Yine kalbim paramparça

Ay ben bunu kaçırmışım pis koca

Az önce umut diyordunuz şimdi tepkiler nasıl degisiyor degil mi... Konu sahibinin bu çelişkiyi sürekli yaşadıgını düşününce... Gerçekten zor. Çünkü eşine inanmak istiyor, umutlanıyor, sonra tatmin edici cümeleler bekliyor ama nafile...

Penceremden' e katılıyorum. Boşanma noktasına gelmişler kadın per perişan, hala "az kalacaklar" pazarlıgı yapılıyor.
Cahillik de degil bu, sıvamak bile degil o denli bir saçmalıgın icindeler.

Artık kocasının hayalindeki evlilik nasıl birşey ise... anlayamıyorum.

inanın ki kafam o kadar allak bullak oluyor ki hanımlar anlatamam
bazı yerleri eksik söylemişim
sen istemiyorsan asla gelmeyecekler
ama gelsinler dersende yilda belli bir süreyi geçmeyecek o süreyide sen belirle
mesela yılda 10-15 gün diyorsan
o kadarı gelip ya bir kezde kalsınlar yada bölüp öyle kalsınlar sen nasıl istiyorsan dedi yoksa istemezsem tamamen gelmeyecekler yani
bide şiddet olayında yanı benimde seni her ay dövmem gerek manasında değil yani ben bunu gördüm ve böyle cahilliğin halen sürdüğü bir ortamda yaşadım
bir hata yaptım ve asla devamı olmadı ve olmayacak manasında söyledi
çocuk konusu benim gündemim de yok
çünkü o konuda ben çok kırıldım
gerek eşim gerek ailesi tarafından
Kimse neyin ne olacağını bilmiyor
Belki ileri bir zamanda düşünüldüğü zaman eşimde bir sıkıntı çıkacak
bunu ne eşim nede ailesi hiç düşünmeDi
sanki çocuk doğurmak dünyanın en marifetli işiymiş gibi bir baskı kurdular
benimde bir huyum vardır bir konu ne kadar dile geliyorsa o konudan acayip uzaklaşırım
yani bir kadının yalnızca çocuk doğurma amaçlı olduğu bir ailenin içine gittim
bana ve eşime baskıların bini bin paraydı
ben yalnızca kalbimi kıranları Allaha havale ettim
buna eşimde dahil
bana konuşmanın daha süreceğini söyledi yani daha parça parça konuştuk
o konulara gelemedi

Benim bahsettigim cocuk konusunda bir uzlaşı degil.

Eğer bir süre onu gözlemlemeyi düşünüyorsanız ve hatta son bir şans verme kararı alırsanız;
sizin kırgınlıklarınızı tamamen bilmesi için,
sorunların aile ile sınırlı olmadıgını, bizzat kendisinin yaptıgı haksızlıkları duyması için
ve o konulardaki tepkilerini ölçebilmeniz icin söyledim.

Ayrıca eğer devam etme kararı alacak olursanız cocuk konusunda karar vermeseniz de evlilik süresince tekrar gündeme gelebilecek bir konu bu.
Tekrar tekrar eski defterleri açıp sonra eşinizin aslında hic degismedigini görmek de ihtimaller arasında. En azından bu kadar sogukkanlı yaklasabiliyorken içinizde biriktirdiklerinizi boşaltın.

Bu arada bir uzman buldum demiştiniz. O konu ne oldu?

Bence madem öyle bir şeçenekte sunmuş herşeye tamam demiş.Gelmelerini istemiyorum de.

Hem ailesi hemde eşinin sana yaptıklarından dolayı şimdiye kadar doğrudürüst bir evlilik hayatınız olmamış.Tekrar birbirinize güven kazanabilmeniz için süreye ihtiyacınız var.Bu bir senemi olur iki senemi bilmiyorum.O süreçte ailesi kesinlikle gelmemeli ve eşinde sana konusunu açmamalı.

Yapabilirmi bilmiyorum içinde yetişdiği kanıksadığı toplum berbat. Diğer aile üyeleride o şekilde yetişmiş .İşin her türlü zor.

Reactions: anu
Ben eşime güvenmiyorum sözünü tutmaz o aileylede anlaşamam deyip ya yol yakınken döneceksin ya ada eşine kararlı olmasını söyleyip son bir şans vereceksin.

şuan ortada verilmiş bir karar yok
ona güvenmediğimi söyledim
bu yüzden bu evliliğin bitmesi gerektiğinide
bazı şeyleri göze aldım evet
ya böyleyken bitireceğim
yada kendini ispatlaması için zaman vereceğim
konuşmalarımız parça parça olduğu için çocuk meselesine daha gelmedik ki
zaten o söze çok kırıldığı mi biliyor

10-15 günü filan kabul etme.
geldiler mi gitmek bilmiyorlar ki.
en iyisi mi hiç gelmeyecekler de bakalımm eşine.
bilemiyorum ki bu kadar aileci bir adam bunu başarabilir mi pink?
deneyip yaşayıp görmen lazım bir müddet.
dediklerinde ne kadar ciddi gösterecektir kendini zaman içinde.

seni dövdüm, çünkü öyle gördüm, cahildim bahanesi bence geçersiz.
okuyan, farklı ortamlara girip çıkan, ele ballı kaymak, sana gelince zehir dilli olan adama ben güvenmem.

çünkü ailesinden vezgeçmiş değil, alttan alta senin yumuşadığını gördüğünde 3-5 güncük, zamanla 3-5 aycık olacak.

hatalarını mertçe üstlenmek yerine, öfkeye cahilliğe sığınıyor. sarhoşlar gibi kafası kıyakken hep öfkeli anında resmen kusuyor bu adam, bağırmıyor, bel altı vuruyor.

tabi istersen dene, ama bence zaman kaybı.

ben evlendiğimde eşim ilkokul mezunuydu ve şiddetin kabile yaşamının normal olduğu bir ailedeydi. eltim onlarla beraber yaşıyordu. ayrı evi vardı güya ama 12 kişi beraberdi hep. kaynım ünv mezunu ve karısını döver, söver.
eşimle 1 aylık evliyken bunları yanlış bulduğumu söyledim. ya boşanırsın ya değişirsin dedim ve değişti. çünkü yanlış olduğunu kabul etti, değişmek istedi ve değişti. ailesine öyle kararlı rest çekti ki, kimse gelemiyor.

bu kadar şeyi neden anlattım?
eşin değişmek istemiyor, içten içe hala normal görüyor yaşananları, ailesine asla rest çekmeyi düşünmüyor, sadece gelmelerini erteliyor.

arkadaşlar yazmış, ben de eşinin konuşmalarını, sonraki düzeltmelerine rağmen ümitvar görmedim. kadına yönelik şiddet benim akademik çalışma ve uygulama alanım, sayısız erkek ve kadınla bu konuda görüştüm, binlerce şey okudum. eğer gerçekten bunu yaptığına pişman olmuş ve düzelecek olsaydı ben şerefsizce davrandım der hatasını bu yolla kabul ederdi. belki kendisi bile farkında değil ama bilinçaltı ben böyle gördüm, ayda bir dövülürdü kadın imajını hala onaylıyor ki bunlar diline vuruyor. ayrıca bunca sorun yaşanmış, siz bu hale gelmişsiniz, hala ailesiyle ilgili sözleşme yapalım diyor, kendine de güvenmiyor belli ki. bence noter falan işi sizi inandırmaktan çok kendine çizgi çekme isteği. gerçekten sizi birinci önceliği gören erkek resti çeker, yuvasını kurtarmak için ailesiyle sizin bir araya gelmeniz senaryosunu kafasından silerdi. hala ben pinki nasıl olur da yumuşatır saltanatımı devam ettiririm diyor bence...
eğer böyle değilse de, yani niyet mükemmelse de sonucun ne olacağını kestirmek basit. o aile böyle yumuşak dillerden anlamıyor, yok ailesini uyarmışmış... şimdi planı neymiş? sanki uyarmaktan öteye mi gidecek? sağlam rest çekip hayatınızdan uzak tutmadıkça, ki bunu eğer isterse yalnızca o yapabilir, bu aile laftan anlamayacak. kendisi de ailesini gördükçe şiddet olayındaki gibi cahilliği depreşecek benden söylemesi...

off off bilmiyorum kızlar
inanın aklım mantığım kalbim duygularım düşüncelerim hepsi karma karışık
çok büyük tartışmamız oldu ve şiddet görmedim onun dışında
dili deseniz zehirli
bende bayağı sayıyorum ama olanı yani
benim kimseye iftira attığım yok
ha gelirler mi tabi güvenmiyorum bunu da her dakika dile getiriyorum
bazen gerçekten güzel adımlar atıyor ama sonrası yine fos çıkıyor
ailesi gelir mi bilmiyorum ben ama o en azından ailesi gelirse olmayacağı mi biliyor

peki neden seninle evli kalmak konusunda ısrarlı?
seni sevdiğini yeni mi anladı?
ailesini istemediğini bildiği halde neden noter, tazminat vb şeyler üzerine pazarlık yapıyor seninle?

ailesini istemediğini bildiği halde neden noter, tazminat vb şeyler üzerine pazarlık yapıyor seninle?
ben sürekli ona inanmadigi mi ve güvenmediği mi söylediğim için galiba
bana nasıl inanırsan öyle yapalım diyor
notere gidersek belki senin için daha inandırıcı olur diyor

ben sürekli ona inanmadigi mi ve güvenmediği mi söylediğim için galiba
bana nasıl inanırsan öyle yapalım diyor
notere gidersek belki senin için daha inandırıcı olur diyor

S stepanova psikoterapi doktoru buldum
burası küçük yer öyle her imkan yok
bu hafta isim çok aşırı yoğun Allahım izni ile haftaya gideceğim

bir iki haftaya ailesine gidecek ziyarete
ben gitmeyeceğim
bakalım geldiğinde ne durumda olacak
annesi yine ayılıp bayılmaları ile etki altına alacak mı
yoksa aynı kararlılıkta mı olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…