YINE GELIN MESELESI BEN MI ABARTIYORUM ACABA?

Merhaba arkadaslar

Gecenlerde bizim gelin yegenimin resmini gondermis her zaman da gonderir.
Yegenimin uzerinde gri bir suveter vardi ve sacinida yana taramislar resmi gordum ve "Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmis " dedim.
Gelin basladi "Benim cocugum kiza benziyor" dedim ki "Canim kiza benzemiyor, zaten kiz cocugu suveteri giyince erkegi andirmis dedim ne var bunda? "
Vay efendim oyle diyemezmisim. Kizini cok ozel yetistirecekmis bilmem ne sinirlerimi ziplatti
Tutmus kardesimlede tartismis ablan kizima erkek dedi falan diye.
Kardesim ise gidince beni aradi ve dedi ki ne oldu? Ben de dedim ablacim onun kiziysa benimde yegenim hakaret etmedim birsey demedim bana o kadar sey soyledi.
Abla ne yapayim bir laf desem on laf diyor. Isten gelip cocugumu severken bile bana da karisir.
Ailesi ile sakalasir ama ailesi ona saka yapsa bunu hos karsilamaz bir de beni araya katar "sen neden beni savunmadin? " diye dedi. Kardesim de "xxxx ailenle sakalasiyorsun ben neden mudahil olayim" diyorum dedi.
Sonra kardesim (cocugu o kadar sindirmis ki) "Abla keske tamam bir daha demem deseydin" dedi.
Ben de " Niye diyecekmisim? Ben nasil onu degistirmeye calismiyorsam o da beni degistirip terbiye edemez" dedim sustu.
"Napayim abla (sesi bogularak) dedi.
Ben de biz hadi uzagiz Allah yardimcin olsun dedim telefonu kapattim.

Bizim 1 gelin ve 1 yegen daha var. O yegenimide severim, ilgilenirim annesi hic karismaz bile hani boyle zorba da degilim oyle yegene bagirip cagiran turden.

O yegenimle oynariz yanlis bir seyini gorursem "Yapma halacim, bu sekilde yaparsan soyle seyler olur diye anlatirim cocuga"

Obur gelinle de arasi acik. 1. Gelin buyuk olan kardesimin karisi bir toplumda biri sormus hanginiz buyuk gelin diye 1. Gelin de "Buyuk gelin benim" demis.

2. Gelin beni aradi o zaman ver yansin etti vay efendim kendisi yasca 1. Den daha buyukmuste nasil ben buyuk gelinim dermis. Onunla mesafe koyacagim falan filan.. Zaten 1. Gelin de ondan hazetmez tembelligi ve suratsizligindan dolayi (bize karsi yalakaydi ama 1. Gelini dusmani bilirdi)

Kisacasi bu kez yuzune sert bir ikazda bulundum ve ilk kez bu kadar dik konustum ve bu sekilde yaparsan sana da yegenime de malesef ki senin yuzunden mesafeli duracagim. Benden eski ilimli hallerimi bekleme su saatten sonra karsinda herseyine anlayis gosteren biri olmayacak dedim.

Kizlar cok sinirliyim sizce??

Gelininiz haklı, rahatsızlık duyduğu bir konuyu size dile getirmiş ve belki de kardeşinize bu konuda konuşacağınızı düşünerek ona da söylemiştir, tartışmışlardır. Haliyle kardeşiniz de size sormuştur "ne oldu?" diye.
Olayı büyütme maksatlıdır, değildir bilemem ama rahatsızlık duyması ve bunu dile getirmesi çok normal. Kız çocuklarına aslanım, erkek gibi vs.. sıfatlarla yetiştirilmesi hiç hoş olmuyor. Ortada kaba dayı gibi dolaşan kadınlar oluyor sonra, böyle bir fikri olabilir. Bugün bu yorumu yaptınız yarın gelip sevdiğinizde yine aynı yaklaşımı sergilersiniz diye düşünmüş olabilir.
Aslında ne güzel size bunu söylemiş, konuşarak çözebilir tamam canım senin çocuğun diyerek konuyu kapatabilirmişsiniz.

Merhaba arkadaslar

Yegenimin uzerinde gri bir suveter vardi ve sacinida yana taramislar resmi gordum ve "Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmis " dedim.
Gelin basladi "Benim cocugum kiza benziyor" dedim ki "Canim kiza benzemiyor, zaten kiz cocugu suveteri giyince erkegi andirmis dedim ne var bunda? "
Vay efendim oyle diyemezmisim. Kizini cok ozel yetistirecekmis bilmem ne sinirlerimi ziplatti
Kardesim ise gidince beni aradi ve dedi ki ne oldu? Ben de dedim ablacim onun kiziysa benimde yegenim hakaret etmedim birsey demedim bana o kadar sey soyledi.
Abla ne yapayim bir laf desem on laf diyor. Isten gelip cocugumu severken bile bana da karisir.
Ailesi ile sakalasir ama ailesi ona saka yapsa bunu hos karsilamaz bir de beni araya katar "sen neden beni savunmadin? " diye dedi. Kardesim de "xxxx ailenle sakalasiyorsun ben neden mudahil olayim" diyorum dedi.
Sonra kardesim (cocugu o kadar sindirmis ki) "Abla keske tamam bir daha demem deseydin" dedi.
Ben de " Niye diyecekmisim? Ben nasil onu degistirmeye calismiyorsam o da beni degistirip terbiye edemez" dedim sustu.

Bizim 1 gelin ve 1 yegen daha var. O yegenimide severim, ilgilenirim annesi hic karismaz bile hani boyle zorba da degilim oyle yegene bagirip cagiran turden.

O yegenimle oynariz yanlis bir seyini gorursem "Yapma halacim, bu sekilde yaparsan soyle seyler olur diye anlatirim cocuga"

Obur gelinle de arasi acik. 1. Gelin buyuk olan kardesimin karisi bir toplumda biri sormus hanginiz buyuk gelin diye 1. Gelin de "Buyuk gelin benim" demis.

2. Gelin beni aradi o zaman ver yansin etti vay efendim kendisi yasca 1. Den daha buyukmuste nasil ben buyuk gelinim dermis. Onunla mesafe koyacagim falan filan.. Zaten 1. Gelin de ondan hazetmez tembelligi ve suratsizligindan dolayi (bize karsi yalakaydi ama 1. Gelini dusmani bilirdi)

Kisacasi bu kez yuzune sert bir ikazda bulundum ve ilk kez bu kadar dik konustum ve bu sekilde yaparsan sana da yegenime de malesef ki senin yuzunden mesafeli duracagim. Benden eski ilimli hallerimi bekleme su saatten sonra karsinda herseyine anlayis gosteren biri olmayacak dedim.

size bisey demek istiyorum benimde kardesim var bende gorumceyim yani dugun asamasi dahil sizin anlattiklarinizdan cok daha buyuk bize cok yanlis gelen davranislar oldu hicbirzaman ne kendine ne ailesine ne de kardesime bisey demedik asla ustune daha fazla aman karin o senin kirma uzme sakin nasihatta bulunduk asil demek istedigim su icten ice cok kizdigim sinirlendigim anlar seytan dedi ara konus yok dedim kardesim var arada olmaz simdi cok zor bir surecten geciyorum ve bana tek destek olan o biliyormusun ne annem ne babam ne kardesim simdi vicadan yapiyorum hakkini helal et dedim gecen dusuncelerim icin bile hayatin ne getirecegini kimin ihtiyaciniz oldugunda yaninizda olacagini bilemezsiniz el kizi demeyin kardesinizden once onu sahiplenin tum hatalariyla mutlaka mukafatini gorursunuz oda insan sonucta sadece paslamk istedim umarim faydasi olur

Icinizde kotuluk olmadigini dusunuyorum ben sonucta sizde halasisiniz fakat kurdugunuz cumle hos deyil bencede kiz cocuguna erkege benziyo demek hos deyil bana soylese gorumcem bende bozulurum ve bide uzatmissiniz hayir erkege benziyo diye kiz cocugu iste erkege niye benzesin hos benzesede buyuyunce saci uzar mis gibi kiz iste abla :KK39:bilmiyorum cocugunuz varmi ama her cocuk annesi icin dunyanin en guzel bebegi siz aet niyetli soylememissiniz ama o hakaret olarak algilamis gene soyluyorum bana dense bende bozulurum ve derim yo ne alaka kiz cocugu niye erkege benzesin diye

1. Gelin 2. Gelin nedir yahu? Abimin eşi demek nerede kaldı? Anlatış tarzınız, olaylara yaklaşımınız ve çocuğu tanımlama şeklinizden hiç hoşlanmadım. Bir sürü laf kalabalığı arasında boğulmuşsunuz. O onu dedi, bu bize yalakalık yapar falan filan. Abiniz de karısı hakkında size dert yanmış. siz bu ailenin karar mercii gibi bir duruş içerisindesiniz bence. Şık değil. Yadırgadım.

Kız çocuğu için erkeği andırmış ne demek yahu....erkek için kızı andırmış dermiydiniz merak ettim...pek sevimli, sevecen bi cümle olmamış açıkçası...

Icinizde kotuluk olmadigini dusunuyorum ben sonucta sizde halasisiniz fakat kurdugunuz cumle hos deyil bencede kiz cocuguna erkege benziyo demek hos deyil bana soylese gorumcem bende bozulurum ve bide uzatmissiniz hayir erkege benziyo diye kiz cocugu iste erkege niye benzesin hos benzesede buyuyunce saci uzar mis gibi kiz iste abla :KK39:bilmiyorum cocugunuz varmi ama her cocuk annesi icin dunyanin en guzel bebegi siz aet niyetli soylememissiniz ama o hakaret olarak algilamis gene soyluyorum bana dense bende bozulurum ve derim yo ne alaka kiz cocugu niye erkege benzesin diye

canım yorumunu gerçekten samimi buldum onun için
sana sormak istiyorum.
biliyorsun toplumumuz da özellikle çocuklar için belli başlı renkler ve
kıyafetler mevcut.
kız çocuk deyince pembe, erkek çocuk deyince akla mavi gelmesi gibi..
yada tütüyü kız çocuklarının giymesi, süveter ve benzeri modellerin erkek çocuklarının giymesi gibi..

Konu sahibi durup dururkenn aaa kızın erkeğe benziyor dememiş burada. Gri süveter giymesine istinaden söylenmiş bir söz.
Ki ben oğluma pembe de, yeşil de mor da, sarı da her zaman giydiren bir insan olarak bunu hiç yadırgamıyorum.
Pembe giydigi anlarda babası ben eşim dostumm
aaa kız güzeliii diye sevdiğimiz çok zamanlar oldu.
Yada oğlumun saçlarını toplayıp tepeden bağladığımız da
kız olsan fıstık olurdun fıstııık diye sevdiğimiz :)

Kız çocuğunun üzerinde erkek çocuğuna özgü kabul edilen
bir meteryal söz konusu olduğunda vee
aaaa erkek gibi olmuş kuzu denildiğinde neden rahatsız edici
kabul ediliyor işte ben bunu anlayamıyorum.
Kız da çocuk, erkek te çocuk.
Olayı tırmandırıp ne erkeği kız o kızz söylemi de
erkek çocuklarına hakaret gibi gelmiyor mu size de..
Ne hakla bir erkeğe benzetirsin der gibii...
İlginç buluyorum.

Gelmiş bir iki tane görümce de:KK55:

ahaha
aksine görümce değilim, gelin olduğum doğrudur ama :KK48:
Her karakter üzerine yapışan etiket doğrultusunda
hareket eder ve adaleti buna göre tayin ederse
orada haklıyım diyenden şüphe edeceksin.
Bu konuda da malesef konuya değil
Etikete hak verilmiş. Olan sadece bu.

Merhaba arkadaslar

Her insan için çocuğu, onun hassas yanıdır. Başka konularda tolerans sahibi olsa bile çocuğu konusunda olamayabilir hee tolere edilemez miydi edilebilirdi
o da bi ihtimal tabi ama ya etmemis ya da edememis. Kardeşiniz sizin gözünüzde hala küçük kardeşiniz ama reelde o bir eş , bir baba . Her kadın kocasının kinle neyi ne kadar paylaştığını az çok bilir ve iyi niyetli bile olsa dertlesmek için ablasını arayan, sıkıntısını ona anlatan bir adam eşinin gözünde basiretsizlesebilir. Kardeşinizi daha kendi evi içindeki sıkıntıyı bile çözmekten aciz bir adam olarak görüp hem size hem eşine ofkeleniyor olabilir. Ne kadar tarafsiz olmaya çalışsanız da bu çok zordur satir aralarında kendinizi ele verirsiniz çünkü biri sizin kanınız canınız diğeri el. Kardeşiniz kendi ailesi içindeki sorunları kendi evi içinde çözmeli böylece kardeşinizin üzüldüğünü, hor görüldüğünü düşünüp eşine öfke beslemekten ve eşinin nefretini kendi üzerinize çekmekten uzak olursunuz. Görece küçük şeylerden çıkan büyük sorunlar, birikmiş kızgınlık ve öfkenin sonucudur.

+1 Allah geline sabir versin. Gorumcenin dilinin ayari olmadigi gibi koca da "dertlesmek" icin arayip kendi ailesini ablasina sikayet ediyor. Zor bir evlilik.
Allah asıl sizin akrabalarınızın yardımcısı olsun bence. Tavrınız sözleriniz üslubunuz hiç hoş değil. Ve esas "gelin" size mesafe koyarak isabet olanı yapar.

Merhaba arkadaslar

Tamam hos degil belki kadinin tavirlari, belki gecimsiz ama madem huyu bu, siz de uzatmayin, mesafeliymissiniz zaten, cocuguna da şaka yapmayin nedir yani? "Erkegi andirmis" ifadesi bence de sevimsiz.. Ben o kadar abartmazdim tepkiyi belki ama herkes bir degil.. Sevmiyosa yapmayin.. Ben halasiyim, istedigimi yaparim, beni degistiremez derseniz bilemem.. Kardesiniz huzursuz oluyo en cok belli ki..

hoş bir cümle olmamış bence madem huyunu biliyorsunuz ona göre davranmalıydınız.çoğu kişi bu sözden rahatsız olabilir bazıları içine atar bazısı da kardesinin eşi gibi hesap sorar. ya bir daha konuşmayın yada bir telefon acıp yanlış anlaşıldığınızı ifade edin bence

Baska yasanan seyler icin diger konuma ve guncellemeleri ve son yorumlara bakarsaniz anlarsiniz.
Ayrica benim soyledigim seyde hakaret yok bir sey yok tepki verecek ne var bunu anlamadim. Kacirdiginiz nokta yegenimi babasi bile rahat sevemiyor. Kardesim de oyle zorba ya da cahil biri degil ki cocuga zarar vererek sevsin.

Gelinden kasit sahisin kim oldugunu anlatmak. Sadece bu konu degilki istiyor ki ben herkese her lafi diyeyim ama kimsd bana birsey demesin. Yok oyle bir dunya nasil kendi insanlari kirabiliyorsa kirilmanin tadinida bilecek. Son doneme kadar onu hic kirmadim yersiz davranislarini ve patavatsiz sozlerini kardesimin hatrina cektim. Ama yeter artik cek cek bir yere kadar.
Bundan sonra anlayis gostermem derken kendinizi cok farkli bi yere koymussunuz.. Gelinin cok da umrunda olacagini sanmiyorum bu restinizin.. Herkes birbirine saygili olmak zorunda, gelini gorumcesi kaynanasi yok.. Iyi nitetli niyetli olabilirsiniz, gelin hanim gercekten sorunlu da olabilir, en guzel yol mesafe koymak.. "Ben erkege benzemis diyebilirim, derim, o da alinamaz, bisey diyemez" bence sizin derdiniz..

kimisi kardeşinin eşine yenge der kimisi gelin...

bizim toplumda bazı gruplar gelini fazla hor görür. gelin yerini bilmelidir falan falan. sen de biraz öylesin gibi geldi bana.

hee yaptığı doğru değil tabi ki. benim de kızım doğdu. çoğu erkek tipli dedi. sonrası erkek olcak dedi. erkek erkek diye sevenler bile oldu. ama güldüm geçtim. o benim için dünyanın en tatlı kız bebeği... öyle dediler diye kavga mı edicem yani...

Kardeşim bile rahat sevemiyor demişsiniz. Kardeşiniz reşit adam. Evlenmiş üstüne mutlu ki çocuk yapmış. Kaldı ki çocuğu sevmek bakmak konularında sorun yaşıyor bile olsalar bu sizi gerçekten ilgilendirmez.
Tavrınız şuna benzemiş: o el kızı, bizden değil. Kardeşimin ailesi biziz o değil. İşimize gelirse, suyumuza giderse belki dahipleniriz ama işimize gelmezse dedikodusunu da yaparız, dışlarız da..
Siz artık kardeşinizin akrabasısınız. Ailesi karısı ve çocuğudur. Bunu kabullenin.

Gelinin psikolojik sorunları var herhalde benim kiz da oglana benzer saç yok yüz yapısı aynı babası ben herkesin içinde derim kızım oglana benziyo diyenlerede evet diyorum bunda bişey yok ama sanki gelin başka şeylere kızmış da burdan hırsıni çıkarmış sanki ayrıca biz uzaktayiz Allah yardımcın olsun demen kardeşine iyi olmamış altan altan gelini kötülemis gibisin

Sizin gelin ya dengesiz ya da yaşı epey küçük.
Sanki erkeğe benzetmek hakaret etmekmiş gibi garip tepkiler vermiş.Bide tutmuş kardeşinle aranı açmaya çalışmış.Korkulacak bir tip.Uzak durun en iyisi.

Back
X