ozman nereye giderse gitsin istedigi gibi yasasin biz anne baba olarak onlara dinimizi ogretmeyilizki cehennem den koruyalim senin demenle cocugumuzu bırakalım okusun para kazansın kendi ayaklari üstünde dursun başka bişey yapmayalim coxuk yetistirmek sadce kariyer yapması değil

Eskiden çocukları tarafından bakılmayan yaşlıları görünce üzülürdüm.
Şimdi durup bir düşünüyorum.

Benim kayınpederimde istedi eşimden hatta eşimde ödedi. Bildiğiniz şu kadar borcun var dedi. Biz evlendikten sonra kocamla çalışıp onun babaevindeki yendiği içtiği bilimum masraflarını ödedik. Kendince bi fiyat çıkarmıştı
Not olarak şunuda söyleyim düğün dernek işlerinde eşim onlardan beş kuruş istemedi.
Her fırsatta hatırlatır ne kadar fedakar bi baba olduğunu.
Kayınvalidemde eşime dağ gibi arkanda baban var ondan dünyanın parasını kazanıyorsun vereceksin der. Eşimin işiyle pederin hiç bi alakası yok.
Birde üstelik eşimi hiç beğenmez her ortamda eleştirir. Eşimde gelmiş nerdeyse 40'a hala ondan bi şekilde takdir güzel bi onay cümlesi bekler
Çok üzülüyorum bende eşime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…