Yıllardır Aldıklarımızı Geri Veriyoruuz :)

Bu sabah yağmur çamur demeden yürüdüm 20 dakika:) Akşam biraz daha yürürüm. Yoksa olmayacak bu iş yürüyüş şart

Aynen çıkamazsan bile yürüyüşe sandalyeye 100 kere çık in sandalyede otururken bacaklarını çek uzat bu hareketleri yap en azından spor salonunda beni en çok zorlayan hareketlerdi bunlar şimdi evde yapıyorum

Aynen mekik falan da çekmek lazım düzenli olarak. Göbeğim de gitsin ya bacaklarım da kalın dediğin gibi evde de biraz hareket yapayım

Valla şuanda 800 kalori ve hergün 1 saat spor beni zorlamıyo inşallah devamı gelir

Canım maşallah sana ne diyim bide tempon çok yüksek ev iş çocuk :)
İnşallah sonuçlarını alırın

Bu sabah yağmur çamur demeden yürüdüm 20 dakika:) Akşam biraz daha yürürüm. Yoksa olmayacak bu iş yürüyüş şart

En güzeli yürüyüş ya bebeğim çok küçük bırakıp çıkamıyorum Açık havada yürümek gibisi yok :)

Sandalyeye çıkıp incez hemi zor olsa gerek Ama sonuç vereceği kesin

sabah: 1 peynirli yumurta 5 zeytin 1 dilim ekmek
yürüyüş yürüyüş
öğle : 1 bardak kefir , 5 kaşık zeytinyağlı fasulye , 1 kase çorba
ara: 1 nescafe
akşam : 1 kase çorba 3 köfte büyüklüğünde tavuk , bol salata (yapılacak)
hep mutlu olun !

canım ya güldürdün beni evet çık çık in sonra kilolar iner inşallah

Afiyet olsun canım çok güzel gidiyorsun

Sende mutlu ol canım :) Afiyet olsun menü harika

canım ya güldürdün beni evet çık çık in sonra kilolar iner inşallah

inşallah inşallah
Nerde hareket orda bereket

canım sen uyguladıgın dıyetle guzel kılolar vermıssın gene kalorılerıne bakarak devam edersın ınsallah sende bende bızde hepımız gupguzel oluruzzz zayıf cıtır pıtır oluruz =)

canım buraya göre benim 2000 kalori almam gerekiyor ama 800 e ayarladım hep

şunu belırteyım 2000 kalorı normal standart gunde alman gereken kılo vermenı saglaycak bırsey degıl.
benım kanaatım olarak dıyeyım 1400 e ayarlasan cok zorlamadan artı sporla haftada 1 kılo gıdebılır dıye dusunuyorum ayda 4 kılo eder kı cok saglıklı olur menun zengın olur saglıklı olur ..

ama şuda var kendım ıcın dıyorum benımde normal almam gereken 1500 cıvarı 1200 kalorılık lıste uygulasam bende anca sporla desteklesem 1 kılo belkı anca verırım saglıklımı evet saglıklı aslında olması gerekende bu zaten ...

lakın benım kosturmacam ogunlerımın bırbırıne gırmesı işimin aşırı yogunlugu vs ne lıste uygulattırıyor ne de ogunlere uyduruyor

bende mecburen az yemeye alıstırmaya calısıyorum kendımı mesela sabah kahvaltımdan sonra oglen dısarı cıkmam gerekıyordu ogunum gıttı bende 4 kasık tepeleme yogurt yedım cıkmadan ...

geldım ıs yerıne suandada buyuk bardakta sutlu soguk kahve tuketıyorum eve gıdıncede bırsey yemeyı dusunmuyorum ....

asıl keramet cıdden spor ( ozellıkle tempolu yuruyuste ) ve dıkkat etmeden gecıyor ( abur cubur tatlı hamurısı kızartmasız hayat )

bakalım yarın dogum gunum var mecburen pasta yıycem 1 dılımde olsa ... bır ogunde fazla kacırıyorsam dıgerlerını dengelemeye calısıyorum .. bundan sonrada Allahın ıznıyle daha duzene oturtmak ıstıyorum ..

sonuç ne dersek =) saglıklı beslenmek + spor

herkes kendıne kılo yapan gıdaları ıceceklerı bılıyor hayatından cıkardıında ya da azalttıgında + sporda yaptıgında az olsada gıtmeye baslıyor kılolar ...

bu arada oglen dısarda kofte ekmek yemek yerıne cıkmadan yogurt atıstırmak daha ıyı degıl mı bacılar

sabah sirkeli suyum

kahvaltı :
yarımdan fazla sokak sımıdı 200 kalori
1 dlm beyaz peynır 83 kalori
1 uzun dılım örgü peynırı 100 kalori
1 tane zeytın 11 kalorı
vişne suyu 116 kalorı

öglen :

4 ymk kaşıgı tepeleme yogurt ( tam yaglı ) 110 kalori

ara ogun :

1 buyuk bardak süt ( yarım yaglı ) kahvede kattım oyle olunca aklım karısıyor 100 kalorı vardır brdak buyuk bayagı

akşam yok !

720 kalori eder hadi düz hesap 750 olsun fazla olsun az olmasın

Aynen mekik falan da çekmek lazım düzenli olarak. Göbeğim de gitsin ya bacaklarım da kalın dediğin gibi evde de biraz hareket yapayım

canım yazılarını okudum gayet ıyı gıdıyorsun masallah ...

spor yapman cok guzel koca bır artııı olcak sana ..

keske bende yapabılsem eve gıttıgımde haşatım cıkmıs oluyor ne yazıkkı

kızlarrrrrrr artık alıştım sanırım az yemeye benı hıc zorlamıyor ınsallah tartıdada etkısını gorurum pazar gunu 1 kılo dahı gıtmıs olsa motıvasyonum ıcın cok onemlı

Merhaba kızlaarr. Bakıyorum da herkes kalori hesabına geçmişşş.
Peki kalori hesabında dikkat etmeniz gereken şeyleri biliyo musunuz?
Kalori hesaplarken ;
yağ 9 ile çarpılır
protein 4 ile çarpılır
karbonhidrat 4 ile çarpılır sonra bu rakamların hepsi toplanır. ( paketli ürünlerden bahsediyorum, arkalarındaki tabloda yazıyo bu değerler)
Eğer kalorisi azsa ama bu kalorinin çoğunu karbonhidrat oluşturuyosa bu az kalori aldığınız anlamına gelmez. o yüzden kalori hesabı yapanların çoğu bu yanlışa düştüğü için pek kilo veremez. buna dikkat edin, protein ağırlıklı beslenin.
Bir de o besinin kalorisi kadar verdiği enerji de önemli. Aldığınız enerjiyi gün içinde harcayamazsanız yine gece yağa dönüşür:)
umarım anlatabilmişimdir.
bunlara dikkat etmeden kalori hesabı yaparsanız da 5 kilo verseniz bile dışardan farkedilmez çünkü yağdan değil kastan sudan verirsiniz aman dikkat edin:)

bu arada yeni gelenler hoşgeldiniz listeye eklendiniz:) yarını kilo bildirimi için son gün olarak belirledim kafamda. yazmayanları listeden çıkarıcam benim tartı da halloldu yarın bende tartılcamm ve haftanın 1.sini belirlicem:))

Bu bilgileri de zamanında bende kalori hesabı yaptığım için veriyorum kızlar yanlış anlamayın günde 500 kalori ile beslendiğim bile oldu. ama uzun bi süreç olduğu için yaptığım yanlışları farketme zamanımda oldu. bu konuyu açtıysak sizi uyarmayı borç bilirimm:))

Öncelikle günaydın;

teşekkür ederiz uyarın için yarın sabah tartılıyoruz şimdi öylemi

Kızlaar bu hafta alkış alan sadece 2 kişi var!
Pazartesi günü herkes yeni başlangıç yaptı mı?

Ve inanmıyorum ama bu hafta nazar boncuğunu ben kaptım
listeden 2-3 kişi daha gitti.

kahvaltım karatay kahvaltısı
dün akşam da çorba ve salata tüketmiştim..
yurtta karatay yapmak çok zor oluyo. karatayın bazı maddelerine bağlı kalarak bende kalori sayımı yapmaya başladım sanırım farkında olmadan. bakalım bu hafta sonu neler olacaaakk
yürüyüşün çok etkisi olmuştu. bu hafta hiç yürüyemedm daha :/

Günaydın günaydın canlarım :)

Hemen menümü yazayım

Sabah : 2 dilim uno kepek ekmeği ile beyaz peynirli sandviç

Öğle : 1 kepçe barbunya , 4 kaşık bulgur pilavı , 1 bardak ayran

Akşam : 1,5 servis kaşığı kadar tavuklu patlıcan yemeği , Yarım kase yoğurt , 1 dilim uno kepek ekm

Spor : Diş çıkaran oğluşu saatlerce kucakta gezdirmece

bu arada oglen dısarda kofte ekmek yemek yerıne cıkmadan yogurt atıstırmak daha ıyı degıl mı bacılar

kızlarrrrrrr artık alıştım sanırım az yemeye benı hıc zorlamıyor ınsallah tartıdada etkısını gorurum pazar gunu 1 kılo dahı gıtmıs olsa motıvasyonum ıcın cok onemlı

Canım sana diyeceğim şu ki öğün atlama.... sebze çorba salata bunları tüketebilirsin.Dışardada olsan güzel bi salata veya çorba veya ekmek arası köfte değilde ızgara köfte
Evet kalori artacak ama 700 kalori gerçekten çok az araba bile benzin koymadan gitmez
Ömür boyu böyle beslenmek gerek ki kilo almayasın bıraktığın anda gelir kilolar
Benim naçizane tavsiyem canım çok ye demiyorum ama öğün atlama bi kaç kaşık çorba iki adet köfte ye mesela

Canım seni tebrik ederim nazar boncuğunu sen almışsın :)
Verdiğin bilgiler çok faydalı ve çok haklısın önemli olan sağlıklı doğru beslenmek kalorisi karbonhidratı yağı yüksek ürünlerden uzak durmak ....
Karatayı uygulamak başkasının çıkardığı menüleri yiyince zor oluyor
Bende bu yüzden 10 gün yaptım devam edemedim İşyerindeki yemekler hiç uygun olmuyordu Ama sağlıklı beslenme olduğu kesin Keşke uygulayabilsek tam anlamıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…