yine kayınvalidem lütfen yardım

senin annen kayınvalide değil benim annem aynı senin dediğin gibi canım öyle kayınvcalideye can kurban
Vallahi canım benim annem harika bir kayınvalide ama okadar çok çatışıyoruzki çocuklara bakıcam diye kendi evini fazlasıyla ihmal ediyor. Gelinimizin anneside annemle aynı şartlarda yaşıyor ama kesinlikle gelmez gelirsede misafir gibi oturur bir köşede hep annem koşturur gelinimizde annesine hiç yüklenmek istemez ve bu benim inanılmaz sinirimi bozar.
bencede annede kayınvalidede torunlarına bakmak zorunda değil eğer bakıyorlarsa laf söz etmeden bakacaklar, kendi evlerini ve çocuklarını ihmal etmeyecekler.
daha bu sabah işe gelmeden annemle bu konuda tartıştık...

ay vallahi sırf bu sorun yüzünden çocuk falan yapmıcam........

Anladığım kadarıyla çok cahil ve dedikoducu insanlar eşinin ailesi, sen de akrabalarını falan çok kafaya takıyorsun. Bir ortamda biri bir laf sokarsa karşılığını vereceksin, vermediğin zaman kafaya takıyorsun, sen cevabını ver onlar taksın.
Senin yerinde olsam onlarla selamımı keserim, umrumda olmazlar gelip gitmem o insanların laflarını önemsemem.
Ama içinde olunca iş değişiyor, mesela kayınvalidene uzun bir süre gitme tavır al, bak o zaman çevreye karşı kötü olucam diye korkar, insanlar arkadan konuşur gelini gelmiyor diye.
Sen kendini ağırdan sat, değerin öyle anlaşılır.

Pamukelf annen gibi kayınvalide dostlar başına, benim annem de öyledir bizim gelinimiz yok henüz ama ablama karşı öyle.
Benimle yakın olsa bana da aynısını yapar eminim.
Senin annen biraz abartmış gerçi, gelin daha işe başlamımışsa şimdiden kendini bu kadar yormasın bence.
İnşallah gelininiz kıymetini biliyordur annenizin.
Genelde tam tersi olur.

Canım Allah var gelinimiz kıymet biliyor ama bazen saygısızlıkta yapıyor tabi. Ama ben eminim benim annem bana yapmaz ben zaten nekadar yorulduğunu bildiğim için çocuğuma bak diyemem üzülürüm. Annem herhalde süper bir kayınvalide ve babane ama muhteşem bir anne değil.

Kimsenin dediğine takılmamaya bak, bende 3 yıllık evliyim kaynanamla tartışmamız olmadı ama her fırsatta laf sokar ben cevap bile vermem. Ne zaman üzerlerine düşsem kötü, ne zaman kendimi ağırdan satsam onlar benm üzerime düşerler :) . Sende mesafeli ol. Bakmak istemediğini söylemiş, bakmayabilir. Bencede en mantıklı çözüm yarım gün yardımcı almak. kayınvaldenizede bu konuyu açmayın hiç, ona macbur kaldığınızı düşünmesin, anlattığınız gibiyse eline koz vermiş olcaksınız ki sizin zaten anneniz arkanızda. Anneniz baksın kayınvaldenizede çok nadir gidin. Ne derse desin aldırmayın, evli, çalışan bi annesiniz yani sorumluluğunuz zaten yeterince fazla, kimse size zaten bişey diyemez.Dedirtmeyin...

sende onu aşağıla ozaman başkalarının yanında... seni eleştirmeye kalktığında da cevap ver susma karşısında..
belki ozaman biraz ayağını denkalır...

Canım karşısında aciz durma güçlü ol, kendi torununa bakmak istemeyen bir kayınvalideye daha ne denir Üzme kendini daha fazla. Pat pat cevaplarını ver.

Arkadaşlar bu kadın beni istemiyo sanırım belkide boşandırmak istiyo bana habire gelip boşanmalardan anlatıyodu allaha havale ediyorum onu beni böyle işyerinde üzdü bebeğime bakmaması aşağışalası hep milleti övmesi çok tehlikeli arkadaşlar yuvamın yıkılmasından korkuyorumm

Canım nerden çıkardın ki bu sonucu, siz istemezseniz kimse sizi boşandıramaz. Eşinle aran iyiyse ne yapabilir ki?
Kafana fazla takıyorsun sanırım, yapma böyle güçlü ol. Cahil onların söylediklerini düşünmeye bile değmez.
Başkalarını övmesi de seni istememesi anlamına gelmez. Karşılıklı zıtlaşınca işler uzuyor, içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Fazla gidip gelmeyin, görüşmeyin, bebeğe de bakıcı bulun, ilgilenmeyin o kadınla artık.

annen baksın birde yardımcı tututn temizliğinize yapar annene çocuğa bakamkta ayrdım da eder. ben olsam bir daha bakması için bırakmazdım. zaten bahane arıyorlarmış baksana

Bikastı var canım bana öyle geliyo yok zaten artık oğluma bakamaz bittii

İsabet olmuş. Hayatınızdan da uzak durur böylece. bakıcı için çok iyi referansı olan birileri lazım o biraz zor iş.Kreşe verebilirsin

Canım bence sende bir fobi oluşmuş o kadına karşı, tamam bütün kayınvalideler aynıdır yani çoğu ama bu oğullarıyla gelinlerini ayırmak istiyor anlamına gelmez.
Ayrıca istese bile onun elinde olan birşey değil, tabi oğlu annesini dinleyip eşini boşayacaksa o eşten de bir hayır gelmez.
Güçlü ol, bir de bir psikoloğa falan git eşinle. Hatta en iyisi başka bir şehre taşının en güzeli bu.

ben kızımı haftanın birgünü babannesine yoluyorum bir işim olunca
onda bile ezilip büzülüyorum
anne seni .çok yordu kusura bakma demekten dilimde tüy bitiyor
ki kayinvaldem için dünya bir yana kızım bir yana
ona nasıl bakacağını ne yedireceğini nasıl gezdireceğini şaşırır
bikere of dememiştir
yinede çekiniyorum ben
yaşı başı var sonuçta mecbur değil benim çocuğuma bakmaya
senin kayinvalden açık açık bakmak istemiyorum demiş hemde milletin içinde sen halen napsam ne etsem ne konuşsam diye düşünüyorsun
anneme yüklenmek istemiyorum diyorsun
nasıl oluyor kayinvaldene yüklenmeyi göze alıyorsun
ozaman iki seçenek kalıyor ne ona ne ona yükleneceksin
ya bakıcı tutacaksın
yada işten çıkıp kendin bakacaksın

en mantıklısı bu arkadaşım..kesinlikle dediğim giibi artık istesede bakamazz olmazz ama beni aşağılaması bıktım usandım kızlar

inan onuda düşünüyoruz...bulsak başka bi yerde iş hiç durmam diyo eşim

Çok teşekkür ediyorum kızlar hepinizden allah razı olsun siz olmasanız ben böyle üzülmekten harab olacaktım şuan kendimi daha iyihissediyorum hep çalışıyo hem bebeği var demiyoda böyle kadınla zaten bi araya gelmem bile yanlışş ..........şuan çok daha iyiyim bebeğim var allaha şüküreşim iyi ve işim var daha ne isterimki allahtan gelişmeleri anlatırım size saolun kızlar...şuan enmantıklısı yarım gün yardımcı gibi gözüküyoo.........

Valla arkadaşım k.valideni en iyi sen tanırsın.Kimi insan vardır ki torun can verir, kimi insan varki torundn illlalah eder.
Benim k.validem biz nişanlıyken ben çocuk bakamam derdi.Senin çocuğuna annen baksın derdi.İstemezdi.Kızınının çocuklarına ise canını verir.Geçenlerde hamile olduğumu öğrendik ve söyledik sevinmedi bile.Ben kendi k.validemi tanıyorum bizimkilere bakmakona ölüm gelir, ama kızı için dünyayı serer.Seninkide madem istemiyorum demiş boşver baktırma.Millet öünde yaptığınıda sineye çekmek zorundasın.Millet ne der, beni nasılş kötülerde demiyeceksin.Herkesin şansı başka başka.Çekmek kabullenmek zorundasın eşinin ve çocuğunun hatrına.Valla benimki arkamdan neler söylüyor, herkese karalar durur ama onun ne dediği umrumda değil.Beni eşim ve çevrem biliyor ya yeter.Yeri geliyor onun çevreside görüyor sabrımı.O yüzden boşver ve k.validenden başka çareler ara.Hem minnet borcunda olmaz.Ben kimseye minnet etmeyi sevmem o yüzden kendi başmın çaresine bakarım zorda olsa.
İnş en kısa zamanda bi çözüme ulaşır durumunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…