Yıllarca çıkmak ilişkiyi yıpratıyor

çok ımrendım sıze bızımde hedefımız bu bızım ıcınde içten bi dua edermısınız buarada maşallah dıyorum dılımıde ısırıyorum:asigim:

Canım tabiki fedakarlık yapıyoruz zaten öyle fazla paralar harcayan insanlar değiliz hesabımızı biliyoruz yani. Eşya aldık mesela taksitlerini ödüyoruz ama aile desteği olmayınca kendini ne kadar kısarsan kıs çok zor.

kac aydır burdayım ılk defa basıma boyle bısey gelıyo şoktayım suan ne dıyımkı yazık...

anlayışın için sağol canımm

sevdemm tatlım bak güzel arkadaşım bak şekerim bak hayatıım sabrediyorum ve yine sana şeeker gibi sözler yazarak yorum yapıyorum..amacın ne senin neden karşıt fikirli kişilerin yorumlarını kaldıramıyorsun? herkes senin gibi düşünmek zorundamı? napalım yani bizmi evlendirelim seni? bizmi çözüm üretelim bizmi sorunlarınızı ortadan kaldıralım ilişkiyi sen yaşıyorsun biz değil ve senin anlattıklarınla bir kaç yorum yapıyoruz lütfen kişileri kırıcı konuşma sana değer verip konuna saygı gösterip yorum yazan kişilere krşı biraz daha kibar olmalısın..

"]yasakkelime ohhpppsss rellaksssssss arkadaşım relaksssss... hertürlü yoruma lütfen açık ol madem olmicaksın konu açma.. herkesin düşüncesi seninle aynı olamaz değilmi??biz sana özelini açmı dedik??madem üstümmüze vazife değildide neden ilişkin hakkında örnekler vererek konu açıp yorumlar yapıp yorumlar istiyorsun?? sonra ilişkin hakkında yorum yapan üyelerede tırnaklarını gösteriyorsun??bence hata sende sen açtın ilişkini derdini yazdın arkadaşlarda sen ilişkini sorunlarını yazdın die ilişkinden yola çıkarak örnek vererek yorum yapıyor.. azıcık mantık lütfen....

ne alakası var kimseye sarmaya çalışmıyorum anlayenlar anladı zaten sizde anlama sorunu var

canım anlıyorum seni ama bazı insanlarda sanki hayatımı yakinen biliyomuş gibi yorum yapıyor yani ben demiyorumki herkez benim fikrimde olmak zorunda ne biliyim fedakarsızlıkla suçluyolar buna benzer şeyler.

canım anlıyorum seni ama bazı insanlarda sanki hayatımı yakinen biliyomuş gibi yorum yapıyor yani ben demiyorumki herkez benim fikrimde olmak zorunda ne biliyim fedakarsızlıkla suçluyolar buna benzer şeyler.

tatlım anlıyorum ama konu sahibes sensin kırmadan incitmeden doğrusunu sakin bir dille anlatmalısın sonuçta bizler senin konuna yorum yapıyoruz sorunu çözmeye irdelemeye çalışıyoruzki düzelsin die.. elini kaldır bak bakalım 5 parmağının 5'ide birmi??

tabiki 5 parmağın 5 i bir olamaz canım ama benim bu konuyu açmamdaki sebep insanlara bir nevi uyarı olsun mümkün oldugunca ilişkilerini uzatmasınlar yaşadığım tecrübelere dayanarak söylüyorum uzun ilişkiden doğacak olumsuzluklara dikkat çekmek istedim ben konu başka yere geldi

kişilerın bırbırlerıne davranışlarıyla alakalı bı durum bence kötü gıden bı ilişkı de yıpranma çok normal sızın ılşkiniz adına söylemıyorum..ama normal seyrınde daha az sorunlu bı ilişkide daha az yıpranma olur dıye düşünüyorum...

sevdem ben tekrar acıklıyayım,
herkesın ılıskısı farklı sekıllenıo

bır kız arkadsımn sevgılısı sureklı kıza hanım hanım eşim dıyordu 7 yıl doldurdular kız baskasını buldu adamın evlenmıcegını anladı evlendı gıttı

bır baska cıftte 8 sene cıktılar su an evlenıolar 2 sene evvel nısanlandılar onda da adam hanım hanım dıyodu kıza hep cıkarken.

baska bı cıftte 5 yıl cıktılar adam hanım demezdı ama ılerde evlencez derdı, adamın cıddı olmadıgına ınanan kız ayrıldı.

cok degısık oluyo,
sızın sevgılınızle aranızda evlencez hadı hayırlısı olcak 3-4 senede falan gıbı seyler konusulmuyorsa evlenmıceksınız demek olabılır bosa devam etmenı önermem, kızların oyalanmasını sevmıyor.

Hayır canım konuşulmazmı tabiki konuşuyoruz zaten yakında nişanlanacağız

ben de yillarca cikmanin iliskiyi yiprattigini dusunuorum. hatta sadece dusunmuyor bizzat yasadigim icin biliorum. benim durumumda bir de su vardi; eski sevgilimle birbirimize lise 2deyken asik olmustuk. simdi 1,5 sene oldu ayrilali. 5 yil ciktik. bu surede bizler ister istemez degistik. beklentilerimiz farklilasti. ama bunun yani sira, surekli ayni kademede iliski yurutmek cok yorucu oluyor. ilerlediginizi gormek istiyorsunuz. tabiki hissi anlamda bu ilerleme oluor ama ciddi dusunuorsaniz, bir soz olsun, aileler tanissin, bikac yil sonra da nisan fln diye icinizden geciyor. olmayinca iliskinin gelecegi sizi dusunuduruyor. sonra sikintilar fln... benim durumum boyleydi. erken yasta asik olunca haliyle cikma donemi de uzun oldu. simdi birlikte olsaydik 6,5 yili devirmis olcaktik ve hala onumuzdeki 2-3 sene icinde evlenme umdumuz olamazdi.sartlar belli... sonu gorunmeyen uuzuuuuun bir tunel gibi...

evet doğru söylüyorsun insan hep aynı şekilde rutin olarak devam etmek istemiyor. her kızın hayalidir sevdiği insanla yuva kurmak aynı evi aynı hayatı paylaşmak bi çocuk sahibi olmak. Çıkmak bi süre sonra tatmin etmiyor insanı akşam oluyor hadi sen evine ben evime ya zor bu gibi şeyler lise çağlarında yaşanıyor. Belli bi yaşa gelince farklı sorumluluklar almak istiyor insan.

farklı sorumluluklar alabilmek içinde farklı şeylerin olması gerekiyor canım.. hadi evlenelim diyince evlenilmiyo heleki şu kriz döneminde.. çünkü evlilik ilişkideki gibi laylaylom geçmiyo..Sorumluluklar artıyo geçim derdi başlıyo mutfak masrafı fatura derdi kiraderdi başlıyo... bu dert olmasa ve kendimize güvenebilseydik 5 yıl beklemezdikki biz.. şuan için durumuuz el vermediği için böyle devam ediyoruz.. he koymuyomu ayrılmak akşamları ayrı evlere gitmektabiki koyuyor ama sabrediyoruzz..Dedimya bizim ilişkimiz yıpranmadı aksine tam oturdu diyebilrim herşeyimizi biliyoruz artık ne sever ne giyer ne yer neye kızar nelere tepki verir gibilerinde...Ben inanmıyorum yıpratıcağına, ozaman evliliklerde uzun yıl sonra yıpranır budamı doğru?? saçma bir düşünce bence...

bence de yıpratıyo. benim için ideal zaman 3 yıl. maalesef bende erkek arkadaşımla bu süreyi aşmaktayım çünkü önce bitmesi gerek okullar, gidilmesi gereken askerlik ve bulunması gereken bir iş var. ha diyince evlenilmiyo. mecburen uzun süreli birliktelik yaşıyoruz yani evlilik zamanı değil diye çıkmayalım hadi zaman yaklaşınca çıkmaya başlarız demek olmuyo. evlilik desen ayrı bi dert eşyasıydı eviydi filan. yani iki ucu bilmemneli değnek gibi bişey bu.

sevgilimde bende evlilik düşüncesiyle ilerlemeye çalışıyoruz hatta planlarımızın hepsi o yönde ama uygun zaman değil ne yazık ki, yıllarca sözlü nişanlı da kalmak istemiyorum ben. şimdi ufak kavga etsek kendi aramızda çözüyoruz hatta gerektiğinde alıp başımızı gidiyoruz sakinleşince konuşuyoruz ama aileler karışınca bide işe öyle olmuyo tabi. mecburen bizde 7-8 senelik bir flört döneminden sonra evlenmiş olucaz allah kısmet ederse...

Ben inanmıyorum uzun bir sevgililik döneminin ilşikiye zarar vereceğini.
İki tarafında beklentileri aynı yöndeyse, 2 tarfa da fedakarlık yapabiliyorsa, hayatı 2 kişilik yaşayabiliyorsa aşk daha da artar. Ama bu dengeyi kurmak çok zordur.
Bir de bu sevgililik dönemini uzun tutma nedenleri de önemli. 2 taraf da mesleğini eline almış belli bir olgunluğa erişmiş insanlarsa elbetteki sevgili olarak yürütmek daha zor olur.
Mesela ben lisede tanıştım hayatımın anlamıyla ve 7 senedir beraberiz
ben 5 yıllık bir üniversiteye başladım ve 1 senem kaldı bitmesine. Okulum bitince evlenecğiz Allah'ın izniyle. Bu 7 senelik süreçte 1 kez olsun ara verelim, ayrılalım muhabbeti olmadı aramızda çok şükür. Çok zor dönemler geçirdik, üzüldük de bazen ama hep birbirimize sarıldık.:1hug:
Ve ben şuanda da kesinlikle nişan, söz vs. bişey düşünmüyorum. Çünkü onların katacağı bir şey yok bana. Ben en fazla 6 ay içinde her şeyin bitmesini istiyorum. Nişanlılık dönemi uzarsa işte o zaman mutlaka problemler olacaktır. İkimizde bu şekilde düşünüyoruz ve sabrediyoruz.
Allah herkes için en hayırlısını versin.:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…