Yine kalbim paramparça

Oluyo öyle durumlar yaa onların da ailede genetik galiba:) benim tanıdığım bi aile var onlar da ufacık bir iş yapıp kaç gün lafını ediyolar falan,gülüyorum:)
galiba bende önceden öyle üzülüyordum ki
evet çok kötü şeyler yaşamışlar
ama geçmiş geçmişte kaldı
şimdi çok güzel imkanları var
yurtdışında bile yaşama imkanları var ama
onlar halen acındırma derdinde

son konuşmaya bakılırsa eşin umutsuz vaka maalesef.
hayatını onunla harcama, sana yazık olur.
hala senin "mutsuz da olsan" idare etmeni istiyor. çok bencil biri.

Aynen öyle
Çok bencil ve ben artık kaldıramıyorum bunu

Aynen öyle
Çok bencil ve ben artık kaldıramıyorum bunu

Bir insanın kendi iyiligini düşünmesi kötü birşey degil. En temel gereksinim hatta. Size sayfalarca tavsiye ettigimiz şey de artık olaylara "ben merkezli" bakmanız.

Annesi zor günler yaşadıgı için böyle birine dönüşmüş olabilir, eşiniz de onun yükledigi sorumluluklar altında eziliyor olabilir. Yani belki onlar da birer mağdur kabul edilebilir.
Fakat bunların hiçbiri size haksızlık yapmaya hakkı oldukları anlamına gelmiyor. O noktadan itibaren bu durum artık art niyetten başka birşey değildir.

Eşinizin bencilligi, kendi mutlulugu icin başkalarını ezmek ve onları istemedikleri bir hayata mecbur bırakmak üzerine kurulu.
Bu bile fazlasıyla yeterli ancak öyle düşünen bir insandan şahsen ben her şeyi beklerim. Yarın bir gün çıkarları dogrultusunda şiddet de uygular, evi de yıkar, tehdit de eder. Yeter ki kendi istedikleri olsun...

Yani size karşı adaletsiz, saygısız, sevgisiz ve birey olamamış, bencil bir insandan bahsediyoruz.

Böyle biri sevilmeyi hakeder mi? Bence hayır.
Mutlu olunur mu? Asla.
Çocuk olursa problemler çıg gibi büyür mü? Kesinlikle evet.

Yaşamak istediginiz hayatın kimle değil, nasıl olduguna karar verin ve ona göre hayatınıza bir yön verin.

1 Milyon kişi arasından emin olun adaletli ve dürüst bir yandan da cinsel çekimin oldugu bir insan bulunur. En azından sevilmeyi hakeder, sizi sevmesinin de bir anlamı olur.
Yani yalnızlıktan ziyade art niyetten korkun bence.

Bu tipler hep aynı.Acındırırlar.Merhamet edersin sonra merhamet edilecek hale gelirsin.Önce kendin her zaman.

Eşim kendine yüklenenleri kaldırmayıp bana yüklemeye çalışıyor
Yanı annesi ona oda bana
Ben her zaman diyorum insan birşeyleri yapmak zorunda değil diye
Bende yapmak zorunda değilim gerçekten
Ben hep Allah rızasını gözeterek yaptım bunca şeyi
Tamam Allahın rızasını gözettim ama kulununda vefadan anlaması gerekirdi ama olmadı
Herkeste vardır bencillik ama bu başkasına zarar verdiği boyuta geçiyor
Hep ben kötüyüm ona göre
Oysa gerçek hayatta tanısanız beni belki bu söylediklerimi daha iyi gözlemleye bilirsiniz
Ben onlar gibi kıyıda köşede iğneleyipte toplum içinde amanda ne çok seviyorum demedim diye boyleyim

Ben ikisinede üzülüyorum.Bir tarafım bu adam bırakacak kadar çok kötü biri değil diyor öbür tarafım da Pinke üzülüyor Gençliği harcanacak diyor.

Bu birazda sevgilerini ölçmek için bir imtihan.Sevgileri güçlüyse çıkış yolu bulurlar.Kocası aile babası değilde eş olduğunun farkına varmalı.

Birde kayınvalidenin 2. evliliğide bitmiş.Uğraşacak kocasıda yok.Oğluna iyice sarılır.Ümidini ona bağlarsa şaşırmam.Benle ilgilen beni yalnız bırakma diye.

kocası değişmez.

Reactions: anu

O zaman kaldıramayacagı yüklerin altına girmesin. Bu sizin probleminiz değil, çözecek olan da siz değilsiniz.

Hem size yükledigi şeyler sorumlulukla kalmıyor ki. Suçluyor, haksızlık yapıyor, saygısızlaşıyor. Utanmasa "git annemden özür dile" diyecek.

Tek probleminiz ailelerin tavrı olsaydı eşinizle -kayınvalideniz dünyanın en kötü insanı olsa dahi- kayınvalidenizi suclayarak değil, eşinizin size olan sorumlulukları ve aradaki dengeyi kurması gerektigi üzerinden tartışın derdim.
Fakat şu haliyle eşiniz sevginizi hakedecek bir insan değil bence.

Neredeyse kıyıda köşede kalan utanıması olmasa onuda derdi malesef
Eğer eşim dengeyi adaleti en baştan beri koyabilmiş olsaydı ben ailesini bu kadar takmazdım kafama
Ama sürekli karşımda dünyanın 8. harikası duruyormuşcasına davranınca insanlara karşı tamamen soğudum
Kapattım tüm iyi niyet ve sevgi kapılarımı
Belki kalbimde kin bile olDu ona ve ailesine karşı

Eşim insan olarak gerçekten iyi birisi ama eş olarak değil
Eşi değilde arkadaşı olsaydım inanın bana bundan daha fazla sahip çıkar korur kollarDı
Benim bu kadar şeyi hak etmemin sebebi neydi ki ne yaptım yani
Bilmiyorum belkide benim yaptığım kötülüklerde vardır birilerine ki onun cezasını çekiyorumdur
Çok yoruldum bu iki yılda böyle sürecekse ben bırakın 2 yılı 2 gün 2 saat geçirmek istemiyorum o insanla

ele iyi olan bana iyi değilse,ne yapayım öyle kocayı?

anlamak istemediği en önemli nokta şu:
artık ailesi sensin.
diğerleri ikinci sırada. öyle olmalı. normali budur.

sıralama karışınca evlilik sarsılıyor.

herkesin imtihanı farklı. kendini suçlama.

evet anlamıyor gerçekten
belkide kabullenemiyor halen
çünkü bir gün ona çok sevdiği bir abisi
senin birincil ailen pinkle kurduğun
annenler ikinci ailen demişti
ama anlamamak için çabalıyor
evet ailesinin ihtiyacı olabilir ona ilgilensin
ama bu ona beni ihmal etmesi anlamına gelmiyor ki

hanımlar size birşey danışmak istiyorum
kv beni hani o gün beni aramıştı kaç kez
sizce arayıp şöyle iyi bir konuşmamı yapsam
inanın içim soğumuyor

çünkü ne kadar üniversite bitirse de, kitap okusa da zihniyet aynı. değişmek istemediği için değişmiyor. senin değişmeni, ona uymanı istiyor.
yani boşa kürek çekiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…