- 10 Aralık 2018
- 2.978
- 2.991
- 63
- 32
- Konu Sahibi La vie en Rosee
-
Ah o kızlara çok üzülmüştüm akrabanızdı demek.. Hangisine üzülmüyoruz gerçi.Nasıl bir erkekle birlikte olursa olsun hiçbir kadın öldürülmeyi göze almaz. Biz medyadan okuduğumuz kadarını biliyoruz, “şöyle adamlarla olmayın”, “böyle tiplerden uzak durun” diyenler iyi niyetli bile olsa vefat edenin yakınlarının canını çok yakıyorlar. Kim ister başına böyle bir olay gelsin? Belki kız adamın arıza olduğunu anladığı an uzaklaşmak istedi ama adam kafayı taktı. Ya da velev ki metres oldu, bile isteye evli adamla birlikte oldu. Bu bile öldürülmesine iyi niyetle bile olsa açıklama olabilir mi? Hele ki varilde yakılarak, üzerine beton dökülerek öldürülmek, ben yazarken ürperiyorum, bunu yapmışlar
Geçen sene bu zamanlar 25 ve 18 yaşındaki akrabamız olan iki kızkardeşi 21 senelik kapı komşuları silahla vurarak öldürdü. Haberlerde aşk cinayeti diye yazdılar, sosyal medyada vardır işin içinde bir iş diye imalarda bulundular, öyle içimiz yandı ki ettiğimiz küfür bedduanın haddi hesabı yok. Halbuki işin içinde iş falan yoktu, kendi halinde çok düzgün yaşayan bir ailenin çocuklarıydı, komşularıyla hiçbir münasebetleri yoktu, babası yaşındaki bir sapığın saplantısının kurbanı oldu o yavrular. İsteyen şeyma ve tuba sarı diye aratsın, görsün herifin at hırsızı halini. O herifin pırıl pırıl kızlara kıymasının adına aşk cinayeti dediler.
Liseyi küçük yerde okudum, sınıfım 15 kişiydi herkes birbiriyle samimiydi. Beraber gezer tozar beraber dersaneye giderdik. Bir tanesiyle kitap değiş tokuşu yapardık, sonra okuduklarımızı tartışırdık. Hiçbir zaman flört etmedik, asla ona karşı farklı hislerim olmadı. Hatta zamanla ısrarcı ve itici bulup samimiyeti azalttım. Üniversite başladığında açıldı bana. Kabul etmedim, peşimi bıraksın diye uğraştıkça oradan buradan ulaşmaya başladı kendinden iyice nefret ettirdi. Ortak çevremize aşk yaşadığımızı, ona türlü kötülükler ettiğimi vs anlatmış ve daha fenası inandırmayı da başarmıştı. Sınıf arkadaşlarım yıllar sonra itiraf ettiler biz hepsini doğru sanıyorduk diye. Herkes bunun tedaviye ihtiyacı var resmen hasta diye uzaklaştı zaten zamanla. En son ben mihaili öldüreceğim diye dolaşmaya başlamıştı. 10 küsür yıl öncesi bu, o zamanlar çocuk sayılırım saplantılı insan nedir bilmiyorum, şimdiki gibi kadın cinayetleri haberleri fazla yok, gülüp geçmiştim, uzak yerde de oturuyordum zaten. Hiçbir şekilde temasta olmadım ve hayatıma devam ettim. Şimdi düşünüyorum da ya dediğini yapsaydı? Kaldı ki bu kişi beş vakit namazında biriydi, odtünün iyi bir bölümünde okuyordu. Serseri hayat yaşayan biri değildi. Ben de başörtülüyüm, hani “ama öldürülen kızlar da yani şimdi” imaları yapıyorlar ya o profilden epey uzağım. Akrabamız olan kızkardeşler de benim gibi insanlardı. Benim de başıma gelebilirdi böyle bir olay, ben değil ama kuzenlerim yaşadı, pisi pisine öldüler. Madem serseriyle birlikte olarak, gece dışarı çıkarak, açık giyinerek kadınlar başlarına böyle olaylar getiriyorlar ya (!), benim kuzenlerim bunların hiçbirini yapmadıkları halde neden bir sapığın elinde öldüler?
Bu kızcağız ruhunu teslim etmiş bize cevap veremez o yüzden genel olarak konuşmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.Pınar'ın abisinin açıklamalarını okudunuz mu? Kaynak için tıklayın.
İstanbul'da tekstil işiyle uğraşan Pınar Gültekin'in ağabeyi Vedat Gültekin ise, şöyle konuştu:
"Kız kardeşim burada üniversite okurken kendisiyle arkadaş olmak isteyen kişi kendisini bekar olarak tanıtıyor. Sonra kız kardeşim kendisinin evli olduğunu öğrenince bir daha aramamasını söylüyor. Adam bunu duyunca kız kardeşimi yaka paça vurarak, darp ederek arabasına bindirerek, ormanlık alana götürüyor.
Orada dövüyor. Bayıldığını görünce kızı boğarak öldürüyor. Ardından varilin içine koyup benzin döküp yakıyor. Daha sonra üzerine beton döküyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da zaten bizzat davaya müdahil olacaklarını söyledi.
Bu olay yarın başkasının başına gelebilir. Şu an Adli Tıp Kurumu’nda vücudu deforme olduğu için DNA testi yapılacağı ve 15 güne kadar sürebileceğini söylediler. Bizim bu kadar bekleyecek vaktimiz yok. Cenaze için akrabalar yola çıkmış durumda. Mezarı bile Bitlis'in Hizan ilçesinin Kayber köyünde bu sabah kazılmıştır."
Demek ki neymiş "kızların efendi erkek tercih etmemesi" ile alakalı bir durum değilmiş. Kızın arkasından konuşa konuşa, iftira ata ata bütün günahlarını aldılar. Rahat bıraksınlar da o kadar eziyetle ölmüş bari huzur içinde yatsın yerinde.
Ama baksana yaAhahha bizimkiler bu.ya ilkokulda artik anneme zorla beni okula goturmemesini aglaya aglaya soyledim.sonra universiteye basladim babam okula goturdulisede hicbir arkadasimda kalamazdim.cok isyan etmistim.yapmayin cocuklara boyle seyler ya...kotu jnsanlar da var dikkat et deyin ama sıkmayın.
Cocuklarin cocuklugunu gencligini ziyan etmeyin benimkini bizimkiler ettiler yank hic hos olmuyoAma baksana ya(( haberler piskolojimizi bozuo bu kız dikkat etmedi mi
Burada bile kadın hak etmişe getirenler var .☹
Şu forumda bile bana kendini bekar tanıttı yazan gecenin üçünde çok rahat mesaj yazıp telefonla konuşuyorduk yazan insanlar varPınar'ın abisinin açıklamalarını okudunuz mu? Kaynak için tıklayın.
İstanbul'da tekstil işiyle uğraşan Pınar Gültekin'in ağabeyi Vedat Gültekin ise, şöyle konuştu:
"Kız kardeşim burada üniversite okurken kendisiyle arkadaş olmak isteyen kişi kendisini bekar olarak tanıtıyor. Sonra kız kardeşim kendisinin evli olduğunu öğrenince bir daha aramamasını söylüyor. Adam bunu duyunca kız kardeşimi yaka paça vurarak, darp ederek arabasına bindirerek, ormanlık alana götürüyor.
Orada dövüyor. Bayıldığını görünce kızı boğarak öldürüyor. Ardından varilin içine koyup benzin döküp yakıyor. Daha sonra üzerine beton döküyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da zaten bizzat davaya müdahil olacaklarını söyledi.
Bu olay yarın başkasının başına gelebilir. Şu an Adli Tıp Kurumu’nda vücudu deforme olduğu için DNA testi yapılacağı ve 15 güne kadar sürebileceğini söylediler. Bizim bu kadar bekleyecek vaktimiz yok. Cenaze için akrabalar yola çıkmış durumda. Mezarı bile Bitlis'in Hizan ilçesinin Kayber köyünde bu sabah kazılmıştır."
Demek ki neymiş "kızların efendi erkek tercih etmemesi" ile alakalı bir durum değilmiş. Kızın arkasından konuşa konuşa, iftira ata ata bütün günahlarını aldılar. Rahat bıraksınlar da o kadar eziyetle ölmüş bari huzur içinde yatsın yerinde.
Öncelikle çok acı kahredici bir olay başınız sağolsunNasıl bir erkekle birlikte olursa olsun hiçbir kadın öldürülmeyi göze almaz. Biz medyadan okuduğumuz kadarını biliyoruz, “şöyle adamlarla olmayın”, “böyle tiplerden uzak durun” diyenler iyi niyetli bile olsa vefat edenin yakınlarının canını çok yakıyorlar. Kim ister başına böyle bir olay gelsin? Belki kız adamın arıza olduğunu anladığı an uzaklaşmak istedi ama adam kafayı taktı. Ya da velev ki metres oldu, bile isteye evli adamla birlikte oldu. Bu bile öldürülmesine iyi niyetle bile olsa açıklama olabilir mi? Hele ki varilde yakılarak, üzerine beton dökülerek öldürülmek, ben yazarken ürperiyorum, bunu yapmışlar
Geçen sene bu zamanlar 25 ve 18 yaşındaki akrabamız olan iki kızkardeşi 21 senelik kapı komşuları silahla vurarak öldürdü. Haberlerde aşk cinayeti diye yazdılar, sosyal medyada vardır işin içinde bir iş diye imalarda bulundular, öyle içimiz yandı ki ettiğimiz küfür bedduanın haddi hesabı yok. Halbuki işin içinde iş falan yoktu, kendi halinde çok düzgün yaşayan bir ailenin çocuklarıydı, komşularıyla hiçbir münasebetleri yoktu, babası yaşındaki bir sapığın saplantısının kurbanı oldu o yavrular. İsteyen şeyma ve tuba sarı diye aratsın, görsün herifin at hırsızı halini. O herifin pırıl pırıl kızlara kıymasının adına aşk cinayeti dediler.
Liseyi küçük yerde okudum, sınıfım 15 kişiydi herkes birbiriyle samimiydi. Beraber gezer tozar beraber dersaneye giderdik. Bir tanesiyle kitap değiş tokuşu yapardık, sonra okuduklarımızı tartışırdık. Hiçbir zaman flört etmedik, asla ona karşı farklı hislerim olmadı. Hatta zamanla ısrarcı ve itici bulup samimiyeti azalttım. Üniversite başladığında açıldı bana. Kabul etmedim, peşimi bıraksın diye uğraştıkça oradan buradan ulaşmaya başladı kendinden iyice nefret ettirdi. Ortak çevremize aşk yaşadığımızı, ona türlü kötülükler ettiğimi vs anlatmış ve daha fenası inandırmayı da başarmıştı. Sınıf arkadaşlarım yıllar sonra itiraf ettiler biz hepsini doğru sanıyorduk diye. Herkes bunun tedaviye ihtiyacı var resmen hasta diye uzaklaştı zaten zamanla. En son ben mihaili öldüreceğim diye dolaşmaya başlamıştı. 10 küsür yıl öncesi bu, o zamanlar çocuk sayılırım saplantılı insan nedir bilmiyorum, şimdiki gibi kadın cinayetleri haberleri fazla yok, gülüp geçmiştim, uzak yerde de oturuyordum zaten. Hiçbir şekilde temasta olmadım ve hayatıma devam ettim. Şimdi düşünüyorum da ya dediğini yapsaydı? Kaldı ki bu kişi beş vakit namazında biriydi, odtünün iyi bir bölümünde okuyordu. Serseri hayat yaşayan biri değildi. Ben de başörtülüyüm, hani “ama öldürülen kızlar da yani şimdi” imaları yapıyorlar ya o profilden epey uzağım. Akrabamız olan kızkardeşler de benim gibi insanlardı. Benim de başıma gelebilirdi böyle bir olay, ben değil ama kuzenlerim yaşadı, pisi pisine öldüler. Madem serseriyle birlikte olarak, gece dışarı çıkarak, açık giyinerek kadınlar başlarına böyle olaylar getiriyorlar ya (!), benim kuzenlerim bunların hiçbirini yapmadıkları halde neden bir sapığın elinde öldüler?
Ya sabir su acinin icinde insani aciklama uapmak zorunda birakiyorlar...adam aciklama yapmis bi de ua sabir...evli adamla olsa nolur?!diyelim ki bi hata yapti,iyi mi oldu denecek?! Yaziklar olsun!Şu forumda bile bana kendini bekar tanıttı yazan gecenin üçünde çok rahat mesaj yazıp telefonla konuşuyorduk yazan insanlar var
Ama sosyal medya mahkemesi kuruldu kadının ölümüne haklı bir neden bulundu.
Bütün ölümlerde kurban yerine caniyle özleşim kuruyorlar kurbanların yerine caninin gözüyle olaya bakıyorlar.
Sorunu kaynağını ne güzel anlatmışsınızbence sorunun kaynagi yetistirdigimiz cocuklarimiz , sadece erkek cocuklari icin degil kiz cocuklarinida yanlis yetistiriyoruz.
ben oglumu hayir kelimesini kabul edecek sekilde yetistiriyorum mesela . ergenlik caginda su an . ama bir kadin hayir derse onun gercekten hayir oldugunu biliyor . erkekler arasinda genel bir düsünce söyle '' kadin hayir derse bu nazlaniyor demektir '' bu düsünceyi silmek lazim kafalardan, sanki yeterince zorlarsam evet dedirtirim olayini . erkekler arasinda gevrek gevrek siritarak söylenen ''tecavüz kacinilmazsa bari zevk almaya bak '' cümlesi kadar insanlik disi bir cümle daha yok sanirim kadinlar icin söylenen .
kizimda ergenlik döneminde ona istemedigi hic bir seyi yapmak zorunda olmadigini söyleyerek yetistiriyoruz. hayir derse bunun kötü birsey olmadigini hayir demenin daha az sevilme nedeni olmadigini bilerek büyüyor. iki cinsede hayatta herseyden önce kendilerine saygi duymayi ögretmek ve pisman olacaklari birseyi yapmamalarini tavsiye ediyoruz anne baba olarak.
sorunun kökünden halledilmesi gerek , simdi calismaya baslarsak gelecek nesilleri kurtarabiliriz
Bu kızcağız ruhunu teslim etmiş bize cevap veremez o yüzden genel olarak konuşmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.
Malesef bu konu için geçerli ya da değil o kısmı bilemeyecegiz ve artık fark etmez zaten. Biri son nefesini vermiş. Lakin bu durumunda yani psikopat erkek tercihininde bu tarz olaylarda suc arttirici etkisi yatsinamaz. İnstada görüyorum etek fotosu atıp sevgilsinden yedikleri ağır kiskanclik hakaretleri ve kufurlerini paylasiyorlar ve bundan mutlu oluyorlar.
Benden başka erkek sinek bile giremez ulan yanina diyor genç kız kalp kalp kalp koyuyor.
Onu giyme diyor giymiyor. Etegine karismayinca sen beni sahiplenmiyorsun oluyor. Burada bile konuları görüyoruz. Sevgilim bana o.. dedi çok kıskanç nasıl duzeltebilirm bu durumu Sevgilim evliymis, bosanacak ama bana ev açtı evde bekleyim boşanır degil mi? Kocam annemin sözünün üstüne nasıl söz soylersin diye tokat attı ama onu seviyoeum vs vs emin gördünüz o tarz konular burada ve azimsanamayacak kadar çok . Bu adamlar pof diye bu hale gelmiyor.
İzaninda durana bir cok kiz sümsük, süt kuzusu diyor. Kimse ne istediğini bilmiyor bence ya. PlayStation oyunu falan sanıyorlar herhalde. Karakterinde hircinlik olsun ama bana olmasin, ağır abi olsun ama bana efendim karıcim desin. Öyle olmuyor işte malesef. Tvlerde bile ağır abi guzellemesi yapılıyor yok ezel yok polat yok çakır. Yazık valla. Bu bakış açısını değiştirmek lazım.
Bunu su testisi su yolunda kırılır, o gece ne isi varmış diyenlere çata çat tartisan biri olarak söyledim. Gormezden gelmek sorunu çözmez o sebeple linc edeceksiniz bunu da değerlendirin. Ortada çözülemeyen kocaman bir problem var -kadin cinayeti-
Yıllardir aynı bakış açısıyla bakılıp çözülemedi belki bakış acimizi degistirmek gerektir.
Ve bazı şeyler söylenirken acitsa da malesef haklılık payi varsa değerlendirilmelidir.
Şu forumda bile bana kendini bekar tanıttı yazan gecenin üçünde çok rahat mesaj yazıp telefonla konuşuyorduk yazan insanlar var
Ama sosyal medya mahkemesi kuruldu kadının ölümüne haklı bir neden bulundu.
Bütün ölümlerde kurban yerine caniyle özleşim kuruyorlar kurbanların yerine caninin gözüyle olaya bakıyorlar.
Böyle bir yargıya varmadim zaten ne bu konuda ne diğerlerinde hiçbirimizin buna haddi yok.Öyle olsa bile bu öldürülmesine "Ha bak gördün mü höt zöt diyen adamı seçti ondan öldürüldü, onu seçmeseydi öldürülmezdi" dememizi gerektirmiyor diye düşünüyorum. Genelde insanların neyi seçip seçmediği neyi hak ettiklerini ya da etmedikleri yargısına varmamızı doğru kılmaz, ne olursa olsun.
Böyle bir yargıya varmadim zaten ne bu konuda ne diğerlerinde hiçbirimizin buna haddi yok.
Olaylardaki etken şeyleri de görmezden gelmemek gereklidir diyerek yazdım o yazıyı ve anlatabildigimi düşünmüştüm. Farklı yere çektiniz şuan siz.
Höt zör erkek secen hak etmiştir değil orada yazan.
Höt zöt erkekleri tercih etmemeliyiz çünkü hayır dendiğinde, istedikleri olmadginda ya da kiskandinlarinda iclerinden daha kolay vahşet çıkabiliyoru görmek zor değil aslında bir yere çekmeden.
Bakın sakinlerden vahşet çıkmıyor da demedim.
Höt zöt olanlar daha cok siddete meyilldir dedim. Bu tarz koydum mu oturtcak, sahiplencek, yan gozle bakani dövecek,erkek sinek yaklastirmayacak, höt dedin mi titreyecegin erkeginde psikolojisnin iyi olduğunu dusunmuyorsunuz herhalde?
Kız evli adamla birlikte oldu ve sonucu bu ise aynı sonu o adama da uygulamak lazımInstada yorumlarda okuduklarım beni dehşete düşürdü.
Insanlar akıllanmıyor maalesef. Adam evli mıymış? Kız evli adamla mi ilişki yaşamış
Namus bu muymuş vs vs
Polemiğe girip cahil cühelâya laf anlatmak istemiyorum ama sinirim zıpladı.
Bu ülkeden umudum kalmadı artık benim
Bir de efendi erkek pi.. Erkek ayrımı yapıyorlar.Hep "Bak kimbilir kadın ne yaptı da adamı delirtti" ya da "Kimbilir ne kadar yüz verdi de ondan oldu dişi köpek kuyruk sallamazsa..." saçmalığına dönüyor. Utanmasalar adamı alkışlayacaklar. Bütün suç hep kadında. Kız öldürüldü "efendi erkek bulmadı"ya getirdiler. Bak kız kovalamış, adam yapışmış zorla. Seda Sayan yıllar önce bir kadın programı sunardı, orada bir laf etmişti "Bir kişi hastaysa, psikopatsa, kafasına koymuşsa takır takır yapar" diye. Herkes söyleme stilinden dolayı dalga geçmişti ama kadının haklılık payı var. Bu adam kız buna yüz vermediği için ya da bu sırnaşmalarını eşine söylemekle tehdit ettiği için o kızı öldürmeyi kafasına koyduysa kızı öldüremese bile ona zarar vermek için elinden geleni yapardı.
Maviler sizin siyahlar benim yazım.Yok bir yere çekmiyorum. Olaylardaki etken şeyleri görmezden gelmemek gerekir ama benim yanlış bulduğum "tek sebep" olarak bunun görülmesi, bunu anlatmaya çalışmıştım. Yani siz de ben de varsayım üzerinden konuşuyoruz. Bu cinayetin ya da diğer kadın cinayetlerinin etkenlerini asla tamamen bilemeyeceğiz, çünkü kadın tarafı artık hayatta olmadığı için bunu objektif olarak değerlendirmemiz çok zor. Höt zöt erkek daha çok şiddete meyilli olur tabi ki ama o kadının onu tercih etme sebebinin altında ne yattığını bilmeden zor. Ha mesela şu Kadir'in kurtardığı kadında kadını eleştirdim çünkü kadın aleni bir şekilde "Beni niye kurtardı ki ben dövülmek istiyordum" demeye getirdi. Ama kadın cinayetleri olayında bu kadını dinlediğimiz gibi onları dinleyemiyoruz, o yüzden hiçbir zaman etken şeyleri tam olarak bilemeyeceğiz.
Maviler sizin siyahlar benim yazım.
Höt zöt erkek daha çok şiddete meyilli olur tabi ki ama o kadının onu tercih etme sebebinin altında ne yattığını bilmeden zor
Şimdi şöyle ki biri bir şeyi neden niçin tercih etmiş kısmı olaylarda ki etki tepki olayını değiştirmez. Karşıdaki de neden niçin tercih ettiğiyle zaten ilgilenmez. Zaten daha şiddet meyilli olduklarini sizde kabul etmissiniz.
cinayetin ya da diğer kadın cinayetlerinin etkenlerini asla tamamen bilemeyeceğiz,
Her kadın cinayeti bu sebeple işleniyor denemez muhattapligi olmadığı halde öldürülen kadinlarimiz var. Zaten hepsi için tek etken budur asla demedim, diyemem, denmemeli.
Olaylardaki etken şeyleri görmezden gelmemek gerekir ama benim yanlış bulduğum "tek sebep" olarak bunun görülmes
En küçük bir olayda bile genel olarak tek etkenden bahsedilemez bir çok etken vardır. Ama bu durum o etkenlerin birinin bu etken olduğunu değiştirmez.
bunun için öldürülen canlarla konuşmaya gerek yok. Buradaki, instadaki, Twitter daki ,eksideki hangi erkeklerin daha cekici geldigine bakarsanız zaten ayan beyan ortada. Bu TEK etken değil, etkenLERden 1 tanesi. Her konu için geçerli diyemeyiz.
kızlarımız bu konuda daha dikkatli olursa en azından erkekler tercih edilmeyeceklerini bilip belki törpüler kendilerini törpülemezse de zaten alıcısı azalacagindan neden diye kendine kendine sorar. Tvlerden agir abileri, cat Cat adam, kadın dovenleri alırsak elbet ibir şeyler değişir. Ama yok sayarsak değismez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?