- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
-
Aslında sorunun ne olduğunu biliyorsun, gayet net itiraf edebiliyorsun :) sadece çözüm için biraz gayret etmen gerekiyor.
Biraz da detaylara takılıyorsun gibime geldi. Evlilik hayatında detaylara takarsak ooo yandık. Sen bütüne odaklan. Diyelim eşin yemeğe senden önce başlıyor ama yemekte gayet iyi sohbet ediyor seninle. Bence sohbet etmesi daha büyük bir artı. Sen önce yemeğe başlamasına değil de buna odaklan.
Veya sarılıp film izliyor musunuz? Onun dizi izlemesine değil, sevgi dolu bu dakikalara odaklan. O zaman daha çok keyif alabilirsin.
Kısacası olumsuz detaylara takılmak yerine, evlilikteki daha büyük artılara bak. Eşin sana değer veriyor mu, sorumluluk sahibi mi, dürüst mü? Temel şeyler yolundaysa ufak tefek şeyleri es geçebilirsin
Canım bütün konunu okudum pes etmeden çok tatlısın ya inatla kriz gecirtirsn karsindakine. Insallah kendini torpuleyebilirsin ve cok mutlu olursunuz valla bayıldım sana hiç bi yoruma kizmamissin herkesi de dinliyosun :)))
Senin acilen is bulup çalışman üstüne ekstra ekstra hobiler, mesgaleler bulman lazım. Sürekli adama hayatı dar eden davranışların var.
Lütfen bu kadar bağımlı görünme. Sürekli evde oturup adamın her yaptığı şeyi kiskanarak darlayan bi insana kim neden saygı duysun.
O meşgulsé sen de bişeylerle meşgul ol. Ne zaman arasa evde ve mutsuzsun. Çantada keklik gibi yani. Yabancı ülke , bana yazık değil mi geç bu edebiyatları.
Bir süre sonra neresi olursa olsun insandan oraya uyum sağlaması beklenir. Hiç olmadı bi yogaya git bişeylerin felsefesiyle ilgilen. Arkadaş edin. Hemen dil bilmiyorum şikayetlerini duyar gibiyim.
Dil kursuna git.
Aktif ol. Sorunun senin pasif olman. Adamın aktifligini de cekemiyosun sen hep evde olduğun için.
Kusura bakma ama yazasim geldi.
Bir yeri toparlıyorsun, ertesi gün farklı yerden koparıyorsun. Neden böyle yapıyorsun ya ben üzülüyorum burda gerçekten. Adamcağız özlemiş aramış sensiz seyahatlere gıcık olmaya başladım demiş ne güzel işte. Sana kalkıp solaryuma girdim 10 dk diye anlatıyor sen yine iğneliyorsun. Adam söylemese haberin olmazdı ve bu şekilde yalana da itmeye başlayacaksın adamı. Rica ediyorum kendine çeki düzen ver lütfen
bak oku lutfen, guncelleme var
esim vardigi yerden aradi kamerayla gorustuk, sensiz bu seyahat olaylarina iyice gicik olmaya basladim dedi, iste gordugu yerlerden biseyler almis bana aklina gelmis hep falan bunlari anlatiyodu dediki seni bu kadar seviyorum ne olur bana huzur ver artik, uzatma konulari dedi bende sende bagirma bana sinirlenme dedim, o da olabiliyo bazen dedi, bazende uzatma 2 saat kavga etme bunlar icin dedi.
solaryuma girmis 10 dk bende hmm oylemi falan yaptim ucak aktarmasi vardi o arada solaryuma girmis bide denk gelmis disari ciktiginda bende dedimki sen arastirmissindir, o da yalanmi soylicem sana, hem ne var solaryuma girdiysem gerizekalimisin dedi , bak kamerada kavga etmeyelim bari aramizda 10bin kilometre var, daha yeni 2 dk lik konuyu 3 saate cikardin dedi. iste gittigi yer biraz tehlikeliymis dedim o zaman gunduz gez sadece o da ne gezmesi vakit olmuyo zaten falan dedi ama biraz ters geldi neyse bi suratim dustu yani. bu gerizekalimisin lafi falan bi terslemesi. yine bi zehir akitiyosun suratindan dedi, solaryum dedigimden beri ayni hale burundun dedi. bende hata sana boyle anlatiyorum dedi, ben kapatiyorum hadi giyinip ise gitcem diye kapadi.
ustune bende mesaj attim naptim, neden bu kadar tepki veriyosun, kendin seviyorum ozledim diye aradin ne bu sinir dedim. bana yaptiklarindan dolayi vicdan azabi cekmiyomusun hic, allah islah etsin baska bisey demiyorum dedi giyinip ise gidicem saygi lutfen dedi.. ben yine yazdim bi suru iste ben ne dediysem seni dusundugum icin dedim, senin ettigin bi kac kelimeye bozuldum suratim dustu, sen boyle patlayip kapamasaydin bende uzatmazdim, degermi bu kadar mesafeden kavga etmeye falan dedim. yazmadi bisey.
ne yaptim ben ,naptim ki hic boyle bi laf etmemisti daha once neden vicdan azabi cekmeliyim o kadar mi kotuyumcidden cok moralim bozuldu. yapayalnizim burada neden boyle konustu hakettim mi
Bir yeri toparlıyorsun, ertesi gün farklı yerden koparıyorsun. Neden böyle yapıyorsun ya ben üzülüyorum burda gerçekten. Adamcağız özlemiş aramış sensiz seyahatlere gıcık olmaya başladım demiş ne güzel işte. Sana kalkıp solaryuma girdim 10 dk diye anlatıyor sen yine iğneliyorsun. Adam söylemese haberin olmazdı ve bu şekilde yalana da itmeye başlayacaksın adamı. Rica ediyorum kendine çeki düzen ver lütfen
merhaba.. yine mi haksizim ya. bu kadar kizacak bisey var mi ? sinirlendi ve kapadi , ustune omrumu kisalttin, hic vicdan azabi duymuyomusun yazdi.
naptim ben bu kadar ?
evet konusmanin basi guzeldi, solaryuma gicik oldum o anda onun pesindemi yani is seyahatinde, o da ne var denk geldi girdim arada dedi hem ne var senden izin mi alicam nolmus girdiysem gerizekalimisin dedi. sonrasinda bu konusmalarindan ben daha giciklandim oyle kavgaya dondu.
kamerada gorusmenin basinda anlatti ozledim diye sonra dedi seni bu kadar seviyoken bana huzur ver azcik, olaylari buyutme uzatma kavga etme, azcik sus oluruna birak usteleme. yani aklinda bu vardi yine bastada.
Senin takıntılı hallerin hata ada iyicene tahamülünü kaybetmiş belli ..
Ama daha önce de söylemiştim eşinin rahatsızlıklarını iletme şekli çok çirkin gerçekten, saygıyı hemen kaybediyor ..
Birşeylere bozulunca tepki şeklin hemen surat asmak olmamalı bence, adam solaryuma mı gitti sen de bozuldun mu
'' ben de gitmek istiyordum, beraber gideriz die düşünüyordum sen gittiysen ben de yalnız giderim artık '' de mesela ..
Eşin senle ilgilenme di mi al kitabını mesela çekil köşene o senin yanına gelince de atıyorum sen de bir yarım saat iste eşinden, yarım saat sonra ortak birşeyler yapın ..
Bazı şeyleri söylerek değil basit bir şekilde tepkisizce yaşatarak anlatabilirsin karşındakine ..
olur ya boyle kavgalar.
bazen sebepsiz sikintili haller
yogunlasma bence amannn de acin filminizi. keyfibize bakin zaten evi de topladin iyice .
beni sevdigini ozledigini soyleyen adam bi anda bisey icin gerizekalimisin, demesi bana duvar gibi geliyo oyle sasiriyorum suratimda da belli oluyo yani. esime gore gayet normal tepki, ben ona yalan soyluyo muamelesi yaparsam oda bana bunlari diyebilirmis oyle dedi.
sonrada kavga ettik kapadik ya ustune de mesaj yazmistim neden boyle sinirleniyosun kotu bisey demek istemedim falan ozledim diye aradin sinirlenip kapadin vs cevabi: bisi demicem sana, Allah islah etsin, bana yaptiklarini otur dusun cidden vicdan azabi cekmiyomusun hic omrumu kisalltin ya saka gibi.
bu kadar kotumu benim yaptiklarim. ya onun soyledikleri.. ?
Bak işte sen çok yanlış düşünüyorsun gerçekten. Senden küçüğümdür belki lütfen yanlış anlama akıl vermek gibi bi niyetim yok ama gördüğümü söylüyorum. Adam aramış özledim demiş seviyorum demiş. Daha sonrasında da aranız bozuk olduğu için senden rica etmiş bende çok sık yaparım bunu. Kavgalardan sonra zaman geçince tekrar sakinken rica ederim lütfen yapma diye. Siz çok gereksiz noktalara gereksiz şekilde takılıyorsunuz. Solaryuma girmiş olmasına takıldığınız gibi. Tabi ki bozulabilirsiniz, kadınlar takılır. Ama erkeklere yansıtmamak gerekir. Sizi uyarmasının üstüne sizde böyle tekrar aynı tepkileri verince sinirlenmiş. Her zamanki gibi sinirini yanlış şekilde dile getirerek sizi kırarak çıkarmış.
QUOTE="pitho86, post: 47276865, member: 645411"]Aslında sorunun ne olduğunu biliyorsun, gayet net itiraf edebiliyorsun :) sadece çözüm için biraz gayret etmen gerekiyor.
Biraz da detaylara takılıyorsun gibime geldi. Evlilik hayatında detaylara takarsak ooo yandık. Sen bütüne odaklan. Diyelim eşin yemeğe senden önce başlıyor ama yemekte gayet iyi sohbet ediyor seninle. Bence sohbet etmesi daha büyük bir artı. Sen önce yemeğe başlamasına değil de buna odaklan.
Veya sarılıp film izliyor musunuz? Onun dizi izlemesine değil, sevgi dolu bu dakikalara odaklan. O zaman daha çok keyif alabilirsin.
Kısacası olumsuz detaylara takılmak yerine, evlilikteki daha büyük artılara bak. Eşin sana değer veriyor mu, sorumluluk sahibi mi, dürüst mü? Temel şeyler yolundaysa ufak tefek şeyleri es geçebilirsin
y0k gitmem, artik o huyumu biraktim boyle durumlarda onceden 1olarca kere arayip yazardim. simdi sadece bi kac mesaj yazdim en son cevap gelmeyince biraktim.Senin yaptıkların çok gereksiz gerçekten de ve eşinin genel olarak tepki veriş şekli kötü ..
Üstüne gitme .. Bekle yarın nasılsın canım seni özledim tarzı bir mesaj at ve o konuya hiç değinme ..
Eğer eşin hala o konuyu üstülerse de alttan alma ama adama da yine bir sürü mesaj atıp üstüste arama ..
hic yanlis anlamam, ogrenmek icin yaziyorum sorunumuz var cozmek istiyorum.
evet esim normalde pek kendiliginden acmaz konuyu ben sorarsam soyler ama kendi soyledi bu sefer..
evet bosa takildim ve surat yaptim belki o anda hani uzaktayiz buna surat yapmama falan bozuldu. ama her sinirlendiginde boyle kirici kaba laflar soylemesi cok bozuyo beni , nasi bu kadar dan dan konusuyo yani.
tespitiniz dogru.. ustune de vicdan azabi cekmiyomusun bana yaptiklarindan demesi? bu kadar mi kotu seyler yapiyorum ben ?
nasi duzelticem . mesela sen olsan, esin de sana kizsa boyle kapatalim kamerayi konusmak istemiyorum diye kapasa ustune arayip mesaj yazarmisin (ben oyle yaptim iste) ? yani nasi davranirsin?
evet hatam surat asmakti belki ama anlikti inan , o kizip kapamasa uzamicakti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?