yıllardır süren zorbalık, şiddet ve aşağılanma

chix

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2010
276
140
303
Başlıktanda anlaşılacagı gibi kendimi bildim bileli şiddet ve zorbalıkla büyüdüm (26 yaşımdayım) ve bunları yapan babam... çalıştığım ofis bizim kendi ofisimiz. sürekli başkalarının yanında aşağılamalar, pis pis konuşmalar, kalk şurayı temizle, kalk bunu yap, param sana haram olsun gibi sözler, üstüne üstlük ağıza alınmayacak kelimeler. Kendimi geliştirmiş okumuş biri olarak üstelik bi kadın olarak bunları kaldıramıyorum, kendime yakıştıramıyorum, utanıyorum, babam olmasında yanında durmaktan utanıyorum. kendisi ilkokul mezunu bile değilken benim master diplomama çöp diyor. sürenecekmişim, aç kalacakmışım. Para göz olduğumu, onun ölmesini bekleyip bütün herşeyi yiyecekmişim. tüm bunları ofis çalışanlarının önünde söylüyor ve çok utanıyorum.. onlarda boşver birgün hayat sana gülecek diyor, beni teselli ediyorlar ama bilmiyorlar ki birde evde yıllarca şiddet gördüm...
Bu anlattıklarım ofiste geçen her günüm :( siz şanslısınız ki temiz kalpli bi babanız var, bazen bu forumda okuyoum şu derdim var bu derdim var, aslında derdiniz yok, şükredin! bunları yazarken bile ağlıyorum.. bu anlattğım şey yaşadığım şeylerin yüzde biri.. 26 yaşındayım ama hayat çok ağır geliyor hergün.. bazen yine şükrediyorum ya durumumuz kötü olsaydı ne olurdu daha beter olurdu belki silahla çeker vururdu. buna da şükür! ama artık dayanamıyorum yaşıtlarıma bakıyorum gülüyor eğleniyor ben ise suratım hep asık hep asık, huzurlu değilim. ne aile sevgisi gördüm ne arkadaş.. hep yalnız büyüdüm ama yine dimdik ayakta kaldım, kendimi geliştirdim, hep iyi yanından baktım... ama gülmeyi unuttum...

Belki bir kaç tavsiye beni daha güçlü kılar.. sevgiler

anneniz ne diyor peki bu duruma? çok zor, çok acı.. orda çalışmak zorunda mısınız? diplomanız olduğuna göre başka işler de yapabilrisniz. ayrıca çok üzüldüm adınıza.

anneniz ne diyor peki bu duruma? çok zor, çok acı.. orda çalışmak zorunda mısınız? diplomanız olduğuna göre başka işler de yapabilrisniz. ayrıca çok üzüldüm adınıza.
annem de aynı eziyetleri gördü, o da susuyor malesef. orda çalışmak zorundayım yoksa kime sinirlenince patlıcak ki, başka yere gitmemi istemez. bnm himaye altımda duracaksın der, konuştuğum kişiden tutun yediğim yemeğe kadar karışır.

Rabbim yardımcın olsun. Babana merhamet versin.
Evden ayrıl diyeceğim ama eminim bunları düşünmüşümdür. 🙄

Sizinle iftihar etmesi gerekirken bir de sürekli aşağılayan bir baba... yaşın çok genç daha, başka bir iş bakmayı- babandan uzak yaşamayı vs düşünmüyor musun? Onun yanında çalışmak zorunluluğun varmı?

Ne dengesiz bi baba(!), sizin adınıza çok üzüldüm bence orda çalışmayı acilen bırakın.
keşke... her şeye kılıf uydurur. başka yere gidip çalışsam ne işin var orda der. ofiste bile kameralardan beni izler

Sizinle iftihar etmesi gerekirken bir de sürekli aşağılayan bir baba... yaşın çok genç daha, başka bir iş bakmayı- babandan uzak yaşamayı vs düşünmüyor musun? Onun yanında çalışmak zorunluluğun varmı?
zaten ayrı yaşıyoruz ama sürekli takipte, bilmiyorum ben pek konuşmuyorum kendisiyle. zaten benle konuşurken yüzüme bile bakmaz

Neden başka iş bulmuyorsn

O zaman başka yerde iş bulacaksınız
Hayatınızı elinize almazsanız bu böyle devam eder
zaten ondan uzaklaşmak için yurtdısında aylardır iş arıyorum, bu seferde kalkıp diyor senin amacın gezmek.. bugün bi sınava girmek için beni zorladı, ofiste uzman yapacakmış.. sınava 1 ay kaldı 800 sayfalık kitap. hem diyor kazan hem diyor sen salaksın yapamazsın.

zaten ondan uzaklaşmak için yurtdısında aylardır iş arıyorum, bu seferde kalkıp diyor senin amacın gezmek.. bugün bi sınava girmek için beni zorladı, ofiste uzman yapacakmış.. sınava 1 ay kaldı 800 sayfalık kitap. hem diyor kazan hem diyor sen salaksın yapamazsın.
Onu mu takacaksınız bazı insanların anne baba olsa da bu insan size zarar veriyorsa kafanızda yer etmesıne izin vermeyın

normalde üniversitede hoca olacaktım ama beni kendi ofiste zorlan tutuyor. hatta insanlar babandan torpil var heryere girersin diyor ama kendi inadına yaomıyor
Torpilsiz hucbi yere giremiyo musun onun yardımı olmadan

Back
X