- 21 Temmuz 2019
- 321
- 341
- 33
- Konu Sahibi Milamila9494
-
Nişanda taktigi bilezigi mi isteyebilir diyosunuz? Bende kararsiz kaldim aslinda amacim para degil zaten anlamissinizdir da kendisi biraz her istedigim olsun diyen cinsten biri bende biraz mesafe koymak amacli bu tavra bürünüyorum.. kolyeyi bende kesinlikle vermicem gerekirse babam kizdi derimhadi taktığı bilezik için ver düğünde takayım olabilir. bazı yörelerde bu adet var. ama diğer takılan altınlarla yapılan kolyeyi bence vermeyin. o söylediğiniz gibi kv nin kurnazlığı gibi duruyor.
bazı yörelerde geri isteniyormuş, ama çok saçma bi adet....nişanda bana 2 bilezik takılmıştı...onlar zaten kolumdaydı hep,Dügunüme bikac gün var kaynanam nisanda 2 tane bilezik takmisti o bilezikleri simdi istiyo dugunde takcam sana diyo.. bide nisanda gelen altinlari ben kendim toplu dursun diye kaynananin fikriyle kolyeye cevirmistim meger aklinda plan varmis. Simdi onu da istiyo dugunde set yerine takcak sanirim..
Simdi böyle bi adet varmi vereyimmi yoksa kaynanam kurnazlik pesinde mi? Ona gore vermicem altinlari.. nişandan sonra bi tane bilezik yapti verdi bunu dugunde takcam ama bende kalmasin sende dursun dedi bi o var su an ekstra olarak.. eger nisandakileri alip dugunde takma gibi bi adet yoksa sadece o bi bilezigi vercem. Nisanda takilanlari vermicem.
Egede yasiyorum bu arada.
Bi aralar da altinlari alcaz diyodu nisanlima neyseki nisanlim tavir koydu da o konu kapandi kesin olarak yani yanlis anlamayin ben parasinda degilim asla.. bu kadar altin muhabbetini döndürmesinden biktim sadece .
Büyüklerime kalsam annemle babam kaynananin her dedigine tamam de kafasindalar onlara kalsam elimdeki hersey ucup gitmisti kaynananmin gereksiz harcamalarina.. ben mesafe koyuyorumBenim eşimin tarafında böyle bir adet cidden var.
Nişanda altın takılır ve aynı altınlar düğünde tekrar takılır. Biz nişan yapmadık, o yüzden bu durumu yaşamadım. Ama yapmayı planlıyorduk bu yüzden bana söylemişlerdi.
Kendim de onların bir çok düğününde şahit oldum bu duruma, doğru olduğunu biliyorum yani.
Tabi senin durumuna bi şey diyemiyorum çünkü bence bu nişandan bile önce söylenmeliydi sana. Kararı bir büyüğün ile ortak ver bence. Mutluluklar
Nisanlimin da bu konuda pek bilgisi olmadigi icin o da tam net yorum yapamiyoIki düğündede şahit oldum. Öyle yapanlar var. Neden yaptıklarını bende bilmiyorum. Belki düğüne gelemeyenler nisanda görsün diye mi. Bilmiyorum. Nisanliniz ne diyor. Böyle bir adetleri var mi
Harika fikirSen de de ki Bizim adetlerimize göre düğün öncesi akrabalar ziyarete gelir, gelin Altınları takar evde dolaşırken de. Hiç altın takmadılar diye laf söz çıkar kusura bakma ben size asla laf söyletemem de. Kurnazlığa kurnazlık.
Maddiyatinda degilimki ben. Bu tavirlarindan biktim hep bi kurnazlik.pesinde cunku..Bunu yapanlar var daha önce şahit oldum. Nişanda takılan düğünde tekrar takıldı ama bence işin adet boyutundan ziyade maddi boyutunu düşünün. Nişanlınızın ailesinin nişanda ayrı düğünde ayrı takı takabilecek maddi durumu var mı?
Anladım, o zaman son çare nişanlınız ile de konuşun. Çünkü eğer herkes tamam de gitsin kafasındaysa ve sadece sen hayır dersen , biraz seni suçlu gibi gösterecek bu durum.Büyüklerime kalsam annemle babam kaynananin her dedigine tamam de kafasindalar onlara kalsam elimdeki hersey ucup gitmisti kaynananmin gereksiz harcamalarina.. ben mesafe koyuyorum
Sanırım nişanlı kız gezerken herkes görsün takılar takıldı desinler diye ve şıkır şıkır gezsin diye. Bir kez bile takmadım o ayrı.Iki düğündede şahit oldum. Öyle yapanlar var. Neden yaptıklarını bende bilmiyorum. Belki düğüne gelemeyenler nisanda görsün diye mi. Bilmiyorum. Nisanliniz ne diyor. Böyle bir adetleri var mi
Maddiyatinda degilimki ben. Bu tavirlarindan biktim hep bi kurnazlik.pesinde cunku..
Biz zaten yapmasaniz bile olur dedik ailem bisey istemediki benim kizdigim sürekli beni aptal yerine koymasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?