yine ben:(

asucuk29

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
327
69
623
40
Gümüşhane
Çevremdeki insanlar benden birşey istese birşeyimi beğense hemen vermeye çalışmak gibi gereksiz bir çaba içerisindeyim.Yaranma çabası değil;sanırım bir tür psikoloji.Bugün arkadaşımla çarşıya çıktık kıyafet beğendi ama param yok dedi dayanamadım çok beğendi diye ödemesini ben yaptım,yemeğe de çıkardım.Durumum vahim çünkü ailem tatilde,gelmelerine 1hafta var ben tüm parayı harcadımeyvahedigeldismile

bende öyleyim canim ama biz o durumda olsak acaba bize birisi bisey ismarlarmi onuda bilemiyecem
iyi yürekli ve yardim sever olmayi bazi arkadas dediklerimiz bile kötüye kullanabiliyor
senin bu yapacaklarini bildigi icin param yolda demis olabilir
bence biraz kendini degistirmeye bak yoksa daha cok parasiz kalirsin

Daha önce zevkle bunları yapıyordum ama bugün ilk defa keriz yerine konulduğumu hissettim.Kendisine ihtiyacım oldu yerine getirmeyince bişeyler kafama dank etti.

iyi niyetle yapıyorsun ama bunu suistimal eden çoğalacaktır canım zamanla, gerçekten psikolojikse paran ciddi anlamda kalmayınca anlayacaksın bence bunu ve vazgeçeceksin diye düşünüyorumbilmiyorumkismile

evde yanlız korkuyorum ne olur bugün bende kal ben annenden izin alırım işyerlerimiz çok yakın yarın beraber işe gideriz akşamda eve geçersin dedim.eve misafirliğe akrabaları gelecekmiş.çok kırıldım anlatamam

iyi niyetle yapıyorsun ama bunu suistimal eden çoğalacaktır canım zamanla, gerçekten psikolojikse paran ciddi anlamda kalmayınca anlayacaksın bence bunu ve vazgeçeceksin diye düşünüyorumbilmiyorumkismile

canım hiç para kalmadı 3tl kaldı.mecburen bankadan çekeceğim.sanırım ben kimseyle arkadaş olamam çünkü körü körüne bağlanıyorum.sorun var bende

Arkadaşlar arasında normaldir bu tür şeyler.
Ama çok sık olmaya başladıysa bu durum ve sadece sizi ilgilendiiriyorsa kullanılıyorsunuzdur demek.
Hayır demeyi biliyormusunuz peki ?
Yok diyemiyorsanız ve arkadaşınız bunu biliyorsa fırsattan istifade ederek aldırıyordur size herşeyi.
Birde bugün o elbiseyi siz beğenseydiniz ve sizin paranız olmasaydı,
arkadaşınız alır mıydı size ?

Varsayalım ki doğru akrabaların gelmesi, neden kırılıyorsunuz ki?
Ha yalan mı, işte o zaman bu arkadaşlığı iyice bir gözden geçirirdim.
Bakın paranız kalmamış, Allah korusun para gerektiren bir şey olursa ne yapacaksınız bu akşam?
Dünya hali sonuçta.

hep ben birşeyler vereyim hiç sorun değil;bu zamana kadar böyle sürdü kimseden birşey görmedim.ama bugün manevi anlamda ihtiyacım olduğunda zorda olduğumu bile bile bana yardım etmediya çok incindim.

çok sık görüştüğü onlara sürekli giden bir akrabasıydı o yüzden rahatlıkla gelmesini rica ettim.Nasıl anlatsam bana değer verilmediğini ciddi anlamda hissettim

hep ben birşeyler vereyim hiç sorun değil;bu zamana kadar böyle sürdü kimseden birşey görmedim.ama bugün manevi anlamda ihtiyacım olduğunda zorda olduğumu bile bile bana yardım etmediya çok incindim.

İşte herşey ortada o zaman,
siz veriyorsunuz ama hiç bir karşılık almıyorsunuz.
Ki sadece manevi destek istiyorsunuz.
Hmm.. Valla bence iyice bir gözden geçirin arkadaşlığınızı.
Hep siz mi onları mutlu edeceksiniz?
Böyle bir şartla mı başladınız arkadaşlığa?
Arkadaşlık = İyi günde kötü günde.

Benim çevremdeki arkadaşlarımın hepsi böyle.Bazen acaba ben mi abartıyorum diyorum ama ailem sürekli tepki gösteriyor hatta kimseyle görüşmemi istemiyorlar.Ama ben iyi bir dostum olsun diyorum.Her seferinde onlar haklı çıkıyor ailemin karşısında boynum bükük kalıyor,şöyle içime sine sine birisini alıp işte doğru arkadaşımı buldum diyemiyorum.Çevrede arkadaşıyla kol kola gezen insanlar görünce çok moralim bozuluyor kalbim acıyor

Güzel düşünüyorsunuz da, arkadaşlık parayla satın alınmaz ki.
Öyle hissediyorum ki sanki arkadaşlarınıza yaranabilmek için yemekler ısmarlıyorsunuz, elbiseler alıyorsunuz.
Doğru mu?
Doğruysa eğer çok yanlış inanın.
Öyleleri arkadaşlığa önem vermezler,
baksanıza yalnızım korkuyorum demişsiniz gelemem demiş.
ışte asıl arkadaşlık orda tamam geliyorum demektir, yalnız bırakmamaktır.
Evet illa ki hediyeler alınır, yemekler ısmarlanır falan,
ama sizin durumunuzda sadece siz yapıyorsunuz bunların farkındasınız değil mi?

kötü günlerinde herşeyimi bırakıp onlara koşuyorum,her anlamda onları mutlu etmek yüzlerini gülerken görmek istiyorum.bir kez olsun derdin var mı diyen olmadı.niye hep bana bunlar denk geliyor

etrafımda birileri evet var ama çıkar için varlar.ben kalabalık içinde hep yanlızım

bu konuda yalnız değilsin

insanlar değişti çıkar için beraberlikler arttı

sen kendini kullandırmamayı öğreneceksin

mesela herkesle ilk anda can ciğer olmayacaksın

yazdıklarına bakıyorum da iyi niyetlisin ama bu iyi niyet fazla. biraz dünyaya ayak uydurmaya çalış yoksa çok üzülürsün-tatlicadiarzu-

yüzeyselliktense hiç olmaması daha iyi.gerçek hayatımdakilerden hepiniz daha iyisiniz.keşke yer değiştirebilseniz.mafoldumben

Duygularınızı iki uçta, yoğun yaşıyorsunuz sanki,,
arkadaşınızdan kalmasını istemişsiniz, talebinizin reddedilince değersizlik hissetmiş, çok kırılmışsınız, ama onun isteğini umarsamamışsınız,
arkadaşınızın almak istediğini almak sorumluluğunu hissetmeniz de, onun isteğini yapmaktan çok kendi isteğinizi almak isteğinizi önemsemekten geliyor olabilir,
kendinizi tatmin etmek için almak isteme gibi.

Genel olarak isteğinizin olmasını kendiniz ile, değeriniz ile ilintiliyor olabilirsiz,
değersizlik hissi bundan olmalı.

Mevlana'dan bir hikaye anımsadım konunu okuyunca...

yemyeşil bir ormanda bir geyik yaşarmış. bir gün mutlu mesut gezip dolaşırken şahane bir koku duymuş. peşine düşmüş. aramış taramış bulamamış. her yere, her yöne gitmiş, hayatı boyunca bu harika kokunun nerden geldiğini aramış. ama nafile. yıllar geçmiş, yaşlanmış, bulamamış.

bir gün bir arslana yem olmuş. arslan pençesini geyiğin karnına atınca, ordaki misk dolu kese (bugün "mis" kelimesi ordan gelir, geyiklerde böyle bir kese vardır, eskiden koku yapımında kullanılırmış) patlamış ve ceylan ölürken anlamış ki o güzel koku kendinden geliyor.

her yerde güzel koku arayan ceylan bir tek kendinde aramamış meğer.

ne varsa, KENDİMİZDE var.

ben de aynı sizin gibiydim , ama kazık yiye yiye değiştim artık karşımdaki insan da bana nasıl davranıyorsa ben de öyle davranıyorum ,, samimi olmayan insanla neden samimi arkadaşlık kurayım ki ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…