Yıllarca çıkmak ilişkiyi yıpratıyor

herkesin kisisel tercihi ise "sacma" demeniz abes olmus biraz

neyse arkadasim ben de sana katiliyorum evlilik olmadan uzun sureli cikma kesinlikle yipratir bazi seyler tadindayken evlenilmeli ve devami evlilikte yasanmali...

kişiliklerinize bağlı...
zor bir insansanız evlilik içinde de yıpranırsınız...
uzun süre sevgili kalmayla alakası yok bana göre...

neyse arkadasim ben de sana katiliyorum evlilik olmadan uzun sureli cikma kesinlikle yipratir bazi seyler tadindayken evlenilmeli ve devami evlilikte yasanmali...

yaptığımız en büyük hata bu sanıyorum...
ilişkiyi evlilikten önce ve sonra diye adlandırmak...
bir imza herşeyi çözer sanılıyor galiba..

Alla alla ,ben nerde saçma kelimesini kullanmışım?:1closedeyes:
Kızlar pek evlilik meraklısı nedense.:smiley-cool: Tanımadan evlenmek büyük cesaret ister doğrusu.

yaptığımız en büyük hata bu sanıyorum...
ilişkiyi evlilikten önce ve sonra diye adlandırmak...
bir imza herşeyi çözer sanılıyor galiba..

bir imza bir şeyi çözmez belki ama buluşan, bir yerlerde, oturan sinemaya giden, beraber zaman geçiren ve akşam ayrılan iki insanın aynı eve yerleşmesi ve beraber yaşamayı öğrenmesi bambaşka bir süreçtir bence.

aslında bu tip konularda genelleme yapmamalıyız...
çünkü kişilere,ilişkinin boyutuna,kişilerin isteklerine,
süreye bağlı bir durum...8-9 yıl çıkan arkadaşlarım var benim,
ama ilişkileri çok güzel devam ediyor...yani kişilere bağlı bence...
ilişki kısa olur yine yıpratır,uzun olur yıpratmaz,
ya da tam tersi diye kesin birşey demek yanlış olur ...
hayatın getirdikleriyle,büyümeyle,daha mantıklı olgun düşünmeyle de alakalı diyebilirim...
sevgiler...

Kızlar pek evlilik meraklısı nedense.:smiley-cool: Tanımadan evlenmek büyük cesaret ister doğrusu.[/COLOR]

Bu iki yorumdan sonra fazla söze gerek varmı?? cuk oturmuş işteeee a.s

benim bu mesajı hangi yoruma yazdığıma dikkat ettiniz mi bilmiyorum...
neyse...gamyoncuiremsu

Burda şunu çok ayırt etmek gerekiyor bu uzun yıllık ilişkilerde evlilik öncesi bir hazırlık mı,empatimi, çaba

mı var yoksa sadece duygusal olarak bir paylaşım mı var ... eğer sadece duyguları paylaşalım,

gezelim ,gençliğimiz yaşayalım diyorsak biraz faydasız olabilir... ama evlilik öncesi ilişkileri bir binanın

temeli gibi düşünüp emekle, sabırla, dürüstçe,bilinçle uğraşarak orta yol bulmak, hayat görüşlerini

karşılaştırmak olarak görüp temeli sağlam yaparsak üzerine dimdik bir yuva kurabilirz diye düşünüyorum...

5,7 10 fark etmiyor bence evlilik ilişkiye benzemiyor.....iyi bir ilişki iyi bir evliklik getirir ya da kısa süre

tanıdık birbirimiz aman mutsuz olağız diye bir genelleme yapılamaz bence......

Ayy ne güzel yazmışsınız darısı bana İNŞALLAH...Bende 24 yaşındayım 8 yıldır cıkıyorumm ve hala devam ediyorr.. Şuan tek derdimiz işimizi garantileyip evlenmekk hayat şartları zor ..ne de olsa ha deyince evlenilmiyorr..sevgi varsa fedakarlıkta olmak zorunda.. bakalım bizde gününü zamanını bekliyoruzz

benim sevgilimle 2 yıl oldu..
biz evlenmeyi istiyoruz Allah nasip ederse.. 5 sene sonra 7 yıl olcak..
ee bizim ilişkimiz yıpranmasın diye şimdi mi evlenelimm
bence genelleyemeyiz
kişiden kişiye
ilişkiden ilişkiye değişir...

güzelim 2 yıllık ken bişey olmuyo kafanı yorma sen hele bi 7 senelik ol o zaman görürüm seni ben

katılıyorum arkadaşım .....evliliklerde çocuklar evliliği renklendirir yeni olaylar yeni durumlar yaşanır...fakat ilişkilerde bu olay yoktur..bende yıprattığını düşünüyorum ve genelde çok uzun süren ilişkilerin evliliktede olsa bittiğini gördüm...ama bu şeklide uzun flört edipte hala mutlu olabilen çiftler nadirde olsa var..

okul bittikten sonra, iki kişi de iş bulup çalışmaya başladıktan sonra ya da herkesin hayatına göre değişen başka başka olaylardan sonra kişiler hala beraber ve mutluysa, evlenmek de isteyip evlenemiyorlarsa (aile, para, zaman uygun değilse) ilişki gerçekten çok yıpranıyor.

7 yıl değil ama 5.yılımızın içindeyiz...

tabi ki evlenmek istiyoruz ama böyle de çok mutluyuz..şartlar elverdiği zaman evleneceğiz maddi imkansızlıklar elimizi kolumuzu bağlıyor şu an...

bizde herhangi bir yıpranma olmadı şimdiye kadar dilerim de olmaz...dilerim kimsenin olmasın...

fakat bu konudaki düşüncem yıpranacak olan bir ilişki sevgili olarak da kalınsa evlilikle de devam ettirilse bie şekilde yıpranır bu tamamen kişilerle alakalı diye düşünüyorum...

şu bir gerçek ki tabi evlenirsek daha mutlu oluruz her anı paylaşmak istiyoruz artık çünkü kesik kesik yetmiyor bi noktadan sonra....

benımde ılıskım 4 sene oldu bazenlerı senın gıbı dusunuyorum ve senın ne demek ıstedıgını gayet ıyı anlıyorum canım evlılık farklı sevgılı olmak farklı korkuyorum daha evlenmeden aramızdakı ozellıgın guzellıgın kaybolmasından

ben katılmıyorum. 4.5 yillik bir iliskim var ve her sey olurunda gidiyor. bence kisa sureli beraber olupta evlenenlerin ayrilma orani daha fazladir. cunku birbirini tanimiyor. iliskinin monotonlastigini dusunmuyorum o kisilerin elinde bence.

acıkcası 3.cü yılda sorunlar cıkıyor.3.cü yılı geçtiğin anda herşey rayına oturuyor dıyorlar cevremde ne kadar dogru bılmıyorum ama bızde başaramadık.çok sevdık,sevıyoruz ama bıtırmek zorundayken hersey için en dogrusu buydu ve gecen pazar bıttı.aslında değişmiyor birşey sadece uzun sure cıkıldıgı zaman daha oncekı sorunlar daha büyük sorunlar haline geliyor ve soğumalar başlıyor.çünkü sorunlar büyüyor,eskı konular kapanmıyor bıdı bıdı dıye her ıkı tarafta bırbırını bunaltıyor.ve sevgılıyken her an bırlıkte degılsın her akşam aynı yatakta bırlıkte yatamıyorsun.göz görmeyince gönülde soğumaya başlıyor oyuzden bıran önce evlenmek gerekıyormuş.çok karşıydım bu görüşe biz farklıyız dıyordum ama cıdden dogruymuş yaşayarak öğrendim.fırsatınız varsa dırek bıkac ay sonra evlenın.yaşamın her anını evlıyken yaşayın...

kesınlıkle dogru çünkü kişilerin bu durumdan sonra aradıkları şeyler değişiyor eskıden lise mezunu ararken,çalışma hayatına gırınce yok master yapsın yok ıyı konumda olsun dıye dusunmeye başlıyorsun ve ılışkı yıpranıyor malesef böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…