Yine ailem, hatta yine annem.

Annem pantolonları verirken "ay ben şaka yapmıştım" dedi biliyor musun :) hep şaka yapar. Yıllardır bıkmadan usanmadan şaka yapar. Çünkü bu onun çıkış yoludur. Şaka yaptım ne alınıyorsun der çıkar işin içinden. Tüm insanlar onun şakalarına alınır. Herkes şakadan Anlamaz o sadece şaka yapar.

Artık bu benim bahanem olmamalı yahu. Aileden gelen travmalar vs. Koskoca kadın oldum ama hala annemin karşısında mantığımı hareket ettiremiyorum.
İdrakcim,güzel kardeşim,
o aileden gelen travmalar,
öyle kolay kolay bırakmıyor insanın peşini.
Belki eşinizle ilişkiniz daha sağaltıcı olsaydı,
belki oğlunuz daha kolay bir çocuk olsaydı ailenizin tutumları da sizi daha az yaralardı.
Hayat çok yerden üstünüze geliyor,
dolayısıyla başa çıkmak da zorlaşıyor.
Benim çocukluğum da çatışmalı bir ailede geçti,annem extra zor bir insan ama ben kendimce çıkış yolları buldum.
Zor oldu ama 35 yaşından sonra,
kısmen de olsa bunu başardım.
Size de bu zor ilişkileri,kendinizi fazla üzüp, yıpratmadan yönetmeyi öğrenmenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar şu kötü ve hakaret içeren yorumlara o kızgın ifadeleri nerden bırakıyoruz?
Ben de beğen,alıntı,cevapla var sağda.
Solda da şikayet et butonu var.

Arkadaşlar şu kötü ve hakaret içeren yorumlara o kızgın ifadeleri nerden bırakıyoruz?
Ben de beğen,alıntı,cevapla var sağda.
Solda da şikayet et butonu var.

Beğen butonu üzerine gelip beklediğinizde/basılı tuttuğunuzda emojiler ve beğenmedim seçeneği çıkıyor.

İlk değil tabi ki. Hatta belki en basiti budur. Ama ben asla akıllanmıyorum. Belli ki akıllanmayacağım da. Kendimde hata aramaya devam edeceğim.
Madem bunun farkındasınız, görüşmeseniz keşke. Bahane bulsanız. Sizin hatanız, onların bencilliklerine rağmen, hala yaranmak için kendinizden bu kadar ödün vermeniz bana kalırsa. Yazık hem size, hem çocuğunuza. Çok üzüldüm gerçekten.

Ben inanamıyorum bu anneler nasıl böyle idrak gibi, grill gibi, benim gibi aslında gayet mantıklı, duyarlı ve aklı fikri yerinde insanların hayatlarını, psikolojilerini nasıl bu kadar bozabiliyorlar?

Şu anda ben de yapayalnızım, son birkaç senedir yaşadığım aralıksız ailevi sorumluluklar yüzünden, bilincim patladı ve soluğu psikiyatride almak zorunda kaldım. Yalnız ve güçlü mücadele etmek zorunda kalmaktan bu.

Ama hepsi aşılır tabi ki, yalnızca insanlar kendi kredilerini bitiriyorlar anne baba bile olsalar.

Bazilarimiz ailemizi evlenince taniyor gercekten sen alinganlik yapmamissin annenin bir degil.iki istemesi dahi yanlis once bi kizim paran var mi diye sorsaydi keske.
Yeri gelmisken gecenlerde babam rahatsizdi israrla bi ozel hastaneye git dedim o devlete gitti acaba parasi yok diye para teklif ettim 200.300 tl gonderecektim babam bin tl istedi araba muayenesi geciyormus baba o kadar gondermeeyiz bizimde cok borcumuz var dedim o zaman 500 dedi esim aninda gonderdi. Iki gun sonra esim nasil okdun diye tekrar aradi bi emrin istegin olursa soyle dedi hay soylemez olaydi adam bu defa da 1500 lira istedi yine araba icin bi kac gun ses cikmayinca babam bu kez msj atmis esime esiminde bi ceki karsiliksiz cikti gonderimicez dedim neyse cek isi hallolunca bin tl gonderdi eee niye bin tl demis canimin sıkildigi esim ailemin yuzune guler ama aralari hic iyi degil sevmez benim.ailemi babami gordugum an istememesini soylicem yerin dibine girdim bu yuzden

Keske gitmeseydin esinle baska bir planiniz oldugunu soyleseydin yalan da olsa cunku onlar durustlugu haketmiyor.

Abine de sinir oldum o kadar babasini dusunuyorsa babana desin benden para isteyebilirsin diye ya da direkt hesabina yatirsin o kadar dusunceliysr.. borcu da varmis arayip odemesini soyleyin bence

annen sana git de dr parasiyla mi al demis? Annenin soyledigi birkac Cumleden yola cikarak burada annen hakkında kotu şeyler yazılmasina sebep oluyorsun. Hic mi iyiligi olmadi sana? Hic mi faydasini gormedin?

Kendi hatani gormeden annene yukluyorsun evet zengin degil paramiz bu kadar der gecersin.

Kusura bakma sen tam bir mal'sın. Şimdi banlanacagim ama umrumda degil tıpkı senin ailenin seni umursamadığı gibi. Sen kötü bir annesin nasıl ve hangi hakla evladının doktor parasını harcarsın bir otur bunu düşün
Hadsizligin lüzumu yok mahalle arasida degil burasi iste herkes kendi kalitesinde düşünüp yaziyor ne yazık ergen gibi mal yazmak falan cok çirkin kendinize gelin.
NOT = Avukati degilim sadece boyle elini beline atip agzina geleni yazan tiplere dayanamıyorum.

Ben sizi yorumlarinizdan cok begeniyorum ama bu sefer Suç sizin bu konuda hickimsede değil .neden aldınız almasaydinız bence böyle durumlarda mantıklı ve sert olunmalı. Anne evlat baba kardes arasında bile saygı ve seviyenin olmasi gerekiyor .anneniz şaka yapmayı kendine kılıf bulmuş belliki ama yaptığı çok ayıp ve üzücü

Ben inanamıyorum bu anneler nasıl böyle idrak gibi, grill gibi, benim gibi aslında gayet mantıklı, duyarlı ve aklı fikri yerinde insanların hayatlarını, psikolojilerini nasıl bu kadar bozabiliyorlar?

Şu anda ben de yapayalnızım, son birkaç senedir yaşadığım aralıksız ailevi sorumluluklar yüzünden, bilincim patladı ve soluğu psikiyatride almak zorunda kaldım. Yalnız ve güçlü mücadele etmek zorunda kalmaktan bu.

Ama hepsi aşılır tabi ki, yalnızca insanlar kendi kredilerini bitiriyorlar anne baba bile olsalar.
İçinde yetiştiğimiz aile kişiliğimizi şekillendiriyor.
En erken üniversite için evden ayrılana kadar,sistematik olarak doğru veya yanlış tutumlarına maruz kalıyoruz ebeveynlerimizin.
Kısacası bu kadar etkilenilmesi beklenen bir durum ve doğal bir süreç.
Son bir yıldır bu konuda daha fazla okuyup düşünüyorum ben de.

Hiiiic abartmiyorsunuz ben bile sinir oldum. Bazi insanlar evlenince ailesini taniyor ne yazik ki..
Simdi size kalp kirmayin falan diyenler olacaktir kalp kirmamaya calistikca da daha cok kirilirsiniz ne yazik ki.
Gerçekten evlendikten sonra ailen için olan önemin anlaşılıyor haklısın

Ben bu zenginlik merakını anlamıyorum. Aileler kızlarını zengin biriyle evlendirip kendileri mi faydalanmak istiyor acaba? Ben annenizde bunu sezdim. Aranızı resmi tutun diyecektim ama yeğenleriniz varmış bir şey diyemedim.

Haklısın maalesef canım ya, çok ayıp annenin fakir çıktı demesi..
Ama sen de hatalisin, insan öyle bir takdir edilme anlaşılma psikolojisinde oluyor seni de anlıyorum..
Yine de annenin keyfi harcamasına verme, çocuğunun Dr parasını..

Ama el kızı evlat verip ailenin soyunu devam ettiriyor :)
Valla benim kayınaile tam tersi doğurduğum çocuğu benim oğullarına yapacakları herhangi bir şeyi bana faydası olur diye korkuyorlar düğünümüzde bir kuruş harcamayan kadın kızının koleji ve çeyizi için 40 bin ayırmış bir de anlatıyor yüzüme yüzüme

Bazilarimiz ailemizi evlenince taniyor gercekten sen alinganlik yapmamissin annenin bir degil.iki istemesi dahi yanlis once bi kizim paran var mi diye sorsaydi keske.
Yeri gelmisken gecenlerde babam rahatsizdi israrla bi ozel hastaneye git dedim o devlete gitti acaba parasi yok diye para teklif ettim 200.300 tl gonderecektim babam bin tl istedi araba muayenesi geciyormus baba o kadar gondermeeyiz bizimde cok borcumuz var dedim o zaman 500 dedi esim aninda gonderdi. Iki gun sonra esim nasil okdun diye tekrar aradi bi emrin istegin olursa soyle dedi hay soylemez olaydi adam bu defa da 1500 lira istedi yine araba icin bi kac gun ses cikmayinca babam bu kez msj atmis esime esiminde bi ceki karsiliksiz cikti gonderimicez dedim neyse cek isi hallolunca bin tl gonderdi eee niye bin tl demis canimin sıkildigi esim ailemin yuzune guler ama aralari hic iyi degil sevmez benim.ailemi babami gordugum an istememesini soylicem yerin dibine girdim bu yuzden
Ben bile kızardım şu an ya :( sizi utandırmış çok ayıp cidden sağol demeyi bilmesi lazım herkesin

Annen babanın gönderdiği paranin kendince tahsilatini yapmış,abinse babanın sana bir daha para gondermemesini sağlamak için adımlarını atmış...sanırım abin ve annen senin babandan para istediğini düşünüyorlar:110: Ben olsam abimi arar "borç para " isterdim...en azından vermeyince öncesinde ettiği lafları kendisi yutmuş olurdu

Back
X