Yine bugün savaş var

Ben abisi tarafından tecavüze uğrayan bir kadını tanıyorum. Tacize uğrayan bir erkeği de. Bu metres hayatı bir kenara dursun: Böyle birseyi söylüyorsa ciddi alın lütfen ve bu konuda yardım almasına ikna edin. Metres olayına az sonra değinmek istiyorum, ama ilk önce: Lütfen ailenizden herhangi birisi (hangi durumda olursa olsun) taciz edildiğini veya tecavüze uğradığını iddia ediyorsa bu ciddiye alın ve el uzatin. Yukarda bahsettiğim iki kişidede aileler durumu örtbas etti. Olan mağdurlara oldu.

Ben aktif bu metres durumuna birşey yapılır mi cidden bilmiyorum. Karşı tarafın ağzını gözünü dağıtsaniz yine sizin başınıza iş açılır. Karşı tarafı ifşa etseniz size veya kardeşinize zarar verebilir. Ne tür manyak olduğunu bilmiyoruz. Bence tekrar bir psikologa danisin. Gercekten bir taciz olayı varsa (heleki yaşça büyük bir tarafından) o zaman ortada manipülasyonu ihtimali de doğar bence. Simdi herseyi detaylı yazmak fazla zaman alır ama profesyonel biri daha iyi anlar.

Babanız erkek kardeşiniz falan yokmu. Adamı bulup anladığı dilden konuşsunlar. Anneniz adına üzüldüm. Evladın da hayırlısı
Babam böyle bişeyi öğrenirse çok kötü şeyler olabilir. Sonuçta bunu sadece adama yükleyemeyiz ki, 18 yaşından küçük olsa direk dava ederiz ama bu durumda bişey yapamıyoruz

Şimdi bu adamın karısı bu kadınla adamı öğrense kadını ve adamı gidip pataklasa buraya da gelip konu açsa bu anlattıkları hasebiyle kadına dönüp ''aaaa şiddet olmaz, olmamalı kadının ve kocasının bir psikologa görünmesi gerek'' der misiniz ?
Dayagı atan kişi burada o adamın karısı değil de konu sahibesi ve annesi olunca mı ilginç bir hal alıyor ?

Kimbilir o evin içinde neler yaşandı.
Yazık yahu.
Bu kız gidip bu adamdan çocuk peyda edip yine annesinin kapısına gelse incinecek üzülecek olan kişi yine ailesi.
O adama hiç bir şey olmayacak, olan bu aileye olacak
Kadın yapılanları açıkça yazmış daha ne yapsınlardı ?
Bu olayın aile içinde farklı kişilere aksetmesi sebebiyle yaşanacak travma onlar için kolay şeyler degil.
Hatta bizler için bile değil.
Kardeşinin yaptığı arsızlığın dik alası ve toplum içinde bu tip durumlara tevessül kadılar ve erkeklere neler dendigini çok iyi biliyorsunuz.
Ne güzel yazmışsınız, teşekkür ederim❤️

Haberi oldu zaten karısının, ama boşanmadı.
yani kardeşiniz de koskoca kadın, liseli çocuğunuz gibi böyle takipler falan da yapılmaz ki , yapsanız da o yolunu bulur.yani siz biraz acımasız belki ama senin yaşam şeklin bize uymuyo hoşçakal diye hayatınızdan geri almamak şartıyla çıkartacaksınız ya da onu da böyle kabul edeceksiniz.artık pek bi şans kalmamış gibi :(

birakin insanlar hatalarinin bedelini ödesin, buna izin verin.
sürekli arkasini toplayamazsiniz.
takip etmekle, kamerayla falan olcak is degil
yapmayin Allah askina bir de dövüyorsunuz.

o kardesiniz ne yaparsa yapsin öyle Dogru yolu bulmayacagini biliyorsunuzdur.
oturun asil sorunu ne bunlari anlatmasini saglayin, vardir bir yerlerde eksik olan bir sey.
cocukluguna inin.
babaniz var mi bilmiyorum baba sefkati de aramis olabilir
yaptigi Dogru demiyorum büyük yanlis fakat sizin tepkileriniz hatali.
Dövmüyoruz, yanlış anlamışsınız. Annem sinir krizi geçirdi, dövmedi. Ben annemi öyle görünce gidip vurdum. Yüzüne falan canını yakacak şekilde de değil, sinirime hakim olamadım sadece

Bir yaşıma daha girdim, bu KK yı anlayamadan öleceğim yahu
Buraya evli biriyle ilişki yaşayan kadın konu açtığında beddualar, küfürler, hakaretler havada uçuşuyor (onlarca örneği var bdv de ) aile kadına tepki gösterince yok yapamazsınız, hakkınız yok. Yahu burada tanımadığınız bilmediğiniz insanlara dünyanın hakaretini ediyorsunuz ailesi yapınca yok olmaz çocukluğuna inin falan valla güldüm yorumlara

Konu sahibesi ; kardeşinize ciddi bir yaptırım lazım, tek başına bırakın, evden yol verin gitsin yaşasın görsün hanyayı konyayı, tıpış tıpış geri gelir
Bu konuda söz sahibi kişi annem, o da evladı sonuçta ne kadar kızsa da bişi yapamıyor.

Konu sahıbı yasaklar herzaman ınsana daha tatlı gelir.yapmayın bunu daha cok o adama itiyosunuz farkında degılsınız

Kaç yaşında bir kadın sağlıklı bir psikoloji değil kimse böyle olsun istemez bence. Zamanla inşallah anlar o da.

Anne olarak evladim hata yapsa da onu birakmamaliyim. Dogru yolu gostermeliyim. Elin adaminin kucagina dogru itersiniz bu tip hareketlerle. Kart horoz deyip adama yuklenmelisiniz. Kizim dengin mi kalmadi gibi onun kiymetli oldugunu gostermelisiniz. Cocuklarimiz sadece uslu,sozumuzu dinlediginde degil hata yaptiklarinda da aile ve ozellikle anneleri tarafindan sevildiklerini bilmeliler. Eskiden yasadigi travma gercek te olabilir. Cunku bu kadar saplantili yasli ve evli adama yapismasi hayra alamet degil. Psikiyatriste birlikte gidip bu durumu da paylasin. Bu is hakaret ve dayakla cozulmez. Eger iddiasi dogruysa yillarca ne acilar cekmistir.
Çok konuştuk güzellikle, aradan 2 yıl geçti. Psikoloğa gitti bir dönem, tamam dedi ama olmadı. O ise bu durumu normal görüyor. Bir arkadaş ortamında ben evli bir adamla beraberim diyebiliyor. Herkes 28 yaşında koca kız demiş ama okumuyor çalışmıyor, gidecek yeri yok. Daha ne yapalım bilmiyorum

Aldatılann eş de dövse eline sağlık demem, başına gelmeyen anlamaz denebilir lakin aldatılsam kadını ve eşimi parçalamam çünkü olan olduktan sonra bana evlilik yemini edip arkamdan iş çeviren adamı dövsem ne olacak, içime su serpilmez, kadın desen zaten dayak sonrası yüzünü yıkar eş dediğim adamla hayatına devam eder, okumuyor musunuz burada evli insanlarla birlikte olanlardan bazılarını, kadın olsaydın diyorlar, adam bana aşık diyorlar, ne yapacaksın kemiklerini kırsan ne olacak o yüzü veren eşin olduktan sonra kadının söylediklerine komalık hale getirsen bir faydası var mı? Öldürmen lazım ona da değer mi Allah aşkına? Elimi sürmem kendi yaptıklarında boğulsunlar derim, gerçekten dövmek falan çözüm değil, böyle koskoca kazık kadar bir kadın da bizde vardı, neler neler dendi, neler neler yapıldı ama iflah olmadı, babasının karşısına geçip sen bana karışamazsın sen kimsin de beni bu yaştan sonra terbiye etmeye çalışıyorsun dedi, adam kızını öldürüp katil mi olsun, ne yapsın?
Eğer biri bir şey yapacaksa ne yaparsan yap engel olamıyorsun, zincire vur kaçar gider, üstüne bir de ailesi eziyet ediyor konumuna düşer, 28 yaşında bir kadından bahsediyoruz burada, 8 yaşında olsa kızar azarlarsın garibim zaten korkudan yerinden kıpırdamaz lakin koca kadını öyle ağzına vurdum gözünü patlattım, kemiklerini kırdımla zaptedemezsin.
Belki haklısın mune, annemin evinde değil dışarda yaşasa diyecek bişi yok. Ama öğrendik ki o adamı bu eve getirmiş. Annem buna bir daha nasıl engel olacak. Çalışıyor, bazı geceler evde yok, babam zaten başka yerde çalışıyo sadece haftasonu bizde.
Sokağa atayım dese anne yüreği işte, kıyamıyor. Kimse onu dövmüyo zaten ben vurdum dedim sadece, annemi üzdüğü için, o kadar söylememize rağmen hala o adamın telefonu onda olduğu için.
Ben anneme bişi olmasın derdindeyim, artık ona anlatacak tek bir cümlem yok, dışarda istediğini yapsın. Eve getirmesin yeter ki, kamera bu yüzden...

Kız kardeşinizle neden olduğunu konuşsanız sakince, anlamaya çalışsanız, saldırmadan, aileden dışlamadan, olay nasıl duyuldu bilmiyorum ama dikkat çekmek amaçlı bu kadar ayyuka çıkmış olabilir. Eğer kız kardeşiniz ciddi bir tacize uğradı ise bu tarz olaylar sonrası madde bağımlılığı, uzun süreli depresyon, zararlı alışkanlıklar ve sürekli kendine zarar verme olabiliyor. Bence ne olursa olsun kendiniz oturun, sen ne yaparsan yap benim kız kardeşimsin, seni seviyorum ve bunu hiç bir şey değiştirmez. Bana güven, senin sadece iyiliğini istiyorum diye olayları çocukluktan kim ne yaptı öğrenin. Mutlaka bu konuda dışlamayın. Adam bir şekilde bunu etkisi altına almış, beynini yıkamıştır. Eğer baba sevgisi, ilgisi vs göremediyse özellikle baba eksikliği olan ailelerde kızlar tacize vs açıkmoluyor ve büyük erkekler veya kurnaz tipler baba figürü ile, sanki onun çok yanındaymış gibi kandırabiliyor. Dady issues dedikleri bu. Kardeşinize onun çok değerli olduğunu, kendine köyler vermesini, başkasının ona verdiği değer ile kendini değerlendirmemesini anlatın. Herşeyi öğrenip güvenini kazandıktan sonra yavaş yavaş Adamın ilgisinin biteceğini, bencil olmasını vs sonra onun ileride hayatını yanlış bir insana adamasından kaynaklı yıpranacağını anlatırsınız. Hepsini bir anda anlatmayın. Yavaş yavaş.Hemen yırtıp atmak kolay ama siz bu konuda taktik yapmazsanız bu durum sizi de ailenizi de ve kız kardeşinizi de uzun yıllar mahvedecek. Çok geçmiş olsun.
2 yıl oldu, hep anlattık ama bize inanmıyor. O adam iyi biriymiş, onu kullanmıyormuş. Anlatılacak o kadar çok şey var ki anlatamıyorum, artık tükenmiş durumdayız. Benim haricim diğer kardeşim, teyzem, annem hepimiz anlattık. Psikoloğa gönderdik, olmadı. Babamla sorunları olabilir, evet babam biraz öfkeli bir adam çabuk sinirlenir. Babamızla çok özel bir bağımız var diyemem, ama yine de buna haklı sebep göremiyorum.

Kimseye vurmaya hakkınız yok.
Belli ki psikolojisi normal değil, velevki normal ve bu yönde tercih yapıyor, insanlara hatalarının bedelini ödemesine izin verin.
Varsayalım hamile kaldı, kim öder onun bedelini? Sadece kendisi mi? Ya da babam öğrendi bir şekilde, gitti vurdu adamı hapise girdi. Kim ödedi bedelini? Sadece kardeşim mi?
Benim sakin sessiz annem gözümün önünde sinir krizi geçirdi. Kendini yerden yere attı. Sağlığına birşey olsa kim ödeyecek bedelini? Bana neden vurdun diyorlar. Vurdum çünkü benim annem herkesten daha değerli benim için, o kadına bişi olursa ben dünyayı yakarım. Kardeş falan tanımam

Back
X