Yine kavga ettik :(

canım bak aynılarını yaşadım ve aynen senin eşinin yaptığı gibi benim nişanlım da haksız ve kötü tepkiler veriyordu, yani o öyle yapınca da bende senin gibi kırıldığım için durumu uzatıyordum. bir süre ne tepki verirse versin sen yumuşak karşıla artık en ufak soruna, tribe tahammülü kalmamış adam tükenmiş. solaryuma girdiyse girdi, ben olsam " aa yakıştı mı nasıl oldu" falan derdim, niye rahatsız olup surtını asıyorsun bak ne güzel şeyler söylemiş sana.

canım lütfen sana yalvarıyorum, kalbini de kırsa ne derse desin sen suratnı asm, tepki gösterme bir süre sonra anlayacak ki sen değiştin ve oda kendine çeki düzen verecek. sen bazı durumalrda çok haklısın, hiç mi naz yapamayacaksın hiç mi bir şey diyemeyeceksin diye düşünüyorsun, niye böyle sert tepkiler veriyor diyorsun ama adam yılmış tahammülü kalmamış anlıyor musun? bu imajını düzeltmen lazım. haklı olsan bile kavgadan kaç, asla ama asla suratını asma. ya birebir aynılarını yaşadım. artık canımı sıkan bir şey olsa da üstüne gitmiyorum olayları büyütmüyorum, çünkü onun o tepkileri ile ilişkiyi sürdüremezdim ve inan oda değişti, artık nazımı da çekiyor, tribimi de katlanıyor, çünkü artık çok az ve yerinde yapıyorum. ayrıca ufak da bir tepki gösterse hemen özür diliyor neden biliyor musun? bırakıyorum onu, olayları söylenenleri düşünecek vakti kalıyor, düşündüğünde de kendi hatalarını da görüyor.

haksiz oldugumu anliyorum ama hayatini zehir etmek mi bu, vicdan azabi duymam gereken birsey mi. abarti degil mi ?[/QUOTE]

Abartı bencede ama eşinin karakteri gereği çıkışları olayları olduğundan büyük görmesi die düşünüyorum .. Ama senin yaptıklarında gerçektwen insanı bi yerde çileden çıkarır ..
Bence eşinin cümlelerine pek takılma önce kendini düzelt, gerçekten hoş değil çünkü . .

tamam cidden denicem, surat asmamayi trip atmamayi, o bana laf soksa bile yada terslese bile ustunde durmayip gecmeyi (en zoruda bu , beni tersleyince ustunde durmamak sorgulamamak ) haftaya cumartesi gelecek daha cok var...
o zamana kadar ayriyiz yani, kavgadan sonrada konusmadik. ben mesaj yazdim, kolay gelsin askim insallah iyi gecer gunun diye. bakalim...
senin adina cok sevindim, insallah aynisini yakalayabilirim. o kadar sacma o kadar cigrindan cikti ki bizim durum, gecen bi kavga ettik 2 gun once bisey izliyoken soru sordum falan durdurmak zorunda kaldi diye kizdi bende o kizdi nasi kizar bana bagirir diye 2 saat konustum kavga kiyamet gecirdik geceyi...
nasil daha sakin olacagim, ustunde durmayacagim bu kadar.. hakikaten esimin dedigide dogru, bana batiyo bazen davranislari.. gozumun ustunde kas var diye olay yaratiyosun diyo , dogru bazen..

Bence bu kadar tepki göstermesi senin ona geçmişte yaşattıkların... Adam artık en ufak birşey görünce senden, hemen işte yine başladı diyor...Erkekler çoğunlukla olaylar arasındaki farkları göremezler. Tüm olaylara aynı düz mantıkla bakarlar...

Seni aramış, ne güzel konuşmuşsunuz. Ama sen belki bambaşka bir mantıkla surat yapınca adam direk eski tartışmalara benzetiyor senin tavrını. Keşke daha şaka yoluyla ve gülerek deseydin bari diyeceğini. Mesela hadi hadi kızlara beğendireceksin di mi kendini bronzlaşıp falan diye gülerek, şaka yaparcasına de bari. O zaman düz mantık oldukları için şaka yapıyor diyecekti ve sert tepki veremeyecekti...

Bari insan sevdiğine böyle davranır mı falan demeseydin. Amaan şaka yaptım sen de hemen ciddiye alıyorsun, sonra konuşuruz neyse kapatalım falan diyerek durumu kurtarsaydın keşke. Çünkü ciddi konuları konuşmanın zamanı değil o kısacık telefon görüşmesi...

Eşinin de bazı huysuz davranışları var sanki, ne bileyim filmi durdurdu diye kızması da yanlış.

Diyelim ki o kızdı filmi durdurdu diye. Sen yine susup oturma. Aman sana da birşey denmiyor, seni birdaha asla rahatsız etmem böyle durumlarda de. Tepkini belirt ve sus. Her zaman susamazsın ve susmamalısın zaten. Diyeceğini 1 cümleyle belirt, sonra surat asmadan sus. Normal takıl yani. 2 saat konuşunca çok başka yere kayıyor olay...

evet kesinlikle yine benim surat yaptigimi gorunce oda hemen kavga moduna gecti , 5 dk once seni seviyorum ozledim diyen adam.
haklisin, tavirlarim fazlaydi ama anlikti bu sefer ama esim sert konusarak arttirdi ,tartistik yine . kapadik ustune mesaj attim insan sevdigine boyle mi yapar vs vs oda allah islah etsin bisey demiyorum bana yaptiklarini otur dusun vicdan azabi cekmiyomusun omrumu kisalttin dedi ben yazdim ama cevap atmadi biraz oncede kolay gelsin gunun guzel gecer insallah askim yazdim..
ben herseyi cok ciddiye aliyorum ya. yani o anda tamam sonra konusalim vs diye kapatsam sorun olmayacakti ben ciddilestiriyorum konuyu

aynen canım sana katılıyorum eşinin de hataları var v dediğin gibi düz mantık, olayları tartamıyorlar adamın artık kafasında oluşan tek olu "yine başladı" oluyor. konu sahibi ile çok benzer davranışlarım vardı, ve hangi erkeğe bunu yaparsan yap bıkıyor ve canavara dönüşüyorlar artık haklı da olsa, adam da seni küçümseyen beğenmeyen böyle hemen sinirlenen bir tip oluyorlar. çnkü artık sözümüzün hükmü kalmıyor, herşeye çok konuştuğumuz için haklı da olsak bir değeri kalmıyor.

esimde huysuz bazen, ama soyle bi film dizi acariz ben ayni anda konusur izleyebilirim esim sevmiyo bu huyumu cunku bu konusmalarin sonu yine bi tartismaya falan dayaniyo yada hararetli konusuyoruz filmi kaciriyo diye durduruyo. bu evlendigimizden beri yasaniyo. galiba bu sefer de oyle olcak diye bastan durdurdu kizdi ve acti ama ben kendimi durduramadim :/

bu arada susmaktan kastim 1 cumle konusup susmak tabi tamamen susamamki
dedigin cumle gibi: aman sanada bisey denmiyor, bi daha da bisey demem film izlerken diyip susmak.
benim yaptigim 2.5 saat konusmakti o gun hic susmamak yani .. cok fena kavga ettik sonunda.. bugunde onu hatirlatti 2dklik olayi 2 saat yapma dedi.

simdi napicam peki.. konusmuyo benimle bide boyle beni ozledigini sevdigini falan soyledikten sonra ben onu gicik ettiysem kizdiysa daha da uzun suruyo cok bozuluyo icinde biriktiriyo.

yapma canım, bak dünde ben nişanlıma bir konuda tepki gösterdim ama asla trip atmadım o anladı soguklugumdan ve eve gidince aradı durdu sen şuna mı kzıdın buna mı kzıdın diye? bende seninle ilgisi yok duruma kızdım dedim. aslında ona da kızmıştım ama uzatmadım eskiden olsaydı ne olurdu biliyor musun? ben sinirlendiğim mekandan çıkar çıkmaz önce bir yüzümü asardım, sonra bunu suçlmaya başlardım sonra o bana umursamaz konuşurdu neye kzıdıgımın üzerine bir kere bile düşünmeden, sonra ben onun umursmaz tavrına iyice kızıp, daha çok surat asar, bagırır, kavga ederdim, ve tüm akşamımız rezil olurdu. yine canım sıkkındı ama onunla hep güzel konuştum, ve ne oldu o merak edip sordu, " ona kızdım mıdiye o gönlümü almaya çalıştı. inan böylesi daha çok işe yarıyor. size de eşinize de yazık, ortada sorun yok, boş yere üzüyorsunuz biribirinizi.

ne guzel dengeyi kurmussunuz, insallah bende yapabilirim.. evet ortada sorun yok ama hergun tartisma var.
peki simdi ne yapayim en son kolay gelsin insallah guzel gecer gunun askim yazdim ama gormemis cevap yok.
aciklama yapayim mi : kusura bakma sinirlendirdim oyle demek istememistim veya baska bisey diyeyim mi? yoksa hic bisi olmamis gibi mi davranayim ?

hayır daha fazla üstüne gidip açıklama yapma, hiçbir şey yapma. bu sefer de senin değerin kalmıyor, sessiz kal ama ararsa da asla ama asla trip atma o olay olmamış gib konuşmaya devam et. msjıma neden geç cevap verdin bile deme. üstüne gitme anlayacağın, iyi bir şey demek için bile gitme, ona bile deliriyorlar çünkü artık sorunun çözümü için bile konuşmak istemiyorlar.

tamam, iyi geceler der yatarim ben.. hakkaten zor, dogru soyluyosun, iyi biseyde desem ustelemis oluyorum..
insallah dengeyi saglayabilirim. senin icin ne kadar surdu bu degisim, yani nisanlin ne zaman yeni halini farkedip daha anlayisli, toleransli biri oldu ?
sen once nelerle basladin degismeye?

Evet cnm. En güzeli tamam neyse sonra konuşuruz şimdi sırası değil demek. Çünkü o an konuşsan da çözülmeyecek olay.

Kapattıktan sonra da mesaj atmışsın, hele buna hiç gerek yok. Ben seni anlıyorum, sen olay çözülsün tatlıya bağlansın diye konuşmaya devam ediyorsun ama öyle olmuyor erkeklerle, iş büyüyor.

Cok dogru o anlarda icim icimi yiyo bide suclu hissediyorum bisey yapmak yapmamaktan daha iyi diye konusuyorum yanimda degilse yaziyorum tatliya baglansin diye ama iyice uzuyo sanirim o anda ne dersem diyim siniri gecmiyo yani cabamda bosuna ve ben uzun uzun konustuktan sonra onun hala yumusamadigini gorunce sinirleniyorum ve kavga buyumus oluyo ilk baslangica gore.
Yani hic bisey yapmadan kesip atsam mesela bu konuyu acmama sebep olan tartisma gibi , orda aman senlede konusulmuyo daha sana bisi sormam tmm desem 10 dk sonra komediyi izlerken guler sarilir unuturduk. Bunun gibi orneklerle dolu hayatimiz, bugunde oyleydi solaryum icin tavir yaptim soyledigi guzel sozleri duymadim bile.
Sonra cok iyi anliyorum ama o anda yasarken biraz zor oluyo frenlemek. Insallah yapacagim
Mesela cidden sinirlendim 1 2 cumle konusup susmak zor geliyo icimdeki ofkeyi bosaltmak istiyorum esime tabi saglikli olan bu degil

Yani biraz haklı cnm. Senin ekstradan sabır göstermen gerekiyor ki yaptığın hataları dengeleyebilesin. Eşinin gözünde kredilerini tüketmiş gibisin. Bundan sonra bir an evvel daha rahat davranmaya bak. Pek umrunda olmasın detaylar.

Eşin özledim diye aradığında sen de ona sevgi sözcükleri sarfet. O an aklına birşey takılsa da belli etme. En azından eve dönene kadar... Mesela kendi kendine söz ver telefonda asla kavga edilmeyecek diye. Çünkü telefonda gerçekten ciddi konular konuşulmuyor...

Seni anlıyorum, o anda tek isteğin konuşup içini boşaltmak. Ama olmuyor işte. Erkekler maalesef bizim gibi düşünmüyor...

canım ben umursamamaya başladım, umursadıkça anlam yükledikçe onun haretlerine sözerine daha çok kafa yoruyorsun. benimkide kolay olmadı, senin gibi sorunun kaynağının farkındaydım ama kendimi engelleyemiyordum, ee bir taraftan da nişanlım iyice garip, huysuz tavırlar sergiliyordu, artık öyle bir hal almıştı ki ben en küçük şeyi beğenmesem adam sinileniyordu hemen, anladım ki tahammülü bitmiş.

şu kadar zaman önce oldu diyemem ama bir süredir böyle, mesela artık iş yerinde ondan hiç telefon beklemiyorum, eskiden arayp sormadgında kavga çıkıyordu, artık böyle bir beklentim olmadığı için bazen bende unutuyorum, aklıma bile gelmiyor, bu durum ikimizi de rahatlattı mesela. bir şey söyledim ve ters mi konuştu, hiç üstelemiyorum (çok sinirli değilsem, bazen taştığım oluyor tabii ama eskiye göre çok az), konuşmuyor mu hemen internete giriyorum kendime uğraş buluyorum, tv de maç mı izliyor gidiyorum evi yerleştiriyorum zaten düğn hazırlığı yapıyoruz işim çok, mesela bu akşam ben çok yorgunum seni eve bırakayım bende eve geçeyim dinleneyim dedi, "cuma cuma hemen eve gitmeyelim 1-2 saat dışarıda durur, erken döneriz evlere dedim" tamam olur dedi. eskiden olsa hemen peki der suratımı asar otururdum, bu adam beni sevmiyor mu cuma cuma eve mi gidilir hemen iş çıkışı diye, oda surat asmama kızar ve kavga çıkardı. ama artık üstüme alınmıyorum, adam yorgun ve dinlenmek istyor, bende çıkmak istediğimi söyledim ve kabul etti, kabul etmeseydide inan üzülmezdim.

ya işte sizin olaylarınızda böyle biliyorum, başkası okusa güler şunlara. yemeğe senden önce başlıyor diye sinirlenyorum diyorsunya, bizimkide yemeği biter bitmez kalkar balkona sigara içerdi, sonra ben küserdm, surat asardım ama ona göre ortada hiç sorun yok, diyorduki "ya işten çıkmışım, yemeğimizi yemişiz, şimdi niye kavga ediyoruz, sorun ne?" hep böyle derdi, şimdi kalkarsa sofradan dalga geçiyorum, takılıyorum ona "görgü kurallarını öğretcem sana" diye, oda gülüyor.yani onun hareketlerine anlam yüklemiyorum artık ve inan böyle bende çok rahatım.

hic bi degisiklik yok mu sizde basindan beri aynimisiniz? evlendikten sonra mi boyle oldu yoksa evlenmeden de boylemiydiniz?

Cnm alingandim zaten oldum olası ama evlendikten sonra oldu kesinlikle

Hani yaşarken oldu derlerya öyle bişi
Çektiğim binlerce sorundan sonra böyle sabırsız oldum yiprandim takıntılı çabuk bunalan bi insan haline geldim

Olumlu degisimlerde oldu tabii mesela mutfağı toplayacagim diyen eşim toplamazsa bir ton kavga olurdu yada bir şey almayi unutursa vs sorun ederdim dir dir
Şimdi amaaaaaaaaan diyorum alıştım sorumsuz hallerine

canım fikir ayrılıkları olabilir bu gayet doğal ama eşin seni özlemiş bunu belirtmiş en azından kritik Bi dönemdesiniz biraz alttan alsan altı üstü yarım saatlik bişey yani surat asıcak Bi durum yok ki onunla olmanın tadını çıkarmalısın bence ve ben gurur yapma taraftarı değilim git sarıl barışın bence ikinizde huzursuz olmayın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…