Yine kalbim paramparça

Ya kıyamam sana, okuyorum yine konunu ama verecek tavsiyem yok

senin o vicdansız, kıymet bilmez kocana da saydırıyorum valla... Allah bildiği gibi yapsın... hiç yoktan bu kadar üzüyorlar ailece seni, empati yapıyorum çok üzücü geliyor...

Rabbim herkesi kıymetini bilecek insanlarla karşılaştırsın
Benim karşımda ki insanlar ne kadir ne kıymet bilemedi
İnanın bende öyle üzülüyorum ki
Kararım daha netleştikçe daha da güçlü hissediyorum kendimi
Çünkü öyle şeyler söylüyor ki eşim hepsi ayrı ayrı bitirmek için yetiyor herşeye
[/QUOTE]
SaiKing

Ailesi ve sizin aranızdaki dengeyi kurması gereken kişi eşiniz.
Kendi sorumluluğunu size yıkmaya çalışıyor.
Olmamış hiç.

SaiKing [/QUOTE]

amin canım, çok şükür kendini toparlayacaksın tabi, Allah ferahlık versin, güç kuvvet versin inşallah

Eşin annesinden psikolojik baskı görüyor ne desede kadın anlamıyor ısrarcı bir tip sende annesinin emrivakilerinden bıkmışsın arada kalıyor. O yüzden topu birazda sana atıyor.Ama ortayı bulması gereken kendisi.

Ailesi ve sizin aranızdaki dengeyi kurması gereken kişi eşiniz.
Kendi sorumluluğunu size yıkmaya çalışıyor.
Olmamış hiç.
Aslında bu konuda birazda olsa hak veriyorum
Ben çok sessiz sakin bir ailede yaşadım
Ben öyle karşılık vermeyi felan pek bilmem
O biri sana yanlış birşey dediği zaman o an ver diyor
Bense kırılıyorum ama hep sessiz kalıyorum sonrada eşimle tartışıyoruz
O birsey yapmasa bile bizim aramız bozuluyor
Oda kim canını yakıyorsa anında tepkini ver sonrasında bizim huzurumuz bozulmasın diyor

Eşin annesinden psikolojik baskı görüyor ne desede kadın anlamıyor ısrarcı bir tip sende bıkmışsın ailesinden arada kalıyor. O yüzden topu birazda sana atıyor.
Annesi kendi keyfinden vazgeçip sorumluluk almıyor
Eşime tabi ağlama sızlama sen bu çocukların babasısın diye
Eşimin babası yok
Eşimin hassas olduğu noktadan vuruyor
Sonra eşimde tek başına baş edemeyip
Bana yüklüyor
Ama ben zorunda değilim
Madem dedim ben böyle kötü bir insanım fedakarlık ettiğim için
Peki ya annen kendi çocuğunun bile sorumluluğunu bana yükleyecek kadar haklı mı dedim
Yani hep ben mi kötüyüm kendi çocuğunun sorumluluğunu bana yükleyen annen ya dedim?

Aynı benim eşim.Benim eşimde doğdu doğalı komün yaşamaya alışık biri olduğun için onun normali o.Bense birlikte yaşamaktan nefret ederim.Zorunlu nedenler olmadıkça istemem.Kendi ailemde dahil buna.

Ailem aylarca kalsa gıkını çıkarmaz hatta hoşuna gider.Bazen çok rahat ederiz onlarada iyi olur bizede der.

Ama ben ne kendi annemi nede onun annesi uzun süreli istemem.Ben çekirdek aileciyim.

Misafirlik konusunda aynıyız ikimizinde ailesi kalır sorun olmaz.Annemler 15 gün, abimler 10 gün,onun ailesi bir hafta kuzenlerimiz bir hafta kalmıştır.

Şimdi çocuğumuz rahatsız olduğu zorlanmayalım diye abisi en fazla 3 gün kalır çoğunlukla bir gece kalır .Diğer kardeşine gider .Benim abimde biraz annemlerde bir gece bende bir-iki gece kardeşimde kalır.

Karşındakinin niyetine bağlı.Onun aileside kalabilir herşey normal olsa ama kadın anormal birisi.Elini versen kolunu isteyen cinslerden.Eşin uzun kalmayacaklar demiş mesela .Neye göre kime göre kısa.Onun kısası belki sana çok uzun.Hem ne dediklerini anlamıyorsun.Her türlü zor.

Öncesinde 4-5 aydı galiba çok kalmışlardı .Kısa kalacaklar derken şimdi bir ayamı düşürdüler iki haftayamı yoksa bir haftayamı.

Her erkek ister ailesi yanına gelsin misafir olarak kalsın karısı yanında olsun güllik gülistanlık geçinsinler ama bir taraf bunu suistimal ediyorsa olmaz.Eşinin tarafının niyeti her kış gelip yerleşmek gibi.En sinir olduğum nokta kendi gidemesede sürekli birilerini sizin eve yollamaya çalışması.Elin hiç tanımadığınız kadınını bile size yönlendirmişlerdi.

Sınavıma kadar kimse gelemez
Ola ki geldiler bu saatten sonra onları çekemem
Daha da hızlandırmış olurlar süreci sadece
Geldikleri zaman ben o evden ayrılacağım

Sana rağmen gelirlerse bırak başbaşa onları sende annenlere git.Eşinede mahkeme kağıdı yolla.

Eşine bu yapılmış çok büyük haksızlık.Ne babası ya.O sadece evlat,kardeş ve koca.Kadını tımarhaneye kapatasım geldi resmen.Sürekli duygu sömürüsüyle baskı yapıyor.En nefret ettiğim şey.Zamanında bende bu psikolojik şiddete uğradığım için biliyorum ne kötü bir şey olduğunu.Senin vicdanınla oynarlar.Dediğini yapmazsan kötü evlat olurmuşsun gibi hissettirirler.Suçluluk psikolojisi.Aslında yapmak istemiyorsundur doğru gelmez ama üzerinde korkunç baskı vardır.Sen hayır olmaz dersin o inatla yapacaksın der.

Koca koca insanlar..Sende annesin diyeceksin.Kadın kendi sorumluluğunu oğluna atmış.Hem bahsedilen kişiler kocaman yetişkin insanlar.Paralarıda varsa bir düzen kurmak zor olmasa gerek.

Son düzenleme:
Ya ben kendisine kaç kez söyledim
Hatta anlamlar bize gelecekti bende bu korkuyla onlarda bizde uzun kalacak gibi hissediyordum ne kadar kötü olduğumu görüyordu
Aile elbette gelir kalır
Ama kv genç bir kadın maddi olarak çok iyi durumu var ama yok illaki kendi istediği olacak
desem ki çocukları bana yolla sen hayatını yasa inan ki yok demez
Bazen eşim konuşurken ona yaptıkları etkiyi öyle hissediyorum ki
ÜZÜLÜYORUM bir anne nasıl böyle yapabilir
arada kafayı yedirecek
Kendi dışında hiç birşeyin önemi yok
BAZEN acaba ben mi kötü bakıyorum diyorum hani acaba kendı kalbim karada mi öyle görüyorum diyorum
Benim ailem gelmez gelse de taş çatlasın 3, 4 gün kalırlar
Oda zaten hep zorunlu durumlarda
Kv ise herkesi benim başıma yollasa rahat edecek köylüsünü mahallesini bile
ONLAR gelirse bu saatten sonra kimse tutamaz beni

İşte onların tarzı bu..sinsi sinsi laf sokup yüzüne iyi davranmak..onu yapsan emin ol çok iyi olurdun..benim kv nin de eşim her yamuğunu bilir bana yaptığını,yapılabilecek bişey yok mesela ilişkiyi iyileştirmek adına ama halaaa benim eşim bile çözümü bende/bizde arıyor. Senin mevzu inanılmaz gerçekten,yeni evli insanlara böyle işkence bizim köyde bile 20 yıl öncesinde kaldı. Üstelik sen onlara çok yabancısın, birazcık da olsa çekinmeleri gerekirdi. İyilikten maraz doğar durumu bi de..eşin değil gözün olsa onun mutluluğu,iyiliği diye katlanmayacaksın öyle şeylere..ben inanmıyorum öyle şeylere senin mutluluğun,huzurun önce..bak,onu düşündün de noldu

H
Hiç birşey olmadı
Tek bir cümleye sığdı herşey
Sevilecek neyin var!!!oldum
Evet iyilikten maraz doğar
Ben kalbi yumuşak biriyim
Annesinin ve kardeşlerinin yaptıkları acitasyonlar önceden benide çok etkiliyordu
Hatta nolacak yetimler herseylerine yardım edeyim diyordum
Ama ne oldu ben hep fedakarlık yaparken karşımdakiler vefasızlık yaptı
Soruyorum eşime biz annenlere giderken annenin eşini mi arıyorduk (2. evliliği bitti) yoksa anneni mi yada bizim eve giderken annemi mi arıyorduk babamı mı
Tabiki de bayanları ariyorduk
Müsait misiniz diye dedim
Peki senin annen ne yapıyor bugüne kadar beni bu evde hiç birşey yerine koymadığı için benim en son sen söyleyince haberim oluyordu
Hatta artık sanada söylemiyordu o kadar aşmıştı eeee şimdi ben annem neden böyle yapıyor dediğim için suçlu ama annem mutsuz huzursuz olacağımızı bile bile yaptıklarında haklı öylemi dedim
Susuyor haklısın diyor o zaman
Ben yoruldum çekemiyorum bunları

Pink sen eşine acıyıp onu masumize ediyorsun ama olay onun dengeyi kuramamasında zaten.. her ikiniz de yetişkin insanlarsınız,küçükken böyle yetiştik şimdi de böyle tepki veriyoruz diye bişey yok artık..seçiminizi yapıp birbirinize ona göre yaklaşmalıydınız..benim eşimi de annesi kızı yapmıştı resmen,kız çocuğu yok. Bir annenin kızıyla yapacağı bütün muhabbeti eşimle yapıyordu mesela o kadar sıkıntısını yaşadık ki bunun.
Bu arada benim ablamın da eşimi hoş olmayan bir tavrı oldu. 5 yıl ne eşimi götürdüm ne kendim gittim evlerine. O karşı çıkmamasına rağmen üstelik. Burda seni onların etkisinden koruyacak olan eşindi, ama aile babası olmayı tercih etti. Ya sen onların istediği gibi pasifize bir gelin olacaksın yürüyecek ya da eşin senin eşin olmayı tercik edecek, öncelikli rolü bu olacak hayatta..ortası sıkıntılı

Yaaa işte o tek cümle doyum noktan aslında..ve onların herşeyini kendi mantığında haklı bir zemine oturttuğunun göstergesi..zor sindirmesi

dedim yaa bende yumşak kalpli biriyim
bazen eşim konuşurken bile ahh ben ne yapmışım bile diyesim geliyor

Yaaa işte o tek cümle doyum noktan aslında..ve onların herşeyini kendi mantığında haklı bir zemine oturttuğunun göstergesi..zor sindirmesi
evet tek bir cümle yetti
bunca çekilenler hepsi bu cümleyle bitti gitti
sadece o insanlara üzülüyorum
hayatta mutsuz etmekten başka bir işleri olmadığı için

dedim yaa bende yumşak kalpli biriyim
bazen eşim konuşurken bile ahh ben ne yapmışım bile diyesim geliyor
Oluyo öyle durumlar yaa onların da ailede genetik galiba:) benim tanıdığım bi aile var onlar da ufacık bir iş yapıp kaç gün lafını ediyolar falan,gülüyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…