Yıllardır unutmadığım arkadaşım

Merhaba arkadaşlar
2-3 yıl önce çok yakın olduğum arkadaşımla saçma bir nedenden ötürü arkadaşlığımız bitmişti.

O zamanlar en yakın arkadaşım can dostum dediğim her daim yanımda olan, tüm derdimi, tüm sırlarımı bilen kişiydi. Sözümde evlilik teklifinde nişanımda her daim yanımdaydı. Nişanımı yazlıkta yaptık fotoğrafcı vs yoktu herşeyimizi kendimiz yaptık küçük bir nişan oldu.

Nişan günümde ( fotoğrafçı vs tutamadık kendisi de fotoğrafçılık okuduğu için ondan bizi çıkarken ve dans ederken bir kaç poz çekmesini istedim ve pasta kesildikten sonra pastayı kesmesini istedim ama ben oynamaya geldim hizmet etmeye değil diyerek resmen nişan günü beni yalvartti) ben hiç bir şey demedim bu konuyu da bir daha açmadım. Arkadaşlar arasında toplandığımız bir akşam arkadaşlıkla ilgili bir konu oldu başladı bu ben sana böyle yardım ettim, böyle yanında oldum, böyle iş yaptım vs demeye, bende o an zaten dolu olduğum için patladım tartıştık.

Daha sonra ben işten çıkarıldım düğün telaşı bir yandan , maddi durum yok falan kendisiyle görüşmek istedim. Bi akşam bize geldi oturduk konuşurken bana dedi ki ben seninle barışırım ama benden özür diliceksin

(bu arada arkadaş gurubumuz var biz ikimiz çok yakınız ben kendisiyle tartışınca diğerleri de taraf tuttu ve onlarda benle görüşmeyi kesti.)

Bende ben senden özür dilerim ama diğerleriyle bir daha görüşmem çünkü benim bildiğim arkadaşlar tartışınca orta yol bulunmaya çalışılır bu şekilde taraf tutulmaz. Daha sonra tamam dedik görüşürüz konuşuruz yine ben seni ararım dedi ve bir daha aramadı.

Tabi aradan aylar geçti benim düğün zamanına kadar birbirimizi yolda görsek selamlasmiyoruz.

Benim düğünün olunca ben birlikte çalıştığımız yere davetyiye gonderdim bir tek ona göndermedim. Mesaj attı sonra Bana ben sana naptım neden böyle olduk yolda görünce selam vermiyorsun vs diye hiç cevap vermedim. Sonra yanındaki abla aradı bak çok üzülüyor sen ona bakma onun aklını celdiler sana karşı doldurdular sen onu da çağır diye. Bende istemedim çünkü yapayalnız kimsesiz kaldığım bir dönemdi ve kendisi de bunu bildiği halde görüşmek istemedi bende bitirdim.

Bir daha da Hiç görüşmedik ama hep aklımdaydı aşk acısı gibi oturdu içime 😀

Etrafımdaki herkes bilir onu hala çok sevdiğimi herkez çok iyi arkadaş olduğumuzu falan söylerdi hiç unutmadım onu hep üzüldüm. Şimdi düğünü olacağını öğrendim tabiki bana davetiye yok ama içim içimi yiyor keşke böyle olmasaydı . Çok üzülüyorum acaba düğününe gitsem mi ona bir supriz yapıp ne tepki verir ben ne tepki veririm yeniden arkadaş olur muyuz bi adım atsam karşılığı olur mu kafamda deli sorular. Siz olsanız napardiniz. Yada yıllar sonra durduk yere düğününe giderek sacma bir hareket mi yapmış olurum. Arkadaşlığımı kalbime gömüp uzaktan seyredeyim mi sadece. Bana bi yardim edin ey dostlar. Belki de bu yeniden arkadaş olmamız için son şansım.
Bence ikinizin de hataları var. Ben yerinizde olsam düğüne gitmezdim ama arardım. Çünkü düğün stresli bi zaman yani pat diye o da yanlış bi tepki verebilir. Ama şu da bi gerçek ki barışsanız bile bi daha eskisi gibi olamazsınız. En azından içinizde kalmamış olur.

Sizin hatanız o anki tavrınızı bilmiyorum ama arkadaşınızı çalıştırmak olmuş oda demekki çok fedakar ruhlu insanlar vardır öle biri değilki zoruna gitmiş. Sonrada ortak konuşalım kararı vermişsiniz ama aramamış. Siz arasaydınız onu beklemeseydiniz daha şık olurdu hem aramamışsınız onun aramasını beklemişsiniz hem de sonradan tavır yapmışsınız. Bence egonuza yenilmişsiniz. Mesaj atıp onu özlediğinizi belirtip arayı yapabilirsiniz size bağlı

Merhaba arkadaşlar
2-3 yıl önce çok yakın olduğum arkadaşımla saçma bir nedenden ötürü arkadaşlığımız bitmişti.

O zamanlar en yakın arkadaşım can dostum dediğim her daim yanımda olan, tüm derdimi, tüm sırlarımı bilen kişiydi. Sözümde evlilik teklifinde nişanımda her daim yanımdaydı. Nişanımı yazlıkta yaptık fotoğrafcı vs yoktu herşeyimizi kendimiz yaptık küçük bir nişan oldu.

Nişan günümde ( fotoğrafçı vs tutamadık kendisi de fotoğrafçılık okuduğu için ondan bizi çıkarken ve dans ederken bir kaç poz çekmesini istedim ve pasta kesildikten sonra pastayı kesmesini istedim ama ben oynamaya geldim hizmet etmeye değil diyerek resmen nişan günü beni yalvartti) ben hiç bir şey demedim bu konuyu da bir daha açmadım. Arkadaşlar arasında toplandığımız bir akşam arkadaşlıkla ilgili bir konu oldu başladı bu ben sana böyle yardım ettim, böyle yanında oldum, böyle iş yaptım vs demeye, bende o an zaten dolu olduğum için patladım tartıştık.

Daha sonra ben işten çıkarıldım düğün telaşı bir yandan , maddi durum yok falan kendisiyle görüşmek istedim. Bi akşam bize geldi oturduk konuşurken bana dedi ki ben seninle barışırım ama benden özür diliceksin

(bu arada arkadaş gurubumuz var biz ikimiz çok yakınız ben kendisiyle tartışınca diğerleri de taraf tuttu ve onlarda benle görüşmeyi kesti.)

Bende ben senden özür dilerim ama diğerleriyle bir daha görüşmem çünkü benim bildiğim arkadaşlar tartışınca orta yol bulunmaya çalışılır bu şekilde taraf tutulmaz. Daha sonra tamam dedik görüşürüz konuşuruz yine ben seni ararım dedi ve bir daha aramadı.

Tabi aradan aylar geçti benim düğün zamanına kadar birbirimizi yolda görsek selamlasmiyoruz.

Benim düğünün olunca ben birlikte çalıştığımız yere davetyiye gonderdim bir tek ona göndermedim. Mesaj attı sonra Bana ben sana naptım neden böyle olduk yolda görünce selam vermiyorsun vs diye hiç cevap vermedim. Sonra yanındaki abla aradı bak çok üzülüyor sen ona bakma onun aklını celdiler sana karşı doldurdular sen onu da çağır diye. Bende istemedim çünkü yapayalnız kimsesiz kaldığım bir dönemdi ve kendisi de bunu bildiği halde görüşmek istemedi bende bitirdim.

Etrafımdaki herkes bilir onu hala çok sevdiğimi herkez çok iyi arkadaş olduğumuzu falan söylerdi hiç unutmadım onu hep üzüldüm. Şimdi düğünü olacağını öğrendim tabiki bana davetiye yok ama içim içimi yiyor keşke böyle olmasaydı . Çok üzülüyorum acaba düğününe gitsem mi ona bir supriz yapıp ne tepki verir ben ne tepki veririm yeniden arkadaş olur muyuz bi adım atsam karşılığı olur mu kafamda deli sorular. Siz olsanız napardiniz. Yada yıllar sonra durduk yere düğününe giderek sacma bir hareket mi yapmış olurum. Arkadaşlığımı kalbime gömüp uzaktan seyredeyim mi sadece. Bana bi yardim edin ey dostlar. Belki de bu yeniden arkadaş olmamız için son şansım.
Ben tanıdık fotoğrafçılara çok haksızlık ediniliğini düşünüyorum. Normal bir işten en az 1500 2000 alacağı gün sırf arkadaşınız diye "ya nolcak zaten makinen var iki foto çekiver" denilmesi çok kırıcı bence. Diğer konuda da size tamam barışırız deyip arkadaşları da sizinle konuşmuyor diye döneklik etmesi de hiç hoş değil.
Sonuç olarak karşılıklı hatalarınız var. Geri dönüşü olsa bile eskisi gibi asla olmaz. Geçmişe sünger çekseniz iyi olur. Keşke o gruptan kimseye davetiye vermeseydiniz. Hepsini silin önünüze bakın bence. Düğüne de gitmeyin

Bence siz hatalısınız. Bırakın o kızın peşini artık. Çok kinci gibi geldiniz. Arkadaşınıza fotoğraf çektirmek istemeniz, pasta kestirtmeniz çok saçma. Yok muydu ailen onlar yapsaydı. Nişana gelen misafir olan arkadaşınıza hizmet yaptırtmak istemişsiniz. Kızda hayır deyince dünya kötüsü olmuş. Hem düğün için davetiyede yollamamışsınız. Şimdi de onun düğününe gitmek istiyorsunuz. Nasıl bakicaksiniz düğünde kızın yüzüne. Düğüne fln sakın gitmeyin. O gün mutsuz etmeyin bari kızı. Bence vicdan azabı çekiyorsunuz. Çünkü hata yaptınız . O yüzden şimdi kararsizsiniz. Hem haklı olsaydiniz diğer kızlarda sizle konuşurdu. Siz uzaktan izlemeye devam edin arkadaşınızı bu saatten sonra yapacak birşey yok. Bencilliginiz yüzünden bitmiş.

Sen nişana gel, o yaz sıcağında en kalitesiz fotoğrafcinin bile bir günlük yovmiye ile dünya para alacağı işte,mesleğin olan işi bir kuruş almadan yap, foto çek, millet tikinirken pastaları kes, her şeyi düğün sahibinin kardeşi gibi yap.
Ama yaranama
herkese davetiye verilip Nispet yapar gibi sana verilmesin.
Sonra da senin düğününe gelsin...
Yani bilemedim. Çok ayıp etmişsin.
İnsanlar sürtüşebilirler, sonrasında arkadaşlıkları bitebilir. Çok doğal bir sey.
Hatta genelde yakın arkadaşlar tatile çıkınca ya da aynı eve çıkınca artık konuşmaz olurlar. Ben dostum dediğim kızla aynı eve çıktım, artik görüşmüyoruz 🤪 lisedeki enn yakın arkadaşım,üniversite zamanları kendi şehrimizden çok birbirimizin şehrinde yaşadığımız, sesi kötü gelince ilk trenle yanına gittiğimiz dostumla çok ottan bir sebeple kavga etmiştik (o bana bagirmisti ben de onun saçını çekmiştim hdjekejeh) ve 7 yıl olacak küsüz.
Yani çok doğal şeyler.arkasasliklar başlar, güzelce ilerler, samimiyetin etkisiyle kişisel sınırlar aşılmaya başlanır / ya da samimiyetten dolayı beklenti artar vee küsülür.
İlle de barismak istiyorsan düğün gibi stresli bir gün gitme."yardimci olabileceğim bir şey var mı" diye sor bence

Merhaba arkadaşlar

Yerinizde olsam düğünden önce uğrar , çok stresliydim seni kırdım çok pişmanım ama seni seviyorum yapabileceğim bir şey var mı yanında olmak hatamı telafi etmek istiyorum derdim. Hiçbir şey konuşmadan direk düğüne gitmezdim. Ve ben sizi haksız buldum özellikle davetiye vermemekle ipleri kopartan siz olmuşsunuz. Tekrar düzeltebilirsiniz pekala.

Bence mesaj atin kisa bi mesaj onu sevdiginiz haberi duydugunuz ve cok mutlu oldugunuz temali.. muhtemelen dugune cagirmaz ama dugunden sonra gorusmek icin bi adim daha atarsiniz.

Bence siz hatalısınız. Bırakın o kızın peşini artık. Çok kinci gibi geldiniz. Arkadaşınıza fotoğraf çektirmek istemeniz, pasta kestirtmeniz çok saçma. Yok muydu ailen onlar yapsaydı. Nişana gelen misafir olan arkadaşınıza hizmet yaptırtmak istemişsiniz. Kızda hayır deyince dünya kötüsü olmuş. Hem düğün için davetiyede yollamamışsınız. Şimdi de onun düğününe gitmek istiyorsunuz. Nasıl bakicaksiniz düğünde kızın yüzüne. Düğüne fln sakın gitmeyin. O gün mutsuz etmeyin bari kızı. Bence vicdan azabı çekiyorsunuz. Çünkü hata yaptınız . O yüzden şimdi kararsizsiniz. Hem haklı olsaydiniz diğer kızlarda sizle konuşurdu. Siz uzaktan izlemeye devam edin arkadaşınızı bu saatten sonra yapacak birşey yok. Bencilliginiz yüzünden bitmiş.
Hee ayaklarımı falanda yıkattım arada taşta taşıttım kendisine. Ne toksik insansın be burda üzgün olduğum bir konu hakkında fikir soruyorum. Insanları dahada üzmekten keyif falan mi alıyorsunuz. Cidden hayatında sana ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Bu kadar nefretle dolu olma.

Arkadaşlik böyle olmaz.çokmu gerekli onla konuşman yarin birgün cocuk felan oldugunda aklina bile gelmez inan.bırak kaprisli insanlarla ugrasmayi herkesin derdi kendine yeter.bir laf var agrimaz başini baglama boşyere dert arama boşver.

Benzer durumdan muzdaribim bir arkadaşımı çok özlüyorum birkaç defa mesaj attım ama barışmak ister gibi bir hali yoktu maalesef bi kenarda yazılanları okuyayım bari 🤷🏻‍♀️

Hee ayaklarımı falanda yıkattım arada taşta taşıttım kendisine. Ne toksik insansın be burda üzgün olduğum bir konu hakkında fikir soruyorum. Insanları dahada üzmekten keyif falan mi alıyorsunuz. Cidden hayatında sana ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Bu kadar nefretle dolu olma.
Peki o zaman birşey sorucam. Nefret dolu olduğumu düşündüğün için. Neden şimdi aklına geldi bu arkadaş? Zaten düğünüze cagirmadiniz bütün iletişimi kesen sizsiniz. Düğünden sonrada arkadaşınız size sitem etmiş. Niye çağırmadınız diye . O zamanlar niye özür dileyip barışmadınız ?

Mesaj atıp gelmek istediğini belirttiği halde düğün davetiyesini ısrarla göndermediğiniz birinln düğününe gitmeyi nasıl düşünüyorsunuz anlamadım, hoş bir davranış olmaz.
Tekrar iletişime geçmek istiyorsanız düğün öncesi hal hatır sormak için arayın ya da mesaj atın.
Ayrıca fotoğraf çektirmeniz tamam ama pastayı kesip dağıtacak hiç aile bireyiniz yok mu? Arkadaşa düşmez ki onu organize etmek

Bence bu arkadaşlığın peşini bırakın artık.
Sürpriz yapıp düğüne filan gitmeyin.
Siz arkadaşınıza nispet yapıp, iletişim çabalarını karşılıksız bırakırken iyiydi.
Ayrıca gruptaki diğer arkadaşlarınız da size tavır aldıklarına göre hatanın büyüğü sizde.

Ben de seneler önce en yakın arkadaşımla düğün zamanımda küstüm. Ama ben fedakar ve sömürülen taraftim. Düğün zamanı onu çok bekledim, özür diler çıkıp düğüne gelir diye.olmadi. seneler sonra telefonla aradı ama köprünün altından çok sular akmisti. Bazen aklıma gelir eskiden yaşadıklarımız. Eskiden rüyamda görürdüm artık görmüyorum da
Demem o ki bence düğün günü dönüm noktası. Eger barışmak istiyorsanız bunu düğünden önce halledin.

Resmen bencil biriymiş. kendinizi bu kadar ezdirmeyin. Siz kendinizi ağırdan almadıkça insanlar daha çook sömürür veya durduk yere arkadaşlıkları bitirir. Benimde oldu böyle şeyler sebebini bilmediğim halde bitirenler. Umrumda bile olmadı. Demek ki beni haketmemiş, demek ki gerçek arkadaş değilmiş. Ben böyle düşündüğüm için kimsenin arkasından da gitmedim aramadım. İsteyen arar sorar.

Bence nabız yollayın derim.Davetiye vermemmeniz hoş olmamış.Dugun öncesi bir tebrik çiçeği gönderin.Zaten olumlu dusunuyirsa size dönecektir.Dugunune giderseniz belki de hoş olmayan bir şeyle karşılaşabilirsiniz.

Gerçekten seven ve değer veren arkadaş,herkesin içinde yaptığı iyiliği yüzüne vurmaz.Ayrica yaptıklarının da çetelesini tutmaz.Sizinle ilgili bir sıkıntısı bir problemi varsa kenara çeker ve söyler..Diğer arkadaşlarını da taraf tutması için zorlamaz Çünkü bu ikinizin problemi 3.kisileri ilgilendirmez.Bence siz duygusal davranıyorsunuz.Zaten aynı hisler arkadasinizda da olsaydi bu kadar uzun zaman küs kalamaz gelirdi.Keske sizde nişan toreninizde 2 tane adam tutup fotoğraflarınızı çektirip,pastanızı kestirseydiniz.Kimseye minnet duymadan.Siz yakin arkadaş olarak nazinizin geçeceğini düşünüp,böyle bir ricada bulunmussunuz ama kendisi bunu hizmetçilik olarak algilamis.Benim düşüncem hep şöyledir bu tür insanlar icin;iyi olsun,mutlu olsun ama benden uzak olsun.

Siz ona düğün davetiyesi vermemişsiniz, ki size bununla ilgili yazmış, belli ki çok zoruna gitmiş, üzülmüş. O, yazarak size adım atmış ama siz karşılık vermemişsiniz.

Sonra başka biri sizi arayıp arkadaşınızın çok üzüldüğünü söylemiş. Ki bu da size o cepheden gelen ikinci hamle. Yine adım atmamışsınız.

Şimdi adım atmak istiyorsunuz. Güzel. Ama zamanlama sizi de düşündürmüyor mu? Gerçekten arkadaşınız ne kadar üzülmüş, böyle bir durumda olmak ne kadar kötü, bence bu his sizi rahatsız ediyor ve bu durumda olmamak için adım atmaya çalışıyorsunuz.

İkinizin de hataları olmuş, çözülmeyecek gibi de değilmiş aslında ama düğüne çağırmayarak bunu ileriki seviyeye taşımışsınız. Ben olsam, düğününe çağrılmadığım arkadaşım benimkine sürpriz yapıp geldim dese "kaldıramamış, daha önce değil de neden şimdi" diye düşünürüm.

Son olarak, barışsanız bile büyük ihtimalle artık eskisi gibi olamazsınız.

Benzerini yaşadık en yakın arkadaşımla, defalarca denememize rağmen toparlayamadık. Küs değiliz ama olmuyor artık eskisi gibi.

Merhaba arkadaşlar

Yerinizde olsam gitmezdim. Ne demek başkaları aklını çelmiş. Koskoca kadın. Bunun muhakemesini yapamamış mı? 🤷‍♀️

Gitseniz bile hayal kırıklığı yaşayacağınıza eminim ama ispatlayamam ☺️

Back
X