Yine kalbim paramparça

ben evliliğim için değil kendim için gitmek istiyorum
inanın bir ayı geçti bu tartışmamız
normalde kolay kolay etkilenmem ama bu sefer çok sarstı
öğrenciler arkadaşlar hepsi
neyin var diye soruyor
kodun düşük mutlu değilsin diye
eski beni özlemişler öyle diyorlar
yalnızca kendim için inan ki
yalnızca kendimi iyi hissetmek için
eşimle sevişir çocuk yapar ha bide ailesiyle birlikte oturursam herşey hallolur herhalde tam bir aile kurmuş oluruz

o yüzden artık mutlu olmak istiyorum
psikoterapi ye gideceğim yalnızca kendim için
sadece kendim için

hiç de suçlu değilsin.
bu evlilik daha ilk haftasında biterdi de sen 2 yıl zaman vermişsin haketmediği halde, çok çok anlayışlı davranmışsın.
evet
şimdi neden böyle davrandığımı anlamıyorum bile
bence neye uğradığımı şaşırmıştım galiba
şokla tepkisiz kaldım

Çocuksuz haliyle ve hırpalandığı halde beni bırakmayan Pink , çocuk olduğunda bana mecbur kalacak ,benden hiç ayrılamayacak ki diyecek.

Senin ailenden çekindiğini ya da ondan kolay vazgeçemediğini biliyor bence.

Şimdi skor 1-1 diyelim 2-1 öndeyim diye görecek.

Ben hala hayret ediyorum sana bu olanlardan sonra onların yanına gitmezdim ben mesela.Hele kızkardeşlerini evime sokmazdım.Ben mi çok kinciyim acaba.

ama yalnızca eşimin suçlu olduğunu söylüyordunuz
ben onları da suçlu buldukça
hayır eşin hatalı diyordunuz
bu durumda o insanlara kin tutmak saçma olmaz mı

ben de senin gibiyim.

Maalesef ben de kinci bir insanım, bir çok haksızlıga maruz kaldıgım halde kavga degmeyecek insanlar oldugunu düşünüp ortamı terkedip gitmişligim vardır vs. Öfkemi karşımdaki insanlara yansıtmamaya, kendime bu yolla zarar vermemeye dikkat ederim falan. Belki de tam bir aptallık örnegi. bilemiyorum.
Ama kişisel olmayan durumlarda tavrım değişiyor. Başka birine haksızlık yapılmasını kabullenemiyorum ya da bana yapılan haksızlık insanlık onuruna aykırı bir davranış ise o kişiyle de zihniyetiyle de her türlü savaşı vermek için çabalıyorum. Ne derece basarılı oldugum tartısılır ancak yastıga başımı koydugumda birşey yapmamış olmanın vicdanı sorumlulugu bana agır geliyor.

Bunları neden anlattım? Şahsi durumlarda hissedilen öfkeyi, kini ve hatta şiddeti anlayabiliyor olsam da teori de destekleyemiyorum, pratigimi de bu konuda çelişkili davranmamak üzere kuruyorum.

Konu sahibine kin kötü birşey, evine çagır agırla dersem onun hakkını cignemiş olurum. Kötü niyetli kişilerin bedel ödemesi yerine ödüllendirilircesine yaşamalarının yolunu açmış olurum.
Fakat yine de bunları yapmamak, sert davranmak, onları yok saymak her şey hakkı bence.

Ancak kızkardeslerden daha büyük bedel ödemesi gereken kişi eşi. Eğer üzülmek ve karısının sevgisinden mahrum kalmak ceza ise bunu ceksin, umrumda degil. Yapacagı hicbir duygusal konusma, kendisini ailesini acındırma, babasızlık veya konu sahibine sunacagı vaatler beni ikna edemez.
Fakat daha büyük haksızlık konu sahbinin bir de o adamı mutlu etmeye calışması olur. Beni döven, evden kovan bir insanla değil sevişmek, aynı eve paylaşmak bile zul gelir .
Bu durum kişisel bir mesele ile sınırlandıramayacagım kadar büyük birşey. Bir insanın onuruna saldırı var mı? Evet. Adamın zihniyeti bu yani. Konu orada bitmiştir benim için.

Konu sahibi,
Son karar sizin. Dediginiz gibi düşünmek mi iyi gelecek, şans verip yanıldıgınızı görmek mi içinizdeki son ateşi söndürecek yoksa terapiyle alacagınız destek mi sizi cesaretlendirecek ve kendinize saygı duymanızı, sevmenizi, değer vermenizi saglayacak bilemem. Yalnızca ailem için, soyadım icin vs diyerek kendinize bahaneler yaratmayın.
Bize yazmak zorunda degilsiniz ancak kendinize karşı dürüst oldugunuzda eşiniz hakkında da daha dogru degerlendirmeler yapabileceginize inanıyorum.
Sevgi nedir? Neyden nicin korkuyoruz? Kaybedeceklerimiz neler? Acı duymak kötü fakat hangi koşullar daha acıdır? ya da acılar arasında bir tercih yapılır mı? Alışkanlıklarımız, hatta bagımlılıklarımızdan saglıgımız icin uzaklasmak mesela sigarayı bırakmak insana zor gelse de sonunda mutlak iyiligimiz icin mi hamle yapmıs oluruz yoksa acılar arasında ir tercih mi? .... buna benzer soruları kendine sorabilirsiniz.

resmen cin işkencesi yapıyor
işte aklın hep onda kalıyor
sinirlerin bozuluyor
off çok zor yaa
Benimkide cok fenada o yuzden sana guler eder olmadigin bi ortamda ogluna laf soyler.
Ama ben pek umursamiyom yada bunu bunu dedi demiyorum cunku.esimin de huyu soyle once sana hak verir sonra bi tartismada bunun lafini yapar ondan aman diyorum hic huzurumu bozamam.esim de gelip annem boyle dedi demez zaten.sadece biraz hareketleri degisiyor:)ordan anliyorum.
Mesala benimkinin soyle huylari var bisey der demedim der.esimle bise konussak kapi dinler.yada sesizimizi duysa baska odaya giriyomus gibi yapar bakar noluyo diye .biraz da ugrasiyo tartisma yaratmak icin ben firsat vermiyorum az cok huyunu da ogrendim.bazi seyleri duymamis gibi yapiyorum.
Ornegin ay bu cocuk cok hasta bi doktora goturelim der.gider mutfaga sirke siseni eline alir doker cocugun kafasina kolanya doker gibi.
Halbusamki banyo yaptirmisim surubunu vermisim oyle acil bi durum yok.o oyle yaptikca cocukta daha cok simariyo tabi:))
En son diyorum ki esime hadi doktora gidelim (yoksa benim sinirlerim tepeme cikcak kadin naptigini bilmiyor) esim de sinirlenir bagirarak zaten hastane gitcek nolcak gerekeni yaptin cocukta biseyde yok.ben baska odaya gidince geliyo ogluna diyo ki sanki olcek mi ne varda diyo doktora gidelim diyo:) saka gibi bunu diyo cikiyo tekrar mutfaga cocugun kafaya sirke dokuyo bide diger cocukta oyun sanip onada dokuyor cildirmamak elde degil.
Onun icin once bana gelsin de sonra zaten bir iki hafta sonra esim birakir birine :)
Yoksa aylarca kalcak olsa illa bir ariza cikar ki buda bizim sonumuz olur artik bu sefer.

hiç de suçlu değilsin.
bu evlilik daha ilk haftasında biterdi de sen 2 yıl zaman vermişsin haketmediği halde, çok çok anlayışlı davranmışsın.

Kesinlikle haklısın Grill.O ilk aylarda kocayı annesine göndermeliymiş ama bir şekilde devam etmiş.

Gereksiz ve saçma bir şekilde o insanları birde evine almış.Hangi mantıkla yaptı eşi nasıl baskı yaptı ki bunu kabul etti.

Bende ilk konuları bilmediğimden ailesi terörden buraya sığınıyorlar diye merhametli olmasına bir şey dememiştim ama sonradan öğrendiklerimle kesinlikle evime almazdım.Banane derdim ne halleri varsa görsünler.

Hem iftira yiyeceğim hem hırpalanacağım üstüne aferin iyi yaptınız der gibi el bebek gül bebek bakacağım.

Her türlü evimin huzurunu bozacaklar bende kucak açacağım hadi başka kapıya derdim.

ben hemen hemen tüm yorumlarımda
kızlar ben yaşadıklarımı algilayamadim
alışkın değildim kavrayamadım
ne yaptıklarını ne söylediklerini anlamadım ve bu yüzden sessiz kaldım
ne zaman ki bunların farkına vardım
işte o zamandan beri ben böyleyim
belki yaşamadığınızdan dolayı böyle söylemek kolay ama bunu ancak yaşayan bilir

Bak mesesala bayramda ziyarete gideriz tatil biter doncez artik ogun.
Hava soguk olur zaten mustakil bahceli ev cocuklari evde tutamiyoruz.gidin annenize deyin banyo yaptirsin der bende derimki disarda oynuyosunuz hava soguk aksam gidince yaptircam zaten gider cocuklarda babaannelerine soyleyince ben oyle demedim der.
Ya da kalabiligiz bi is yapariz gelir beni cagirir cocuklar acikmis yemek hazirla diye cocuklara derim gitmeyin biyere sofra seriyom diye biz yemiyecez derler ki zaten daha demin yemisimiz hep beraber.
İyi derim giderim isimin basina bi saat sonra yemek hazirlamaya dururuz cocuklar da gelir bizde aciktik diye o da ordan derki babaniza soyleyim de hazirlasin derki zaten mutfaktayiz.
Aslinda bunlar gereksiz seyler gibi geliyor hani her kv torununa bu sekilde davranir zaten ama isin icinde bi amac var iste o amaca bi ulassa ulasincada hemen iyi kv moduna geciyo .
Bana geldigi zaman da boyle tuhaf hareketler yada biyerdeysek ay bu cocuk usudu soyle boyle tamam iceri girelim yok yok dursun birak .yani yapmak istedigi bisey var orda ama iste burdan herseyi yazamiyoruz yerin kulagi vardiryani pink sana kendimi anlatsam yine iyiyim dersin hic yoksa boyle ugrascak bi derdim yok diye.
Hernekadar umursamiyom takmiyom desem de yinede gelecem demesi bile yetiyo bunalima girmek icin.
En son gecenlerde geldi.
Gelecegini duyunca dedimki bi sakinlestirici aliyim anca oyle basederim diye.
Sonra dedim ki kizim kendine bunu yapma gayet sakin ol duyma rahat ol sen bunla basa cikarsin diyeama o bir hafta diken ustunde durdum heryerimden ter akittim sonun da kazasiz belasiz gitti.
İnadina oyle seyler yapiyoki cocuklarin yattigi yere bile karisiyo.
Sabahtan aksama kadar cocuklarin kafayi islatip islatip tariyo sonrada duvarin dibine minder atip lendi kazagiyla sarip sarmalayip yatiriyo usuyo diye.en son demistimki hem kafasini islatiyon hem duvara dayyyon bide usuyo diyon.bana dediydiki ayyy cok islatmiyom ki.benimkide galiba ruh hastasi simdi dusunuyom da
En son dayanamiyip cinnet gecirdigim de buyuk kavga cikmisti hala durmuyo hala

ben yine yeniden söylüyorum
ben bana yapılan kötülüklerin farkına varamadım
anlayamadım algilayamadim
ve ne zaman fark ettim gerçek manada işte o zamandan bu zaman aynen dediğin gibi yapıyorum
ne konuşuyorum nede evime gelmelerini istiyorum

Seni anlıyorum bende evliliğimin ilk zamanları normalde asla yapmayacağım saçma salak şeyler yaptım.O zaman algılayamamıştım sonradan dank etti.Ama sen hala ailesine ılımlısın burayı anlayamıyorum.Onlara giderimde falan diyorsun.

benim çocuğum yok
olsa eminim ondan farklı olmazdım
peki yaşı kaç kv nizin

onların insanlığı huzur bozmayı ve iftira atmayı kaldırabilir
fakat benim ki öyle bir daha asla ayak basmayacaklar demeyi kaldırmıyor işte
ah şu vicdanım olmaz olsun

maalesef eşinin evlenince ilk işi seni sindirmek olduğu için kendine saygın ve güvenin yoktu.

Düşünkü ailesinin karşısına çıkmış herşeye rağmen ben bu adamla evleneceğim diyen özgüvenli kararlı bir kadını eşi sindirmiş resmen

Aslında Pink Pink olmaktan çıkmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…