yine hastayım yine yalnızım evlilik bu mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hastayken yanimdaydin heralde ki böyle yorum yapıyorsun ben kalkıp is görecek durumda olsam ondan beklemem hastayken galiba sen ayakta geçiriyorsun ama kusura bakma ben adım atacak durumda bile olamıyorum gecenin yarısında hangi dr a gitmemi onerirsin? Acil bölümünü niye acmislar durumu kritik olan insanlar mı gidiyor?
Çalışıyorum hergün bir ton yol tepiyorum ders anlatıyorum eve gelip is yapiyorum ve ancak akşam 7 de oturabiliyorum haklısın ben naz yapamam hasta olunca kocaya hizmet için evlenmişim hastalikta ve sağlıkta sirf onlarin yaninda bizim olmamız lazım unutmuşum ben bir Geyşa yım

Ben ona zaten is yaptirmiyorum derdim sadece biraz düşünceli olmasi ve sizlerdeki durumun nasil olduğunu merak etmem sormuşum zaten ben mi abartıyorum diye
mesele üste titreme meselesi de degil suan dudagimda 4 tane uçuk mevcut onlarda nazdan çıkmadı değil mi?
elbette allah daha büyük dert vermesin

ya allah kimseyi kimseye muhtac etmesin. kocanda olsa yalvar yakar.yaptiriyorsun. bende aynen yataga dustum uc gun yattim esim bakti ama biraz soylendi bende yazik sana dedim bende sana aynisini yapicam dedim kafana vura vura yemegini suyunu getiricem hastalik herkes icin. ozur diliyor falan vallahi agzima geleni soyledim hep merhametli olmak zoryndamiyiz biz de onun karisi degilmiyiz ama yok herseyi yut sineye cek. insan hastayken muhtac oluyor resmen ozaman karsindakinin ksilik karekteri cikiyor ortaya buda aci da olsa insana cok dokunuyor.kocam hayat arkadasim dedigin en zor gununde bunu yapinca kendini cok yanliz degersiz hissediyosun ama karsilikli hersey sende aynsini yap ben bu hayatta 33 yasinda yim sunu ogrendim kimseye hakettigi degerden fazlasini vermicen cokiyi cok sabirli hep verici olmayip birazada acimasiz olucaksin kendinden baskasini dusunmiceksin bu benim fikrim hayat bana bunu ogretti.baskalari icin degil kendim icin yasiyorum artik kendimi kimse icin parcalamiyorum beni dusunmeyeni bende sallamiyorum herkes menfaat pesinde kendi mutlu olsun karsidaki umrunda deyil. kimse icin yasama ve hickimseden bisey bekleme deger gormediginede deger vermezsen daima huzurlu mutlu olursun.bu dunyaya birkere geldik uzulup kahrolmayla hayatimizi zehir etmiyelim insanin kendisi ile barisik olmasi nin formulu beklenti icinde olmamak benim dusuncelerim boyle. allahim kimseyi elinden ayagindan etmesin bir yudum suyu bile kimseden istetmesin...

Allah bozmasin arkadaşım maşallah diyeyim
insan niye evleniyor ya da insanların evlilikten beklentileri ne gerçekten anlamıyorum? Sanki ben beni elleriyle yedirsin icirsin ayaginda sallayıp uyutsun ayakta hazirolda bekleyip bana biat etsin diyorum...
te Allahım ya...
İnsan kinadigini yaşamadan ölmezmis derler...
sen şanslı olanlardansin ne diyim birbirinizin kıymetini bilin :)

Benden bişey istemez şunu yap ya da bunu yap diye ben zaten onun demesine gerek kalmadan yapmış olurum niye her şey bizden bekleniyor ki ben anlamıyorum beni de doğuran onu da doguran büyüten bir anne onların varlıklarını üstün kılan kisiler mi dünyaya getiriyor

Amin canım Allah kimseyi birbirine muhtaç etmesin ben eşime birşey yaptığım zaman beklenti içine girmeden yapıyorum ama yapması gereken zamanda hiçbirşey yapmiyorsa e haliyle insan hayal kırıklığına uğruyor

Geçmiş olsun benim eşimde asla bulaşık yıkamaz anneme gitmiştim 5 günlüğüne geldiğimde şok yemekleri kahvaltıları kendine hazırlamış ama yıkamamış epey söylendim hasta olduğumdada yıkamaz, geçende arabayı yıkarmısın dedi bende evde bulaşığı yıkarsan yıkarım dedim ondan sonra birdaha sözünü etmedi ona göre erkek adam bulaşık yıkamazmış
çoğunluk böyle sanırım

Benim esim boyle değildir basit yemekleri bilir yspar bulasigi toplar normalde de yapar hastayken de yapar ana sunu farkediyorum erkeklet hasta kadını sevmiyorlar hemen surat lari düşüyor ben hep hissederim

:) o biyerim agriyo desin mesela ben koşar ilaç getiririm
niye sevmiyorlar sence nasıl hissediyorsun?

Bende bikaç gün evde olmadigimda geldigimde tablo ayni olur niye yikamiyorsun da demem bile
sagolsunlar eb güzel yaptıkları is yemek içmek. .. :)
Yemek yemek Bizimkinin atasporuymus

Sağolsun umursamama işini once çok güzel yapıyor sonra hatasını anlayınca pişman oluyor ama şunu biliyorum erkekler bazen gerçekten çok gaddar olabiliyor
Ah ah..
Allah kullarına vicdan merhamet versin

Acmıs oldugunuz dıger konuları da okudum..sız sureklı mutsuzsunuz neden kendınıze bu ezıyetı yapıp evlılıgınızı devam ettırıyorsunuz ?eger ılıskınızı kurtarmak ıstıyorsanız bırlıkte uzman yardımı almalısınız bence cunku anladıgım kadarıyla esınızın tavırları sızı cok kırmıs ve onceden gelen bır bırıkım var.

:) o biyerim agriyo desin mesela ben koşar ilaç getiririm
niye sevmiyorlar sence nasıl hissediyorsun?

Aynen ben de ilacini bulurum internetten arastirirm onemlu biseyse.normalde neselidir yardim ederken sizlanmaz yoruldum desem ben otururum o sofrayi toplar.gocunmaz.ama hastalandim mi zoraki yapiyor benim hastaligi abarttigimi dusunur.resmen surat yapar hic gulmez. psikolojik olarak kendini guclu hisset hisey olmaz der:) neyse en azindan evin islerini yapar biz de suratini cekeriz

öncelikle geçmiş olsun..
valla canım maalesef erkekler böyle.. eşim üşengeçtir.. ama birşeyleri dersem yapar.erkekler maalesef bizim gibi değiller ya gerçekten bilmezler ya da üşengeçtirler..

yanlış anlama ama sana demiş temizlikçi tutalım diye sen bu sefer de kalkamam onunla da ilgilenemem diyorsun.. yani sizin maddi durumunuz iyi ki temizlikçi tutuyorsunuz. iki kişi iyi bir maaşı varsa neden olmasın.. eşiniz de bunun rahatlığı var..

bence sen de paraya kıyda sorun etme..biliyorum bu lafı söyledim diye kızacaksın bana..
eşine işte suya tut kurumasın canım de, şurayı kaldır canım vs diyerek yaptırabilirsin.. iyi şeylerle söyle.. ama sen demişsin ki vicdansızsın sen bir kahvaltı hazırlamamışsın.. böyle dersen kusura bakma padişah kızı olsanda zoruna gider yapacağı varsa da yapmaz.alıştıracaksın böyle tatlı sözlerle yapacağı şeyleri söyleyeceksin.. senin alamayacağını düşünmemiştir.hani sen iyi değilim sıcak birşeyler hazırlayabilirsin lütfen deyip yardım isteyebilirsin.. çünkü bilmez ki ne yapacağını..bilse de üşenir..

yoksa iyileşene kadar öylece ev dursun.. sonuçta temiz olan yerlere bir hafta girme yine toz oluyor..

hemen pes etme.. iyilikle sabırla rica et.. sonra baktın olmuyor yardımcı tutabilirsin. hafta bir kez veya iki kez..

ama kendini bu konuda bu şekilde üzmeye değmez.

edit: hı benim eşimde ben rahatsız olduğumda sorar neyin var falan diye ben derim ki sıcak birşeyler içsem iyi olur.. ama getiriyim demez. ben isterim. sonra rahatsızsam zor bela kalkar ısıtıcıyı açar çay vs koymak için uğraşırım..
yani söylemeyince yapmıyorlar.. söyleyince iki yapıyorsa üçüncüye söylene söylene yapıyor..

Son düzenleme:
Valla benim eşimde ben hamile kalana kadar üşengeçti ama geçenlerde 2 günlüğüne izine geldi ve bulaşıklarımı yıkamaya kalktı, ne yapıyorsun sen dedim sen yorulma hayatım dedi. Yani yine benim için değil çocuğu için yaptı. Olsun mutlu huzurlu olalımda ben bir ömür boyu hastaykende onun yemeğini yapayım yeterki sevgi ve saygı olsun evliliğimizde. Sende çok takılma erkek doğasında var bu. Kırmayın birbirinizi.

Şimdi şöyle ki temizlikci için haftada sadece bir gün müsait olabiliyorum zaten haftaiçi çalışıyorum h.sonu 1 gün eşim evde oluyor 1 gün çalışıyor evet temizliği kadın yapacak ama ben kafamı kaldiramiyorum ki azcık iyi olsam gelsin zaten canıma minnet zaten yazarken belirttim sağolsun temizlikci alalım dedi diye
bu paraya kıyma meselesi değil ki evi bi süpürgelik işi var bir de yakinmamin sebebi hasta olduğum zaman biraz acımasız olmasi hani ben zaten herzaman yapıyorum 1 kere ondan beklesem istesem ne olur ki? Evet bu sefer ona kızdım çünkü hasta oldugum hic umursamiyor bu da zoruma gidiyor

Allah devamini getirsin ozaman :)
bebisin hayırlı olsun Allah hayirlisiyla kucagina almayı nasip etsin
Alışmak lazım heralde artık bu durumlara ama yapanda yapiyor ya hu

işte ben de diyorum ki bunlar için canını sıkma. biraz iyi olunca çağırmak mı istiyorsun o zaman çağırırsın. o zamana kadar dursun belki çok kötü göründüğünü ya da ne biliyim temiz bardak tabak kalmayınca biriktirmemeye bakar.. makineye atıp yıkansın diye düşünür. veya dediğim gibi artık rica minnet her seferinde söyleyeceksin. işte bu şekilde sabırla devam edersin..

baktın olmuyor öncelikle şakayla karışık bu eve bir yardımcı lazım. böyle arkamızdakileri toplayacak vs yetişemiyorum tarzı birşeyler söylersin..
baktın yine olmuyor o zaman diyorum ki paraya kıyacak(işte yanlış anlarsın diye kızarsın demiştim) sadece rahatsız olduğun zamanlar için değil haftada bir ya da iki haftada bir yani bütçeye göre.. bak o zaman ucundan nasıl tutuyor..

aynı şeyleri ben de yaşadım. böyle yaptım. şimdide yardım eder. söylemem arada kaytarır tabi.. ama ne yapıyım olsun o kadar. bir de ben evdeyim. üzerine gitmiyorum.yine de yapar özellikle çalışmam için.. yani iş görüşmesine falan gittiğimde yardımcı olur. hatta ben cts günü tam gün çalışılıyor dediğim zamanlar temizlik vs derim pazar günü birlikte yaparız temizliği der..yoksa kim yapacak.. yoksa o da öyleydi.. en yardımcı olduğu yapacak birşey var mı der çeker giderdi. yani derdim hani etrafı topluyorum. yemek yenmiştir etraftakiler toplanacak sonra bardak tabakları suya tutup makineye koyacağım bazılarını yıkacağım vs yapılacaklar da belli..

sonra haftalık temizlikler vs. işte öyle dedim yardımcı mı ne tutsam dedim yetişemiyorum ben.. o da ne meee?????!!!!!! oldu dedim yetişemiyorum ya birlikte yapacağız ya da yardımcı tutmamız lazım. dedim.. ama tabi sakince..

eşimi herkes iş yapar vs bilir ama dediğim gibi üşengeç.. insanoğlu sürekli yiyiyor, etraf sürekli toz oluyor, batıyor.. ayrıca bir süpürge tut desem belli yerleri alır tamam. ya da banyo wc yi ozonladın mı ozonladım der ama göz var yani belli unutmuş baştan savma yapmıştır. eğer onları görmemek istersem yapıyor denilir. yine de hakkını yemeyim halının altlarına kadar süpürür. eşyaları çeker iyice temizler.tabi ben olursam.:)))

rahatsız olduğun zamanlarda da işte yapmayı istemediğinden belki bilmediğinden yapmıyor. daha önce dediğim gibi ben de kıvrana kıvrana kalkar kendim alırım. yani söyleyecem de kalkacak da getirecek de vs diye.. amann diyorum en azından ben uykusuz kalıyorum o uykusuz kalmasın diyorum. bir şekilde zorlanarak da olsa kendim yapıyorum. ama yapamayacak durumdaysan Ona seslen söyle...

Son düzenleme:
Sevgili bitlikedi. Diyer konularini okumustum. Sizin zaten saglikli bir evliliginiz yok ki. Baban kalp problemi gecirdigi zaman kendisi tatile gitmemismiydi esin, seni birakip? Bence burda yazdiklarini problem bile etme. Cunku probleminiz daha koklu gibi gorunuyor. O koke inmeden hic birseyi duzeltebilecegine inanmiyorum. Oncelikle senin bir piskologdan yardim almani oneririm. Cunku esin evlilik terapistine gitmek istemeyebilir. En azindan kendin gidersen belki sorun nerde senin acindan ne saglikli ne deyil onu gorursun. Ve boyle sorunlu bir evliligin surdurulmesinin ikiniz icinde faydasi olduguna inanmadigimi uzulerek soylemek isterim. Hele boyle bir evlilikte cocuklariniz olursa nasil bir ruh haliyle yetisecebileceklerini dusunmek bile istemiyorum.

Allah yardimcin olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…