- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
- Konu Sahibi La vie en Rosee
-
Evet bu şekilde bakıyorsak ikimizde benzer şekilde düşünüyoruz. Keşke bir arada yaşamak kolay olsa ve insanlar şuan yaptığımız gibi kavga etmeden düşüncelerini paylassa. Belki herkes ortak noktada bir şekilde bulusacakta iştee.Yok sayalım gibi bir şey söylemedim. Tek etken olamaz, bütün etkenleri bilip ona gore durumu değerlendirmeliyiz de dedim. Benim tepkim "yok kızlar efendi erkek tercih etmiyor ondan öldürülüyorlar hak etmişler" diyenlere. Neyi tartıştığımızı da anlamadım açıkçası çok farklı şeyler söylemiyoruz.
Yeter diye bağırasım var da ne halta yarar? =( Giden gidiyor. Her gün biri gidiyor. Resmen kadın ve çocuk katliamı yapılıyor ülkede, hala İstanbul sözleşmesi kaldırılsın mı, yok eşcinseller toplumun ahlakını bozuyor gibi absürt şeyler konuşulabiliyor. Olmayan ahlakı hiçbir şey bozamaz, rahat olun. Hala kadınlar şöyle olsun böyle olsun diye kalıplar belirlenebiliyor. Hukuk yerle yeksan, sanki halkı korkuyla sindirsinler diye tecavüzcüler, sapıklar, magandalar göz göre göre salınıyor, çocuklar, kadınlar, hayvanlar bile işkence görüyor, öldürülüyor. Geçen haberlerde vardı; adamın 75 ayrı suçu varmış ama sokaktaydı, sonra gitti bir polisi sokağın ortasında şehit etti. Ne işi var bu adamın sokakta? Islah olmayacağının anlaşılması için skoru 100'lemesi mi gerekiyor? Ne oldu o polis sonra, aha unutuldu gitti. Şimdi gündemde ne var; sosyal medya ve Netflix. Mıçtığımın ahlaksızları.
Şimdi birileri de çıkar ay burada da siyaset yapmayalım bilmem ne diye saçmalar, biliyorum. Kadın cinayetleri politiktir, nasıl konuşmayalım? Onun da yolunu söyleyin ya. Yasalar insanların canını biraz korusaydı, bunca sapık, katil hak ettiği cezayı alsaydı, biraz şey korkusu olurdu bu yaratıklarda da, bu kadar rahat davranamazlardı. Bıktım ya, valla bıktım. Her gün böyle bir haber görmekten, hayatımızın normaliymiş gibi... Daha İkranur'un haberi yeniydi ya... Ve şimdi de bu haber. Ama sonuçta evli adamla birlikteydi de bağ evine gitti de... Yahu yapılan hataların bedeli canice öldürülmek mi, bunu konuşabiliyoruz. Bu psikopatlar nasıl bir düzende yetişiyorlar, sonra nereden cesaret alıyorlar, önce bunu konuşmamız gerekmiyor mu? Sanki aynı terazide tartılabilir şeylermiş gibi... Sonra da gel burada beş para etmez mal mal heriflere yapışıp kalan kadınların konularını oku. Yahu akıl kuraklığı var dünyada resmen...
Burada ben de katılıyorum. Çoğu insan Pınar Gültekin'in ölümünü paylaştı. Tabi ki sindirelecek bir durum değildi ama servis edilme şekli beni üzdü açıkçası. "Erkek şiddeti,erkekler mutlu musunuz?,oğlunu eğit" vs şeklinde giden cümleler eklenmişti. Bu da bence ayrımcı ve nefret söylemi içeren bir dilYa bakın bağıra bağıra bir yerde hata yapıyoruz.şimdi begenmedim butonuna çökeceksiniz ama bana bi 10 sene sonra hak vereceksiniz...Bu işin kadini,erkegi yok...cocuklariniza sadece kadini öldürmemelerini değil,erkege de zarar vermemeleri gerektigini,hayvanlari da öldürmemeleri gerektigini anlatin.bi 10 20 yil sonra erkek dusmani bi nesil de yetisecek bu kafayla.cinayetin kadini erkegi yok hanimlar.insan öldurmek,canli öldurmek kötüdür ü öğretin.
Tek basina yasayan bir kadin olarak basima gelmeyen mobing,psikolojik siddet,taciz kalmadi benim bu yasima kadar.hala aracimi ciziyo biri mesela.savcilikta 2 dosyama takipsizlik verildiemin olun kadina siddeti en iyi bilenlerdenim lakin simdi asiri kadin dusmani erkek modelini koruklemek de yarinlara zarar...kadin erkek cocuk hayvan demeyelim.siddet kötüdür.cinsiyeti olmaz.kime yapilirsa yapilsin....bugun kadinlarin ölmesine sebep olan zihniyeti elestirirken yarinlarimizi yanlis yonlendiriyoruz.zihniyetimizi degistirecegiz.sadece kadina degil hicbir canliya siddet gostermemeyi ogretecegiz.bu is boyle cozulur.
Kız evli adamla birlikte oldu ve sonucu bu ise aynı sonu o adama da uygulamak lazım
Madem namus maden hak adam da katledilmeli iliklerine kadar bu şiddeti hak etmeli
Ah be arkadaşım biz öğretiyoruz, sorun öğretmeyenlerde yada öğrenemeyenlerde. Zaten hayır kelimesini bilen zarar vermiyor ki. Psikopat olan yapıyor bu işi.
Oglumu ilk yıl anaokuluna gönderdigimde 4 yaş grubu. Öğretmenimiz ilk günden kızlarla erkekleri ayirdi . ayri masalarda oturmalari ayri oynamalari sacma geldi. Bir sabah bir aile kapıya gelmisti kadın ögretmene bağırıyordu o ERKEK çocuk kızımın memelerini ellemiş diye.meğer benim oğlummuş oğlum çok korktu resmen nefesi icine kactı. Halbuki öğretmenimizin sınıfta olmadigi bir zamanda kız oğlumu gıdıklamis oğlumda onu gıdıklamiş. O zaman anladim öğretmen neden kızlarla erkekleri ayiriyor. .bir süre sonra oğlum kız olan kuzenleriyle bile oynamamaya başladı. Evet korumaliyız ama dozaj iyi ayarlanmalı.
Yuhh yani kadin anlamadan dinlemeden ne saçmalamis. Çok geçmiş olsun oğlunuza. Artık insanalar nereye saracağını şaşırdı.
Aslinda onlarida anliyorum tv lerde neler görüyoruz ama nereye kadar koruyacagız. Allaha şükürler olsun beni kadın değil birey olarak gören bir eşim var oğlumuzuda önce birey olarak yetiştiriyoruzki eşinede aynı davransin.
Oyu hal indirimi nasıl alacak başka* Pınar ile ayrıldıktan sonra kendime gelemedim. Yeniden onunla birlikte olmak istedim, teklifimi kabul etmedi.
* O zaman son olarak “Çiftlikte bir akşam yemeği yiyelim” diye ikna ettim. Çiftliğe gittik, yemek yedik, yine bana dönmesini istedim. Oysaki o başkası ile olduğunu söyledi, zaten bunu hissediyordum.
Kıskançlık krizine girmiştim. Tartıştık, bana saldırdı, kavga ederken öldü. Cesedini yok etmek istedim. Önce yakmaya çalıştım. Olmadı, başaramadım.
* Sonra bidona soktum, üzerine beton döktüm, yakalanacağımı biliyordum.
* Onu çok sevmiştim, çaresiz kaldım. Kıskançlık krizine girmiştim. Çok pişmanım. Çiftliğe gittiğimizde öldürme niyetim yoktu. Barışıp birlikte olmayı düşünüyordum.
kavga ederken ölmüş...
bir de sütten çıkmış ak kaşıklığa soyunuyor,
çok sevmişmiş, kıskançlık krizine girmişmiş..
Avm de en son beraber çıkmışlar demişti haberde..Medya bile katilin yaninda
Kiz sevgilisi degil , bara giden bir musteri , herif asiliyor kiz reddediyor sonra kiz bikac kadeh birsey ictikten sonra ne hikmetse baygin sekilde adam tarafindan disari cikariliuor , bu da son gorunusu kızın zaten sonra bu cani tarafından öldürülüyor
Daha once de yine barda onu reddeden bir kadini öldüresiye dovmus bu pislik !!!
Medya bile sevgilisi diye yansitiyor ki aslında kiz da suclu demeye getiriyor !!
Lanet olsun hepsine
İyide canım dört yaşında çocuk bunlar. Ne anlayacaklar cinsellikten, memeden, popodan. Yapılacak şey çocuklara kırmızı çizgiler olduğu, buralara dokunulmayacagini anlatmak. Bunu yapan büyük olsa anlarım. Yaaaa dört yaşında dört.
Koruma konusunda yapacak birseu Yok. Okula gidene kadar koruyabiliriz. Sonrası Allah emanet.
Rabbim kötü insan çıkartmasın karşılarına.
Yanlış anlaşılmışbelki düşünceniz öyle değil, ama kız evli adamla ilişki kurdu diye ölümü haketti olarak yansıyor yazdıklarınız. yapmayın, etmeyin. hassas bir konu bu, yazılarımıza daha fazla dikkat etmeliyiz.
Kendine hayrı olmayan asalak evlat yetiştirmenin nefsiyle övünüyor tiksinçTamamen katiliyorum. Benim esim evlendigimizde cikarttigini yere birakirdi .sonra 1 2 böyle devam edince bende carladım bende calışiyorum diye. Sonra alıştı herisime yardim ediyor. 6 yasinda oglum var sen erkeksin sen adamsin diye sevdirmiyorum. Önce insan olsun. k.validem kizıyor bazen ben oğlumun liseye kadar çoraplarını giydirdim ayakkabisini bağladım diye.
Kendine hayrı olmayan asalak evlat yetiştirmenin nefsiyle övünüyor tiksinç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?