Yine kavga ettik :(

Evet oyle dedi yine ne icin dirdir yapicam diye dusunuyomus eve gelirken.
Nasi duzelticem simdi bilmiyorum. Bide agir konustu yine buyuk kavga ettik..

bu gerginliği eşinizin başlattığını düşünmüyorum o yüzden bitirmesi gereken kişi sizsiniz . Onun ağır konuşmasına sebep sizin yüzünüzün asık olması ve eşinize anlayış göstermemenizle başlayan tartışma . Yani sizi seven bir Ada'm var karşınızda onu bu kadar yıpratmayın kendiniz de üzülürsünüz. ve ona yapacağınız her tavır soğuk geçen her gün Aranızı daha çok açar. Bişeyleri çözümlemeyi deneyin tavırla yoluna koyamazsınız . Biraz ılımlı olun ve eşinizin gönlünü almaya çalışıp niye böyle olduğunuzu anlatın eminin siz ona böyle yaklaşırsanız oda size ettiği kötü laflardan ötürü pişmanlık duyup özür dileyecektir . Sonuçta suratınızı eşiniz düşürmedi siz kendiniz o moddaydınız. eşinizde bunu böyle düşünüp ben ona bişey yapmadım herşeyi o başlattı beni anlamadı diyip sizin yaptığınız tavrı püskürtebilir blöfünüz elinizde patlar .

Peace. Ben artık senden gerçekten umudu kestim. Kaç aydır okuyoruz yazıyoruz ediyoruz. Düzelebildin sadece 3-4 saat. Senin adına o kadar çok üzülüyorum ki. Böyle devam edersen evliliğin en fazla 4-5 ay daha sürer. Gerçekten kendine çok hızlı çekidüzen vermek zorundasın. Hani sana diyoruz konuşma etme diye sen bu kadar zaman geçmiş hala hiç mi yazmayayım yani hiç mi hir şey söylemeyeyim diye sorabiliyorsun. Evliliğini sürdürmek istiyorsan adamla hiçbir şey konuşma. O konuşana kadar konuşma o arayana kadar arama o yazana kadar yazma. Bunları anlayıp yapmak bu kadar zor bir şey değil ya.

uzman yardımı almadan cok zor tatlım. herkes nerede yanlış yaptığını anlar bence gitmelisin

Evet oyle dedi yine ne icin dirdir yapicam diye dusunuyomus eve gelirken.
Nasi duzelticem simdi bilmiyorum. Bide agir konustu yine buyuk kavga ettik..
Evet okudum ve çok üzüldüm.
Yapacağın iş belki de yıllarca susmak olacak maalesef.
Her söylediğin ona batacak,her davranışın onu rahatsız edecek artık.

kavganın öfkenin kızgınlığın çözümü var ama soğumanın yok. üzgünüm ama bu adam soğumuş bıkmış usanmış. çığlıklarını biz buradan duyuyoruz ama siz kocanızın sesini duymuyorsunuz.
yemin ediyorum ben bunaldım, balkona çıktım hava aldım içeri girdim yazıyorum. adamı yavaş yavaş çıldırtıyorsunuz. eğer ben biraz insanları biraz tanıyorsam bu adam karşısına çıkacak ilk anlayışlı kadına sığınır. adam çığlık çığlığa bana alan tanı, nefes almaya ihtiyacım var diyor ama öyle bencilsiniz ki hala yine mi ben hatalıyım diyorsunuz. sizin kocanıza zerre saygınız yok.

Aklın yolu bir diyorum ve bir kere daha adama saygı duyuyorum.konu sahibinin ise vurdumduymazlığı simarikligi çocukluğu manipülasyon çabası karşısında hayrete düşüyorum.

Adam derdini söylüyor hala onu dinlemek yerine kabasin beni sevmiyor musun a falan takılıyor sen ne sorununu anlatirsan anlat umrumda değil demenin başka bir yolu bu çözüm bulmaya anlamaya çalışmak yerine böyle saçma şeylere sığınmak çünkü kendini savunacak hiçbir şeyi yok..

Ben olsam cinnet gecirirdim çok net.Allah tan adam şiddete meyilli değil benim gibi biri olsa duvarlarda patlatilmamis bir tane tabak çanak kalmazdı bu aşamada :)

Ev hanımı mısın? Bır ugrasın var nı? Günlerin rutşn mi? Arkds cevrrn nasıl

Okudum cnm yazdıklarını.

Maddi konularda her evde tartışma çıkar, kavga da edilir. Hatta kadınlar erkeklere dırdır da yapar bak senin hatan oldu, beni dinlemedin vs.

Ama bugüne kadar adama yaşattıkların dolayısıyla senin hiçbir konuşma, hiçbir dırdır yapma hakkın kalmamış. Ben de sana yazmıştım daha önce, en az 6 ay-1 yıl hiç hata yapmaman hatta haklı dahi olsan susman gerekiyor bu imajını silmen için diye... Yoksa asla atamayacaksın üstünden bu imajını. Adam haksız bile olsa haklı olacak çünkü tüm kredilerin bitmiş onda...

haftasonundaki gelişmeleri okudum, ben sana %100 hatalısın demiyorum ama geçmişte adama o kadar çok çektirmişsin ki, artık resmen sen surat yapmadan o kavga çıkartarak önlem alır duruma gelmiş.
bir sürü kişi de yazmış sana zaten ne yapman gerektiğini, susacaksın peace, tamamen susup kendini geri çekeceksin. ev konusunda eğer söylediğin kadar az şey dediysen eşin haksız evet, ama benim tahminim sen aynı cümleleri birkaç kez tekrar etmişsindir, eşin de yine büyük kriz geliyor ben şunu bi susturayım demiştir.
büyük kavganızda da durum aynı. sen zaten olayı büyüteceksin diye büyütmeden önlem alıyor. bak diyorsun ki "o beraber film ya da dizi izlemek istiyor ama ben konuşmak istiyorum", yani o beraber bişeyler yapmanızı istiyor. sen ne istiyorsun peki konuşmak, konu var mı YOK. aynı konuları konuşacaksınız bi daha bi daha, evimiz şöyle olsun, tatile şuraya gidelim, haftasonu şunları yapalım. her gün her gün bunlar olur mu hiç? kaldı ki her filmi beraber izlemek zorunda da değilsiniz. nişanlım bilim kurgu filmlerini sever mesela, ben ayda yılda 1 izlerim. kendime işkence mi yapayım onunla yanı filmi izlemek için, yoksa ona mı izletmeyeyim filmi? ya da o istediği filmi izlerken ben de onun yanında oturup kitabımı okuyayım, böylece hem yanyana olalım hem de onu bunaltmadan o istediği filmi izlemiş olsun, ben de kendimi sevmediğim bir filmi izlemek zorunda bırakmayayım. sence hangisi bir arada daha çok keyifle yapılmış birşey olur?
bundan sonrası için yapman gereken mutlak sessizlik. eşin istediği gibi konuşarak seni kırdığını da bu şekilde anlayacak, aranızdaki ilişki de böyle tamir olacak. surat as demiyorum, sessiz ol diyorum. eve geldiğinde hoşgeldin de otur yemeği ye, anlatma hiçbişey, ne işle ilgili ne tatille ilgili, konuşma. yemekten sonra o sana gel beraber film ya da dizi izleyelim diyene kadar al eline bi kitap otur koltuğa, laf bile atma ona. az zaman değil sen 1,5 senede bu adamı böyle bunalmış ve bıkmış hale getirmişsin. düzelmesi en az 1,5 sene alacaktır. kendini buna hazırla.

Aynen!!!
İşte bu yüzden soğumuşlar diyorum.
Artık peace'in surat asmasına ya da bir konuyu uzatmasına tahammül edemediği için eşi kendince bu yöntemi buldu.
Kendi atarlanıp peace'i bastırıyor.

Aynen!!!
İşte bu yüzden soğumuşlar diyorum.
Artık peace'in surat asmasına ya da bir konuyu uzatmasına tahammül edemediği için eşi kendince bu yöntemi buldu.
Kendi atarlanıp peace'i bastırıyor.

aynen öyle, yoksa kitap okurken soru sordu diye kitap bile okutmuyorsun demez insan.
ama eşi biliyor ki muhabbeti uzatıp ona kitap bile okutamayacak, baştan önlem alıyor.
tüm bunları düzeltmek uzun ve zorlu bir yol. peace'in çok sabırlı olması lazım. umarım başarabilir.

Yardım almaları şart karı koca.
Belki de peace'in de bu şekilde davranmasının sebepleri vardır.
Kendine bile itiraf edemediği,bizimle paylaşamadığı.
İnsan beyni çok karmaşık,neleri itiyoruz en derinlere de nasıl tepkiler veriyoruz kendimizi %100 haklı görerek.
Benim peace de tek kızdığım konu bu.
Psikolog ile görüşmemesi.
Çünkü uzman muhtemelen eşi de çağıracak,ona anlatacak belki de göremediklerini,anlayamadıklarını. Belki peace biraz esneyecek,eşi bir tık ilgi verecek.
Ama peace kendi çözemez bunu artık.
Adamın da sabrı kalmadı zaten.

terapinin şart olduğuna katılıyorum, ama şuan eşine bu fikirle giderse eşi buna da karşı çıkacak. ben para yok diyorum sen ne diyorsun diyecek, çünkü ona göre peace'in yaptığı herşey abartılı ve yanlış. o yüzden kendini %100 geri çekmeli ve eşine zaman vermeli diyorum. bir süre kendi kendini yesin, eşine bişey demesin. eşi yumuşadıktan sonra da bu fikirle karşısına çıkıp gitsinler.
adam 1,5 sene gibi bir sürede nasıl bu kadar bunalmış bilmiyorum ama gerçekten çok dolmuş belli. şuan rüzgar esse fırtına kopuyor onda.

Tabii işin bir de maddi boyutu var.
Ama işte peace bizi dinlemiyor,eşini zaten duymuyor.
Bunu neden yaptığını çözmeli.
Bu sabah da gelmedi,hayırdır inşallah...

Tabii işin bir de maddi boyutu var.
Ama işte peace bizi dinlemiyor,eşini zaten duymuyor.
Bunu neden yaptığını çözmeli.
Bu sabah da gelmedi,hayırdır inşallah...

işi yoğundur belki bugün, ondan bama fırsatı bulmamıştır.
eşi onun ağlamasını bile umursamıyor, ona bile doymuş artık, bıkmış.
peace'in anlaması gereken şu. erkekler soğuyunca sevmeyince giderler, hatır gönül için kalmazlar. sevilmediğini düşünüp adamı bunaltmayı bırakmalı. sevdiği için yanında zaten hala, sevmediği zaman gidecek. ki böyle üstüne düşüp nefes bile aldırmazsa eğer yakın bi zamanda gidecek eşi, çok beklemeyecek yani.

sadece peace değil eşinin de yardıma ihtiyacı var gibi artık. adamın tahammülü tükenmiş bıkmış usanmış. peace ben senin konularını okuyorum ve yazıyorum da. bak sen burda bile yazarken aynı şeyi defalarca tekrarlayan tekrarlatan birisin. reelde seni düşünemiyorum bile. karşındaki insan evladı etten kemikten sinirden. adam sana diyor ki ben şundan şundan hoşlanmıyorum hatta sevmiyorum yapma. sonra şu şekilde telafi ederiz. ee yapma! ben seviyorum ama demek ne demek Allahaşkına çocuk musun sen, bu yaşta hoş da görülmez şımarık denir geçilir.
burda evinin düzeni ile ilgili konular açmıştın, al işte sana uğraş, temizle düzenle kendini meşgul et, elimiz sıkışık diye adam meliyor biz anladık, niye yardımcı kadın alıyorsun 55 m2 ev, kendini oyala sen yap. hem kendine hem bütçene katkı. yaşadığın yerde spor havuz imkanın varmış. kocan demek ki beynen de yoruluyor ki sakince evimde dinlenmek istiyorum diyor. enerjileriniz aynı değil demek ki.
herşeyin kontrolü sende olsun istiyorsun madem kendine engel olamıyorsun, gözünle beyninle kontrol et, diline dökme.
insanı en itici yapan dırdırıdır.
telefonla arama mesaj atma kısmına girmiyorum artık zaten herkes yazmış, trendeki aramaların benim için cinnet sebebi. kocan zaten soğumuş, düşüncelerini sana çok net anlatmış ama anlamıyorsun. sonraki adımda diyecek ki, ben sana söyledim uyardım ama değişmedin. bıkarak giden adam bir daha dönmez.

74 sayfayi okuyamadim da son sayfalardan yaptigim cikarimla bu "yine kavga"niz konuyu acarkenki mi yoksa onun uzerine ettiginiz kavga mi ?

Arkadaşlar kusura bakmayın terapi diyen arkadaşlardan alıntı yapamadım ama peace ve eşi yurt dışında. Bildiğim kadarı ile yurt dışı terapi ücretleri baya baya fahiş. Yani Türkiyede 150 ile bir seansı orda 400 dolar falan diye biliyorum. Uyduruyor da olabilirim. Ki Peacelerin durumu 3-5 seanslık bir şey de değil. Aylarca gitmeleri gerekir. Hadi maddi yönünü geçtik dil sıkıntısı olur. Ben terapiye gidiyorum. Ayrıca müşterilerin yabancı olduğu her gün ingilizce konuşma durumunda kaldığım bir şirketteyim. Gene de terapide çocukluğunu ingilizce anlat deseler bir kalırım. Sıkıntı yaşarım.
Terapi süper fikir de. Bu şartlar altında nasıl olsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…