YINE GELIN MESELESI BEN MI ABARTIYORUM ACABA?

Herşey bir yana bir kız bebeğe "Erkeğe benzemiş" demişsiniz. Kıyafeti griyse gri, ne olmuş yani. Ne kızıma kimsenin erkek gibi olmuş denmesini hazmedebilirim, ne de oğluma kız gibi denmesini. İster annem, ister babam, ister bacım olsun. Kimse diyemez. Gelininiz sinirlenmekte çok haklı.

Ortada oyle hakaret ya da kitici bir yorum yok,
Gri suveterle erkek gibi durmus ,ne olmus yani rencide mi olmus ,iftira mi atmissiniz ,
Sacmalamis gelin hanim ,
Belli ki sorunlari var ,aile icinde hic kimse bisi konusmasin el pence divan mi duracakmissiniz ,
Kardesinizle ailenin arasini acmaya calisiyor ,sizi istemiyor ,ota boka olay yaratmasi bundandir ,
Gidip gelmeyin ,
Bir ihtiyaci olunca da gitmezsiniz ,kendine gelir ,

Söylediğinizde çok bir şey yok ben dert etmezdim ama sevimli bir cümle değil sonuçta.
Bir de kardeşlerinizi çok da sessiz, ezik görmeyin. Siz onu kardeş olarak tanıdınız bildiniz, nasıl bir koca olduğunu sadece eşi bilir. O yüzden kendi bakışınızla olayları değerlendirmeniz yanlış. Kardeşinizin eşi de çok matah bir insan olmayabilir ama bence uyuşmuyorsanız sözlerinize ekstra dikkat etmeniz gerekir.
Ben kasitli birsey demedim ama ayni hassasiyeti kendisi de gosterse keske. Kendisi olur olmaz seyleri konusur karsidakini kirar miyim uzer miyim demez. Ama kendisi en ufak birseyi bile kaldirmaz asiri bencil birisi

Ortada oyle hakaret ya da kitici bir yorum yok,
Gri suveterle erkek gibi durmus ,ne olmus yani rencide mi olmus ,iftira mi atmissiniz ,
Sacmalamis gelin hanim ,
Belli ki sorunlari var ,aile icinde hic kimse bisi konusmasin el pence divan mi duracakmissiniz ,
Kardesinizle ailenin arasini acmaya calisiyor ,sizi istemiyor ,ota boka olay yaratmasi bundandir ,
Gidip gelmeyin ,
Bir ihtiyaci olunca da gitmezsiniz ,kendine gelir ,
Inanin onceden kardesimin hatrina el pence divandik. Ama baktik tepemize cikti ve kiymet bilmiyor herkes sirayla ters dondu. Oyle birsey ki mahalledeki komsulardan basladi kardesimin cocukluk arkadasi arti kiz evli ve oyle oynak biri de degil. Vay nasil selamlasirlarmis. Sonra akrabalara sicradi bir cenazede kadin bunu nasil tanimamismis dedigi kadinda yasli basli biri ve gorduyse belki dugunde gornustur.
Sonra bizlere sardi ilk olarak diger gelinden basladi sonra onun esi olan kardesim sonra ben sira annemle babamda onlarla da ugrasiyor.
Babam ufak cocuktan korkar kucagina alamaz. Bizi bile alamamis ve benim cocuklarimi diger yegeni vs.
Vay cocugumu kucagina almiyor adam yerine koymuyormus bu lafi da bana dedi. Bunu babam duysa ciddi kirilir.

Ben kasitli birsey demedim ama ayni hassasiyeti kendisi de gosterse keske. Kendisi olur olmaz seyleri konusur karsidakini kirar miyim uzer miyim demez. Ama kendisi en ufak birseyi bile kaldirmaz asiri bencil birisi

Inanin onceden kardesimin hatrina el pence divandik. Ama baktik tepemize cikti ve kiymet bilmiyor herkes sirayla ters dondu. Oyle birsey ki mahalledeki komsulardan basladi kardesimin cocukluk arkadasi arti kiz evli ve oyle oynak biri de degil. Vay nasil selamlasirlarmis. Sonra akrabalara sicradi bir cenazede kadin bunu nasil tanimamismis dedigi kadinda yasli basli biri ve gorduyse belki dugunde gornustur.
Sonra bizlere sardi ilk olarak diger gelinden basladi sonra onun esi olan kardesim sonra ben sira annemle babamda onlarla da ugrasiyor.
Babam ufak cocuktan korkar kucagina alamaz. Bizi bile alamamis ve benim cocuklarimi diger yegeni vs.
Vay cocugumu kucagina almiyor adam yerine koymuyormus bu lafi da bana dedi. Bunu babam duysa ciddi kirilir.
Ciddi sorunlu bir insan belli ,kardesiniz bir psikologa goturse iyi olacak ,
Kimseye ,kimse icin alttan almaya gerek yok ,verdikce isin suyu cikiyor

Sanırım ikiniz de daha önce yaşanmış şeylerden dolayı yanlış tepkiler vermişsiniz. Ama anlamadığım hem soruyorsunuz hem de size yönelik olan eleştirileri kabul etmeyip gelinin bir kötü yönünü daha söylüyorsunuz. Yani herkesin evet gelininiz çok kötü sen haklısın mı demesi gerekiyordu bilemedim.

aileye nikah yoluyla giren kadına gelin denir. nikah yoluyla giren erkeğe de damat. diğerlerini yazmaya gerek yok. bu KK enteresan bir site. büyük bir çoğunluk konuları içselleştirerek okuyor ve yorumluyor. özellikle de GÖRÜMCEKLERİN açtıklarını. allah korusun bir de KAYYUMANA konu açsa neler olur neler! yine aynı konuyu gelin açsaydı, o zaman yorumların yarısı abartıyorsun, diğer yarısı da görümceke veryansın şeklinde olurdu. yani daha objektif olabilirdi.

akşam k.valideme gittik. beni en fazla eşofman takımıyla gören k.pederim bu sefer motorcu kıyafetiyle gördü. dizlerinde ve dirseklerinde koruyucu olan, olduğundn iri gösteren bir kıyafettir. saçlarım belime kadar ama montun içine sokmuştum. yüzüme hiç bakmadan, hoşgeldin oğlum dedi.:KK48::KK48:ben de baba tanımadın mı dedim kahkahayla gülmeye başladım. ay ben seni oğlanın(eşim) arkadaşı sandım dedi. hiç aklıma vay beni k.pederim erkeğe benzetti deyip kocama şikayet etmek gelmedi. demek ki bu ciddi bir sorunmuş. burda konu açsam zavallı hadsiz k.pederim topa tutulurmuş:rolleyes::rolleyes:

ilk mesajda tek bir cümle beni rahatsız etti. o da kardeşinize ben uzaktayım, allah yardımcın olsun demeniz. bu onu gaza da getirebilir, kendisini daha da talihsiz hissetmesine de sebep olabilir. keşke yorum yapmasaydınız. en fazla geçinmeye niyetiniz varsa, yolunu arayıp bulun, ben uzaktayım tolere edebilirim diyebilirdiniz.

bunun dışında kardeşinizin eşi çok fazla konuşulacak biri değil. merhaba merhabadan öte bir ilişki beklemek saçma olur. mümkün olduğunca uzak durun. size ve kurduğunuz ailenize karşı kırıcı ve rencide edici laflarını da kardeş hatırı deyip yutmayın. kısa ve net cümlelerle haddini bildirin. muhtemelen anladığı dil bu!

NOT: bu arada görümce değilim, görümce de olmayacağım. bir aynı babadan, iki aynı anneden üç kız kardeşim var.

Son düzenleme:
yaralı gelinler bence objektif düşünemiyorlar ben bu konuda net bir şekilde bunu gördüm, daha da bir şey demiyorum. ayrıca gelin gelindir damat damat damat, bundan neden huzursuz oldunuz sevgili KK üyelerriiii? burada sorunlu geçimsiz bir GELİN var bu çok net belli, kadını görümce diye topa tuttunuz ya, valla sizler de görümcenin kayınvalidenin her lafına böyle olay çıkarıyorsunuz işiniz zor söyleyim. çünkü nezaket gereği eşinin ablasına azcık saygılı olması lazımdı, benim de kayınvalidem yanlış konuşabiliyor bazen, yada ben de yengeme konuşabiliyorum ama kimse kimseye laf yetiştirmiyor, kavga çıkartmıyor, bozulan susuyor, olayın üstüne gitmiyor, alenen saygısızlık yapmış hala konu sahibini suçlayıp duruyorsunuz :kızgın:

birde cidden kayınvalide, görümce yada gelin bunlar çok hassas konular bir kere kendinizi kaybedip, çirkin bir kavga ederseniz dönüşü olmaz gibi geliyor bana 16 senedir yengemle 1 kere tartıştım onda da yine terbiyemi korudum, ki haklı oldugumu bildiğim halde gerginlik olmasın diye sonrasında özür de diledim. Kayınvalideme yada görümceme de aynı şekilde ters bir cevap vermek, aklımın ucundan bile geçmez, bir şeye bozulursam susarım yada nazikçe "hiç öyle olur mu" gibi şeyler söylerim, çok şükür ki karşımdaki insanlar da öyle insanlar.

benimg görümcem eğer benim çocuguma bu yorumu yapsaydı "erkek olacakmış da sonradan dönmüş halası" der bide gülerim. cidden bazıları demiş kimse çocuguma erkeğe benziyor diyemez, niye benzemesin ya el kadar bebek bunlar, kimisinin cinsiyeti de hiç belli olmuyor ayrıca, 20 yaşındaki genç kızına dememiş ya! cidden kompleksli olmaktır bu başka açıklaması yok, savunanların da bence farkı yok :işsiz:

Enişte ve yenge kime denir? Amcanın , dayının eside bizlerin gelinimiz o zaman :KK64:

gelin denmesi kötü bir şey mi, kayınvalidem beni tanıtırken "gelinim" diyor, bozulmalı mıyım?? bence kız yaşça sizden küçükse gelinim denir, sizden büyükse yenge denir, damat için de aynısı geçerli abim eşime enişte mi der sizce yoksa bizim damat mı der dışarı da bahsederken? ama küçük erkek kardeşim olsaydı enişte derdi. ne var bu kalıplarda bozulacak anlamadım, bizde kuaföre gittiğimizde benden küçük görümcem, gülerek kuaföre beni " bak gelinimizi de getirdim" dedi, bozulmalı mıydım bu lafa? :rolleyes:

gelin denmesi kötü bir şey mi, kayınvalidem beni tanıtırken "gelinim" diyor, bozulmalı mıyım?? bence kız yaşça sizden küçükse gelinim denir, sizden büyükse yenge denir, damat için de aynısı geçerli abim eşime enişte mi der sizce yoksa bizim damat mı der dışarı da bahsederken? ama küçük erkek kardeşim olsaydı enişte derdi. ne var bu kalıplarda bozulacak anlamadım, bizde kuaföre gittiğimizde benden küçük görümcem, gülerek kuaföre beni " bak gelinimizi de getirdim" dedi, bozulmalı mıydım bu lafa? :rolleyes:
Kayın validen tabi ki gelin diyecek. Araya yaş farkı bariz varsa gelinimiz denilebilir tabi.
Bozulup bozulmamak görümcenizin söyleyiş tarzına göre değişir ama bu sizin onun gelini değil yengesi olduğunuz gerçeğini değiştirmez.
Konu sahibi gibi bir tutuma sahip bir görümcem olsa 'ben senin gelinin değilim, haddini bil' derim.
Ha öyle bir görümce olurki yaş farkı da vardır bana da saygılıdır bende ona görümce demem ablam derim.

Çoğu yerde bizim gelin bizim gelin! Böyle diyenlere hayır yengen diye bağırmak istiyorum.

Kayın validen tabi ki gelin diyecek. Araya yaş farkı bariz varsa gelinimiz denilebilir tabi.
Bozulup bozulmamak görümcenizin söyleyiş tarzına göre değişir ama bu sizin onun gelini değil yengesi olduğunuz gerçeğini değiştirmez.
Konu sahibi gibi bir tutuma sahip bir görümcem olsa 'ben senin gelinin değilim, haddini bil' derim.
Ha öyle bir görümce olurki yaş farkı da vardır bana da saygılıdır bende ona görümce demem ablam derim.

Çoğu yerde bizim gelin bizim gelin! Böyle diyenlere hayır yengen diye bağırmak istiyorum.

bence yaş farkı varsa yenge denmez ya, ayrıca bize bahsederken gelin demiş, ne diyecek ki? ismini mi verseydi? bunlar takılacak mevzular değil, gelin sorunlu bir kaç hareketinden net anladım bunu. geçimsiz bir şey çok bariz. ayrıca kompleksli de :)

bence yaş farkı varsa yenge denmez ya, ayrıca bize bahsederken gelin demiş, ne diyecek ki? ismini mi verseydi? bunlar takılacak mevzular değil, gelin sorunlu bir kaç hareketinden net anladım bunu. geçimsiz bir şey çok bariz. ayrıca kompleksli de :)
Aksine bende konu sahibini öyle gördüm, yengesi den aşağı kalır yanı yok.
Yine yenge meselesi denilebilirdi mesela. İnsanlar maalesef burada yazım şekli ile kendini ifade ediyor.

Konu sahibine fazlasıyla yüklenilmiş niyeyse..
Birincisi; kardeşinin karısından söz ederken gelin diyecek tabikii..İsmini mi söylesin burada ne desin? Yüzüne yüzüne sürekli gelin diye hitap etmedikten sonra burada gelin demesi pek de itici durmuyor.

İkincisi; bazı üyeler olaya gelin-görümce ilişkisi yönünden bakmış. Gelin mağdur,fettan görümce de gelini ezmeye çalışıyor gibi algılamışlar. Ama işin özü o değil,sözü edilen gelin herşeye atarlanan,üslubunu bilmeyen,söylenilen birseyi evirip çevirip yanlış anlayan,sivri dilli,hatır gönül bilmeyen terbiyesiz biri..

Konu sahibinin dediğinde birşey yok ki;"süveteri giyince erkeğe benzemiş" demiş. e ne var bunda? Ayrıca kendi yeğenine kötü söz söyleyecek değil ya. Benim arkadaşımın bebeğine de,kuzenimin bebeğine de böyle şeyler söylemişliğim var ve biz saatlerce gülmüştük benim bu yorumuma.. Sanırım bakış açısıyla ilgili birşey bu, konuda bahsi geçen gelin kötü niyetli ve kompleksli söylenilen birseyi kötü niyetle söylendiğini sanıp karşı atağa geçiyor hemen. Ayrıca ara bozan biri varsa o da konu sahibi değil,gelindir.Eşine ablan çocuğuma erkek dedi bıdı bıdı bıdı.. Ee kardeşlerin arasını bozmak değil de ne bu??

Allah böyle insanlarin şerrinden korusun..

Aminnn..

Back
X