YINE GELIN MESELESI BEN MI ABARTIYORUM ACABA?

canım yorumunu gerçekten samimi buldum onun için
sana sormak istiyorum.
biliyorsun toplumumuz da özellikle çocuklar için belli başlı renkler ve
kıyafetler mevcut.
kız çocuk deyince pembe, erkek çocuk deyince akla mavi gelmesi gibi..
yada tütüyü kız çocuklarının giymesi, süveter ve benzeri modellerin erkek çocuklarının giymesi gibi..

Konu sahibi durup dururkenn aaa kızın erkeğe benziyor dememiş burada. Gri süveter giymesine istinaden söylenmiş bir söz.
Ki ben oğluma pembe de, yeşil de mor da, sarı da her zaman giydiren bir insan olarak bunu hiç yadırgamıyorum.
Pembe giydigi anlarda babası ben eşim dostumm
aaa kız güzeliii diye sevdiğimiz çok zamanlar oldu.
Yada oğlumun saçlarını toplayıp tepeden bağladığımız da
kız olsan fıstık olurdun fıstııık diye sevdiğimiz :)

Kız çocuğunun üzerinde erkek çocuğuna özgü kabul edilen
bir meteryal söz konusu olduğunda vee
aaaa erkek gibi olmuş kuzu denildiğinde neden rahatsız edici
kabul ediliyor işte ben bunu anlayamıyorum.
Kız da çocuk, erkek te çocuk.
Olayı tırmandırıp ne erkeği kız o kızz söylemi de
erkek çocuklarına hakaret gibi gelmiyor mu size de..
Ne hakla bir erkeğe benzetirsin der gibii...
İlginç buluyorum.
Hayir erkek cocuklarina hakaret olarak deyil ikiside evlat ikiside can simdi soyle dusunun birisi size erkeklere benziyosun dediginde alinmazmisin ne alaka ya dersin bi deyilmi?erkek bebeklere kiz cocugu gibi guzel masallah diye sevildigi oluyo ama kiz cocugu erkek gibi denildiginde dsha farkli anlasiliyo simdi soyle dusunun erkekler mi daha guzel kadinlarmi cogunluga bakildiginda guzellik bile kadinlara ozgu bi kelime gibi deyil mi oyle biseler iste :halay:

Merhaba arkadaslar

Gecenlerde bizim gelin yegenimin resmini gondermis her zaman da gonderir.
Yegenimin uzerinde gri bir suveter vardi ve sacinida yana taramislar resmi gordum ve "Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmis " dedim.
Gelin basladi "Benim cocugum kiza benziyor" dedim ki "Canim kiza benzemiyor, zaten kiz cocugu suveteri giyince erkegi andirmis dedim ne var bunda? "
Vay efendim oyle diyemezmisim. Kizini cok ozel yetistirecekmis bilmem ne sinirlerimi ziplatti
Tutmus kardesimlede tartismis ablan kizima erkek dedi falan diye.
Kardesim ise gidince beni aradi ve dedi ki ne oldu? Ben de dedim ablacim onun kiziysa benimde yegenim hakaret etmedim birsey demedim bana o kadar sey soyledi.
Abla ne yapayim bir laf desem on laf diyor. Isten gelip cocugumu severken bile bana da karisir.
Ailesi ile sakalasir ama ailesi ona saka yapsa bunu hos karsilamaz bir de beni araya katar "sen neden beni savunmadin? " diye dedi. Kardesim de "xxxx ailenle sakalasiyorsun ben neden mudahil olayim" diyorum dedi.
Sonra kardesim (cocugu o kadar sindirmis ki) "Abla keske tamam bir daha demem deseydin" dedi.
Ben de " Niye diyecekmisim? Ben nasil onu degistirmeye calismiyorsam o da beni degistirip terbiye edemez" dedim sustu.
"Napayim abla (sesi bogularak) dedi.
Ben de biz hadi uzagiz Allah yardimcin olsun dedim telefonu kapattim.

Bizim 1 gelin ve 1 yegen daha var. O yegenimide severim, ilgilenirim annesi hic karismaz bile hani boyle zorba da degilim oyle yegene bagirip cagiran turden.

O yegenimle oynariz yanlis bir seyini gorursem "Yapma halacim, bu sekilde yaparsan soyle seyler olur diye anlatirim cocuga"

Obur gelinle de arasi acik. 1. Gelin buyuk olan kardesimin karisi bir toplumda biri sormus hanginiz buyuk gelin diye 1. Gelin de "Buyuk gelin benim" demis.

2. Gelin beni aradi o zaman ver yansin etti vay efendim kendisi yasca 1. Den daha buyukmuste nasil ben buyuk gelinim dermis. Onunla mesafe koyacagim falan filan.. Zaten 1. Gelin de ondan hazetmez tembelligi ve suratsizligindan dolayi (bize karsi yalakaydi ama 1. Gelini dusmani bilirdi)

Kisacasi bu kez yuzune sert bir ikazda bulundum ve ilk kez bu kadar dik konustum ve bu sekilde yaparsan sana da yegenime de malesef ki senin yuzunden mesafeli duracagim. Benden eski ilimli hallerimi bekleme su saatten sonra karsinda herseyine anlayis gosteren biri olmayacak dedim.

Kizlar cok sinirliyim sizce??
Yerinizde olsam ona tavir alirdim ama yegenime asla.

Onun sacma tavirlarina karsi yegenimle daha cok ilgilenirim.

Not; kucukken kizimi erkege benzettiklerinde bende uyuz olurdum icimden. Kimseyi bozmazdim sonucta bebek bu buyudukce degisiyor. Şimdi saclar uzadi şükür

Hayir erkek cocuklarina hakaret olarak deyil ikiside evlat ikiside can simdi soyle dusunun birisi size erkeklere benziyosun dediginde alinmazmisin ne alaka ya dersin bi deyilmi?erkek bebeklere kiz cocugu gibi guzel masallah diye sevildigi oluyo ama kiz cocugu erkek gibi denildiginde dsha farkli anlasiliyo simdi soyle dusunun erkekler mi daha guzel kadinlarmi cogunluga bakildiginda guzellik bile kadinlara ozgu bi kelime gibi deyil mi oyle biseler iste :halay:
Kız erkek farketmez .
Bütün çocuklar güzeldir.

Çocuklara belli bir yaşa kadar kadın yada
erkek olarak bakmıyoruz ama.
kız çocuk, erkek çocuk olarak zaten en tatlı zamanları.
3 yaşında olan bir çocuğa çirkin diyebilir miyiz.
Olsa olsa lokumdur o :)
Ama 26 yaşında bir adama çirkinse tipsiz der geçeriz :)

Ayyy kızım erkek çocuğu gibi oldu demek hakaret olarak algılanmamalı.
Ne demek erkeğe benziyor tepkisi bana inanılmaz garip geliyor.
Erkeğe benziyor derken 35 yaşında ki abidin abiye benzemiş
demek istemiyordur hiç kimse..

Aman dediğin gibi neyse.. Öperim :*

yani bu askılı tişort meselesini vs biz bilemeyiz değil mi? konuyu ilk anlattığınız haline yorum yaptık. şimdi başkka şeyler çıkıyor. ne diyelim. tamam gelininiz çok kötü biri.
Iste herseyi konu acarken kalem kalem yazsak roman olur o yuzden yorumlarda bahsediyoruz. Anlatmak istedigim iyi ya da kotu olusu degil. Sadece kendisini herkese karisacak ve her lafi diyecek ozgurlukte bulup kendisine kimse bir laf demesin zihniyetinin mantigima sigmadigi.

Konuyu açan görümceyse gelin % 100 haklıdır. KK klasiğidir bu.
Dogru diyorsunuz.

Yavrum burdan çok empati bekleme buranın görümce sevmeyen gelinleri birazdan seni paralar:bicak::KK14:
:)

Ne var bunda bende halayım yiğenime ölürüm. Yiğenin saçlar uzayinca annesiyle çocuğa toka takarız kız gibi oldu der güleriz çocuğun erkekliği mı gitti iki yasında çocuk kimisi kızken Erkeğe benzer kimisi tersi . Takacak birşey yok kimse çocuğun bacak arasına laf etmedi sakin olsun gelininiz

Haklısın tepkide.Yoksa kız kardeşim misin?:))))Bizim de iki gelinimiz ve yeğenlerimiz var ,gelinlerin de tavrı aynı sizin ki gibi!Biri aşırı alıngan sorunlu,diğeri de kendiyle de herkesle de barışık.
Geçen gün kız kardeşim anlattı bu alıngan geline yeğenimin saçını kestirmişler,biraz erkeğe benzemiş demiş,vay efndim nasıl erkeğe benzer almış başına belayı.
yok kiz kardesiniz degilim :)

Siz sevgili gelinler bütün gün kız kardeş yada ablanızla kocanızı çekiştiriyorsunuz da ablayla erkek kardeş dertlesince mı battı? Ki kadın sorunu çözmek için aramış doldurmak için değil
Cok fazlasi ile katiliyorum

Kardesinize eşiyle ilgili "Allah yardimcin olsun " demeniz çok kötü,yanlis... Biri esinize sizin icin böyle dese ne hissederdiniz . Ailecek sevmeyebilirsiniz ama bu kadar yikici olmayin
Ne demeliydim? Git kavga et bosan mi?

Anne olunca çocuğunuzun kıza/erkeğe ısrarla benzetilmesinin gereksiz ve sinir bozucu olduğunu anlarsınız. Ben de şahsen oldukça inciniyorum, ısrarla "bunun neresi kız? ayyy aynı erkek çocuğu" tarzı konuşan insanlarla ilişkimi kesesim geliyor. "Babasına benziyor" tarzı bir şey değil bu. Yaptığınız hiç hoş değil. Bu terbiye edilme meselesi değil, sizin bir anneye karşı duyarlı olmanız. O kişinin hoşuna gitmiyorsa yapmayın kardeşim, gelin gelin diye ötekileştirdiğiniz kişi o çocuğun annesi ve üzerinde en çok söz sahibi kişi. Onun hoşuna gitmeyen bir şeyi "yaparım bana ne" demenizden iyi niyetli olmadığınız zaten anlaşılıyor.
O bizim hosumuza gitmeyen her lafi konusur ama. Benim cocuklarima xxxx Dayin sana beyaz t-shirt alacakti ama zaten tombissin o yuzden lacivert aldim hahaha" demesi normal mi? Benim lafima karsilik bunlari diyebiliyorsa ergenligin ilk adimlarini atan cocugumu bu derece incitmesine karsin benim onu ligme ligme etmem gerekti. Ya sabir cektim sonra cocugumla konustum yengen sana saka yapiyor vs. Dedim. Anne ben sevmiyorum onu anneanneme gelmesin dedi.
Daha once bir yorumda da bahsettim bir donem losemi riskim vardi ve yaninda baska ilave hastalikta cikti ve kortizon falan verildi ve kilo alimim oldu bana henuz tedavi gorurken "ABLA NE ZAMAN DIYETE BASLAYACAKSIN FOK BALIGI GIBI OLDUN" diyebiliyor.
Simdi kendisi dogumdan sonra 90 kg civari ben de dogum yaptigini bile bile birakin fik baligini cupra gibi olmussun desem dunyayi yikar.
Hassas insanlar alingan olur ve baskasini da incitmez ama bu sekilde bir insan hassas gibi mi ordan bakinca?

Sanırım bu taş banaydı:dondurma:

Elbette ön yargı yok mu. Var. İki aile üyelerine de anlatılmamalı ama şu da bir gerçek ki boşanmada "erkek ailesi" kaynaklı sorunların "kadın ailesi" kaynaklı sorunlara daha ağır bastığını görüyoruz üzülerek. "Kadın ailesinin" her zaman daha yapıcı olduğunu düşünüyorum. :KK200:
Kardesim bana anlattigi halde bosan vs. Birsey demedim ama ablasi ile enistesine varinca geline kizmislar ve ya kendini toparla ya d bosan demisler simdi erkek tarafi mi yikici oldu???

bu olaylar karışır da karışırrr böyle giderrr evet bu arada biraz siz abartıyorsunuz :)çok muhattap olmayın bence uzak durun gelinler de bir çoçukluk ve çirkeflik kokusu aldım cahillik demek istemem de toyluklarına verin siz sevıyenizle üstten yönetin durumu uymayın bence onlara
Inanin durum yonetesim falan yok. Haklisinjz daha kendi buyumemis.

konunuzu okurken aklıma direk
kimbilir gelin hanıma kaç kez aynı şey dendi de kız artık patladı gibi geldi
böyle şeyler lap diye olmaz

kardeşinize de uzuuuuun uzuuuuun şikayet etmemişsinizdir inşallah
Kardesimi dolduran karsi taraf arti demediklerimi bile dedi demis allahtan yazismalar kayitli. Ben olani oldugu gibi anlattim.

İyide sizin tabirinizle 'gelin'zaten havadan nem kapan cinstenmiş,siz neden erkeği andırmış diyorsunuz anlamadım.
Bu kadınla ilk diyaloğunuz değil,hatta kardeşimi sindirmiş,ailesiyle şöyle böyle diyecek kadar içlerini biliyorsunuz madem hatta öteki gelinin ben büyüğüm demesine bozulmasına ve sadece bu kelime ile ipleri koparacak raddeye gelmesine ve sizin bunu bilmenize rağmen,denir mi böyle bir kadının evladına erkeğe benzemiş diye.
Ne gerek vardı ? Maşallah deyip geçseydiniz.
Bu yaptığınız, huyunu suyunu bildiğiniz için söylüyorum,kusura bakmayın ama yangına körükle gitmek.
Ha bana deseler umurum olmaz şahsen,kötü bir kelime de değil ama böyle anlattığınız birine denmez,ben bile okuduklarımdan anladım bunu,siz bunca zaman anlamadınız yada anlamamazlıktan geliyorsunuz belliki.
Ayrıca ilk olayınız olmadiğını,altında yatan sebepler olduğunu düşünüyorum,gelin demeniz bile rahatsız edici kusura bakmayın.
Alttan gelen sebeplerde cok tabi ki. O da bizim huyumuzu suyumuzu biliyor ama kendisi rahat.

Sizin küçük gelin baya dengesiz sanırım.
Kardeşin kızıma erkeğe benzemiş dedi diye şikayet edeni ilk defa duyuyorum.
Önce kendi büyüseymiş, sonra anne olmayı düşünseymiş keşke.
Kardeşinin seni arayıp noldu diye sormasından sonra
söylediğin şeylerde gayet de haklısın.
Doldurup doldurup üzerime salacak, sonra da bir daha söylemem deseydin diyecek.
Olduu kardeşe de karısına da giydirip kapatırdım telefonu.
O karısıysa bende kardeşiyim, karımın gönlünü edecem diye
beni alttan almaya zorlayamaz.
Mesafe falan değil, direk kes ilişkini..
Saçma salak insanlarla uğraşıp canını sıkma boşuna.
Zaten kardesime de kiziyorum. Hayati boyunca herkese karsi kendini hic savunamadi. Hakli bile olsa hep susar bu da karsidaki kim olursa olsun bu beni ceker dusuncesi yaratiyor. Kardesim bana takilir cogu kez gelin devreye girer benim ablama boyle takilma bak tepki verir vs. Der. Ama benim kardesim benim ablam, agabeyim, annem, babam bunlara kizar bunu yapma diyemez. Bazen lap diye birsey diyor kardesim bana donup kusura bakma der gibi bakiyor fakat bunu ifade etmiyor.
Soyle anlatayim birgun bayagi yuksek bir meblaga bir urun almis bozuk oldugundan suphelenip bana da gosterdi baktim bozuk. Dedim ki hadi bunu degistirelim. Zorla cikardim evden gittik adam kusurlu malini kabul etmiyor tuketici haklarina gidecegim falan dedim adam degisim yok alin parayi gidin falan dedi. Kardesim de beni cekistiriyor abla kalsin hadi gidelim diye.
Kardesime en cok bu yuzden kizginim. Hani guzelce diyebilir iste xxxx falan kisi buna alinabilir boyle konusma falan diyemiyor. Meydani bulunca da tepemizde at nalliyor.

farzedelimki dedikerinizde haklisiniz " gelin"kiskanc saka kaldiramiyor yalaka felan hepsine amenna ama kardesinizin karisi onun yasayacagi en ufak tatsizlik sizide uzecek sizin tabirinizle sindirmis olsun ses cikaramiyor olsun o onun sorunu mutluysa kime ne ki ?sevdiklerimizin mutlulugu icun herzaman herseyi gormemek duymamak taraftariyim zira kimse dort dortluk degildir mutlaka iyi yanlarida vardir oralardan yaklasin bence mesafe koyarsanizda esinizin daha cok kafasi agriyacak her firsatta yegeninizi sevmediginiz dusunulecek siz bilirsuniz umarim hersey zamanla yoluna girer
Kardesimin durumdan cok memnun oldugunu dusunmuyorum kaderine razi olmus durumda. Kardesimi kapi disari etse niye diye sormaz.

Diger gelin sizi ovmus ama onada yalaka demissiniz. size bakinca ayni kv mi gordum..
bir daha okuyun o kismi lutfen. Ben digerine yazmadim onu. Zamanin da bizi cok kullanirken yalakalik yapardi ondan bahsettim.

Konu sahibi kardeşin de zaten küresine bakarak
aranızda yaşanılanları gördü
O sebeple aradı seni noldu diye :ıslık:

Gelin hanım anlatınca yaşadıklarını paylaşmış oluyor
Sen gerçekte ne olduğunu söyleyince fitlemiş..

Şener Şen in sözleri kulaklarım da
Ulann gelin kısmının sözünün üstüne söz olur muu looooo
ahahahahah
Dogru lafa ne denir ki?

Gelininiz haklı, rahatsızlık duyduğu bir konuyu size dile getirmiş ve belki de kardeşinize bu konuda konuşacağınızı düşünerek ona da söylemiştir, tartışmışlardır. Haliyle kardeşiniz de size sormuştur "ne oldu?" diye.
Olayı büyütme maksatlıdır, değildir bilemem ama rahatsızlık duyması ve bunu dile getirmesi çok normal. Kız çocuklarına aslanım, erkek gibi vs.. sıfatlarla yetiştirilmesi hiç hoş olmuyor. Ortada kaba dayı gibi dolaşan kadınlar oluyor sonra, böyle bir fikri olabilir. Bugün bu yorumu yaptınız yarın gelip sevdiğinizde yine aynı yaklaşımı sergilersiniz diye düşünmüş olabilir.
Aslında ne güzel size bunu söylemiş, konuşarak çözebilir tamam canım senin çocuğun diyerek konuyu kapatabilirmişsiniz.
Bakin zaten kardesim benimle konussun isteseydi demedigim seyleri demisim gibi anlatmazdi. Kendi cocuguna laf soyletmiyorsa bizim cocugumuza da burnunu sokmayacak o zaman.

size bisey demek istiyorum benimde kardesim var bende gorumceyim yani dugun asamasi dahil sizin anlattiklarinizdan cok daha buyuk bize cok yanlis gelen davranislar oldu hicbirzaman ne kendine ne ailesine ne de kardesime bisey demedik asla ustune daha fazla aman karin o senin kirma uzme sakin nasihatta bulunduk asil demek istedigim su icten ice cok kizdigim sinirlendigim anlar seytan dedi ara konus yok dedim kardesim var arada olmaz simdi cok zor bir surecten geciyorum ve bana tek destek olan o biliyormusun ne annem ne babam ne kardesim simdi vicadan yapiyorum hakkini helal et dedim gecen dusuncelerim icin bile hayatin ne getirecegini kimin ihtiyaciniz oldugunda yaninizda olacagini bilemezsiniz el kizi demeyin kardesinizden once onu sahiplenin tum hatalariyla mutlaka mukafatini gorursunuz oda insan sonucta sadece paslamk istedim umarim faydasi olur
Biz de benzer sorunlari fazlasi ile yasadik. Bu zamana kadar sustuk alttan aldik ama bardak tasti artik.

Icinizde kotuluk olmadigini dusunuyorum ben sonucta sizde halasisiniz fakat kurdugunuz cumle hos deyil bencede kiz cocuguna erkege benziyo demek hos deyil bana soylese gorumcem bende bozulurum ve bide uzatmissiniz hayir erkege benziyo diye kiz cocugu iste erkege niye benzesin hos benzesede buyuyunce saci uzar mis gibi kiz iste abla :KK39:bilmiyorum cocugunuz varmi ama her cocuk annesi icin dunyanin en guzel bebegi siz aet niyetli soylememissiniz ama o hakaret olarak algilamis gene soyluyorum bana dense bende bozulurum ve derim yo ne alaka kiz cocugu niye erkege benzesin diye
Ben zaten cocugun tipine demedim ki gri bir suveter giymisti erkegi andirmis dedim.

Kız çocuğu için erkeği andırmış ne demek yahu....erkek için kızı andırmış dermiydiniz merak ettim...pek sevimli, sevecen bi cümle olmamış açıkçası...

canım yorumunu gerçekten samimi buldum onun için
sana sormak istiyorum.
biliyorsun toplumumuz da özellikle çocuklar için belli başlı renkler ve
kıyafetler mevcut.
kız çocuk deyince pembe, erkek çocuk deyince akla mavi gelmesi gibi..
yada tütüyü kız çocuklarının giymesi, süveter ve benzeri modellerin erkek çocuklarının giymesi gibi..

Konu sahibi durup dururkenn aaa kızın erkeğe benziyor dememiş burada. Gri süveter giymesine istinaden söylenmiş bir söz.
Ki ben oğluma pembe de, yeşil de mor da, sarı da her zaman giydiren bir insan olarak bunu hiç yadırgamıyorum.
Pembe giydigi anlarda babası ben eşim dostumm
aaa kız güzeliii diye sevdiğimiz çok zamanlar oldu.
Yada oğlumun saçlarını toplayıp tepeden bağladığımız da
kız olsan fıstık olurdun fıstııık diye sevdiğimiz :)

Kız çocuğunun üzerinde erkek çocuğuna özgü kabul edilen
bir meteryal söz konusu olduğunda vee
aaaa erkek gibi olmuş kuzu denildiğinde neden rahatsız edici
kabul ediliyor işte ben bunu anlayamıyorum.
Kız da çocuk, erkek te çocuk.
Olayı tırmandırıp ne erkeği kız o kızz söylemi de
erkek çocuklarına hakaret gibi gelmiyor mu size de..
Ne hakla bir erkeğe benzetirsin der gibii...
İlginç buluyorum.
Sonunda olani anlayan biri cikti. Sanki cocugun tipine laf soyledim giydigi kazaktan dolayi animsatiyor dedim.

Kız erkek farketmez .
Bütün çocuklar güzeldir.
Ya tabiki bebegin guzeli cirkini olmaz her bebek guzeldir helede annesi icin minnacik elleri ayaklari olan masum birer melek onlar nasil cirkin olabilir ki demek istedigim bu deyil bebekte olsa kizlarin kendisine ozgu bi aurasi olur ya ondan yoksun gibi anliyo olabiliriz

Gelinin psikolojik sorunları var herhalde benim kiz da oglana benzer saç yok yüz yapısı aynı babası ben herkesin içinde derim kızım oglana benziyo diyenlerede evet diyorum bunda bişey yok ama sanki gelin başka şeylere kızmış da burdan hırsıni çıkarmış sanki ayrıca biz uzaktayiz Allah yardımcın olsun demen kardeşine iyi olmamış altan altan gelini kötülemis gibisin
Benim hic kotulememe gerek yok ki ne yazik ki onunla yasayan herseyin farkinda :(

Sizin gelin ya dengesiz ya da yaşı epey küçük.
Sanki erkeğe benzetmek hakaret etmekmiş gibi garip tepkiler vermiş.Bide tutmuş kardeşinle aranı açmaya çalışmış.Korkulacak bir tip.Uzak durun en iyisi.
Bastan uzak duracaktim da hata etmisim. Zaten bunun maksadida o eskiden bir dedigini iki etmez herseyini alttan alirdim son konumda bazi seyler yasadim ve ektigi kadar bicsin diye kendimi cektim. Su an da bakti ki eski insan yok karsisinda ee ne yapacak?? Isine yaramiyorum artik onun icin kocasinin ablasi olmamin onemi yoktu sagilacak biri kalmadi karsisinda menfaat bitti beni napsin bundan sonra :)

Yerinizde olsam ona tavir alirdim ama yegenime asla.

Onun sacma tavirlarina karsi yegenimle daha cok ilgilenirim.

Not; kucukken kizimi erkege benzettiklerinde bende uyuz olurdum icimden. Kimseyi bozmazdim sonucta bebek bu buyudukce degisiyor. Şimdi saclar uzadi şükür
Inanin ben cocugun sekline semaline birsey demedim uzerindeki suveterle ayni erkegi animsatmisti.

Kardeşinizle konuşma şeklimiz hiç hoşuma gitmedi. Bazı aileler işte tamda sizin gibi karşısındakini böyle olumsuz dolduruyor , etkiliyor.

Ikincisi , eğer hoslanmiyorsa hoşlanmıyordur. Neden üsteliyorsunuz ?
Amacınız ne ?

Kardeşinizle konuşma şeklimiz hiç hoşuma gitmedi. Bazı aileler işte tamda sizin gibi karşısındakini böyle olumsuz dolduruyor , etkiliyor.

Ikincisi , eğer hoslanmiyorsa hoşlanmıyordur. Neden üsteliyorsunuz ?
Amacınız ne ?
Dolduracak olsam ben arardim. Dolduran fazlasi ile doldurmus zaten.

Benim hic kotulememe gerek yok ki ne yazik ki onunla yasayan herseyin farkinda :KK43:

Bastan uzak duracaktim da hata etmisim. Zaten bunun maksadida o eskiden bir dedigini iki etmez herseyini alttan alirdim son konumda bazi seyler yasadim ve ektigi kadar bicsin diye kendimi cektim. Su an da bakti ki eski insan yok karsisinda ee ne yapacak?? Isine yaramiyorum artik onun icin kocasinin ablasi olmamin onemi yoktu sagilacak biri kalmadi karsisinda menfaat bitti beni napsin bundan sonra :)

Inanin ben cocugun sekline semaline birsey demedim uzerindeki suveterle ayni erkegi animsatmisti.
Bence konu gereksiz dallaniyor. Halasisiniz ve erkege benzemis bu kiyafetle demis olabilirsiniz. Kizdi mi gelin kizsin keyfi bilir.

O cocuk yegendir candir kotu bir sey soylenmiyor ki .
Bence kardesinizede iyi cevap vermissiniz gelin hanima herkes onun istedigi cevabi vermek zorunda degil.

Sonraki bazı yorumlarınızı okudum.

Sizin evladiniza söylediği sözler karşılığında , o yorumu yapmış gibi görünüyorsunuz.

Olayın öncesi var yani. Ikinizin arasında zaten çatışma varmış. Sizde öylesine söylemiş gibi gorunmuyorsunuz.

Dolduracak olsam ben arardim. Dolduran fazlasi ile doldurmus zaten.

Hayır, o cümleyi kurmak yeterince olumsuz zaten.
Empati kurun. Sizin gorumceniz , eşinize böyle derse ne hissedersiniz ?

Ayrıca kardesinizin bir çocuğu var artık. Eşiyle bir hayat kurmayı seçmiş. Sizin bunu bu şekilde olumsuz yorumlamaniz iyi niyet olamaz.
Uzaktayım ben nasılsa denissiniz ya , uzakta olmanıza rağmen böyleyse yakın olsaydınız ne olurdu ?

Akşam kavga etmelerine sebep olmuş olabirsiniz.

Merhaba arkadaslar

Gecenlerde bizim gelin yegenimin resmini gondermis her zaman da gonderir.
Yegenimin uzerinde gri bir suveter vardi ve sacinida yana taramislar resmi gordum ve "Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmis " dedim.
Gelin basladi "Benim cocugum kiza benziyor" dedim ki "Canim kiza benzemiyor, zaten kiz cocugu suveteri giyince erkegi andirmis dedim ne var bunda? "
Vay efendim oyle diyemezmisim. Kizini cok ozel yetistirecekmis bilmem ne sinirlerimi ziplatti
Tutmus kardesimlede tartismis ablan kizima erkek dedi falan diye.
Kardesim ise gidince beni aradi ve dedi ki ne oldu? Ben de dedim ablacim onun kiziysa benimde yegenim hakaret etmedim birsey demedim bana o kadar sey soyledi.
Abla ne yapayim bir laf desem on laf diyor. Isten gelip cocugumu severken bile bana da karisir.
Ailesi ile sakalasir ama ailesi ona saka yapsa bunu hos karsilamaz bir de beni araya katar "sen neden beni savunmadin? " diye dedi. Kardesim de "xxxx ailenle sakalasiyorsun ben neden mudahil olayim" diyorum dedi.
Sonra kardesim (cocugu o kadar sindirmis ki) "Abla keske tamam bir daha demem deseydin" dedi.
Ben de " Niye diyecekmisim? Ben nasil onu degistirmeye calismiyorsam o da beni degistirip terbiye edemez" dedim sustu.
"Napayim abla (sesi bogularak) dedi.
Ben de biz hadi uzagiz Allah yardimcin olsun dedim telefonu kapattim.

Bizim 1 gelin ve 1 yegen daha var. O yegenimide severim, ilgilenirim annesi hic karismaz bile hani boyle zorba da degilim oyle yegene bagirip cagiran turden.

O yegenimle oynariz yanlis bir seyini gorursem "Yapma halacim, bu sekilde yaparsan soyle seyler olur diye anlatirim cocuga"

Obur gelinle de arasi acik. 1. Gelin buyuk olan kardesimin karisi bir toplumda biri sormus hanginiz buyuk gelin diye 1. Gelin de "Buyuk gelin benim" demis.

2. Gelin beni aradi o zaman ver yansin etti vay efendim kendisi yasca 1. Den daha buyukmuste nasil ben buyuk gelinim dermis. Onunla mesafe koyacagim falan filan.. Zaten 1. Gelin de ondan hazetmez tembelligi ve suratsizligindan dolayi (bize karsi yalakaydi ama 1. Gelini dusmani bilirdi)

Kisacasi bu kez yuzune sert bir ikazda bulundum ve ilk kez bu kadar dik konustum ve bu sekilde yaparsan sana da yegenime de malesef ki senin yuzunden mesafeli duracagim. Benden eski ilimli hallerimi bekleme su saatten sonra karsinda herseyine anlayis gosteren biri olmayacak dedim.

Kizlar cok sinirliyim sizce??
altın günü dedikodusu gibi olmuş :)

olur öyle şeyler, he he de geç :)

Hayır, o cümleyi kurmak yeterince olumsuz zaten.
Empati kurun. Sizin gorumceniz , eşinize böyle derse ne hissedersiniz ?

Ayrıca kardesinizin bir çocuğu var artık. Eşiyle bir hayat kurmayı seçmiş. Sizin bunu bu şekilde olumsuz yorumlamaniz iyi niyet olamaz.
Uzaktayım ben nasılsa denissiniz ya , uzakta olmanıza rağmen böyleyse yakın olsaydınız ne olurdu ?

Akşam kavga etmelerine sebep olmuş olabirsiniz.
abisine gaz vermiş resmen.

Bence konu gereksiz dallaniyor. Halasisiniz ve erkege benzemis bu kiyafetle demis olabilirsiniz. Kizdi mi gelin kizsin keyfi bilir.

O cocuk yegendir candir kotu bir sey soylenmiyor ki .
Bence kardesinizede iyi cevap vermissiniz gelin hanima herkes onun istedigi cevabi vermek zorunda degil.
Kardesim yine her zaman ki gibi bana karsi da sustu. Yazik valla uzuluyorum cocuga gelin doldurup ustume salmasa ben bu konuyu acmazdim kardesime.
Sonraki bazı yorumlarınızı okudum.

Sizin evladiniza söylediği sözler karşılığında , o yorumu yapmış gibi görünüyorsunuz.

Olayın öncesi var yani. Ikinizin arasında zaten çatışma varmış. Sizde öylesine söylemiş gibi gorunmuyorsunuz.
Yapmayin Allah askin! Karsida ki 1 parmak yegenim ya hu! Kaldi ki bir baska cocuk bile olsa cocuktan cikartilir mi? Bu yorumu ayakta alkisladim gercekten.

Kardesim yine her zaman ki gibi bana karsi da sustu. Yazik valla uzuluyorum cocuga gelin doldurup ustume salmasa ben bu konuyu acmazdim kardesime.
Yapmayin Allah askin! Karsida ki 1 parmak yegenim ya hu! Kaldi ki bir baska cocuk bile olsa cocuktan cikartilir mi? Bu yorumu ayakta alkisladim gercekten.

Yengenizle karşılıklı atismalariniz varmış. Bunu kendiniz yazmışsınız.
Ve neyi sevip sevmediğini de biliyorsunuz. Huyunu ölçüp bicmissiniz.

O sözü kullanmadı ki amaç ne olabilir ki başka ?

Yengenizle karşılıklı atismalariniz varmış. Bunu kendiniz yazmışsınız.
Ve neyi sevip sevmediğini de biliyorsunuz. Huyunu ölçüp bicmissiniz.

O sözü kullanmadı ki amaç ne olabilir ki başka ?
Bakin hanimefendi atismalari hep o yapti biz cektik sustuk. Son ikidir dis geciremeyecegini anladi simdi koparma cabalarinda.Hayir yani maksadim atismak olsa bunu kendi yegenim uzerinden yapmam ne derece dogru? Atisacak cok daha fazla sebep var. O fazlasi ile kirici sekilde benim cocuklarima konusup incitiyor diye ben de kasitli yegeni mi mi inciteyim? Cok yanlis dusunuyorsunuz.

zaten hep onun hatrina sustuk tepemize cikti. Kendisi buyuk kucuk demeden istedigi lafi der aman kardesim uzulmesin diye susardik biz sustukca bizi saf bunlar ne dersem cekecek sandi. Hayir biz de hakki hukuku bilen insanlariz ama iyi niyetimizi bu kadar suistimal etmeyecekti.
Zaten olay bir kerelik degil bir bize karsi degil herkese karsi kirici.

Kardesim dertlesmek icin hep beni arar ve cocugun durumu icler acisi. Evet Allah yardimcisi olsun cunku onla bir omur gecirecek olan ben degilim kardesim. Telefon konusmasinda cocuk cok dertliydi ve artik pes ettim konusmuyorum karsisinda dedi. Ne deseydim? Sen de karsilik ver kavga edin mi?

Kardesin acıncak durumda, jardesinin hali icler acisi asiri mutsuz ama cocuk icin mi devam ediyor evliligine. :D Sanmiyorum. Kadin kiriciysa mesafeli olun bu kadar basit. Sizin soylediginiz cumlede cok normal degil ya neyse. Ben görümcelerimle 40 yilda bir biraraya gelirsek belki 2-3 laf konusurum. Onun disinda hicbiyerden, gicbir sekilde iletisimim yok. Sikintida yok. Birbirinizden memnun degilseniz konusmayin fazla.

Söylediğinizde çok bir şey yok ben dert etmezdim ama sevimli bir cümle değil sonuçta.
Bir de kardeşlerinizi çok da sessiz, ezik görmeyin. Siz onu kardeş olarak tanıdınız bildiniz, nasıl bir koca olduğunu sadece eşi bilir. O yüzden kendi bakışınızla olayları değerlendirmeniz yanlış. Kardeşinizin eşi de çok matah bir insan olmayabilir ama bence uyuşmuyorsanız sözlerinize ekstra dikkat etmeniz gerekir.

Back
X