yine cinayet, yine yine yine!!!

Okadar cok goruyorum sokak röportajlarında genc kızlar ben serefsız sevıyorum dıyen. Kızlarımız okuyorsanız lutfen gururlu erkeklerle bırlıkte olun saygılı, merhametlı.. Kıskanc adam sevıyor cok baglı adam sevıyor dıye dusunmeyın. Kendınıze deger verın ıtın kopugun pesınden gıtmeyınn. Bu kızında yaptıgı yanlıs aama hıcbırsey oldurmeye sebep degıl. Umarım cezasını alır en agır sekılde. Allah rahmet eylesın bu ulkede caydırıcı cezalar olmadıgı surece daha cok kadın cocuk katledılır.

Bu cinayeti işleyen kişi vahşi bir yaratık. Suçlu, hapisten ölene kadar çıkmamalı. Haberi dinlerken ağladım bu bir vahşet. Allah geride kalan ailesine sabir versin çok zor. Allah kimseye yaşatmasın. Hiçbir şey can almaya sebep olamaz.

Bu konuların geneline bakacak olursam.
Erkeklerimizde kadinlarimizda suçlu bu durumlarda. Bu canileri yetistirende bir kadın, oğlum kız gibi iş mi yapacak diyen. Sen kızsın abin gibi bu saatte ne işin var dışarda o erkek diyen. Oğlum kız kardeşine mukayyet ol diyende. Evli erkekleri elde etmeye çalışarak ego tatmin etmeye çalışan kadınlarda var.
O mu ben mi tercihini yap (atıyorum) Ahmet diyen de. geçen gün okudum bir kadın kocasını doğradı bu sebeple.
Ama o gündem olmadı. 1 2 gün önceki haberlere bakarsanız kocası karısını aldatiyor ve kadın kocasını öldürüyor. Altına kadınlar kaldıramadı aldatilmayi , iyi kadındı kocası bu hale getirdi yazmislar bir sürü. Bu pozitif ayrıma karşıyım. Cani cinsiyetsiz canidir. O kadında cani.
Erkekler için
Ataerkil bir toplumdayız. Bir çok erkek salya akitarak meydanlarda geziyor. Önüne gelenin onu tatmin etmesi hayalini kuruyor. Eline geçen en ufak firsatta taciz edebiliyor. Cinsellik afrikasi gibiler resmen. 7 den 70 ine bir çoğunun aklı uckurunda. Evdekini değil dışardakini iyi bulup, damacana, eşek, cansız manken , hayvan , küçük bebege bile uckurlari hareketlenecek kadar midesiz ve vahsiler. Önce tecavüz edip sonra öldürüyorlar. Yüz vermeyeni de öldürüyorlar, onlarla aşkla sevişeni de öldürüyorlar.

Ama birlikte yaşamak zorundayiz işte bana kalsa ülkesel değil ailesel olarak toprak bölüp ilkel yaşama dönmeye bile varım.
Hem sağlıklı yemek yerim hem ne Ahmet'in uckuruna bir kadın harcanmaz, katledilmez. Hem ne Ayşe'nin yetiştirmesi yüzünden başka kadının canı yanmaz ya da erkek ego savaşına dönüşmez.
İlerde çocuklarımız olacak korkuyorum.
Kızımı başka kadınların sözlerinden, siddetinden. erkeğin siddetinden, tecavüzünden, saplantisindan ,vahşetinden nasıl korurum diye.
Erkek olsa yine korkuyorum.
Nasıl korurum onu kendi hemcinsinin sinirinden, aynı cinsine yelteninden, bir kızın yanlış anlayan babasından, bir kadının saplantisindan, vahsetinden.
Kadın cinayetleri çok çok çok fazla ne yazık ki bir önlem mi yetmiyor, kâr mı etmiyor bilmiyorum. Ama kadınlar tarafından işlenen cinayetlerde var bunları da göz ardı etmeyelim. İşin sonunda birinin son nefesini vermesini görüyoruz. Neyi paylasmiyoruz şu kocaman dünyada bilmiyorum. Neden hep bir taraf yerlere düşürülmeli bir tarafi yükseltmek için aklım almıyor benim.

Pınar'ın abisinin açıklamalarını okudunuz mu? Kaynak için tıklayın.

İstanbul'da tekstil işiyle uğraşan Pınar Gültekin'in ağabeyi Vedat Gültekin ise, şöyle konuştu:

"Kız kardeşim burada üniversite okurken kendisiyle arkadaş olmak isteyen kişi kendisini bekar olarak tanıtıyor. Sonra kız kardeşim kendisinin evli olduğunu öğrenince bir daha aramamasını söylüyor. Adam bunu duyunca kız kardeşimi yaka paça vurarak, darp ederek arabasına bindirerek, ormanlık alana götürüyor.

Orada dövüyor. Bayıldığını görünce kızı boğarak öldürüyor. Ardından varilin içine koyup benzin döküp yakıyor. Daha sonra üzerine beton döküyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da zaten bizzat davaya müdahil olacaklarını söyledi.

Bu olay yarın başkasının başına gelebilir. Şu an Adli Tıp Kurumu’nda vücudu deforme olduğu için DNA testi yapılacağı ve 15 güne kadar sürebileceğini söylediler. Bizim bu kadar bekleyecek vaktimiz yok. Cenaze için akrabalar yola çıkmış durumda. Mezarı bile Bitlis'in Hizan ilçesinin Kayber köyünde bu sabah kazılmıştır."

Demek ki neymiş "kızların efendi erkek tercih etmemesi" ile alakalı bir durum değilmiş. Kızın arkasından konuşa konuşa, iftira ata ata bütün günahlarını aldılar. Rahat bıraksınlar da o kadar eziyetle ölmüş bari huzur içinde yatsın yerinde.

Ah o kızlara çok üzülmüştüm akrabanızdı demek.. Hangisine üzülmüyoruz gerçi.
Çok hak verdim yazdıklarınıza.
Öyle, doğru..
Özgecan dolmuşa binip evine gidiyordu.
Evinin önünde tanımadığı adam tarafından öldürülen kız peki, Ceren miydi yanlış hatırlamayım ama..Hadi diğerleri "az değildi" peki ya bunlar?
Ölmüş, kendini savunması mümkün olmayan bu kızlara çamur atmak ne kolay. Velevki çamurlu olsalardı ne olurdu ki, katledilmeleri mi gerekiyor!
Herkes kendinden sorumlu herkes kendine baksın.
Kuyruk sallamasaymış diyorlar ya. Salladıysa o onun sorunuydu. O pislik de her kuyruk sallayana bakmasaymış (tabirimi affedin). Evli çocuklu adam. Neden sahip olmamış uçkuruna.
Vahşet derecesinde bir ölüme imza atacak kadar ne yaşamış! İğrençler yaa gerçekten iğrençler. Kahrolsunlar, Allahın en çetin azaplarına layık olsunlar.

Bu kızcağız ruhunu teslim etmiş bize cevap veremez o yüzden genel olarak konuşmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.
Malesef bu konu için geçerli ya da değil o kısmı bilemeyecegiz ve artık fark etmez zaten. Biri son nefesini vermiş. Lakin bu durumunda yani psikopat erkek tercihininde bu tarz olaylarda suc arttirici etkisi yatsinamaz. İnstada görüyorum etek fotosu atıp sevgilsinden yedikleri ağır kiskanclik hakaretleri ve kufurlerini paylasiyorlar ve bundan mutlu oluyorlar.
Benden başka erkek sinek bile giremez ulan yanina diyor genç kız kalp kalp kalp koyuyor.
Onu giyme diyor giymiyor. Etegine karismayinca sen beni sahiplenmiyorsun oluyor. Burada bile konuları görüyoruz. Sevgilim bana o.. dedi çok kıskanç nasıl duzeltebilirm bu durumu Sevgilim evliymis, bosanacak ama bana ev açtı evde bekleyim boşanır degil mi? Kocam annemin sözünün üstüne nasıl söz soylersin diye tokat attı ama onu seviyoeum vs vs emin gördünüz o tarz konular burada ve azimsanamayacak kadar çok . Bu adamlar pof diye bu hale gelmiyor.
İzaninda durana bir cok kiz sümsük, süt kuzusu diyor. Kimse ne istediğini bilmiyor bence ya. PlayStation oyunu falan sanıyorlar herhalde. Karakterinde hircinlik olsun ama bana olmasin, ağır abi olsun ama bana efendim karıcim desin. Öyle olmuyor işte malesef. Tvlerde bile ağır abi guzellemesi yapılıyor yok ezel yok polat yok çakır. Yazık valla. Bu bakış açısını değiştirmek lazım.
Bunu su testisi su yolunda kırılır, o gece ne isi varmış diyenlere çata çat tartisan biri olarak söyledim. Gormezden gelmek sorunu çözmez o sebeple linc edecekseniz bunu da değerlendirin. Ortada çözülemeyen kocaman bir problem var -kadin cinayeti-
Yıllardir aynı bakış açısıyla bakılıp çözülemedi belki bakış acimizi degistirmek gerektir.
Ve bazı şeyler söylenirken acitsa da malesef haklılık payi varsa değerlendirilmelidir.

Ama baksana ya(( haberler piskolojimizi bozuo bu kız dikkat etmedi mi

Burada bile kadın hak etmişe getirenler var .☹

Şu forumda bile bana kendini bekar tanıttı yazan gecenin üçünde çok rahat mesaj yazıp telefonla konuşuyorduk yazan insanlar var
Ama sosyal medya mahkemesi kuruldu kadının ölümüne haklı bir neden bulundu.

Bütün ölümlerde kurban yerine caniyle özleşim kuruyorlar kurbanların yerine caninin gözüyle olaya bakıyorlar.

Öncelikle çok acı kahredici bir olay başınız sağolsun
Baktım habere öyle bir adam anca sapık olur yasak aşk ne yaaaaa insan şunu yakistirirken utanır midem bulandı ölen nasıl olsa yerinden kalkıp durun öyle değil diyemiycek nalinada vururlar mıhınada yazık çok yazık

Ya sabir su acinin icinde insani aciklama uapmak zorunda birakiyorlar...adam aciklama yapmis bi de ua sabir...evli adamla olsa nolur?!diyelim ki bi hata yapti,iyi mi oldu denecek?! Yaziklar olsun!

Sorunu kaynağını ne güzel anlatmışsınız

Öyle olsa bile bu öldürülmesine "Ha bak gördün mü höt zöt diyen adamı seçti ondan öldürüldü, onu seçmeseydi öldürülmezdi" dememizi gerektirmiyor diye düşünüyorum. Genelde insanların neyi seçip seçmediği neyi hak ettiklerini ya da etmedikleri yargısına varmamızı doğru kılmaz, ne olursa olsun.

Hep "Bak kimbilir kadın ne yaptı da adamı delirtti" ya da "Kimbilir ne kadar yüz verdi de ondan oldu dişi köpek kuyruk sallamazsa..." saçmalığına dönüyor. Utanmasalar adamı alkışlayacaklar. Bütün suç hep kadında. Kız öldürüldü "efendi erkek bulmadı"ya getirdiler. Bak kız kovalamış, adam yapışmış zorla. Seda Sayan yıllar önce bir kadın programı sunardı, orada bir laf etmişti "Bir kişi hastaysa, psikopatsa, kafasına koymuşsa takır takır yapar" diye. Herkes söyleme stilinden dolayı dalga geçmişti ama kadının haklılık payı var. Bu adam kız buna yüz vermediği için ya da bu sırnaşmalarını eşine söylemekle tehdit ettiği için o kızı öldürmeyi kafasına koyduysa kızı öldüremese bile ona zarar vermek için elinden geleni yapardı.

Böyle bir yargıya varmadim zaten ne bu konuda ne diğerlerinde hiçbirimizin buna haddi yok.
Olaylardaki etken şeyleri de görmezden gelmemek gereklidir diyerek yazdım o yazıyı ve anlatabildigimi düşünmüştüm. Farklı yere çektiniz şuan siz.
Höt zör erkek secen hak etmiştir değil orada yazan.
Höt zöt erkekleri tercih etmemeliyiz çünkü hayır dendiğinde, istedikleri olmadginda ya da kiskandinlarinda iclerinden daha kolay vahşet çıkabiliyoru görmek zor değil aslında bir yere çekmeden.
Bakın sakinlerden vahşet çıkmıyor da demedim.
Höt zöt olanlar daha cok siddete meyilldir dedim. Bu tarz koydum mu oturtcak, sahiplencek, yan gozle bakani dövecek,erkek sinek yaklastirmayacak, höt dedin mi titreyecegin erkeginde psikolojisnin iyi olduğunu dusunmuyorsunuz herhalde?
Bu olay için konuşmadigimi ilkinde belirttim ama cektiginiz için konuyu tekrar belirtiyorum. Genel olarak konuşuyorum bu olaylarla ilgili. Bu tarz kişilerin( höt zöt tabirinizle )bir kızla muhattap olmaya bile hakkı yok bence. Siz o tarz secti yani hak etti mi demek istediniz diyorsunuz.

Yok bir yere çekmiyorum. Olaylardaki etken şeyleri görmezden gelmemek gerekir ama benim yanlış bulduğum "tek sebep" olarak bunun görülmesi, bunu anlatmaya çalışmıştım. Yani siz de ben de varsayım üzerinden konuşuyoruz. Bu cinayetin ya da diğer kadın cinayetlerinin etkenlerini asla tamamen bilemeyeceğiz, çünkü kadın tarafı artık hayatta olmadığı için bunu objektif olarak değerlendirmemiz çok zor. Höt zöt erkek daha çok şiddete meyilli olur tabi ki ama o kadının onu tercih etme sebebinin altında ne yattığını bilmeden zor. Ha mesela şu Kadir'in kurtardığı kadında kadını eleştirdim çünkü kadın aleni bir şekilde "Beni niye kurtardı ki ben dövülmek istiyordum" demeye getirdi. Ama kadın cinayetleri olayında bu kadını dinlediğimiz gibi onları dinleyemiyoruz, o yüzden hiçbir zaman etken şeyleri tam olarak bilemeyeceğiz.

Kız evli adamla birlikte oldu ve sonucu bu ise aynı sonu o adama da uygulamak lazım
Madem namus maden hak adam da katledilmeli iliklerine kadar bu şiddeti hak etmeli

Bir de efendi erkek pi.. Erkek ayrımı yapıyorlar.
Sanki dışarıda full sessiz olup ezilmişliğini kadın döverek açığa vuranlar hiç yok.
Ayrıca hiç bir efendi iyi erkek şu kadının arkasından bizi değil onları seçerseniz böyle olur işte diye kin kusmaz

İki kızım var kızmaya kıyamadığım, her anlarını her hissettiklerini her isteklerini önemsediğim, uyurken uzun uzun seyrettiğim gün içinde deli gibi öpüp kokladığım ve daha birçok şey nasıl koruyacağız bu pis insanlardan nasıl Allahım aklım almıyor kalbim çıkacak yerinden öyle korkuyorum ki öyle korkuyorum ne olur Allah tüm masumları kadınları savunmasızları korusun ne olur

Maviler sizin siyahlar benim yazım.
Höt zöt erkek daha çok şiddete meyilli olur tabi ki ama o kadının onu tercih etme sebebinin altında ne yattığını bilmeden zor
Şimdi şöyle ki biri bir şeyi neden niçin tercih etmiş kısmı olaylarda ki etki tepki olayını değiştirmez. Karşıdaki de neden niçin tercih ettiğiyle zaten ilgilenmez. Zaten daha şiddet meyilli olduklarini sizde kabul etmissiniz.

cinayetin ya da diğer kadın cinayetlerinin etkenlerini asla tamamen bilemeyeceğiz,
Her kadın cinayeti bu sebeple işleniyor denemez muhattapligi olmadığı halde öldürülen kadinlarimiz var. Zaten hepsi için tek etken budur asla demedim, diyemem, denmemeli.

Olaylardaki etken şeyleri görmezden gelmemek gerekir ama benim yanlış bulduğum "tek sebep" olarak bunun görülmes
En küçük bir olayda bile genel olarak tek etkenden bahsedilemez bir çok etken vardır. Ama bu durum o etkenlerin birinin bu etken olduğunu değiştirmez.
bunun için öldürülen canlarla konuşmaya gerek yok. Buradaki, instadaki, Twitter daki ,eksideki hangi erkeklerin daha cekici geldigine bakarsanız zaten ayan beyan ortada. Bu TEK etken değil, etkenLERden 1 tanesi. Her konu için geçerli diyemeyiz.
kızlarımız bu konuda daha dikkatli olursa en azından erkekler tercih edilmeyeceklerini bilip belki törpüler kendilerini törpülemezse de zaten alıcısı azalacagindan neden diye kendine kendine sorar. Tvlerden agir abileri, cat Cat adam, kadın dovenleri alırsak elbet ibir şeyler değişir. Ama yok sayarsak değismez.

Yok sayalım gibi bir şey söylemedim. Tek etken olamaz, bütün etkenleri bilip ona gore durumu değerlendirmeliyiz de dedim. Benim tepkim "yok kızlar efendi erkek tercih etmiyor ondan öldürülüyorlar hak etmişler" diyenlere. Neyi tartıştığımızı da anlamadım açıkçası çok farklı şeyler söylemiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…