Yine ben yine kayınpederim 😭

Bu işlerde kötü olmayayım diye bir şey olamaz.
Çünkü her türlü kötü olacaksin.
Bahane de üretmek bu işi yok etmez.
Direkt acmayacaksin.
Mesela ben ilk evlendigimde de kaynatam bana yengelerimi neden aramadigimi sordu?
Ben hiç böyle saçmalık duymamıştım neden arayacaksam?
O an sadece isim çok yogunum dedim o devam etti olmaz öyle onlar senin büyüklerin vs diye zirvaladi.
Sonra ben ne aramaları açtım ne de geri aradim.
Şuan hiçbirini aramıyorum.

Onu da düşündüm ama takıntılıymış telefon takıntısı var arar saatlerce baldızlarıyla konuşurmuş benden önce de. Eşim öyle dedi. Eve gelir gelmez uzanır beni arar.
Bu telefon takıntısı sadece ailenin kadınlarına mi oluyor? Hiç iyi şeyler düşünemiyorum

Kaynanam da ayrı arıyor biraz babana tav ver de keyfi yerine gelsin diyor tav ne demek dedim anlayamadım meğer övmemi istiyormuş sinir krizi geçirecektim. Aslansın kaplansın dedim kapattım
Yahu siz çocuk musunuz? Size yap denileni emir gibi görev gibi yerine mi getirirsiniz hemen? Şok içindeyim

Konu sahibi bu konun aynisini birkac ay once gene acti buraya yazilanlar gene yazildi. Teli kapat dendi aradiginda acma dendi. Ama gorunen o ki hic bir aksiyon almamis hala her aradiginda acip aslan kaplan kpim diyor. Sihirli bir sekilde kp bir gun uyansin ve aramaktan vazgecsin diye umuyor yada kocasi bir agirlik koysun bekliyor. Hep edilgen konumda etken konuma gecemiyor. Etkisiz eleman gibi asla “ne munasebet” diyebilecek birine benzemiyor.
Verilen tavsiyelerini işe yaramadığını belirttim zaten. Ama illaki bi yerde denk geliyorsun ben açmazsam oğlunu arayıp beni istiyor. Sandığınız kadar pasif değilim sadece uğraşmak istemedim.

Yahu siz çocuk musunuz? Size yap denileni emir gibi görev gibi yerine mi getirirsiniz hemen? Şok içindeyim
Getirmedim tabii ki ya siz ne anlıyorsunuz adamla dalga geçiyorum sürekli o da hazmedemeyip şikayet ediyor beni diyorum. İlişkinin saçmalığından bahsediyorum.

Ben sizde de hata buldum. Kayınvalideniz “babanı öv” dediğinde aslan, kaplan diye geçiştirmek yerine “yok artık, ne münasebet” diyebilirdiniz misal. Ailenizin evinde vakit geçirmenize laf ettirmeyebilirdiniz. Kırılacaksa kırılsınlar.

Prensip olarak kendi anne babama ayırmadığım vakti, göstermediğim anlayışı hayatıma dün girmiş, eşim olmasa hiç bir anlam ifade etmeyecek insanlara gösteremem.
Dalga geçiyorum ben bi mevzu oluyor eşim için bana çekmişse çok üzülür falan diyor iyi ki size çekmemiş o anlayışlı diyorum mesela aile konusuna gelince bana evden çıkarken arkana bakma demişlerdi defalarca dönüp baktım biz bir aileyiz dediler benim bir ailem var zaten dedim ama adam inadına yapıyor

Verilen tavsiyelerini işe yaramadığını belirttim zaten. Ama illaki bi yerde denk geliyorsun ben açmazsam oğlunu arayıp beni istiyor. Sandığınız kadar pasif değilim sadece uğraşmak istemedim.
Günaydın.

Tamam telefona istesin, eşin de vermesin.
Gene ararsa açma.
Gene ararsa eşin vermesin.
Gene açma.
Bundan sonra asla telefona cevap verme, asla geri dönüş yapma.

Bla bla bla…

O telefona çıktığın sürece adam vazgeçmez.

hiç hoş değil.
farklı kültürlerden geldiğinizi, bir kayınpederin gelinini bu kadar sık aramasının normal karşılanmadığı bir kültürde büyüdüğünüzü söyleyin.
gerçekten rahatsız edici.
benim kayınpeder de mesafeli olmasaydım sürekli arayıp dertleşmek isteyecek potansiyelde.
Canı sıkılıyor. Eşimden çekiniyor ilk evlendiğimiz zamanlarda oğluna söyleyeceği her şeyi bana söylerdi.
Ben de söyledim açık açık. Düne kadar ben yoktum bana mı söylüyordun sen kendin konuş dedim.
H:ayır bir de onların o tavrı yüzünden ben de eşime karşı " aman yorulmasın, aman sıkılmasın" derken buldum kendimi.
Benim günlük iş güç stresim bana yetiyor bir de baktım onların stresini yüklenmişim.
Şimdi önemli bir şey olmadıkça beni aramaz genelde.
Tavır koymanız şart.

hiç hoş değil.
farklı kültürlerden geldiğinizi, bir kayınpederin gelinini bu kadar sık aramasının normal karşılanmadığı bir kültürde büyüdüğünüzü söyleyin.
gerçekten rahatsız edici.
benim kayınpeder de mesafeli olmasaydım sürekli arayıp dertleşmek isteyecek potansiyelde.
Canı sıkılıyor. Eşimden çekiniyor ilk evlendiğimiz zamanlarda oğluna söyleyeceği her şeyi bana söylerdi.
Ben de söyledim açık açık. Düne kadar ben yoktum bana mı söylüyordun sen kendin konuş dedim.
H:ayır bir de onların o tavrı yüzünden ben de eşime karşı " aman yorulmasın, aman sıkılmasın" derken buldum kendimi.
Benim günlük iş güç stresim bana yetiyor bir de baktım onların stresini yüklenmişim.
Şimdi önemli bir şey olmadıkça beni aramaz genelde.
Tavır koymanız şart.
Nasıl söyleyebildiniz ben karar alıyorum arkasında duramıyorum kırılırlar yazlık diye 😅 bir de cidden hoş karşılanmaz benim kültürümde ama bir sene boyunca nişanlılık itibariyle sürekli konuştum.

Tavsiyeleri verdiğiniz cevapları okudum madem anlamıyorlar telefonu kapatın.tüm gün telefonda konuşmaktan ders çalışamıyorum diyip kapatın eşinizi aradıgı zamanda biraz konuşur oğlunuz istedi diyip eşinize uzatın o dinlesin konuşmanın kalan kısmını

Aslında adamda çok büyük bir psikolojik sorun var. İlk başta her erkek çocukta görülen oidipus kompleksinden çıkamayan erkekler daha sonra yetişkin birey olduklarında da çevresindeki dişileri binevi kendi hareminde gibi görüyor. Diğer erkeklerle de rekabet halinde oluyorlar özellikle kendi ogullari ile.

Ben de psikolojik sorunu olduğuna inanıyorum freudun id tanımına benzetiyorum açlığı doyrulmayınca sataşıyor😅 sürekli ben babayım ben büyüğüm ben öyleyim ben şöyleyim.

Aslansın kaplansın dedim kapattım
:olamaz: 3 gun ustuste sizi /kvden/ esinizden arayip konusmak istediginde musait degilim konusamayacagim dememissiniz.
Ben acmasam oglundan ariyor nasil bir bahane. Konusmayin bu kadar basit “MUSAİT DEGİLİM” cok guzel bir cumle kullansaniz vallahi kendinize geleceksiniz. Ama yok kp sorunlu kocisim bisiy dimiyir ühü ühü.

Kızlarrr önceki konularımı bilenler vardır. 5 aylık evliyim. Sürekli aramalarından şikayetçiydim adam bana sarmış vaziyette. Bilmeyenler için eş ailesine uzak kendi aileme yakın bi şehirdeyim eşimin görevi dolayısıyla. KPSS’ye çalışıyorum bunu bildikleri halde gün aşırı ararlar. Bi gelin sürekli kayınpederiyle ne konuşur üstüne adamla her konuşmamda aşağı çekiliyorum modum düşüyor. Eşim göreve gidiyor bir hafta annemlere geliyorum beni arıyor yalnız kalma diye annem babam var diyorum senin orda ekmeğin yok artık diyor. Üç gün konuşmasak tripleniyor modu düşüyor. Tansiyonu düşüyor beni arıyor senle konuşursam düzelirim dedi bir keresinde. Ben de kelin ilacı olsa kafasına sürerdi dedim dokunmuş sanırım gitti anneme pınara böyle dedim o da bana böyle dedi demiş. Annem de şaka yapmıştır demiş bilmiyorum artık falan demiş. Korkutuyor bu beni. Nişan sürecinde çok düşünmedim aradım hep uzak mesafe yanlış anlaşılmasın dedim önünü alamıyorum. Eşine söyle diyecekler için eşim müdahil olmuyor asla babasına bir şey diyemeyen biri kültürlü geniş bi insan ama büyükler hele de BABA konu oldu mu bir şey diyemez diyemem ben kendi ilişkini yönet şunları yapabilirsin diyor. konuyu uzatmama, sürekli bahane bulma gibi. Bu arada kendi de konuşmak istemez onu aradıklarında hep bi bahane bulur. Ama benim ilişkimde köprü vazifesi de görmüyor. Kendisiyle şahsi problemim yok, otursam anlatsam her şeyi anlar ama biraz fazla şikayet ettim sanırım o da arada kalmaktan bıktı artık. Ders çalışmayı falan da yeterli görmüyorlar sanırım konuşmamak için. Dün kaynanamı aramıştım bu akşam tekrar aramış ama kayınpederimin arattığına eminim kendi aramadı çünkü onu aramıyorum son zamanlarda. İyi gelmiyor bana. Yapı olarak da takıntılı bi insanım zaten moralim bozulur bizimsin ordan ekmeğin gitti bilmem ne laflarına. Bir de görev haline getirmiş sanırım üç gün aramasam tripleniyor. Neyse söyleyeceğim hiç eşimi araya koymadan dersi de bahane etmeden yapımın bu olduğunu çok konuşamadığımı konuşmak istemediğimi karlı tarafa nasıl söyleyebilirim kırmadan? Bu arada kendi çok tripli ve takıntılı bir adam ailede de idare edilen biri eşim bu yüzden de bir şey diyemiyor olabilir kafasına takip huzur kaçırabilir potansiyelde. Kaynanamda bir problem yok ama tam bir kukla kayınpederim yönlendiriyor onu. Evet napabilirim hanımlar dediğim gibi ders çalışma işim var müsait değilim gibi şeyler çok iş görmedi😥 bu tür ilişkilerin bana göre olmadığını söylemek istiyorum.
Telefonları açma sürekli bahane uydur. Arada telefonu açtığında da aramasından sitem et." Baba seninle konuştuğum kadar öz babamla konuşmuyorum günlerim aynı geçiyor 2 gün önce olandan farklı birşey yok de." sen napıyorsun diye sorma büyük ihtimalle sen kırılmasın diye lafı uzatıyorsun oda buna güvenerek sohbet edeceğim biri var diye arıyor.

Nasıl söyleyebildiniz ben karar alıyorum arkasında duramıyorum kırılırlar yazlık diye 😅 bir de cidden hoş karşılanmaz benim kültürümde ama bir sene boyunca nişanlılık itibariyle sürekli konuştum.
sizin bunca yıllık oğlunuz ben daha yeni girdim ailenize dedim.
yani nişanlıyken ben de muhatap olmuştum maalesef. bu konudan da rahatsızdım.
çalışmıyor olsaydım muhtemelen bana çok sarardı.
Açıkçası daha nişanlıyken eltimin dedikodusunu yaptıkları için temkinliydim zaten samimi bulmuyordum ve bu sebeple bir gün mutlaka arkamdan konuşulacağı düşüncesi olunca ben de samimi olmadım.

Hastane randevusu alınacak beni arıyorlar, eşimden bir şey istenecek beni arıyorlar önce iyi niyetle tamam falan dedim baktım olmuyor, maddi manevi bana yüklüyorlar sorunlarını.
yavaş yavaş tamam deyip yapmadım, eşime bir şey söylemedim. ilgilenmedim.
sonra da açıkça şöyle dedim "hani siz de diyorsunuz ya ne olsa ben el kızıyım kendi kızınıza oğlunuza söyleyeceksiniz"
akşamları da eşim da sadece selamımı söyledi konuşurken.

sonra akıllı telefonu olunca, kendini bunun eğlencesine kaptırdı sürekli mesaj atıyordu hepimize.
aile grubu kurup sessize aldım arşivledim. burdan at dedim.
bizimki tamamen emekli kafası canı sıkılıyor. sürekli hastanede zaten.
bir gün böbrek, bir gün mide, bir gün kulak, bir gün göz...

Telefonları açma sürekli bahane uydur. Arada telefonu açtığında da aramasından sitem et." Baba seninle konuştuğum kadar öz babamla konuşmuyorum günlerim aynı geçiyor 2 gün önce olandan farklı birşey yok de." sen napıyorsun diye sorma büyük ihtimalle sen kırılmasın diye lafı uzatıyorsun oda buna güvenerek sohbet edeceğim biri var diye arıyor.
Aynen sorun zaten bende kendimi de suçluyorum ben aman kırılmasın aman üzülmesin ama artık dayanamıyorum.

sizin bunca yıllık oğlunuz ben daha yeni girdim ailenize dedim.
yani nişanlıyken ben de muhatap olmuştum maalesef. bu konudan da rahatsızdım.
çalışmıyor olsaydım muhtemelen bana çok sarardı.
Açıkçası daha nişanlıyken eltimin dedikodusunu yaptıkları için temkinliydim zaten samimi bulmuyordum ve bu sebeple bir gün mutlaka arkamdan konuşulacağı düşüncesi olunca ben de samimi olmadım.

Hastane randevusu alınacak beni arıyorlar, eşimden bir şey istenecek beni arıyorlar önce iyi niyetle tamam falan dedim baktım olmuyor, maddi manevi bana yüklüyorlar sorunlarını.
yavaş yavaş tamam deyip yapmadım, eşime bir şey söylemedim. ilgilenmedim.
sonra da açıkça şöyle dedim "hani siz de diyorsunuz ya ne olsa ben el kızıyım kendi kızınıza oğlunuza söyleyeceksiniz"
akşamları da eşim da sadece selamımı söyledi konuşurken.

sonra akıllı telefonu olunca, kendini bunun eğlencesine kaptırdı sürekli mesaj atıyordu hepimize.
aile grubu kurup sessize aldım arşivledim. burdan at dedim.
bizimki tamamen emekli kafası canı sıkılıyor. sürekli hastanede zaten.
bir gün böbrek, bir gün mide, bir gün kulak, bir gün göz...
😅😅yemişler kafayı gerçekten bir tane kadın ailesi görmedim bu şekil nedense hep erkek ailesi sorunlu oğullarıyla evlenince hayatımız hibe edilmiş oluyor sanırım onlara.

Yaa bunlar nasıl laflar ya. Ne demek orda ekmeğin bitti🙄 ben de yeni evli olduğum sıralar babam aradı kardeşlerime anneme falan bişeyler alacakmış kızım sen de git al onlarla dedi. Tmm dedim. Kaynanam yanımdaydı hayırdır dedi. Anlattım. Afferin bak seni ayırmamış dedi. Ne alaka ben evladı değil miyim dedim. E sen artık ordan çıktın dedi😑 la havle la havle

Yaa bunlar nasıl laflar ya. Ne demek orda ekmeğin bitti🙄 ben de yeni evli olduğum sıralar babam aradı kardeşlerime anneme falan bişeyler alacakmış kızım sen de git al onlarla dedi. Tmm dedim. Kaynanam yanımdaydı hayırdır dedi. Anlattım. Afferin bak seni ayırmamış dedi. Ne alaka ben evladı değil miyim dedim. E sen artık ordan çıktın dedi😑 la havle la havle
Böyle bir algı var maalesef. Alınıp verilebilen bir malız sanki. Evlendiğin an hibe ediliyorsun. Beni de soğutuyor bu tür konuşmalar sinir bozucu.

Back
X