• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ben ! Yine dert :(

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Kızlar artık çoğunuz beni tanıyor herseye rağmen 2 yıldır güzel giden bi iliskim var. Karşılıklı bi sürü problemimiz oldu ve her defasında ama öyle ama böyle birlikte aştık. Simdiki sorun da benim kıyafetlerim... Ben 3 aydır stajyer olarak muhasebe bürosunda çalışıyorum ve patronumuz çok iyi bir adam ama malesef ki fazlasıyla dinine düşkün yani bunu dememde ki kasıt adam ise gelirken hep uzun tunik veya uzun yelek hırka tarzı bişeyler giymem konusunda beni uyarıyor. İşyerinde 3 tane abla var onlarda açık ama çok dar veya açık giyinmiyorlar açıkçası ama giyindikleri zaman onları da uyarıyor yelek niye giymediniz diye her neyse bana bugüne kadar hep sakayla dedi kelebek yelegini giymemissin veya aferin kelebek bugün giymissin hep böyle ol falan... İyide yelek hırka da herseyin üstüne giyilmiyor ki doğum günüm de sevgılım bi kazak almış pazartesi günü ise giderken onu giydim alta da normal bi.pantolon. patron bu defa ciddi ciddi uyardı sizin özgürlüğünüzu kisitladigimi düşünme ama en azından burda uzun biseyler giy diye. Bende sevgilimle buluştum bugün benim aldığım kazagi niye giymedin dedi bende anlattım böyle böyle oldu diye çok da sinir olduğumu belirttim oda bana ben diyince zoruna gidiyor patronun diyince onun istediği gibi giyiniyorsun ama dedi kavga ettik. Bana diyo ko tamam açık giyinmiyosun ama dar giyiyosun pantolonlarin çok dar. Bende öyle mutlu oluyorum diyince pis pis adamlar sana bakarken nasıl için rahat ediyor falan dedi artık üstesinden gelemiyorum ne yapabilirim sizce ona tepkimi belli etmeye çalışıyorum ben buyum böyleyim diye tamam yine giy ama sadece bana. Kimse senin vücut hatlarini görmesin sen çok güzel bi kızsın zaten dikkat cekiyosun bide dar giyince bütün herkes bakiyo diyo. Ama bende öyle giyinmeyi seviyorum kendime yakistirmiyorum diğer türlü

Patronun kendi nefsine hakim olamiyor sanirim. Yelek ve ya tunik giymezseniz arkadan size mi bakiyor acaba? Tovbe estagfurullah. Insanin aklina hersey geliyor. Patronuna, bu isin bu sekilde olmayacagini, aksine daha da uzaklastirici oldugunu hatirlatin. Madem sizi daha kapali giyinmeye tesvik etmek istiyor, hepinize birer tunik hediye etsin. O isler elestirmekle olmuyor. Dininin gereklerine uyarak yasamaya calisan bir insanin bunlari cok iyi bilmesi gerektigini de soyleyin. Aynen bu yazdiklarimi soyleyin.

Bu ne saçmalıktır ya madem açık kadına tahammülü yok almasınlar işe staja.
Nasıl giyineceğine elin adamı mı karar verecek.
Bu patronun içinde geçerli sevgilin içinde.

Ben de bir yere is basvurusunda bulunmustum. Beni gorunce dedi ki (basortuluyum ya) kapali olman iyi. Buraya geliyorlar k.clari baslari acik kotlar oralarina buralarina yapisiyor. :KK57: Hemen kalktim dedim ki "iyi gunleeeeer"... Var boyle tipler maalesef. Baska bir isyeri bakin bence. Boyle zihniyetteki tiplerle devam etmez.

Kadına şiddetin başka boyutu. İşte patron, dışarda sevgili. Nasıl müsade ediyorsunuz başkalarının sizin kişiliğinizle ilgili kararlara karışmasına. Siz nerde ne giyilir ayrımını yapmayacak biri misiniz
Sevgilimin karışmasına müsade etmiyorum bu yüzden de aramızda problem oluyor zaten. Ama patronum tam bir facia

Kimsenin sana karışmaya Hakkı yok. Bunu bir kenara bırakıp sunu da eklemek istiyorum ki bazı bayanlar öyle dar pantolon giyiyor ki resmen bütün hatlar ortada. Ve etrafta ki erkekler o kadar iğrenç yorumlar yapıyorlar li yeminle ben rahatsız oluyorum. Zaten öyle mi görüntü bana mide bulandırıcı geliyor ama bi kadın için erkeklere et malzemesi olmak daha kötü.

Patronun kendi nefsine hakim olamiyor sanirim. Yelek ve ya tunik giymezseniz arkadan size mi bakiyor acaba? Tovbe estagfurullah. Insanin aklina hersey geliyor. Patronuna, bu isin bu sekilde olmayacagini, aksine daha da uzaklastirici oldugunu hatirlatin. Madem sizi daha kapali giyinmeye tesvik etmek istiyor, hepinize birer tunik hediye etsin. O isler elestirmekle olmuyor. Dininin gereklerine uyarak yasamaya calisan bir insanin bunlari cok iyi bilmesi gerektigini de soyleyin. Aynen bu yazdiklarimi soyleyin.
Böyle şeyler söyleyemem ki. Adam gerçekten dinine düşkün ama.yaptığı psikolojik baski. Obur çalısan bayan elemanlar da diyor ki tek karıştığı şey var bu iş yerinde oda kıyafetlerimız. Gerçekten de öyle ama adam diğer konularda çok iyi patrondan ziyade bi abi gibi. Ama bu konuda hassas sürekli uyarıyor utanıyorum ona desem.ki ben böyle giyiniyorum heralde sonrası çok kötü olur

Bu ne saçmalıktır ya madem açık kadına tahammülü yok almasınlar işe staja.
Nasıl giyineceğine elin adamı mı karar verecek.
Bu patronun içinde geçerli sevgilin içinde.
Evet orası öyle de patrona yine bi şekilde katlanıyorum nede olsa cikcam 2 ay sonra diye ama sevgilimm.. Bana kavga ederek söylemiyor mesela. Şunu giyme bunu giyme diye. Aşkım bu pantolonun çok dar üstüne uzun biseyler giy sen daha güzel olmaz mı benimde içim daha çok rahat eder. Sağdan soldan sen yürürken arkana bakan adamlarin üstüne saldirmamak için kendimi zor tutuyorum diyor. Bende bakmasın lar ya o onların ayıbı. Ben millet bakmasin diye bi ömür onların istediği gibimi giyincem dediğim zaman bak aşkım evlenince istediğini evde giy veya en azından ben yanındayken giy hem özel olan şey güzeldir gibi şeyler diyo

Ben de bir yere is basvurusunda bulunmustum. Beni gorunce dedi ki (basortuluyum ya) kapali olman iyi. Buraya geliyorlar k.clari baslari acik kotlar oralarina buralarina yapisiyor. :KK57: Hemen kalktim dedim ki "iyi gunleeeeer"... Var boyle tipler maalesef. Baska bir isyeri bakin bence. Boyle zihniyetteki tiplerle devam etmez.
Benim öyle bi imkanım yoktu malesef mecburen başladım sonrada böyle şeyler oldu bişey diyemedim diyemiyorum da

Kimsenin sana karışmaya Hakkı yok. Bunu bir kenara bırakıp sunu da eklemek istiyorum ki bazı bayanlar öyle dar pantolon giyiyor ki resmen bütün hatlar ortada. Ve etrafta ki erkekler o kadar iğrenç yorumlar yapıyorlar li yeminle ben rahatsız oluyorum. Zaten öyle mi görüntü bana mide bulandırıcı geliyor ama bi kadın için erkeklere et malzemesi olmak daha kötü.
Dar dediğim Tayt gibi değil tabiki de normal dar paça pantolon. Ama ona bile bakıyorlar

Adam sana kapan dememiş ki sadece basenini kapatacakceket ya da yelek giy demiş. Tabi herkesin yaşayışı kendine ama adam oranın patronuysa ve sizden de bunu rica etmişse en azından mesai saatleri içinde bir yelek ya da ceketin olsun iş yerindeki dolabında ve her işe gittiğinde onları normal kıyafetlerinin üstüne giy kıyafetine uygun olsun ya da olmasın.. Bugün resmi olan iş yerlerinde dahi dini yönden olmasa da resmi olarak düzenlenmiş, belirlenmiş bir giyim kuralı, şartı var.. Bence adamın uyarmasında bir problem yok. Buna dini yaşayış olarak değilde işyerindeki bir düzen, kural olarak bak..

Konu dini yöne çekilmeye çok müsait bir konu,kısa sürede kapatılır bence ama yine de yorumumu yapayım.

Sevgilinizin hele hele patronunuzun sizin giyiminize karışmaya hiçbir hakkı yok. Kişi kendine yakışanı giyer,kimse de karışamaz-karışmamalıdır. Karışmaya çalışanlardan derhal uzaklaşılmalıdır. Uzaklaşılamıyorsa da dert yanmamalıdır.

İster tesettürlü olun ister tesettürsüz kimse size "Açıl" ya da "Kapan" ya da "Şöyle-böyle giyin" diyemez,dedirtmemelisiniz. Sizin kişilik haklarınıza müdahale var fark ettiyseniz.

Böyle şeyler söyleyemem ki. Adam gerçekten dinine düşkün ama.yaptığı psikolojik baski. Obur çalısan bayan elemanlar da diyor ki tek karıştığı şey var bu iş yerinde oda kıyafetlerimız. Gerçekten de öyle ama adam diğer konularda çok iyi patrondan ziyade bi abi gibi. Ama bu konuda hassas sürekli uyarıyor utanıyorum ona desem.ki ben böyle giyiniyorum heralde sonrası çok kötü olur
Yalnizca bu konuda hassas olmasi garip iste. O yuzden aklima kotu seyler geldi benim. Bilemiyorum yani. Gunahini almis gibi olmayayim. Ama birisi beni bu sekilde uyarsa, ben soylerdim. Beni uyarmak gibi bir hakkiniz yok. En fazla tesvik edebilirsiniz ki ben oyle olmasini umit ederdim derim. Bunda korkacak birsey yok. Bence soyleyin o da kendi yanlisini gorsun.

Normalde kılık kıyafet yönetmelikleri bir işyerinin kurumsallığını gösterir. Devlette de bu böyledir özelde de.
Ancak sizin patron işi gücü bırakmış milletin kı..yla başıyla oynuyor çok abuk bir durum bu.
Yani kumaş etek ya da pantolon giyilecek desin anlarım.
Çalışan herkes atıyorum beyaz önlük giyecek desin anlarım
Ancak yok yelek giy yok tunik giy bunlar çok saçma.
Stajdasınız herhalde dişinizi sıkın staj yanmasın.
Çalışıyorsanız iş bakınmaya başlayın.

Back
X