Yine bir anne kız sendromu

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar 18 aylık kızıma nasıl davranayım bilmiyorum ya bilmiyorum valla nasıl olacak bu ya ben bu işi beceremiyorum sanırım kızım yiyecekleri mama sandalyesinden yere atmaya başladı hepten abarttı ama yemiyorsa fırlatıyor gitsin. Annecim bu yanlış diyorum lütfen atma diyorum ama yok. Bugün bir şey yemedi mesela hiçbir şey sert çıkmıyorum tamam oyuncak değil onlar yemek diyerek önünden aldım fakat bu sefer kaldı. Buara yemekleri kendisi yiyor ama beğenmediğini döküyor fırlatıyor. Bugün derse gittim annem geldi şimdi anlatıyor o sert yapmış biraz kızdım atma dedim ve çok ağladı diyor böyle olunca da kıyamadım hç şimdi ben ay birde hamileyim ağlayasım var modum çok düştü ya. Napacağım ben nasıl davranacağım mesela güzelce konuşurum hep ama fayda etmiyor sanki ama ben çok üzülüyorum ya. Akşamdan beri aç duruyor. Sadece at fırlat yeme içme yok. Nasıl halledicez bunu. Yine ben gibi oldu ama kusura bakmayın üzüldüm işte yine.

Aynısı bende de mevcut hatta üst versiyonu bile olabilir .Değişik yemek gördü mü asla tadına bile bakmadan fırlatıyor ,bazen tanıdıgı bildiği yemeklere de yapıyor .ben şimdilik çözümü yiyeceğinden emin olduğum yemekleri yapmakta buldum .
Ayrıca bizde ciddi derecede gece uyku problemi başladı ,karanlıkta gözünü dikip tavan izliyor yada dönüp duruyor .zombiye döndüm iyice.
Konuyu takipteyim

Bu uyku sorun bize de başladı ya geceleri dönüp bağırıyor mesela. Sadece yemek fırlatmak da değil uyku bozukluğu da var ne yapsak acaba birileri akıl verse iyi olacak birde hamileyim ben ve ağlayasım geliyor diğer bebeğim için üzülüyorum bu sefer

Kızım 14 aylık mama sandalyesinde ben yediriyorum onu. Önüne koyduğumda aç olsun olmasın sevdiği bişeyde olsa fırlatıyo. Tane tane anlatsamda yine bildiğini yapıyo. Belki ayına göre normaldir. Siz yedirmeyi deneseniz. Bide benim kızım yemeği görünce kaçıyo ama ağzına bi kaşık koyunca oturup yiyo.

sabirla sert cikmadan davranmak lazim benim de 22 aylik kizim var ve ayniydi hatta daha fazlaydi yapiyordu engelleyemiyordum ama sabirla her defasinda onun yanlis oldugunu bikmadan soyledim gozlerine bakarak su an duzelme var biraz aksilikler oluyor ama sabir Allah yardimciniz olsun

Normalde ben yediririm ama 1 aydır falan sanki kendisi yerse daha mutlu oluyır ve çeşitli yiyor givi geldi o yüzden koyuyorum önüne ama sanırım koymasam iyi olacak çünkü olay baya üzmeye başladı beni dün makarnayı komple boşalttı mesela ve mıncıklayıp attı. Bir an gerildim ama anlattım akşam yine aynı dert bu sefer köfteler havada uçtu

Amin sağolun. Yani ben çok gerildim ama hep normal tepkiler verdim. Attığına göre doydun sanırım deyip aldım ağladı çok ama atmak yanlış doyduğun düşündüm doğru dimi doydun dedim ve aç yattı. Bugünde öyle ama annem kızmış baya ağlamış çok onaçu da uyarayım bakayım ne olacak o zaman belki düzelir işimiz gerçekten çok zor ya

Dun misafir geldi, iki yasindaki oglumun tam ogle yemegi saatiydi. Kadinlar bana sabir dileyerek gittiler. Yesin diye yapmadigim sebeklik yok. 20 gunluk bebegim var ama beni yoran abisi, bebegi emzirip yatirmaktan baska birsey yapmiyorum. Bunun kardesiyle ilgisi yok bu arada. Oglum genelde yemek konusunda boyleydi. Oyunla, oyuncakla, kitapla vs kandirarak yediriyorum. Yanlis ya da dogru, baska turlusu beni cok yipratiyor. Yemedigi zaman cok huysuz oluyor ve ben rahat edemiyorum. Siz de üzülmeyin, oyle ya da boyle buyuyorlar. Elbet bir gun kendi kendilerine yiyecekler. Her seyi kitabına gore yapmamiz mumkun degil. Ben de cok aglama krizine giriyorum ama sakinlesince anliyorum sacmaladigimi. Bir sekilde dikkatini cekecek birseyler bulun ve yedirin. Sevdigi bir oyuncagini falan koyun onune, onunla oyalansin yesin. Bir de cok ara ogun yapmayin ki aciksin iyice.

Fırlatma çağı gelmiş

Önüne ne koysanız fırlatır

Parmak besin modunda deneyin ya da tek lokmalık vs

Hatta bir kesim karşı çıkar ama ben ara bul ye fikrini de destekleyebilirim

Yani salonda sehpada elma mutfakta masada patates Öbür köşede makarna vs

Olağan öğün dışında böyle şeylerle denenebilir yiyor mu acaba diye

Şuan öğle yemeğini bekliyorum sabah bir şey yemedi çünkü bakalım belki yer bu sefer atmadan saçmadan. Buarada hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah bir şey sorsam bende hamileyim de oğlunuz bebeği nasıl karşıladı. Nasıl gösterdiniz ilk nasıl tanıttınız bebeği.

Hemileyken anlatiyordum. Karnimi gösterip kardesin gelecek, beraber oyunlar oynayacaksiniz, parka gideceksiniz vs. Iki gun hastanede yattim. Babaannesi bakti evde. Eve geldigimde oglumu gorunce cok duygulandim. Sanki her seyin farkindaymis gibi oyle mahcup bakti ki bana. Kucagimda kardesini gorunce anlamadi once tabi. Gercek mi oyuncak mi simdi alisti yavas yavas. Yine de onunla biraz az ilgilensem hircinlasiyor. Gelip kardesini opuyor, dokunmak istiyor ama cok icinden geldigi icin degil bence. Biz aferin dediğimiz icin, ilgi cekmek icin yapiyor. Bu donemde ilginin cogunu buyuge saklamak gerek. Bizde baba surekli onunla ilgileniyor

Üzülmeyin lütfen.
Bakın kızım 7 yaşında,bebekken hatta 4 yaşına kadar bilmediği yemeğin tadına dahi bakmazdı,bir dönem sadece makarna,pilav ,mercimek ile beslendi. Hatta anaokuluna başladığında günlerce ac döndü eve ama su an herşeyi yiyor. Hatta kardeşine yaptığım çorbaları bile.
Kızmayın. Koyun önüne,oyuna çevirdiği an kaldırın yemeği önünden. Teklifte etmeyin,oturun iştahla yiyin yemeğinizi,kendi gelip istesin. Tabi süt,atıştırmalık vs de vermeyin yemek yemeyince ki acıksın.
Zor biliyorum ama inatlaşmakla zorlamakla çözülmez.

isin zoor kismi cok kucukler biseyde diyemiyorsun kiyamaz insan

Mesela yemek istemediği bir şeyi zorlamayın bırakın yemesin sevdiği şeyleri yapın

Benm oğlan asla peynir yemezdi bebekken hiç de ısrarcı olmadım hicbirsehle bulamaç yapmadım

En son 4 yaşına anne peynir yiyebilir miyim dedi ve yedi smdide severek yiyor

Şuan oyun amaçlı da fırlatıyor olabilir sevmediği içinde fırlatıyor olabilir iyi gözlemleyin bebeginizi

Size koşarak sarılasım geldi çünkü aynı beni anlatıyorsunuz .elektrik süpürgesi ve vileda ile yasıyorum .uyku konusunda ben artık son noktadayım .

17 aylik ogluma eliyle herseyi mıncıklama huyundan dolayi ben yediriyorum yemegini. Eger kendi yemiyorsa siz yedirmelisiniz zira besine en ihtiyac oldugu aylardasiniz

Şuan bunu ben yapıyorum kızımın kardeşi nerede ne kadar olacak ne kadar seveceğiz diye sürekli soruyorum karnımı öpüyor falan ama içimde hep bir korku bir kötü his var kızıma haksızlık ediyorum gibi. Bunu yapmak istemiyorum yani o üzülsün kıskansın istemiyorum o yüzden mesafe güzel konmalı sanırım. Bizde baba faktörü etkin ama çok değil tabi. Umarım kardeşle beraber artacak biraz öyle umuyorum. Belki bende böyle hallederim

Onu zorlamıyorum aslında sadece oturup üzülüyorum hemde baya üzülüyorum. Bu şekilde olsun istemiyorum sürekli bir napacağız modundayım nasıl olacak vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…