YINE GELIN MESELESI BEN MI ABARTIYORUM ACABA?

Yani ben 30 yaşındaysam 20 yaşındaki kıza yenge mi diyeceğim:KK70: Hitap konusu bu şekildedir.
Ama beni anlamiyorsunuz :110: yukarıdaki mesajımda yazmıştım arada böyle fark varsa tabi ki yenge denilmeyebilir. Ama bu kardeşinin eşi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Bunu tutum ve davranış belirler ama. Burada yazdığımız tarzda yargılanıyoruz da demiştim.

bu forumda da sıkça rastlıyorum kız annelerinde bir erkek çocuk gerginliği oluyor neden bilmem.. yani erkek çocuk gibi olmuş benzetmesini küfür gibi algılamak için o konuda ciddi bir sıkıntısının olması gerekiyor insanın.. ben de yeğenimi bazen erkek çocuğu gibi giydirmişsiniz derim ama şu ana kadar kimse alınıp da yorum yapmadı :27: ayrıca erkek kardeşin eşine gelin denir, kendimizden bilmem kaç yaş küçük kıza ne diyelim mahmut mu?

Ama beni anlamiyorsunuz :110: yukarıdaki mesajımda yazmıştım arada böyle fark varsa tabi ki yenge denilmeyebilir. Ama bu kardeşinin eşi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Bunu tutum ve davranış belirler ama. Burada yazdığımız tarzda yargılanıyoruz da demiştim.
Yukarıdaki mesajınızda bir şey göremedim ben amca ve dayı eşlerinden bahsetmişsiniz. Amca/dayı eşleri de gelindir.İnsanlar yaşlarına göre yenge veya gelin ünvanını alırlar. Ben görümcelerimin gelini ama onların çocuklarının yengesiyim misal. Zaman zaman yüzüme gelin de derler, eşim görümcelerime çatsa ben de kahkaha atsam" sen gülme geliiiin:sinirli:" derler :KK70: Bana gelin sıkıntılı veya samimiyetsiz bir hitap gibi gelmiyoro_Oo_O
NOT= Bu kadar çok gelin yazınca sevmemeye başladım:D

Yukarıdaki mesajınızda bir şey göremedim ben amca ve dayı eşlerinden bahsetmişsiniz. Amca/dayı eşleri de gelindir.İnsanlar yaşlarına göre yenge veya gelin ünvanını alırlar. Ben görümcelerimin gelini ama onların çocuklarının yengesiyim misal. Zaman zaman yüzüme gelin de derler, eşim görümcelerime çatsa ben de kahkaha atsam" sen gülme geliiiin:sinirli:" derler :KK70: Bana gelin sıkıntılı veya samimiyetsiz bir hitap gibi gelmiyoro_Oo_O
NOT= Bu kadar çok gelin yazınca sevmemeye başladım:KK70:
Ama dediğimi anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Tutumu rahatsız etmiyor sizi. Yaklaşımı pozitif o zaman.

Mesajımı bırakıyorum İnşallah anlatabilirmişimdir.
Kayın validen tabi ki gelin diyecek. Araya yaş farkı bariz varsa gelinimiz denilebilir tabi.
Bozulup bozulmamak görümcenizin söyleyiş tarzına göre değişir
ama bu sizin onun gelini değil yengesi olduğunuz gerçeğini değiştirmez.
Konu sahibi gibi bir tutuma sahip bir görümcem olsa 'ben senin gelinin değilim, haddini bil' derim.
Ha öyle bir görümce olurki yaş farkı da vardır bana da saygılıdır bende ona görümce demem ablam derim.

Çoğu yerde bizim gelin bizim gelin! Böyle diyenlere hayır yengen diye bağırmak istiyorum.

demek ki kadin bu konularda hassas,kendi ailesine bile diyormus burdan cikarin yani,size ozel bir gicikligi yok,dikkat edebilirsiniz laflariniza eger kisiligi buysa.onun disinda alttan almayin tabii

Merhaba arkadaslar

Gecenlerde bizim gelin yegenimin resmini gondermis her zaman da gonderir.
Yegenimin uzerinde gri bir suveter vardi ve sacinida yana taramislar resmi gordum ve "Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmis " dedim.
Gelin basladi "Benim cocugum kiza benziyor" dedim ki "Canim kiza benzemiyor, zaten kiz cocugu suveteri giyince erkegi andirmis dedim ne var bunda? "
Vay efendim oyle diyemezmisim. Kizini cok ozel yetistirecekmis bilmem ne sinirlerimi ziplatti
Tutmus kardesimlede tartismis ablan kizima erkek dedi falan diye.
Kardesim ise gidince beni aradi ve dedi ki ne oldu? Ben de dedim ablacim onun kiziysa benimde yegenim hakaret etmedim birsey demedim bana o kadar sey soyledi.
Abla ne yapayim bir laf desem on laf diyor. Isten gelip cocugumu severken bile bana da karisir.
Ailesi ile sakalasir ama ailesi ona saka yapsa bunu hos karsilamaz bir de beni araya katar "sen neden beni savunmadin? " diye dedi. Kardesim de "xxxx ailenle sakalasiyorsun ben neden mudahil olayim" diyorum dedi.
Sonra kardesim (cocugu o kadar sindirmis ki) "Abla keske tamam bir daha demem deseydin" dedi.
Ben de " Niye diyecekmisim? Ben nasil onu degistirmeye calismiyorsam o da beni degistirip terbiye edemez" dedim sustu.
"Napayim abla (sesi bogularak) dedi.
Ben de biz hadi uzagiz Allah yardimcin olsun dedim telefonu kapattim.

Bizim 1 gelin ve 1 yegen daha var. O yegenimide severim, ilgilenirim annesi hic karismaz bile hani boyle zorba da degilim oyle yegene bagirip cagiran turden.

O yegenimle oynariz yanlis bir seyini gorursem "Yapma halacim, bu sekilde yaparsan soyle seyler olur diye anlatirim cocuga"

Obur gelinle de arasi acik. 1. Gelin buyuk olan kardesimin karisi bir toplumda biri sormus hanginiz buyuk gelin diye 1. Gelin de "Buyuk gelin benim" demis.

2. Gelin beni aradi o zaman ver yansin etti vay efendim kendisi yasca 1. Den daha buyukmuste nasil ben buyuk gelinim dermis. Onunla mesafe koyacagim falan filan.. Zaten 1. Gelin de ondan hazetmez tembelligi ve suratsizligindan dolayi (bize karsi yalakaydi ama 1. Gelini dusmani bilirdi)

Kisacasi bu kez yuzune sert bir ikazda bulundum ve ilk kez bu kadar dik konustum ve bu sekilde yaparsan sana da yegenime de malesef ki senin yuzunden mesafeli duracagim. Benden eski ilimli hallerimi bekleme su saatten sonra karsinda herseyine anlayis gosteren biri olmayacak dedim.

Kizlar cok sinirliyim sizce??

erkeği andırmış demenize çok mu lüzüm vardı
çok gereksiz konusmussunuz
maşallah , ne tatlı , canım falan deyıp gecseydınız erkeğe benzediğini neden vurguladınız ki
evet sizin yegenınız ama , onun da kendi evladı.
hatalı sizsiniz.

Size fotograf gondermis, bebegiyle fotograf cekmis, belki degisiklik olsun diye oyle bir sey yapti falan, "erkegi andirmis" niye diyorsunuz ki, masaallah kuzuma demeniz yeterli. Oyle patladigina gore bu ilk degil, surekli olumsuzluklari goren bir gorumcesiniz gibi geldi bana ki benimki de ayni. Bi fotograf gonderirim diger gorumcem canim cicim yapar kalpler gonderir, bu biraz sisman falan gibi hemen olumsuz bir yorum. Boyle seyler tabi ki aradaki samimiyeti bozar. Ben de sizi cok iyi niyetli bulmadim malesef.

Aksine bende konu sahibini öyle gördüm, yengesi den aşağı kalır yanı yok.
Yine yenge meselesi denilebilirdi mesela. İnsanlar maalesef burada yazım şekli ile kendini ifade ediyor.

valla burada kayınvalidesine görümcesine neler yazanları gördü bu gözler ama kimse bir kelimesine takılıpta linç etmedi konu sahiplerini, bence açık açık sanki gelin diye illa mağdur olması gerekiyor diye taraf tutuluyor, benim gördüğüm bu :) her görümce kötü olacak diye bir şey yok her gelin de masum mağdur olacak diye bir şey yok. kendimden küçük birine ben şahsen yenge demem :) abim de eşime enişte demez :) ismi ile hitap eder dışarıda birine bahsederken de damat der :) ne var bunda.

Aynı soruyu sizede sormak istiyorum;
Kk'da şuanda "gelin"ler yoğunlukta. yaş ortalamamız 25-30. Elbette herkes kendi acılarından da süzerek yorum yapıyor fakat bir eşin ablasına karısını bu kadar çekiştirmesi ve konu sahibinin kardeşinin ailesi hakkında bu kadar aktif bir rolü olması normal mi
Şimdi tam tersini düşünelim konu sahibi gelin olsaydı görümcen çok abartmış denirdi.
Bana sorduğunuz soruya gelecek olursam gelin ablamız bu zamana kadar çok alttan alınmış alınganlık ile aileyi bıktırmış . .Dolayısı ile tepkiyi haketmiş.

Şimdi tam tersini düşünelim konu sahibi gelin olsaydı görümcen çok abartmış denirdi.
Bana sorduğunuz soruya gelecek olursam gelin ablamız bu zamana kadar çok alttan alınmış alınganlık ile aileyi bıktırmış . .Dolayısı ile tepkiyi haketmiş.

aynen eğer bunu gelin tarafı anlatıyor olsaydı, alt tarafı şaka yapmışsın görümcen çok abartmış denilecekti. bazen eşimin ailesiyle anlaşamıyorum diye konu açıyorlar açıkçası üzülüyordum ama eş ailesine böyle nefretle, önyargı ile bakan bireylerin zaten eşinin ailesi ile geçinmesi imkansız. başkasının konusunda bile kadın sırf görümce olduğu için topa tutulmuş.

Birinin gelini olarak söylüyorum ki siz tam "gorumcesiniz" yeğenime mesafe koyarım ne demek ya. Demekki yapmacık seviyorsunuz kardesinize koymuyorsunuz ama yegeninize mesafe koyuyorsunuz. Ben olsam size mesafe koyarım valla. Yegenlerini böyle dış kapı mandali gibi gören hala yı napimm

valla burada kayınvalidesine görümcesine neler yazanları gördü bu gözler ama kimse bir kelimesine takılıpta linç etmedi konu sahiplerini, bence açık açık sanki gelin diye illa mağdur olması gerekiyor diye taraf tutuluyor, benim gördüğüm bu :) her görümce kötü olacak diye bir şey yok her gelin de masum mağdur olacak diye bir şey yok. kendimden küçük birine ben şahsen yenge demem :) abim de eşime enişte demez :) ismi ile hitap eder dışarıda birine bahsederken de damat der :) ne var bunda.
Of diyorum of :KK51::KK51::KK51:

Birinin gelini olarak söylüyorum ki siz tam "gorumcesiniz" yeğenime mesafe koyarım ne demek ya. Demekki yapmacık seviyorsunuz kardesinize koymuyorsunuz ama yegeninize mesafe koyuyorsunuz. Ben olsam size mesafe koyarım valla. Yegenlerini böyle dış kapı mandali gibi gören hala yı napimm

bende birinin geliniyim, 5 tane de yegenim var, yengem de sırf şakayla yegenime söylediğim şeyden dolayı bana bu kadar laf sayarsa kusura bakmayın da o çocugu nasıl seveceğimi bilmem ve evet bende mesafe koyarım ve bu mesafenin tek sebebi kompleksli annesi olur !!

Merhaba arkadaslar

Yegenimin uzerinde gri bir suveter vardi ve sacinida yana taramislar resmi gordum ve "Masallah benim kuzuma gri suveteri giyince erkegi andirmis " dedim.
Gelin basladi "Benim cocugum kiza benziyor" dedim ki "Canim kiza benzemiyor, zaten kiz cocugu suveteri giyince erkegi andirmis dedim ne var bunda? "
Vay efendim oyle diyemezmisim. Kizini cok ozel yetistirecekmis bilmem ne sinirlerimi ziplatti
Kardesim ise gidince beni aradi ve dedi ki ne oldu? Ben de dedim ablacim onun kiziysa benimde yegenim hakaret etmedim birsey demedim bana o kadar sey soyledi.
Abla ne yapayim bir laf desem on laf diyor. Isten gelip cocugumu severken bile bana da karisir.
Ailesi ile sakalasir ama ailesi ona saka yapsa bunu hos karsilamaz bir de beni araya katar "sen neden beni savunmadin? " diye dedi. Kardesim de "xxxx ailenle sakalasiyorsun ben neden mudahil olayim" diyorum dedi.
Sonra kardesim (cocugu o kadar sindirmis ki) "Abla keske tamam bir daha demem deseydin" dedi.
Ben de " Niye diyecekmisim? Ben nasil onu degistirmeye calismiyorsam o da beni degistirip terbiye edemez" dedim sustu.

Bizim 1 gelin ve 1 yegen daha var. O yegenimide severim, ilgilenirim annesi hic karismaz bile hani boyle zorba da degilim oyle yegene bagirip cagiran turden.

O yegenimle oynariz yanlis bir seyini gorursem "Yapma halacim, bu sekilde yaparsan soyle seyler olur diye anlatirim cocuga"

Obur gelinle de arasi acik. 1. Gelin buyuk olan kardesimin karisi bir toplumda biri sormus hanginiz buyuk gelin diye 1. Gelin de "Buyuk gelin benim" demis.

2. Gelin beni aradi o zaman ver yansin etti vay efendim kendisi yasca 1. Den daha buyukmuste nasil ben buyuk gelinim dermis. Onunla mesafe koyacagim falan filan.. Zaten 1. Gelin de ondan hazetmez tembelligi ve suratsizligindan dolayi (bize karsi yalakaydi ama 1. Gelini dusmani bilirdi)

Kisacasi bu kez yuzune sert bir ikazda bulundum ve ilk kez bu kadar dik konustum ve bu sekilde yaparsan sana da yegenime de malesef ki senin yuzunden mesafeli duracagim. Benden eski ilimli hallerimi bekleme su saatten sonra karsinda herseyine anlayis gosteren biri olmayacak dedim.

fotoğrafa yaptığınız yorum inanılmaz saçma. kız çocuğu erkeğe benzemişse bile bırakın içinizde kalsın. fotoğrafa olumlu yorum mu yapıyorsunuz yoksa laf mı sokuyorsunuz belli değil. şimdiye kadar sivri dilli davranmışsanız aşırı tahrik altında da olabilir. ben olsam ben de çok kızar ama gelininiz kadar uzatmazdım. belki erkek çocuk istiyordu ve hassasiyeti vardır. geri kalan kısmında ise siz haklısınız.

Bence sizde pek iyi niyetli gibi durmuyorsunuz ? Madem gelinin nasıl biri oldguğunu bildiğinizi söylüyorsunuz huyunu biliyorsunuz neden öyle bir laf edip sonra kenara çekilip ben bişey demedim ki o bana neler söyledi moduna girip kardeşinizi dolduruyorsunuz ?
Allah yardımcın olsun falan uzaktayız biz demeler.İlla ki bir insan görümcesiyle eltisiyle anlaşamayınca kötü karakterli mi oluyor ?
İnsanın en hassas noktasıdır bence evladı.Ama o size bunları söylerek haklıyken haksız duruma düşmüş o ayrı.Birazda siz sebep olmuşsunuz.Canım afedersin yanlış ifade ettim galiba kusura bakma gel uzatmayalım inan niyetimi biliyorsun deyip yumuşatmak yerine bahane aramışsınız.Şimdi bunu da herkese anlatırsınız gidip annenize diğer gelininize bana neler söyledi vah vah vah tüh tüh tüh oysa ben ne iyi niyetliyim diye :) İyi niyetli olsanız kardeşinizle eşinin aman arası bozulmasın diye kardeşim beni yanlış anladı ama heralde bende o lafı demeseydim bilemedim ne gerek vardı alındı dıyıp gönlünü hoş edebilirdin.Lafı sokan sızsınız üstüne mesafe koyacam diyende sizsiniz.Şaşırtıcı :KK12:
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum

bence gelin!inizi az çok tanımışızsınızdır, bu şekilde geri bildirim alabileceğiniz sözler söylemekten sakınıp aranıza bi mesafe koyun. kardeşinize de eşini asla size şikayet etmemesini evine eşine sahip çıkmasını söyleyin. bence asıl sorun burda yani kardeşinizin tutumunda. Gelininiz eşinin tutumundan dolayı size kin besliyor ve yaptığınız konuştuklarınız ona batıyor.

Merhaba arkadaslar

gelininiz buldumcuk olmuş anlaşılan. böyle çocuklarına herşeyi vermeyi hayal edenler etrafındaki akrabalarını canlarını vs ezip geçerek mükemmel çocuk yetiştireceğini düşünenler sananlar ne yazık ki aile bağlarından uzak soğuk nemrut seviyesiz çocuklar büyütüyorlar. çoğu kişinin yapabileceği masum bir yorum olarak düşündüm yaklaşımınızı. bende kara saçlı kız yiğenimi ibrahim tatlıses bu diye seviyordum. bu erkek çocuğuna benzedi muhabbetini siz değil sıfatınız yapmış gelin hanıma. yani görümce oluşunuz ... bu cümleyi görümce kullandı çünkü yiğenler sadece teyzelerin dayıların tekelindedir. yok öyle bir dünya .silkelensinler.aile bağları kopuk çocuklar yetiştirmek zulum ve hakaret içermeyen geçmişleri olup babanneye dedeye halaya amcaya uzak büyütülen çocuklar doğru çocuklar olamıyor. benim erkek kardeşim yok dolayısıyla gelinimizde. ama annem hasta yatınca amcam refakat eder,teyzeme bişi olsa halam gider bakmaya. aile bu değil miii.... ben sizi yazdıklarınızla sınırlı olarak haklı buluyorum

Gelin almaya ne meraklı toplumuz, yenge demek yerine hep gelin diyoruz.
Benden 6 yas kucuk yenge mi diyeyim? Ayrica yuz yuzeyken gelin demiyorum ismi ile hitap ederim. Burda niye kulagimi tersten gostereyim direk sifatini soyluyorum.

üslubunuz fazla sert,
karı koca arasında huzursuzluğa sebep olmak sizi rahatsız etmiyorsa devam edin.
Valla bugune kadar hep yumusaktim zaten ondan tepeme yapti. Alisti her lafini ceken birine. Diger konuma bakarsaniz anlarsiniz. Zaten o olaydan sonra ektigini bicmesi lazim. Ne ektiyse onu biciyor.

bence yaş farkı varsa yenge denmez ya, ayrıca bize bahsederken gelin demiş, ne diyecek ki? ismini mi verseydi? bunlar takılacak mevzular değil, gelin sorunlu bir kaç hareketinden net anladım bunu. geçimsiz bir şey çok bariz. ayrıca kompleksli de :)
Agabegim olsa ve esi olsa yenge derim ama en buyuk benim ne sacma kendimden kcuk birine yenge demek.

Gelin ve damat sizden büyükse yenge ve enişte, aynı yaş veya küçükse gelin/damat olur.
Cok dogru soylediniz

Evlenen kız o zaman herkesin gelini öyle :KK73::KK73:

Çok ilgincsiniz.

Konu sahibine fazlasıyla yüklenilmiş niyeyse..
Birincisi; kardeşinin karısından söz ederken gelin diyecek tabikii..İsmini mi söylesin burada ne desin? Yüzüne yüzüne sürekli gelin diye hitap etmedikten sonra burada gelin demesi pek de itici durmuyor.

İkincisi; bazı üyeler olaya gelin-görümce ilişkisi yönünden bakmış. Gelin mağdur,fettan görümce de gelini ezmeye çalışıyor gibi algılamışlar. Ama işin özü o değil,sözü edilen gelin herşeye atarlanan,üslubunu bilmeyen,söylenilen birseyi evirip çevirip yanlış anlayan,sivri dilli,hatır gönül bilmeyen terbiyesiz biri..

Konu sahibinin dediğinde birşey yok ki;"süveteri giyince erkeğe benzemiş" demiş. e ne var bunda? Ayrıca kendi yeğenine kötü söz söyleyecek değil ya. Benim arkadaşımın bebeğine de,kuzenimin bebeğine de böyle şeyler söylemişliğim var ve biz saatlerce gülmüştük benim bu yorumuma.. Sanırım bakış açısıyla ilgili birşey bu, konuda bahsi geçen gelin kötü niyetli ve kompleksli söylenilen birseyi kötü niyetle söylendiğini sanıp karşı atağa geçiyor hemen. Ayrıca ara bozan biri varsa o da konu sahibi değil,gelindir.Eşine ablan çocuğuma erkek dedi bıdı bıdı bıdı.. Ee kardeşlerin arasını bozmak değil de ne bu??

Allah böyle insanlarin şerrinden korusun..

Aminnn..
Zaten cikari bitti ya simdi amaci kardesimi koparmak cunku artik onu kimse anlayisla karsilamiyor.

bu forumda da sıkça rastlıyorum kız annelerinde bir erkek çocuk gerginliği oluyor neden bilmem.. yani erkek çocuk gibi olmuş benzetmesini küfür gibi algılamak için o konuda ciddi bir sıkıntısının olması gerekiyor insanın.. ben de yeğenimi bazen erkek çocuğu gibi giydirmişsiniz derim ama şu ana kadar kimse alınıp da yorum yapmadı :KK53: ayrıca erkek kardeşin eşine gelin denir, kendimizden bilmem kaç yaş küçük kıza ne diyelim mahmut mu?
:)))))) cok guldum Allah ta sizi guldursun.

demek ki kadin bu konularda hassas,kendi ailesine bile diyormus burdan cikarin yani,size ozel bir gicikligi yok,dikkat edebilirsiniz laflariniza eger kisiligi buysa.onun disinda alttan almayin tabii
Valla hassas olan kisi karsidakine de oyle olur. Ornegin ben size durduk yere tokat atayim sizin caniniz yansin ama susun. Ama siz bana tokat atinca basayim cingari var mi oyle bir dunya?

Size fotograf gondermis, bebegiyle fotograf cekmis, belki degisiklik olsun diye oyle bir sey yapti falan, "erkegi andirmis" niye diyorsunuz ki, masaallah kuzuma demeniz yeterli. Oyle patladigina gore bu ilk degil, surekli olumsuzluklari goren bir gorumcesiniz gibi geldi bana ki benimki de ayni. Bi fotograf gonderirim diger gorumcem canim cicim yapar kalpler gonderir, bu biraz sisman falan gibi hemen olumsuz bir yorum. Boyle seyler tabi ki aradaki samimiyeti bozar. Ben de sizi cok iyi niyetli bulmadim malesef.
Aksine olumsuzluklarini surekli olumliya yoran biriydim. Ama son olayda artik karar aldim ben de kendine ayni kendisi gibi davraniyorum. Once den kirici konusmalarini alttan alirdim ama burdaki ark. Destegi ile de artik ona karsi kisasa kisas yapmayi ogrendim. Bakti artik eski uysal kisi yok simdi debeleniyor. Hi sunuda akleyeyim yegenime soyledigim sey geline laf sokmak icin degil gercekten oyle animsattigi icindi.

Aynen boyle oldu geldiginden beri resmen hizmetcisi gibi kullandi. Simarik cocuklar gibi davrandi dedim ki kardesim arada ezilmesin susayim hep yapici oldum ama zannetti ki bunlar ailecek binilecek esek. Hayir biz iyi niyetliydik bunca zaman ama o bunu fazlasi ile suistimal etti.
Allah askina zaten o cocugu sevmemizi istiyor mu? Yegenime dokunurken acaba yine neye kulp takacak diye dusunmekten dolayi tabi mesafeli olacagim. Cocugumu sagdan alip sola koydun diye bidi bidi edecek biri ile ugrasamam. Diken ustunde cocuk mu sevilir?

bende birinin geliniyim, 5 tane de yegenim var, yengem de sırf şakayla yegenime söylediğim şeyden dolayı bana bu kadar laf sayarsa kusura bakmayın da o çocugu nasıl seveceğimi bilmem ve evet bende mesafe koyarım ve bu mesafenin tek sebebi kompleksli annesi olur !!
Iste ben de bunu anlatmaya calisiyorum. Cocuga dokunurken 1500 kere dusuneceksem nasil yaklasayim o cocuga?

fotoğrafa yaptığınız yorum inanılmaz saçma. kız çocuğu erkeğe benzemişse bile bırakın içinizde kalsın. fotoğrafa olumlu yorum mu yapıyorsunuz yoksa laf mı sokuyorsunuz belli değil. şimdiye kadar sivri dilli davranmışsanız aşırı tahrik altında da olabilir. ben olsam ben de çok kızar ama gelininiz kadar uzatmazdım. belki erkek çocuk istiyordu ve hassasiyeti vardır. geri kalan kısmında ise siz haklısınız.
Ah keske bugune kadar sivri dilli olsaydim cok pismanim alttan aldigim gunlere. Simdi ki aklim olsa kisasa kisas ne ektiyse onu bictirirdim. Samimi soyluyorum asiri pismanim ona onun yolu ile davranmadigim icin. Bosuna icime atmisim.

gelininiz buldumcuk olmuş anlaşılan. böyle çocuklarına herşeyi vermeyi hayal edenler etrafındaki akrabalarını canlarını vs ezip geçerek mükemmel çocuk yetiştireceğini düşünenler sananlar ne yazık ki aile bağlarından uzak soğuk nemrut seviyesiz çocuklar büyütüyorlar. çoğu kişinin yapabileceği masum bir yorum olarak düşündüm yaklaşımınızı. bende kara saçlı kız yiğenimi ibrahim tatlıses bu diye seviyordum. bu erkek çocuğuna benzedi muhabbetini siz değil sıfatınız yapmış gelin hanıma. yani görümce oluşunuz ... bu cümleyi görümce kullandı çünkü yiğenler sadece teyzelerin dayıların tekelindedir. yok öyle bir dünya .silkelensinler.aile bağları kopuk çocuklar yetiştirmek zulum ve hakaret içermeyen geçmişleri olup babanneye dedeye halaya amcaya uzak büyütülen çocuklar doğru çocuklar olamıyor. benim erkek kardeşim yok dolayısıyla gelinimizde. ama annem hasta yatınca amcam refakat eder,teyzeme bişi olsa halam gider bakmaya. aile bu değil miii.... ben sizi yazdıklarınızla sınırlı olarak haklı buluyorum
Isin egzantirik yani kendiside hala bir gun anlattiklarini agzim acik dinledim. Bir yegeni vardi kizi ben de biliyorum 12-13 civarinda bir gun bu daha nisanli iken abisi yengesi gelmis kiz birseye tepki veriyor ve disari bahceye cikiyor ordan da komsu kizina geciyor.
Ana baba dururken bizim gelin bunu buluyor hirpaliyor sen nasil yaparsin vs. Diye. Bir de ben yegenimi doverimde severimde yengem bana karismaz cunku ben hakliyim vs. Diyordu
Allah var o an icimden sunu gecirdim acaba bunlarin cocuklari olursa ayni bakis acisi ile bakacak mi diye.
Birakin yegen dovmeyi ki zaten dovme yanlisi biri degilim. Surdan kalk suraya otur desek savas cikarir kendisi.

HER ZAMAN BENCIL DI VE USTUNE BASA BASA SOYLUYORUM BUGUNE KADAR ONA SESIMI CIKARMADIGIMA VE HER LAFINI YUTTUGUMA BINLERCD KEZ PISMANIM.

Keske su an da oldugu gibi sert uyarsaydim o zaman kiymetli olurdum

Back
X