annenizin yanına bi yardımcı almak bence de en mantıklısı gibi görünüyor... hem bi yabancya çocuğunuzu bırakmamış olursunuz, hem de anneniz yorulmaz fazla...
kayınvalideniz bakmak istemiyorsa bişi yapamazsınız... sonuçta bakmak zorunda da değil...
belli bi yaştan sonra daha da zor olur sanırım çocuk bakmak... ben bu yaşta zorlanıyorum ne yalan söyleyim... hatta iznim bitse de işe başlasam die düşünmeye bile başladım, kızımın kırkı bile çıkmadan :)
İnsan kendisini çok kötü hissediyo k.validem varya zaten doğru düzgün bakmıyodu ne derdi var benimle küçücük oğlumun suçu ne arkadaşlar nasıl bi insanlık bu memnun olurmuş oğluma bakmazsa inanın çok üzgünüm oğlum sanki ..........
benden size bir tavsiye..
sakın kayınvalidenize baktırmayın.
gelinini sevmeyen kayınvalidelerin kendi kanından canından olan torunlarını bile gözleri görmüyor..,
tecrübe edilmiştir...
canım annene neden yüklenmek istemiyorsun sana uzakmı oturuyorlar?
Benim annem abimin çocuğuna bakıyor hergün abimlere gidiyor şimdi kardeşide oldu hiç ordan çıkmıyor yemeğini yapıyor, temizliğini yapıyor çocuklara bakıyor bizim evimizle hiç ilgilenmiyor biz tepki gösterdiğimizdede bize kızıyor sizene onlar torunlarım tabi bakıcam diyor sonra annem yorunluncada bize sızlanıyor abimlere hiç belli etmiyor. Ayrıca şuan gelinimiz doğum yaptığı için çalışmıyor evde oturuyor sadece bebekle ilgileniyor tüm evin işi annemde resmen hizmetçi gibi. Yani kısacası allah herkese annem gibi kayınvalide versin.
bakın ; ben ce de ne anneniz ne de kayınvalideniz çocuğunuza bakmak zorunda değil!bu yaşa kadar zaten kendi çocuklarını büyütmüş kahırlarını çekmişler..hayır diyorsunuz 1 haftada 3 gün zorla bakıyor diye..bakmak zorunda değil ki..elbette anneanne babaanneler kötü günde yanında olcak torunlarını sevmekle kalmayacak ama bırakın da bu yaştan sonra onlara sevmek işi kalsın...tamam çalışmak zorundasınız belki maddiyatınız kötü ama yine de önce danışıp gönlünün razı olup olmadığını anlmanız lazımdı çocuğa bakması için..sizinki emrivaki gibi olmuş baksın diyerek..çocuğu yapmadan önce onlardan söz mü aldınız ben çalışırken bakarsanız biz de çocuğa niyetleniriz diye???!!!
Eltinizi devamlı övmesine takılmayın boşverin olmazsa deyiverin o farklı ben farklıyım diye...inan herşeyi allah çıkarır er geç..benim kayınvalidem devamlı her fırsatta eltimi överdi o şöyle yapmış sen de öyle yap o böyle yaptı sen de bunu öyle yap diye...sinirlenir sesimi çıkarmazdım..ama allah bi verdi tam verdi sneler sonra çocuğu olunca evine giden kayınvalideme eltim hep soğuk davranmış hizmetçi gibi kullanmış benim gözümün önünde bebeği kucağından çekiverdi bana ertesi gün telefonda ağlıyor bak gördün mü bana neler yapıyor diye...üzüldüm haline ama içimden"eee hakettin sen bunu" demekten de kendimi alamadım doğrusu...bu arada o eltim de hep beni kötüler hep onu seviyorsunuz diye kıskançlığını dile getirirmiş..eee diyorum bakın herşey yavaşça ama ne güzel cuk diye oturuyor haklı hakkını alıyor:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?