Yine bir altın konusu..

Valla hic o adetleri bilmem. Bana nisanda ayri dugunde ayri takmislardi. Verilen seyin de geri istenmesi cok ayip bence.
Resmen çok taktık demek için yapılmış bir adet.
Bana nişanda set taktı nişanlım , düğünde katiyen takmam o seti. Alamıyorsa canı sağ olsun ama gösteriş yapmak için takmak çok saçma.

Ne güzel hislerime tercüman oldunuz..

Hanimlar peki kolyeyi nasil kacirsam? Bozdurup banka hesabina attim falan mi desem istemiyorum beni aptal yerine koymasini ya.
Bide kinadan bigün önce oturmaya gelceklermis valla yuzsuzlugun bu kadari 40 kisi oturmaya gelirmi kinadan bi gün önce ya cildircam. Ne kadar dusuncesizler ya.

Evet var , nişanda takılan düğünde tekrar takılır, bazı yörelerde böyle.

Yani düğünde bir şey takılmaz, ekstra bir harcama olmaz.
O zaman nişan yerine düğünde niye takılmıyor?
Nişanda takılanların üstüne eklerler hepsini birlikte düğünde takarlar anlam veremediğim saçma sapan adetler

Biz saftık sen saf olma...Az kalsın bende o hataya düşüyordum ki annem vermemiş düğünde veririm takarsın demiş bunu genelde ayrılma durulmu olursa kızda birşey kalmasın diye hesap yapanlar istiyor bence başka bir açıklaması olamaz.

Yalan söylemeyin. Istemiyorsaniz vermeyin.

Versenizde sizden eksilen bir şey olmayacak , geri gelecek.

Misafiri kabul etmeyin, ancak hazırlanır , dinlenirim diye söyleyin.

Nasil yani ayrilma durumu olursa bile dugunde tekrar takilcak sonucta bende kalmis olmucakmi nedne öyle bi hesap yapiyolarki

2 tane nisanda takmıs 2 tane daha yapıp dordunu dugunde takacaksa olabılır. Bende aileme ve esimin ailesine verdim ek olarak yaptıklarınıda ekleyerek dugunde taktılar

Nişanda takılanların üstüne eklerler hepsini birlikte düğünde takarlar anlam veremediğim saçma sapan adetler
Millet görsün ne kadar çok takmış desin diye, başka bir açıklaması yok yani bunun:)
Ülkemizin her yöresinde tuhaf tuhaf adetler var.
Yanılmıyorsam Denizli’de de erkek hiçbir şey yapmaz.
Kızın ailesi tüm evi dizer falan, damat öylece gelir kurulur, kendisi firavunlardan olduğu için zaar:)

Valla benim kayınvalidem altınlarımı alacak korkusu hiç yaşamadım nikahımda kendisi sahte bilezik taktığı için isteme gereği duymadı

Görgüsüzlükten başka birşey değil.

Yoo gayet de parasinda ol bence. Bu ne cirkinliktir ya. Niye dusuyorlar bu yeni evli ciftin altinlarinin pesine. Kayinvalideye gelince ekstra bilezigi ver yeter. Onu taksan olsun bitsin

Balıkesir tarafında da bu şekilde diye biliyorum (arkadaşlarım var oralı) fakat küçük ayrıntı erkeğin evi yoksa kız vermiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…