- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
-
Çok çok üzüldüm peace.
Ben aranızda soğukluk olduğunu söylediğimde yok demiştin adam eve gelmek istemediğini söylemiş.
Neden terapi almıyorsun, bak biz ikna edemiyoruz, belki bir uzmana inanırsın.
Kötüye maalesef çok kötüye gidiyor bu iş....
Evet okudum ve çok üzüldüm.Evet oyle dedi yine ne icin dirdir yapicam diye dusunuyomus eve gelirken.
Nasi duzelticem simdi bilmiyorum. Bide agir konustu yine buyuk kavga ettik..
Yine buyuk bi kavga ettik simdi bugunku kavgayi sordum neden boyle oldu vs oda iste beni sucladin ama butcemiz yetmedigi icin tutmadik o zaman biliyosun hala soyluyosun sana kac kere soyledim bana illa paramiz yok dedirtme bilmiyomusun butcemizi durumumuzu illa bana bunu hatirlatip soyletiyosun gururuma dokunuyo dedi sonra diger mevzulara gecti hep ustume geliyosun yeter artik evlendigimizden beri surekli bi istegin var kendi kendine yetmiyosun hep bi talebin var benden disari cikalim yemege gidelim bi sene disimizi sıkalım aşkım az cikalim diyecegine sadece ben dusunuyorum borcumuzu herseyi sen kendi keyfindesin insanlar eve huzur bulmaya gelir ben haftasonu bitsin artik pazartesi olsunda ise gidyim diyorum kac kisi vardir boyle , haftaici eve gelirken bu aksam bakalim ne icin dirdir yapacak ne konusacak diyorum. Kadinlar ayyas kocalari gelip dovecek gelmesin diye bakiyo ya bende eve gelirken senle ugrasacagimi dusunuyorum oyle dedi. Neler neler dedi. Acti agzini yumdu gozunu yine. Agladim baya bi hicte umrunda olmadi , sen beni umursuyomusun hayatimi huzurumu sende benim umrumda degilsin agla patla istersen dedi.
Evlenmeden boyle degildin boyle olsam evlenirmiydim falan dedi. Bende sevmiyomusun beni ne kadar acimasiz konusuyosun cok vicdansizsin kabasin falan dedim , oda sevgim umrumda degil evde huzurum yok dedi. mutlu degilim dedi bende o zaman ne dusunuyosun mutlu degilsen dedim oda sebeplerini soyluyorum iste neden mutlu olmadigimin dedi ama duzeltmiyosun dedi.
baya bi kotu konustu. ......
Aklın yolu bir diyorum ve bir kere daha adama saygı duyuyorum.konu sahibinin ise vurdumduymazlığı simarikligi çocukluğu manipülasyon çabası karşısında hayrete düşüyorum.kavganın öfkenin kızgınlığın çözümü var ama soğumanın yok. üzgünüm ama bu adam soğumuş bıkmış usanmış. çığlıklarını biz buradan duyuyoruz ama siz kocanızın sesini duymuyorsunuz.
yemin ediyorum ben bunaldım, balkona çıktım hava aldım içeri girdim yazıyorum. adamı yavaş yavaş çıldırtıyorsunuz. eğer ben biraz insanları biraz tanıyorsam bu adam karşısına çıkacak ilk anlayışlı kadına sığınır. adam çığlık çığlığa bana alan tanı, nefes almaya ihtiyacım var diyor ama öyle bencilsiniz ki hala yine mi ben hatalıyım diyorsunuz. sizin kocanıza zerre saygınız yok.
Ev hanımı mısın? Bır ugrasın var nı? Günlerin rutşn mi? Arkds cevrrn nasılhaklisin ben esimin kendine vakit istemesini bazen ustume aliniyorum sanki benimle olmak istemiyor , bana soguk davraniyor, benden uzaklasiyo gibi hissediyorum. bu yuzden de usteliyorum daha cok konusuyorum aslinda yapmam gereken tek sey izin vermek ve kendimde islerime bakmak.
Aynen!!!haftasonundaki gelişmeleri okudum, ben sana %100 hatalısın demiyorum ama geçmişte adama o kadar çok çektirmişsin ki, artık resmen sen surat yapmadan o kavga çıkartarak önlem alır duruma gelmiş.
bir sürü kişi de yazmış sana zaten ne yapman gerektiğini, susacaksın peace, tamamen susup kendini geri çekeceksin. ev konusunda eğer söylediğin kadar az şey dediysen eşin haksız evet, ama benim tahminim sen aynı cümleleri birkaç kez tekrar etmişsindir, eşin de yine büyük kriz geliyor ben şunu bi susturayım demiştir.
büyük kavganızda da durum aynı. sen zaten olayı büyüteceksin diye büyütmeden önlem alıyor. bak diyorsun ki "o beraber film ya da dizi izlemek istiyor ama ben konuşmak istiyorum", yani o beraber bişeyler yapmanızı istiyor. sen ne istiyorsun peki konuşmak, konu var mı YOK. aynı konuları konuşacaksınız bi daha bi daha, evimiz şöyle olsun, tatile şuraya gidelim, haftasonu şunları yapalım. her gün her gün bunlar olur mu hiç? kaldı ki her filmi beraber izlemek zorunda da değilsiniz. nişanlım bilim kurgu filmlerini sever mesela, ben ayda yılda 1 izlerim. kendime işkence mi yapayım onunla yanı filmi izlemek için, yoksa ona mı izletmeyeyim filmi? ya da o istediği filmi izlerken ben de onun yanında oturup kitabımı okuyayım, böylece hem yanyana olalım hem de onu bunaltmadan o istediği filmi izlemiş olsun, ben de kendimi sevmediğim bir filmi izlemek zorunda bırakmayayım. sence hangisi bir arada daha çok keyifle yapılmış birşey olur?
bundan sonrası için yapman gereken mutlak sessizlik. eşin istediği gibi konuşarak seni kırdığını da bu şekilde anlayacak, aranızdaki ilişki de böyle tamir olacak. surat as demiyorum, sessiz ol diyorum. eve geldiğinde hoşgeldin de otur yemeği ye, anlatma hiçbişey, ne işle ilgili ne tatille ilgili, konuşma. yemekten sonra o sana gel beraber film ya da dizi izleyelim diyene kadar al eline bi kitap otur koltuğa, laf bile atma ona. az zaman değil sen 1,5 senede bu adamı böyle bunalmış ve bıkmış hale getirmişsin. düzelmesi en az 1,5 sene alacaktır. kendini buna hazırla.
Aynen!!!
İşte bu yüzden soğumuşlar diyorum.
Artık peace'in surat asmasına ya da bir konuyu uzatmasına tahammül edemediği için eşi kendince bu yöntemi buldu.
Kendi atarlanıp peace'i bastırıyor.
Yardım almaları şart karı koca.aynen öyle, yoksa kitap okurken soru sordu diye kitap bile okutmuyorsun demez insan.
ama eşi biliyor ki muhabbeti uzatıp ona kitap bile okutamayacak, baştan önlem alıyor.
tüm bunları düzeltmek uzun ve zorlu bir yol. peace'in çok sabırlı olması lazım. umarım başarabilir.
Yardım almaları şart karı koca.
Belki de peace'in de bu şekilde davranmasının sebepleri vardır.
Kendine bile itiraf edemediği,bizimle paylaşamadığı.
İnsan beyni çok karmaşık,neleri itiyoruz en derinlere de nasıl tepkiler veriyoruz kendimizi %100 haklı görerek.
Benim peace de tek kızdığım konu bu.
Psikolog ile görüşmemesi.
Çünkü uzman muhtemelen eşi de çağıracak,ona anlatacak belki de göremediklerini,anlayamadıklarını. Belki peace biraz esneyecek,eşi bir tık ilgi verecek.
Ama peace kendi çözemez bunu artık.
Adamın da sabrı kalmadı zaten.
Tabii işin bir de maddi boyutu var.terapinin şart olduğuna katılıyorum, ama şuan eşine bu fikirle giderse eşi buna da karşı çıkacak. ben para yok diyorum sen ne diyorsun diyecek, çünkü ona göre peace'in yaptığı herşey abartılı ve yanlış. o yüzden kendini %100 geri çekmeli ve eşine zaman vermeli diyorum. bir süre kendi kendini yesin, eşine bişey demesin. eşi yumuşadıktan sonra da bu fikirle karşısına çıkıp gitsinler.
adam 1,5 sene gibi bir sürede nasıl bu kadar bunalmış bilmiyorum ama gerçekten çok dolmuş belli. şuan rüzgar esse fırtına kopuyor onda.
Tabii işin bir de maddi boyutu var.
Ama işte peace bizi dinlemiyor,eşini zaten duymuyor.
Bunu neden yaptığını çözmeli.
Bu sabah da gelmedi,hayırdır inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?