yine kayınvalidem lütfen yardım

annenizin yanına bi yardımcı almak bence de en mantıklısı gibi görünüyor... hem bi yabancya çocuğunuzu bırakmamış olursunuz, hem de anneniz yorulmaz fazla...
kayınvalideniz bakmak istemiyorsa bişi yapamazsınız... sonuçta bakmak zorunda da değil...
belli bi yaştan sonra daha da zor olur sanırım çocuk bakmak... ben bu yaşta zorlanıyorum ne yalan söyleyim... hatta iznim bitse de işe başlasam die düşünmeye bile başladım, kızımın kırkı bile çıkmadan :)

Arkadaşım ben sert değilim ona karşı zaten o benim evime gelip bakıyo ben gelince gidiyodu geldiğindede hep o boşanmış bu boşanmış şu böyle eltimi över milleti över
insan doğal olarak sinirleniyo ama yine bişi demiyodum bide insanı çok yalancı çıkartıyo annında ettiği lafı çevirebilme özelliği var kadının benim evimde temizlik yaptırmam zaten yemek eve gelince kendim yaparım ve bazen bigün sonraya kalmazdı hep ben anlamıyorum sizin düzeninizden deyip duruyodu oldumolası böyle kadın ama yüz göz olunca bide oğlum için öyle söylemesi bilmiyorum arkadaşlar çok kararsızım

İnan bebeğin yanındayken keyfini yaşa daha çok küçük iyice sef başkasına bıraktığında işe döndüğünde beni çok daha iyi anlıcaksın senin kimbakacakk

Size annenize yardımcı alın diyoruz gene kayınvalideniz baksın diye diretiyorsunuz.
Neden anlayamadım ?
Bu kadar şikayetci olsam kayınvalidemden bakmasın derim,anneme kadın tutarım paşalar gibide baktırırım.
NEden bu saplantınız?

benden size bir tavsiye..
sakın kayınvalidenize baktırmayın.
gelinini sevmeyen kayınvalidelerin kendi kanından canından olan torunlarını bile gözleri görmüyor..,
tecrübe edilmiştir...

Canım zaten sana öylesin demedim, örnek vermek istedim sadece. Anladığım kadarıyla dedikoducu, cahil insanlar. Bence onlardan uzak bir yere taşının, nasıl olsa kiradasınız eski konulardan hatırlıyorum öyle olduğunuzu.
Çocuğa da bakmayacaksa yakınlarında olmanızın bir anlamı yok, araya bir mesafe koyun fazla gidip gelmeyin moraliniz bozulmasın.

benden size bir tavsiye..
sakın kayınvalidenize baktırmayın.
gelinini sevmeyen kayınvalidelerin kendi kanından canından olan torunlarını bile gözleri görmüyor..,
tecrübe edilmiştir...

hatta o bakarım dese bile baktırmayın
bencede en uygunu annenizin yanına bi,r bakıcı almak.
belki ev hanımı olan ama evine ekstra gelir getirmek isteyen ama kendi özel ihtiyaçlarını
almak isteyen bir komşu bir tanıdık olabilir.
yarım gün gelsin mesela
hem bütçe olarak sizi yormaz hemde anneniz çok yorulmaz

Çocuğunuza annenizde kayınvalideniz de bakmak zorunda değil. Öncelikle bunu belirteyim. Bakarlarsa tabiki çok güzel olur ama bazen onları anlayabiliyorum. Çünkü bende olsam belli bir yaştan sonra çocuk bakmam. Gerçekten zor iş.
Öncelikle çalışan bir bayan olarak çocuk baktırma işinin zorluklarını bilirim, ya bir bakıcı tutacaksınız, ya aile büyüklerinden yardım bekleyeceksiniz yada birini bulup ona baktırıp aile büyüklerinizden birini de başlarına koyacaksınız.
Bence kayınvalidenize kızmayın, öncelikle bakmak istemiyorsa zorlamak olmaz, eşiniz annesine resti çekmiş kayınvalidenizde restini görmüş böylece olan size olmuş.
Bu durumda ben olsam bakacaksa eğer anneme bırakırım eğer anneniz zorlanırsa bir bakıcı bulun annenizde yanlarında olsun.

annenize yüklenmek istemiyorsunuz ama kayınvalideniz baksın istiyorsunuz....
Kusura bakmayın ama anane de babane de olsalar kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil... Annenzin yaşı var da kayınvalidenizin yok mu???,Demekki kadın oruluyor yada sıkılıyor ve bakmak istemiyor... Çocu yaarken biz çocuk yapcz ama siz bakcaksınız deyip onlardan okey aldınız mı???

herseyde bır hayır vardır dıye bosuna soylememıs buyuklerımız

kayınvalıdenız ekmegınıze yag surmus
sızı hatta mınıcık yavrunuz yanı torununu ıstemeyen sevmeyen bır kadından ne kadar uzak durursanız o kadar ıyı
kadın kendısı soylemıs bakamam dıye

demek kı uzak durmanız mesafelı olmanız gerekıyor
neden kendınızı ve cocugunuzu sevdırmeye calısıyorsunuz kı

annenızle konusun durumu
bır sure ıdare etmesını ısteyın hatta rahat ettırecek ortam hazırlayın annenıze
tek basına baksın daha ıyı

canım annene neden yüklenmek istemiyorsun sana uzakmı oturuyorlar?
benim annem abimin çocuğuna bakıyor hergün abimlere gidiyor şimdi kardeşide oldu hiç ordan çıkmıyor yemeğini yapıyor, temizliğini yapıyor çocuklara bakıyor bizim evimizle hiç ilgilenmiyor biz tepki gösterdiğimizdede bize kızıyor sizene onlar torunlarım tabi bakıcam diyor sonra annem yorunluncada bize sızlanıyor abimlere hiç belli etmiyor. Ayrıca şuan gelinimiz doğum yaptığı için çalışmıyor evde oturuyor sadece bebekle ilgileniyor tüm evin işi annemde resmen hizmetçi gibi. yani kısacası Allah herkese annem gibi kayınvalide versin.

benim kayınvalidemede hem benim hem görümcemin çocuğuna bakıyor.geçen topluca yemek yiyorduk sen nezaman annenlere gidecen o zaman misafir çağırayım dedi.bende bayramda gidecem ama cumhuriyet bayramında 4 gün tatil bayrama kadar bekleme o zaman çağır dedim. hayır çocuklar var tatil olsada çağırsam dese neyse sanki tek beniim çocuğa bakıyor..engel bizmişiz gibi..

canım neden üzülüyosun ki? K.validende babanelik duygusu çok yokmuş demekki.Bakmak istemiyosa baktrmayaın.Bundan çocuğunuzda, sizde, k.validenizde memnun kalmaz.Torun candır ama demekki onun için değil.İmkan varsa anneniz baksın.Şahsen ben annemi tercih ederdim.Kçvalidem baksa onun kültürünü alacak.Valla ben benimkinin kültürünü almasını istemedğimden baktırmam.Yok eğer babane çok kültürlü bi kadınsa, eğitimini onun vermesini isterseniz baktırmak için ısrarlı olun.Ama dediğim gibi kendi annenizin kültürü size daha yakındır onun bakması daha mantılı bence.

bakın ; ben ce de ne anneniz ne de kayınvalideniz çocuğunuza bakmak zorunda değil!bu yaşa kadar zaten kendi çocuklarını büyütmüş kahırlarını çekmişler..hayır diyorsunuz 1 haftada 3 gün zorla bakıyor diye..bakmak zorunda değil ki..elbette anneanne babaanneler kötü günde yanında olcak torunlarını sevmekle kalmayacak ama bırakın da bu yaştan sonra onlara sevmek işi kalsın...tamam çalışmak zorundasınız belki maddiyatınız kötü ama yine de önce danışıp gönlünün razı olup olmadığını anlmanız lazımdı çocuğa bakması için..sizinki emrivaki gibi olmuş baksın diyerek..çocuğu yapmadan önce onlardan söz mü aldınız ben çalışırken bakarsanız biz de çocuğa niyetleniriz diye???!!!
eltinizi devamlı övmesine takılmayın boşverin olmazsa deyiverin o farklı ben farklıyım diye...inan herşeyi Allah çıkarır er geç..benim kayınvalidem devamlı her fırsatta eltimi överdi o şöyle yapmış sen de öyle yap o böyle yaptı sen de bunu öyle yap diye...sinirlenir sesimi çıkarmazdım..ama Allah bi verdi tam verdi sneler sonra çocuğu olunca evine giden kayınvalideme eltim hep soğuk davranmış hizmetçi gibi kullanmış benim gözümün önünde bebeği kucağından çekiverdi bana ertesi gün telefonda ağlıyor bak gördün mü bana neler yapıyor diye...üzüldüm haline ama içimden"eee hakettin sen bunu" demekten de kendimi alamadım doğrusu...bu arada o eltim de hep beni kötüler hep onu seviyorsunuz diye kıskançlığını dile getirirmiş..eee diyorum bakın herşey yavaşça ama ne güzel cuk diye oturuyor haklı hakkını alıyor:))

Çok teşekkür ederim arkadaşlar seven sever sevmeyen sevmez ama bütün milletin içinde benimle öyle konuşması hiç bakmaması hep eltimi övmesi bu sefer millette beni sallamıyo benim kendime olan güvenimi öldürüyo ben o baksın diye ısraercı değilim oraya gitmediğmiz zaman dünyanın lafını ediyolar buna sinir oluyorum ben ve eşimde sonra gidiyo sebep olmak istemiyorum diyo başka bişi demiyo yoksa ben hiç meraklı değilim k.valideme baktırmaya benbişliyorum ahlanıp vahlanacak yine gideceğiz oraya aynı şeyler olacakk ben haketmedikleri iyilikleri veriyoruz onlar ben bunlara kızıyorum arkadaşlarımm milletin iiçinde insanı aşağılarak konuşması bana bakarak imalı laflar psikolojim bozuldu artık benimm.........

senin annen kayınvalide değil benim annem aynı senin dediğin gibi canım öyle kayınvcalideye can kurban

ewet canım sordum bakarım sonuna kadar dedi milletin içindeki sözleri deli ediyo beni

Ya takma kafana, bakmazsa bakmasın annen var yanında şükret. Laf sokuyorsa gitmeyin ya da karşılığını verin. Çocuğa da bakmıyorsa fazla gidip yüzgöz olmayın, niye gelmiyorsun derlerse çalışıyorum akşamda çocukla evle ilgileniyorum diyin.
Bakıcı konusunda cevap vermedin, gücünüz yok mu bakıcı tutmaya. Eğer kayınvalidene veriyorsanız para bakıcı tutacaz artık diye vermeyin. Bütün gün zor olur ama yarım günlüğüne tutabilirsiniz bence.

bence kayınvalıdenızı onemsemedıgınızde tum sorun ortadan kalkacak
zıra elbette kayınvalıdenıze bellı perıyodlarda gıdersınız
ama cocugunuza bakmadı dıye, eltınızı veya baskasını sıze ovdu dıye
sızı hep kotuleyıp kucuk dusurdu dıye sızın ozguvenınızın bıtmemesı lazım
aksıne hep guclu olmanız lazım

bosverın o sıze kucuk dusurucu laflar soyledıgınde terbıye cercevesı ıcınde lafınızı soyleyın
baskalarını sızın yanınızda ovdugunde allah sahıbıne bagıslasın deyın
sızı kotuledıgınde olabılır bu sızın gorusunuz deyın
bır sey soyleyın yanı
ama guvenınızı sarsmayın
mesafeyı koruyup soyledıklerıne takılmazsanız sorununuz buyuk olcude azalır

dEDİKLERİNİZ GİBİ YAPICAM ARKADAŞLAR ÖĞLENDEN SONRA BİRİNİ BULUP YANINDA ANNEM DURMASINI İSTİYORUM TEŞEKKÜR EDERİM AMA İNANIN ARTIK BIKTIM 3 YILDAN BERİ AYNINI KADIN ONUN YÜZÜNDEN AKRABALARIDA BANA KARŞI CEPHE ALIYO GELİNLERİYLE ARAM OKADAR İYİYKEN KIZ YÜZÜME GÜLDÜ MİLLETİN İÇİNDE DALGA GEÇERMİŞ GİBİ ÇOK BASİT İNSANLAR ÇOOKKK

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…