- 19 Nisan 2009
- 23.600
- 17.905
- 498
- Konu Sahibi peaceful16
-
Sen öyle diyorsan bana bişey demek düşmez.cunku sirketin durumu aylardir belliydi haberi cikmamisti.. bide kuculuyor dedigi sirket milyar dolarlik dunya capinda bir sirket diye cok onemsemedim. esimi etkilemeyecegini varsayiyorum yani.
nabeeer demek orda gicikligina yani ee bu mu yani geldin eve ona buna laf attin gectin koltuga telefona bakiyosun bi nasilsin napiyosun demek yok.
evet sacma bi tepkiydi .. yemedim pek oturdum oyle bos kalktim sonrada etrafi topladim...
napayim peki.. ? konustum iste konusmak istemiyomus yani uzatmayacak konuyu biliyorum, ama soylediklerinde ciddiyse gercekten boyle dusunuyosa cok uzucu. ve hakli bunalmaktada ...
bi kac gundur iyiydik kavga etmemistik, ama bugun buyuk kavga patladi.. ben dikkat ediyodum ustune gitmiyodum bana gore iyiydi, ama bugun yaptigimdan sonra bi anda sonuna kadar gitti esim yine.
yani ya ben gormuyorum aslinda aramiz cok kotu, yada cok sabrini zorluyorum artik siniri tepesine cikip konusuyo...
adamın sana tahammülü kalmamış peace, en ufak bişeyde senden önce o olayı büyütüyor ki senin suratınla, lafınla, triplerinle uğraşmasın. biz sana belki aylarca hiçbişeye tepki göstermemen lazım dedik, sen adam şirketiyle ilgili haber okuyor diye resmen tepesine çökmüşsün.
senin ona yaptıkların onu bunaltmış, yıkmış, artık tahammülü kalmamış ama bana göre ettiği hakaretleri haklı çıkarmaz. bugün aşağılık, lanet, iq'su düşük lafını hiçbişey olmamış gibi davranırsan yarın birgün tokat yiyip koynuna girer yatarsın, ki sana söylüyorum bu işin sonu şiddete gidiyor.
sen kendini düzeltmeden eşin kendini düzeltmeyecek, sen de kendini düzetemiyorsun, ancak 2 gün dayanabildin biz aylardan bahsederken. bilmiyorum belki de ayrılmanız en iyisi. yoksa hakaretleri ve belki de dayağı yiyip oturacaksın, hala adama neden bana öyle dedin, yoksa beni sevmiyor musun diyeceksin.
kavga yoksa gayet iyi ama, 2-3 gundur gayet iyiydik guleryuzluydu hep sarildi optu oyle yani.
bugun baska biriyle karsilastim benim lafimdan sonra dedigin gibi beni bastirmak icin soylediklerime katlanmamak icin bagiris cagiris cikisti ama sadece kastide degil gercekten bikmisti suphem yok biliyorum.
siddet olacak birsey degil bizde, olursa giderim zaten ama hayatta olmaz yani, ben cok sinirlenip esimi sarstim o dokunmadi. o konuda baya net ben ona tutup bi tane vurmazsam ondan oyle birsey gelmez.
ama hakaretler kufurlu konusma, bagiris cagiris kavga, bunlarin sonu gelmez. su durumda en azindan, dedigin gibi ufak bi soylensem tahammulu yok.
duzeltecegim kendimi mecburum, sadece onun icin degil kendim icin. belki ben duzelirsem, aramiz duzelirse, o da duzelir boyle tahammulsuz sabirsiz olmaz, en ufak seylerden kavga cikmaz....
bu hakaretler asagilamalar icin ne yapabilirim.. nefret ediyorum gercekten bu laflarindan. insan sevdigi biriyle boyle konusurmu bana cok ters geliyo basindan beri. bizim ailede hic gormedim aptal salak bile demezlerdi annem babam birbirine duymadim yani, evet cok tartistilar ama hep saygililardi..
Sen öyle diyorsan bana bişey demek düşmez.
Ama madem sordun ben orada bana, zekâma, kişiliğime giydirirken adam , dur derdim bi dur !
Hiç kimse hele de eşiysen bu lafları haketmez.
O uzatmayacak diye sen de mi uzatmayacaksin şimdi?
Evet adam çok ciddi söylediklerinde. Kafasında çok defa bitirmiş bu evliliği.
Sen kurtarmak için ona göre davranacağın yerde yine yanlış davrandın, damarınâ bastın.
Adam simdi varsayalım ki dediğin gibi uzatmayacak. Sen nasıl sindireceksin ki o lafları?
Ayrıca adam uzatmatsa uzatmaz cünkü içindeki bütün pisliği akitti senin uzerine.
Ağzına ne gelirse sakinmadan söylemiş. Sen ona bişey dememissin kı.
Şimdi yapmadığın bir şey için adam uzatmiyor susup oturayim diye avunacak misin?
Bak seni yargılamiyorum, insan olayların içindeyken sağlıklı degerlendiremiyor.
Senin yapman gereken bu söylediklerini yutmamak. Biraz geç kaldın evet ama nerden dönersen kardır.
Ona bu söylediklerini ödetmek.
Uzaklaşmak.
Hatta bu evliliğin şimdi olmasa da bir gün biteceğini kabullenmek.
Ve acilen psikolojik destek almalısın.
Kendinle yuzlesmelisin.
Zor dönemler.
Hakkında hayırlısı neyse o olsun.
Bazen hayır diye gördüklerimizde ser , ser diye gördüklerimizde hayır çıkabiliyor çünkü.
susacaksın peace, sana o hakaretleri ettiği için daha çok susacaksın. surat asmayacaksın ama gerçekten susacaksın. selam bile vermeyeceksin ona bu sözler yüzünden özür dileyene kadar. he ama ben o hakaretleri hak ettim diyorsan git sarıl hemen tabi, koş özür dile hatta bide...
bilmiyorum, benim lugatımda bana aşağılık diyen bir adama ben koca bile demem. ama senin kadar bunaltmam da işte, şu saatten sonra dengeyi nasıl bulursunuz gerçekten bilmiyorum. açıkçası senin düzeleceğine de çok da inanamıyrum. gördük 3 gün dayanabildin ancak, sonra yine başa sardın. ya böyle kavgayla gideceksiniz - ki sen ne kadar olmaz desen de şiddet olur bunun devamında, zamanında eminim hakaret de etmeyeceğini düşünüyorsundur - ya da ayrılacaksınız. gerçekten bilemiyorum.
şuan sizin tarafınızdan dinlememe rağmen eşinize %100 hak veriyorum. evet size hakaret etmiş son kavganızda küçük bişeyi yine /!\ büyütmüşsünüz ama bu tamamen geçmiş yılların birikintisi. Eşinizin tek suçu size olan hakaretleri onun dışında okuduğum kadarıyla resmen kavga çıkarmak için yer aramışsınız. Sanki ona karşı önceden birikmiş bir kininiz var ve atamıyosunuz gibi davranıyosunuz.
ben evli değilim sadece çevremden duyduğum kadarını söylücem evliliklerin ilk yıllarında herkes kedi köpek gibi kavga edermiş. eh bi insanla aynı evde yaşamak zor tabi. birbirinizin karakterlerine alışmalısınız. ama en çok senin çabalaman gerek çünkü eşin gayet normal gözüküyor. Boşanmak işin kolay kısmı ve bence bu ilişki boşanma seviyesinde değil atlatamayacağınız şeyler değil sadece biraz daha birbirinize karşı anlayışlı olmalısınız.
eğer kocana nasıl davranman gerektiğini bilmiyosan yardım al bu kadar basit. kolay evlenmedin bu kadar kolayda boşanma
merhaba tekrar,
kavga etmiyoruz derken cok buyuk kavga patladi biraz once..
esime eve gelirken marketten biseyler istemistim, yoldaykende bana sodalari buzluga koyarmisin dedi bende yemek daha hazir degil yazdim . diceksiniz bunlari niye anlatiyosun hepsi baglantili cunku.
neyse eve geldi marketten meraba askim dedi birakti posetleri, bana aldigi seyleri gosteriyodu hep yaptigi sey eve gelince tek tek cikarir gosterir . sonrada mutfaga gecti disarda sodalari gordu buzluga koymamissin niye disari cikardin daha isinsin diye mi dedi. sonra balik yapicaktim ama dondurulmus oldugu icin cozulmesini bekliyodum e baslamamissin uzunmu suruyor falan dedi. bugun biraz stresli gecmisti isyerinde o yuzden gergindim bende bu kadar soru sual gelir gelmez, bide mutfak isine vs karismasindan nefret ediyorum az gergin konustum. sonra sirketiyle ilgili bi haber cikmis kuculmeye gidiyomus onu gosterdi ve koltuga gecti telefonuna bakiyodu bende yanina gittim "ee nabeeer" dedim imali yani, o da dururmusun haberi okuyorum sirketle ilgili dedi bende eve geldin o niye burda bu niye surda bi naber iyimisin nasi gecti gunun demek yok anca gec buraya telefona bak dedim. ne dedimki soda icin baska ne dedim ne olmus dediysem git yemegini yapta yiyelim dedi. neyse ben devam ettim konusmaya bu sefer agzina geleni soyledi.
biz cok buyuk hata etmisiz evlenerek, su haline bak nabeeer diyosun ozurlumusun sen sirketle ilgili cikan habere bak okuyorum, senden izin mi alicam telefonuma bakmak icin kolen miyim ben senin, eve gelince dedim iste naber , 27 sene ailemle yasadim onlara hizmet etmedim annem bana oss ye caliscaksin birak telefonu demedi simdi su halime bak. bu kadar zit iki insan evlenirmi ya ask iste kor olmusuz hala seviyorum ama ben yapamiyorum seninle biktim bunaldim yapamiyorum mutlu degilim, kafan basmiyo anlamiyosun 1 ay 2 ay al 1.5 sene oldu bi ileri iki geri ayni degismiyosun ve ben katlanamiyorum dedi. git turkiyeye don ailene sana istediklerini alsinlar istedigin gibi yasa. ben eve karimi mutlu etmek icin gelmek istemiyorum basit sade hayat istiyorum evime geliyim dinleniyim huzur bulayim. insan eve gelirken nefret edermi telefonumu elime almak icin cekinirmi 28 yasindayim ben senden izinmi alcam ne yapcagimi, nasi konusacagimi. begenmiyosan ... git diye bagirdi. biktim sikayetlerinden suratlarindan seni memnun etmeye calismaktan doyumsuzlugundan , asagiliksin sen dedi. gidelim turkiyeye goruselim ailelerle bakalim konusalim. sen yoksul hayatada alisik degilsin hem bu borc falan fazla geldi sana dedi. 50 iq su olan birine hizmet edecegim birde falan dedi.
boyle hakaretli kufurlu bagira cagira konustu kendini paraladi. ben konusmadim .
mutfaga gitti baliklari pisirdi masaya getirdi yedik.
cok agir konusuyosun ben bunlari haketmiyorum ben senle evliysem sende benle evlisin zorla evlendirmedi kimse seni kendi isteginle evlendin ve beni buraya sen getirdin sen bana bu laflari nasi yakistirirsin gozunde hic degerim yokmu dedim. o da susarmisin bos konusuyosun masal anlatiyosun sus kabul et ne kadar lanet bi insan oldugunu dedi.
bende madem boyle dusunuyosun dun niye boyle degildin, kavgayimi bekliyosun dusuncelerini soylemek icin , rol mu yapiyosun diger zamanlarda dedim , dun sen nasi farkliysan bugun degistiysen bana da aynisi oluyo demekki dedi oyle kestirip atti. sonra ayni seyler uzerine konustum yine konusmak istemiyorum susarmisin dedi. sustuk
yorum yaparmisiniz lutfen.......
ben susarim, o da gelir birsey yok gibi bisey konusur veya kendince bi adim atar iste ozursuz nasilsa gerek yok biliyo o sinirlenince boyle konusur ben onu cok bunalttim vs cok sebebi var kafasinda.
duzelirim ama karsimdakininde duzelmesi gerekiyo
hep düzeleceğim diyorsun peace nolur bu sefer gerçekten düzel nolurkavga yoksa gayet iyi ama, 2-3 gundur gayet iyiydik guleryuzluydu hep sarildi optu oyle yani.
bugun baska biriyle karsilastim benim lafimdan sonra dedigin gibi beni bastirmak icin soylediklerime katlanmamak icin bagiris cagiris cikisti ama sadece kastide degil gercekten bikmisti suphem yok biliyorum.
siddet olacak birsey degil bizde, olursa giderim zaten ama hayatta olmaz yani, ben cok sinirlenip esimi sarstim o dokunmadi. o konuda baya net ben ona tutup bi tane vurmazsam ondan oyle birsey gelmez.
ama hakaretler kufurlu konusma, bagiris cagiris kavga, bunlarin sonu gelmez. su durumda en azindan, dedigin gibi ufak bi soylensem tahammulu yok.
duzeltecegim kendimi mecburum, sadece onun icin degil kendim icin. belki ben duzelirsem, aramiz duzelirse, o da duzelir boyle tahammulsuz sabirsiz olmaz, en ufak seylerden kavga cikmaz....
bu hakaretler asagilamalar icin ne yapabilirim.. nefret ediyorum gercekten bu laflarindan. insan sevdigi biriyle boyle konusurmu bana cok ters geliyo basindan beri. bizim ailede hic gormedim aptal salak bile demezlerdi annem babam birbirine duymadim yani, evet cok tartistilar ama hep saygililardi..
eğer bu sözleri yutacam, hak ettim diyorsan o zaman aynı şeye bi daha fırsat verme.
söylüyorum sana belki aylarca en ufak bir surat asmanda, laf sokmanda, tavır yapmanda sil baştan bu noktaya döneceksin. senin çok uzun bir süre kendini düzeltip sıfır fire devam etmen lazım ancak öyle bu sözleri duymaz hale geleceksin.
hayir bu sozleri haketmedim. ama kavga cikmasini hakettim belki icindeki ofkeyi duymayi vs hakettim zorladigim icin.
ama hakaretleri degil..
degismem ve degistigimi gormesi lazim inanmasi lazim, o zaman hala kavgada boyle konusuyorsa buna firsat vermem.
cok uzun bir sure diyorsun ya iste insallah yapabilirim.. yoksa o uzun sure olmayacak bence boyle kavgalardan birinde noktayi koyacagiz.
diyoki hergun kavga hergun kavga eve gelirken dusunuyorum acaba bugun neden kavga edecegiz, telefonuma bakarken dusunuyorum acaba laf edermi.
evet usteledim ve evet icimde ona karsi guvensizlik ve kin var belkide, kavgada boyle hakaret etmesi agir konusmasi benim aklimdan cikmiyo. bu kadar degersizmiyim gozunde benimle boyle konusuyor..
evet dogru ben biraz baskici bunaltici davraniyorum oda bunaldigini tahammulu kalmadigini cokca soyledi hala devam edince boyle ufak biseyde bana giydirdi iste. alip veremedigimiz ne bilmiyorum evlendigimizden beri ben ona hayati dar ediyorum o bana sozleriyle ayni sekilde ..
hep düzeleceğim diyorsun peace nolur bu sefer gerçekten düzel nolur
belki sizin konularınızla ilgisi yok ama tahammülsüzlüğün nasıl olduğunu anlayasın diye anlatacağım
bak ben eşime aşık olarak evlendim
hiçbişeyi gözüm görmedi
beni daha az seviyor oluşunu bile önemsemedim
sadece biraz sinirliydi ama birazdı
evlendikten sonra öfkesi kontrol edilemez bi hale geldi benim için
defalarca söyledim defalarca ağladım defalarca bağırdım yapma etme nolur diye ufacık şeyleri büyütüp sinirlenme diye
3 senelik evliyiz hala ufacık şeyler öyle bir büyüyor ki onun için, ve hiç sabrı yok hemen sinirleniyor hemen bağırıyor hemen ses tonu değişiyor ve sevgim hala çok büyük olmasına rağmen sinirine tahammülüm kalmadı ve herkesin sakin bildiği ben inanılmaz uç, aşırı ve eşime benzer tepkiler vermeye öfkemi kontrol edememeye başladım
çünkü baktım sakinlikle, konuşmayla, güzellikle üstesinden gelemiyorum
eşinin durumu da tam olarak
seni seviyor ve sen iyi olduğun zaman adam mutlu oluyor ve şeker bi adam oluyor ama ne zaman ki senden ufacık bi laf sokma duysun bi surat asma görsün tabiri caizse pençelerini çıkarıyor çünkü sabrı kalmamış adamın
hakaretlerinde ne olursa olsun haklı değil ama sen onun haksız olduğunu konuşarak laf sokarak vs anlatamazsın
sus artık
konuşma nolur ya lütfen
görme eşini
yoksay
odak noktanı ondan al artık
bu konuşmaları bikaç gün önce de yaptık seninle, o zaman da düzelecem dedin, 3 gün sürdü. yine aynısını diyorsun, umarım bu sefer gerçekten düzelirsin.
Ilk defa yaziyorum konuna. Adam cok onemli bir konu okuyormus. Sirket kuculecekmis demis sana.
Sende baska sebeblerden kavga cikarmissin
Belkide benide isten cikarirlar diye strese girmisti belkide
Orada senin onu rahatlatman gerekiyordu
Seni etkilemez belki bu kuculme demen gerekiyordu
Yada konusmanin yonu nereye giderse
Mutfaktan cikinca arkasindan gidecegine sodasini koyup yemegi hazirlasaydin sessizce mutlu mesut yemek yiyecektiniz belkide.
Bu aklinin basina gelmesi icin milat olsun. Ya adami rahat birakip evliliginizi surdureceksiniz yada onunda dedigi gibi bu is bitecek.
Hakkinizda hayirlisi olsun
Bunca agir hakaretten sonra oturup yemek yemek ve nasilsa barismaya gelir duzelir diye dusunmek cok garip. Hala biseyleri anladiginizi sanmıyorum ben acikcasi nasilsa duzelecek gözüyle bakıyorsunuz konunun özünü anlamiyorsunuz. Asla duzeleceginiz yok kaldi ki ortada artik duzelecek bisey de yok. Neden ayrilmayi dusunmuyorsunuz hem size hem adama eziyet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?