Yine kavga ettik :(

Odaya geldim o icerde.
Yine hataliyim dimi uzattigim icin? Minnacik birseyden bagirdi ben sordum niye diye uzadi uzadi alev aldi. Huzurla bi bardak su icemiyomus artik hergun hergun napcaz boyle dedi.
Cok bozuldum neden bagiriyor bana cocukmuyum ben.

canım gerçekten bıkıyorlar ve artık nefret ediyorlar, eski ilişkimde aynen senin gibiydim, sonrasında gelinen noktaya inanamadım, bu adam nasıl böyle bu hale geldi diye, şimdiki nişanlımda bu hale dönüşmeye başlayınca yanlışın bende olduğunu fark ettim, üstüne gitme, herşeyi deşme, her sorunu uzatma, suratın asık gezme, bunları eşine değil herhangi bir arkadaşına da yapsan bıkar emin ol, herkesin tahammülünü zorlayacak hareketler bunlar. bağırdıgında sus bir kerecik sus ki o anlasın ne yaptığını, sen üstüne gittikçe, uzattıkça bağırdıkça, onu daha da hırçınlaştırıp kendinden uzaklaştırıcaksın, arrtık seni sadece sorun olarak görecek, tavsiyem biraz sakin dur, uzaklaş, sürekli ona odaklı yaşama, çok da hareketlerine anlam yükleme.

Cocuklara diyolarya cok zaman degil kaliteli zaman atni o mantik bence evlilikte tabi bir anda elinizi cekerseniz fazla ozgurlugune duser aman dikkat
Bahaneyle ev toparlanir belki o zaman esiniz sizi sikayet eder yuzume bak diye :)

yok cokta abartmam canim normale donelim yeter :)
bugun sabah hic dusundunmu acaba sadece sussaydin ne olurdu ne yasanirdi dedi. bende dusundum ben uzattim biliyorum sen ilk basta bagirinca alindim dedim uzatmicam artik dedim . 16 aydir degismedi cok kararli devam ediyorsun dedi her hafta 3-4 aksam kavga.
yarin seyahate gidecek insallah guzel bir aksam geciririz birlikte

sonra konuşun işte. adam sakin ortam bekliyor, sen körüklüyorsun.

evet sonunda sustuk kapandi konu. bugunde hic dusundunmu acaba sadece sussaydim ne olurdu ne yasanirdi diye dedi.
dusundum ama o anda bana buyuk bir olay gibi gorunmuyor neden konusamiyoruz

Adam haklı. Kusura bakma da böyle her şeye kapris yapan, surat asan, tavır yapan biriyle hayat zor geçer. Önce kendi içinde mutluluğu yakalamasın.

biliyorum sanirim kadinlarin %80i takmiyor buradan aldigim yorumlara gore.. ben cok daraltiyorum , sadece aksamdan aksama gorusuyoruz aslinda, bende calisiyorum eve gelip yemek hazirliyorum kaldiriyorum falan. her aksam romantizm yasanmaz dimi yok boyle bisey yani..
evet birlikteyiz evdeyiz, disarda pek bisey yapmaz esim ve belki biraz rahat biraksam birbirimizi ozleriz, daha tahammullu anlayisli oluruz, daha az kavga ederiz , daha kaliteli zaman geciririz? dimi..
sen calisiyormusun?

Önceki konuna baktım ve hatırladım konuyu. Orada da baya bir yazmıştık sana :) mesaj atma, arama durumun ne oldu bu arada, hala aynı mı?

evet populer konum, sagolun cok yardimci oldu herkes. inan ki bosa gitmedi o aramalarim mesajlarim var ya %80 i azalttim. en son ne zaman aradim hatirlamiyorum. hatta esim ariyo artik. o bana mesaj yaziyo daha cok.
onu astik , geriye yanyana oldugumuz vakitlerde benim surat asmam, beklentilerim, herseyden zehir sacmam (onun deyimi) onun siniri ve tahammulsuzlugu kaldi

peki basinda niye bagiriyo, hadi bagirdi sinirlendi izleyemiyo durdurdu izledigimiz seyi diye, ben sordum niye bagiriyosuyn ne var falan, konusmadigi icin uzattim. evet uzattigim icin haksizim biliyorum. esimde konusmak istemiyo yani, bu kadar ufacik bi konuda bile kavga etcez diye susuyo. konussa kavga etmicezki, onun derdi boyle tartismalarda sakin olmuyo benim gibi uzun tartisamaz sakin sakin direk kestirip atar susar.
evet herseyi uzatmam sacma, ufacik gereksiz konular hep bunlardan cikiyo bizim kavgalarimiz zaten.
anlayisli olmaya calisiyorum insallah basarabilirim.. deniyorum susmayi uzatmamayi. dun baya hararetlendi kavga konustukca, telefonu elindeydi cektim almaya calistim daha cok sinirlendi yuzunu cevirdim falan daha fena oldu.
bugun de dusundunmu hic dun sadece sussaydim ne olurdu ne yasanirdi diye dedi bende evet dedim uzattim hataliyim, oda 16 aydir ayni kararliliktasin, haftanin 3-4 gunu kavga cikiyo dedi.

sende yapma kesinlikle hersey daha kotu oluyor ustune gittikce.
deneyecegim susmayi, uzatmamayi, herseye surat asmamayi, gecip gitmeyi. surekli esimden bisey beklemeden ona alan vererek yasamayi deneyecegim. anca bu sekilde evli kalabiliriz cunku , hayat uzun bu sekilde zor

Adam haklı. Kusura bakma da böyle her şeye kapris yapan, surat asan, tavır yapan biriyle hayat zor geçer. Önce kendi içinde mutluluğu yakalamasın.

evet, oda kavgalarimizla kendi kendine konusuyor ben nasi dayanicam sana bir omur diye.
deniyorum insallah basaririm .. uzun sureli yapamadim henuz. 1 hafta iyiyim sonra yine ayni seyler falan...
biraz rahat olsam , daraltmasam, herseyden tavir almasam. kendim icin ne yapabilirim, mutlu olmak icin

sen hatalı davranıyorsun ve hatanı da kabul ettikçe eşin zeytinyağı gibi üste çıkıyor.
artık haklı da olsan haksız duruma düşüyorsun, bence en kötü sonuç bu.
kendine bi çeki düzen ver ve bu durumu değiştirmeye çalış.
onun bıktığı şeyleri artık yapma ki haklı olduğun durumlarda sana ona göre davransın.
böyle gidersen hep evet ben hatalıydım demek zorunda kalacaksın, eşin şimdiden alışmış bu duruma.

tıpkı sizin gibiydim maalesef yaptığımın yanlış olduğunu, karşı tarafı böyle kazanmayacağımı biliyordum ama yine dayanamıyordum o sırada en haklı benim gibi geliyordu sonra pişman oluyordum, öyleki kendimi engellemek için takvim yapmış kaç gün kavga etmeden duruyorsak o kadar günü işaretliyordum ve maalesef 5 günü geçtiğini hatırlamıyorum

baktım olacak gibi değil, öncelikle beklentimi düşürdüm, sonra ne zaman bir şeye sinirlensem o kavga sonralarını hatırladım ve kavgadan kaçtım, birde ona yönelik yaşamıyorum artık, o tv mi izlemek istiyor bende internette takılıyorum, kendimize uğraş bulmamız şart. en önemlisi romantik zaman geçirmiyor oluşumuzu, bir şeylerde benim kadar istekli olmayışını kendime yormuyorum. yeri geliyor arkadaşlarını bana tercih ediyor ama artık bunu kendime problem yapmıyorum, beni sevmediği yada benimle mutlu olmadığı için değil arkadaşları ile kafa dağıttığı ve ona da ihtiyaç duydugu için o tarafı seçiyor. artık böyle düşünüyorum ne kendimi ne onu yoruyorum. ki siz evlenmişsiniz, artık eşiniz, sizi sevdiği aşikar ama inanın soğuyorlar bu hareketlerden siz yakınlaştırayım derken daha da uzaklaştırıyorsunuz. bir yerde yazmışsınız birimizin hareketleri diğerini tetikliyor diye, çok doğru bende böyle düşünüyordum, ne mutlu ki sorunu biliyorsunuz bence düzeltebilirsiniz.

saka gibi sanki ben yazmisim su kirmizi kismi. aynisini yaptim, ayni sonuc. 2 ay boyunca yapmistim.
ben cok ariyordum, mesaj atiyordum, yazmazsa daha cok yaziyordum ariyordum falan, bunu astim cok sukur yanyana degilken bari sorunumuz kalmadi. yanyanayken cok surat asiyorum herseye beklentim cok fazla huzursuz ediyorum onu biliyorum insallah sizin gibi duzeltebilirim bende cok iyi biliyorum neleri yanlis yaptigimi.. dun dediki 1 bardak suyu huzurla icemiyorum, bugun dusundum dediklerini uzuldum cidden, cikmaza sokuyorum cok kendimden uzaklastiriyorum bu davranislarimla. burda tek eglence kaynagim o diye bana odakli yasasin istiyorum hep, hep ilgilensin , doyumsuzum ve bu sekilde hep benle ilgilense bile mutlu olmayacagimizi biliyorum saglikli degil cunku. normal olan ikimizinde kendine ait birseyleri olmasi ve birbirimizi ozlememiz, anlayisli olmamiz, huzur vermemiz, saygi duymamiz. bunlar surekli ilgi bekleyerek, herseyi dipdibe yaparak kendine ait hicbi alani kalmayarak olmaz tabi biliyorum. biraz mesafe koysak o istedigini izlese, ben biseylerle ilgilensem dediginiz gibi bi ugras bulsam, o zaman birbirimizi ozlerizde kendimize de vakit ayiririz, daraltmadan zorlamadan yapmis oluruz birlikte gecirecegimiz vakitler daha hos olabilir...

aynen öyle canım dediğim gibi ben öğrendim, umarım sen de çözersin bu manasız sorunu . en kötüsü de ne biliyor musun? öyle yılıp öyle çirkinleşiyorlar ki artık haklı bile olsan, sen sorunlusunya yine hata sendedir modundalar, artık haklı da olsan, gerçekten kırılsan da "al işte yine başladı" moduna giriyorlar ve bunun tek sebebi biziz. dediğim gibi hayatının merkezi o değil o sadece hayat arkadaşın, seni seviyor ve tek istediği hzuurlu bir hayat, yormadan yıpratmadan. eminim onun da hataları var ve sen belkide tepki gösterdiğin şeylerde haklısın ama işte herşeye konuşup surat asınca bir süre sonra kimse seni sallamıyor, ailene de yapsan aynısı arkadaşına da yapsan aynısı.

birsey daha soracagim size simdi aklima geldi, gecen gun esime bir arkadasim kek yapmaya calisiyor bi turlu tutturamiyor falan kiz surekli kek yapiyo 2 gundur 5. kekini cope doktu ona tarif veriyodum bunu anlattim esime . dinledi falan him falan dedi sonrada dediki ne diyimki ben anlamam kadinmiyim ben bu muhabbetleri bana yapiyorsun ben ne bileyim kek falan. ben sana araba lastik degistirmesiyle ilgili bisey anlatsam ne yorum yapabilirsin dedi. biraz bozuldu boyle :) cok mu garip

Ay insallah guzel ayrilin guzel kavusun

garip değil bir şey yok anlatmanda eşini nişanlıma çok benzettim, benimki de dinler dinlerr ee ben ne diyeyim buna şimdi kadın muhabbeti der, ama çevremde görüyorum her şeyi konuşan çiftler var. canım ne yazık ki bunlar böyle, seviyorsan, geri kalan kısmında sorun yoksa, bunları böyle kabul edip yolumuza devam edeceğiz. sorgularsan st
ne gidersen üzülen sen olursun.

Bu konunu okumadım aama göz gezdirdiğim kadarıyla hep aynı konu .. Hatalısın ..

Yok ben çalışmıyorum cnm. Çalışmamak daha kötü aslında. Bütün gün evde olduğum zamanlarda eşim gelsin diye bekliyorum. Ama yine de o gelince bunaltmıyorum onu.

Diyelim sen yemek, bulaşık işlerini hallettin akşam. Senin isteğin eşin hemen seninle ilgilensin, romantik takılsın :) Ama maalesef öyle olmuyor evlilikte. Her dakika tabi ki romantik geçmez zaten... İnsan doğasına aykırı :)

Mesela dizi mi izliyor veya maç? Bırak izlesin. Sen de o arada internette gezin, evle ilgilen misal. Ben eşim maç falan izliyorsa ya ütümü yaparım ya mutfağı düzenlerim. Ya kitap, dergi okurum. Hiçbirşey bulamazsam nette birşeyler bakarım... Hem benim için de boş zaman oluyor. Eşim boş otururken ben iş yapmamış oluyorum onu bırakıp. Hatta bazen bilinçli gündüzden yapmıyorum işlerimi maça saklıyorum :)

Onun izlediği şey bitince benim de işim bitmiş oluyor zaten. Sonra ya beraber film izliyoruz ya tv. Bazen bilgisayar oyunu oynuyoruz beraber. Veya dedikodu yapıyoruz Ne o bunalıyor ne ben...

İyi bak en azından onu yapmışsın demek ki bunu da aşabilirsin...Biraz alttan alarak, biraz daha güleryüzlü olarak, eşine biraz daha alan ayırarak yapabilirsin bence, çok büyük bir sorun yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…