- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
- Konu Sahibi peaceful16
-
Adam haklıYine buyuk bi kavga ettik simdi bugunku kavgayi sordum neden boyle oldu vs oda iste beni sucladin ama butcemiz yetmedigi icin tutmadik o zaman biliyosun hala soyluyosun sana kac kere soyledim bana illa paramiz yok dedirtme bilmiyomusun butcemizi durumumuzu illa bana bunu hatirlatip soyletiyosun gururuma dokunuyo dedi sonra diger mevzulara gecti hep ustume geliyosun yeter artik evlendigimizden beri surekli bi istegin var kendi kendine yetmiyosun hep bi talebin var benden disari cikalim yemege gidelim bi sene disimizi sıkalım aşkım az cikalim diyecegine sadece ben dusunuyorum borcumuzu herseyi sen kendi keyfindesin insanlar eve huzur bulmaya gelir ben haftasonu bitsin artik pazartesi olsunda ise gidyim diyorum kac kisi vardir boyle , haftaici eve gelirken bu aksam bakalim ne icin dirdir yapacak ne konusacak diyorum. Kadinlar ayyas kocalari gelip dovecek gelmesin diye bakiyo ya bende eve gelirken senle ugrasacagimi dusunuyorum oyle dedi. Neler neler dedi. Acti agzini yumdu gozunu yine. Agladim baya bi hicte umrunda olmadi , sen beni umursuyomusun hayatimi huzurumu sende benim umrumda degilsin agla patla istersen dedi.
Evlenmeden boyle degildin boyle olsam evlenirmiydim falan dedi. Bende sevmiyomusun beni ne kadar acimasiz konusuyosun cok vicdansizsin kabasin falan dedim , oda sevgim umrumda degil evde huzurum yok dedi. mutlu degilim dedi bende o zaman ne dusunuyosun mutlu degilsen dedim oda sebeplerini soyluyorum iste neden mutlu olmadigimin dedi ama duzeltmiyosun dedi.
baya bi kotu konustu. ......
bu sefer gerçekten dinle bizi peace, senin eşin konuşarak bişeyler halledebileceğin bir adam değil. çünkü senin konuşmandan bıkmış. senden soğusa ya da sevgisi azalsa bunu da söyler (ki böyle gidersen yakında bunları da duyacaksın, çünkü tahammül sıfır artık eşinde)
aynı konuları tekrar tekrar açma, ortada bi sorun varmış gibi değil, rutin olan her zaman yaptığın bu sessizlikmiş gibi düşün.
yemeği hazırla gelince yemek yiyin sonra çekil kenarı. gel beraber film izleyelim derse bak filme, eğer beğenmediğin bir türdeyse "yok aşkım sen izle, ben kitap okuyacağım" de çekil kenarı. 1-2 hafta tartışmadan surat asmadan devam edebilsen zaten eşin yumuşayacak. ama sen 1 gün bile sabredemeyip başa sarıyorsun.
Evet benim cenemden bikmis, azcik sessiz kalabilseymisim hic problemimiz olmayacak dedi.
haftasonlarima baksana nasil geciyor dedi, parayi butceyi hic dusunmuyormusum hep bana hatirlatmasi lazimmis, her hafta yemege gidelim diyorsun tatile gidelim diyorsun hep sana soylemeliyim param yok diye vs aklina ne gelse soyledi iste.
benim kaderim bu degismeyeceksin biliyorum dedi.
biraz sonra eve gidecegim yemek hazirlayacagim gelince yeriz, sessiz kalirim yemektede fazla bisey konusmam surat asmadan normal davranirim, sonra da zaten evimiz 60 m2, salonda takiliriz. genel olarak sessiz davranirim iste.
belki bu sekilde kendini rahat hisseder biraz ozler, konusmak ister..
bunu gerçekten uygulama ama canım, eve gidince kendi kendini dolduruşa getirip de yine eşine sarma.
gerçekten burda söylenilenleri uygula, 1-2 hafta sonra eşindeki yumuşamayı görürsün zaten. ama dediğim gibi, surat asmadan yap bunu, normal bişeymiş gibi. yemek yerken gözgöze gelirseniz gülümse, dön yemeğine. yemekten sonra da normalleştir bu durumu. inan bi süre sonra sen de rahatlayacaksın, neden bunca zaman yapışık yaşamışım ki diyeceksin.
yemek yerken gozgoze gelirsen diyosun bakmamaya calisacagim :))
sessizce yemek yemekte zor baya.. insallah duzelir zamanla. tesekkur ederim..
yarin vizem cikiyor insallah, dun kavgadan once otel ucak bileti bakiyordu. yani normalde yarin alicaz bakalim..
404 gibi yapisiyorsun dedi bide cumartesi laf arasinda.
yarin vizem cikiyor insallah, dun kavgadan once otel ucak bileti bakiyordu. yani normalde yarin alicaz bakalim..
sessizce yemek yemek neden zor olsun ki, insan zaten ağzı doluyken konuşamaz yemeğini ye işte mis gibi. eğer noldu niye sessizsin falan derse de trip atma ama, yemek yiyorum aşkım de geç
vize çıktı mı, gidecek miyiz diye de sorma bırak o ayarlasın.
ben kadın erkek araasında fark olsun istemem ama erkeklik egosu farklıdır bunu da kabullenmek lazım. sürekli çevresinde ona yaptın mı ettin mi diyip ona yol gösteren birinden rahatsız oluyordur eşin. ona bırak bu tatil işini o ayarlasın, kapasitesiz bi adam değil ki, ayarlar tatil programını mutlaka.
dediğim gibi senin cephende mutlak sessizlik ve buna rağmen gülen bir yüz olmalı. 2 hafta bu durumu devam ettir ama hiç fire vermeden, eşinin değişikliğine sen bile şaşıracaksın.
Sessizce derken onu gerecek konulardan konuşma cnm. Normal bir sohbet neden olmasın? Sadece bir arkadaşınla sohbet eder gibi havadan sudan konuş işte. Bu çok zor değil. Yani senin mantığın ya eşini sorgulamak ya da susmak olmamalı. Onu belli süre bir arkadaşın olarak gör ve öyle davran... Şunu yaptın mı bunu yapacak mısın vs sorular sorarak bunaltma.
Evet 404 gibi yapisip kaliyosun ayni seylere dedi. :)404 gibimiymişsin.
canım benim ya valla bu lafa çok güldüm.
adamı çenenle tükettin ya.
peace konuştun olmadı şimdi sessizliği dene, belki huzur sessizliktedir. ona fırsat tanı, o anlatsın, gün içinde neler yaptı, haftasonu ne yapmak istiyor sen sorma zaten isterse anlatır. belki de işte beyni yoruluyor, sadece sessizliğe ihtiyaç duyuyor.
Esim sizin soylediklerinizi soyluyor.. Bebek gibisin olgun ol anlayisli ol bunaltiyorsun hep surat yapiyorsun vs ..Evli bile olunsa fazla yapışıklıktan hoşlanmıyorum aslında hiçbir insanda yapışıklıktan hoşlanmıyorum. Bir süre sonra boğucu oluyor.Kaçmak uzaklaşmak istiyorsun.
İnsanların kendini rahat hissedeceği alanları olmalı.Eve geldiğinde huzur bulmalı.
Yetişkin değilde kusura bakmayın bir bebek gibi davranıyorsunuz.Sürekli ilgi, naz, kapris ,şımarıklık bıktırır .
Herhalde yurtdışındasınız .Kimseniz yok mu anneniz babanız akrabanız ondan mı bu kadar çok düşüyorsunuz eşinizin üstüne aynı şeyide ondan bekliyorsunuz?
Aileniz yoksa da arkadaşlar edinin farklı hobiler bulun adamı bi rahat bırakın.Evde herşeyi illa aynı anda yapacaksınız diye bir kural yok.
Beni metro cikisinda bekledi birlikte eve yuruduk giderkende kendi vize icin yarin gidiyormusun, ben bugun ucak otel baktim su kadara denk gelecek yarin aliriz dedi. Bide bi arkadasi bi yere gitmis resim yollamis ordan cok guzelmis belki seneye de oraya gidermisiz istersek falan boyle planlar yapti. Dun soylediklerinden biraz pisman oldu sanirim. Eve geldik iste ben yemege basladim oda tv karsisinda bekliyo. Normalde 8de falan geliyo ya eve simdi 6.30 da gelmis oldu benle bide dediki bu saatte evde olmak cok guzel falan. Yani dun soyledigi eve gelmek istemiyorum vs laflarindan sonra boyle yapmasi heralde sinirle soyledim demek icin..
Ben fazla konusmadim sadece cevap verdim mutfaga gectim gelir gelmezde. Yemektede tamam konusmam oyle yemege odaklanirim biraz sessiz kalmak eminimki iyi gelecek. Tatil icin kendi planliyor ben sordukca onda istek kalmiyo zaten boyle kendi yapsa daha iyi zaten benim dogum gunum icindi o dusunsun..
Insallah dedigingibi sonucu goruruz esim cok kinci biri degil normalde ama sinirlendimi cok kirici konusuyor , ve evet biliyorum ben sabrini zorladim suanki benim eserim..
Esim sizin soylediklerinizi soyluyor.. Bebek gibisin olgun ol anlayisli ol bunaltiyorsun hep surat yapiyorsun vs ..
arkadas is ortaminda var onun disinda yok , esimin cok ustune dusuyorum evet abarti yani boguyorum. Ve artik tahammulu sabri kalmadi suanda yine bi iyi davraniyor ama en ufak biseyde eskiye donecek ve hic bir kavgada bosanmamanin garantisi yok bu kadar hassas noktaya gelmisken . Sevsede o anda sinirle hersey olur cunku sabri yok, Farkindayim .
Sabirli olmam lazim... Buradayazilanlari uygulayacagim
Evet 404 gibi yapisip kaliyosun ayni seylere dedi. :)
Is cikisi bekledi beni birlikte gidelim dedi neyse eve geldik bu saatte evde olmak cok guzelmis falan dedi dun soylediklerinden sonra boyle yapmasi geri adim, bide tatil icin bakmis vs ama biliyorum hala en ufak biseyde kavga cikacak hala cok tahammulsuz biliyorum bu kadar cabuk degismez suanki hali kalici degil yani ben ne kadar iyi devam edersem o kadar en ufak bi laf soylesem yine agzina geleni soyleyecek. Temelli olarak duzelmemiz onun hosgorulu sakin olmasi icin uzun sure sakin olmam bunaltmamam gerekiyor
pişman olması iyi bişey, demek ki yüzde yüz haklı görmüyor kendini. kırdığının farkında bu iyi bişey. sen sakin oldukça bu halleri daha da artacak emin olabilirsin.
yiyin güzelce yemeğinizi, sorgulamadan, uzatmadan, yemekten sonra bakalım nasıl adım atacak.
bak sen sormasan da o sana açıklama yapıyor zaten gerekli konularda, aynen böyle devam
Sadece sessiz ol ve dinle bir süre. Toparlanmayacak bir şey değil kendini biraz dizginlemen lazım.Birşeymi söyleyeceksin iki dakika dur gerekirse içinden söyle.Sonra sonra azaltırsın.Eve geldiğinde de surat asma
Adamın belki işten dolayı kafasında milyon tane şey var eve geliyor istediği sadece biraz huzur.
İş ortamı dışında da arkadaşınla görüşmeye çalış bence yemek olur kahve olur sinema olur yakın gördüğün bayan arkadaşın varsa teklif et bakalım belki kabul eder.Yani ilgi odağın şuan sadece eşin o yüzden beklentinde fazla oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?