yine kv ile evin yakın olması sorunu :(

konuyu açtığınızda böyle ayrıntılı anlatın..hatta her ayrıntısını..
yoksa bilip bilmeden size tepki gösteren çook olur

doğru sölüyosun canım haklısın ha bide şöle bişey var başına gelmeyen bilemez bu yüzden ben burda moral bulmak için dertleşmek için yazıyorum moral bozmaya gerek yok bu yüzden bu arada hassasiyetin için teşekkür ederim

aslında eşininde görüşemediğinizi düşünüp vardiya saatlerinin deiştirmeye çalışması lazım. demek görüşememenizden kendisi de rahatsız değil. neden evlenirki böyle erkekler otursaydı anasının dizinin dibinde.hayret birşey ya.

hadi yemek yedirdi oğluna evin işlerine ne karışıyorsun sana ne arkadaşım allah allah.... hadi çalışıyorsun diye temizliğini yapıverdi neden evin şeklini değiştitirsin.ya oturup açık açık konuşacaksın ya da kabulleneceksin.

seni çok iyi a nlıyorum dışarıdan bakan ne var bunda diyor anlamıyor ama durumun içind eolunca öyle kolay değil, evleniyosun başka bir eve geçiyosun aynı zamanda çalışıyorsun birde evde birsürü sorumluluk var , erkek annesi gibi 4-4 lük ev hanımlığı bekliyor birde eve para getirmeni, eşin isteyken yanlız kalıyorsun kimi zaman korkuyorsun bir yere gitmek istiyorsun ama evimdir deyip evinde kalmayı tercih ediyorsun, ki benim eşim gece vardiyasına da gidiyor çok bilirim gece ağlıya ağlıya uyuduğumu korkudan ama yinede gitmedim bir yere kalmaya ,sen bu özeni gösterirken eşinin hala eski evini özlüyor gibi her fırsatta oraya gitmesi ve sorumluluklarını aksatması sei kırıyor

bende çok sorun yaşadım bu konuyla ilgili eşime pek yansıtıp dırdrı yapmakta istemedim ama ister istemez yansıyordu , tartışma yaşadığım zaman aynı şeyler tekrarlanıyordu, düzgünce konuşmaya başladığım zaman biraz daha rayına oturmaya başladı herşey istediğim gibi olucak diye birşey yok ama orta yolu bulmaya başladık biraz ben görmezden geldim biraz o kendini çekti , şimdi biraz daha ortalardayız ama en azından aile yüzünden tartışmamaya çalışıyoruz çok fazla

tartışıp inada bindirmek yerine konuş bakalım(ailesi hakkında birşey demeden,ailesini kötülemeden, hatta araya ailesini yüceltme kelimeleri ekleyerek) defalarca denemişsindir belki ama yılma, evimden soğuyorum de, alışmaya çalışıyorum , bensiz onlar girince evim gibi gelmiyo de, hatta çek bakalım elini işten yemekten neden derse içimden gelmiyor de hatta ben olsam hiçbirşey yapmam ben yokken annesi gelip iş yaptıysa onuda beğenmem ne biçim yapmış diye eşime söylenirim , onlar utanmıyorsa sende birde bu yolu dene eğer yeterince konuştuğuna inanıyorsan

aynen öyle..bir daha ki konularında açıklayıcı ol ki, konu açtığına açacağına pişman olmayasın

tabi ki dertleşmek için yazıyoruz ama derdi dinlemek, ortak olmak, saygılıca eleştirmek yerine kırıcı eleştiri ve sorgulayıcı tavırlarla karşılaşıyor bazı arkadaşlar..
bende bu duruma sinir oluyorum..

sen yaşadığını tam yaz ki bizde daha kolay yardımcı olmaya çalşalım canım

bu arada eşinin dengeyi kurması gerek..

tabiki ailesi sürekli gidecek..ama evini de ihmal etmeyecek.

iki tarafada aynı yakınlığı göstermek zorunda!

sen onun karısı oldun, hayat arkadaşısın var mı ötesi..

senide boşlamaya hakkı yok..
kaç yıllık evlisin baştan ortayı bulmasına yardımcı olsaydın keşke..
benim k.v dede her akşam onlara gitmemiz taraftarı ama ben bunu kabul etmem.eşimde ortayı bulur ve gerektiğince görüşürüz..kendi ailem içinde öyledir.bu böyle olmak zorunda
k.v dem ne derse desin boşverdim artık..eşim bana ayak uyduryor.hele bi uydurmasın

Siz evde yokken eşinizin ailesinin yanına kahvaltıya/yemeğe/oturmaya gitmesinde ne sakınca var ki?
Ben anlamadım kusura bakmayın ama yazdıklarınızdan çıkan tek sonuç çekememezlik gibi görünüyor. (sizin açınızdan olay farklı olabilir ama detay yazmadığınız için konudan çıkan sonuç bu)
Zira eşiniz siz evde yokken gidiyor, kimse sizi bir yere gitmeniz için zorlamıyor (çağırmak zorlamak değil) siz de bundan rahatsız oluyorsunuz?
Eşiniz evde, bir başına, sıkılarak otursa rahat mı edeceksiniz.

Ben iş seyehatlerimde eşime mutlaka ya benim ya da kendi ailesinin yanına gitmesini tembihlerim.
Evde kendi yemeğini/kahvaltısını nasıl hazırlayacak, tek başına canı sıkımayacak mı bunun sıkıntısını çekerim.

Ben anlamadım bu işi :S

Son düzenleme:
eşim ve çocuklarım sabah erken kahvaltı yapıp çıkıyorlar.ben o saatte kahvaltı yapamam,bu nedenle daha geç vakitte yaparım.yalnız kahvaltı yapmayı da sevmem bu nedenle sık sık kahvaltıya misafirim olur ya da ben giderim.şimdi annem ve kardeşim yakın olsa onlara da sürekli giderim,onları da sürekli çağırırım.bu nedenle eşimin böyle imkanı olsa neden yalnız etsin ki kahvaltısını.ne güzel hazırlayan var.annesiyle yesin.

evde kahvaltı yapmayla sorumluluk almayı öğrenmez insan.sorumluluğu olan insan nereye giderse gitsin evinin eksiklerini tamamlamayı bilir.evde yemekleri ben yaptığım halde ne ne zaman eksiktir eşim çok iyi bilir.ben söylemeden onları alır gelir.bu bence yapıyla alakalı.iki oğlum var.alışsınlar diye eşim ara ara çocuklara alışveriş yaptırır.küçük çok güzel yapar ama büyük 10 kere arar ne alınacaktı diye.halbuki ikisini de biz yetiştiriyoruz.

sen yokken normalde akşam gitmesi garip....
annenlerin gelmesi geçici bi çözüm olur...

konu sahibi arkadaşım..
artık konunu düzeltmelisin..
yani ayrıntılarını eklemelisin..
insanlar sadece kahvaltı olayını göz önüne alıyor çünkü

canım sana,yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum cnku devamlı orda olması senın calışman gercekten can sıkıcı..gorusemıyorsunuz cnku demı buda senı etkılıyor..sen oyle hergun annene gıtsen bı dunya laf olur erkek gıdınce olmazz..ohh valla ne guzel iş bee..
anlamıyorum ya madem ananın dizinin dibinden ayrılmıcan ne evlenıyosun kardesım yaaa nıe yakıyosun mılletın basını....o sekılde olunca adam evıne bağlanamıyor kı sorumluluk alamıyor..uzak olsa ne yapacaktı evınde kendı kendıne bıseyler hazırlayıp yıcektı sorumluluk sahıbı olucaktı boyle her dakıka annesınde her dakıka ablasınla bu iş olmaz.
evlendı dıe aılesını sılcek gıtmıcek demıyoruz ama vıcık vıcık olmaya gerek yok esınle gıder gelırsın yada bazen sende yanlız gidersin olur biter...ama her zman her zaman can sıkıcı oluyor..bızde de durum oyle esım 3 vardıya calışıyor ayda sadece 1 hafta aksamları evde gorusemıyoruz bıle ama sabah kahvaltı annesıyle yapar aksam zaten bırlıkte yerız nerde kaldı bızım ozelımız....

konu sahibi arkadaşım..
artık konunu düzeltmelisin..
yani ayrıntılarını eklemelisin..
insanlar sadece kahvaltı olayını göz önüne alıyor çünkü

ama konu sahibinin derdi ,eşinin annesine kahvaltıya ve yemeğe gitmesi.daha önce başka konuda da yazmıştı

ama konu sahibinin derdi ,eşinin annesine kahvaltıya ve yemeğe gitmesi.daha önce başka konuda da yazmıştı

ımmm yanlış biliyorsunuz egem hanım..sorunun sadece bu olmadığını biz konuştuğumuz için ben biliyorum..

nasıl adlandırdığı değil konunun içeriği önemli zaten :)
sadece yanlış aksetmiş kendisi.

valla baska seyler olsa da olmasa da konu sahibinin yazdığı sorun bence...madem hep gıdeceksın ordan cıkmayacaksın evlenme annenın dızının dıbınde otur..herkes evleniyor bunlar gibimi yapıyor....

valla baska seyler olsa da olmasa da konu sahibinin yazdığı sorun bence...madem hep gıdeceksın ordan cıkmayacaksın evlenme annenın dızının dıbınde otur..herkes evleniyor bunlar gibimi yapıyor....

aynen ben anlamıyorum..
kız annesine çok gitse kocalar laf etmeyi biliyor..
akrabalarımda çok böyle yaa..neymiş efendim kız annesine iki günde bir gidiyormuş..aaa kırsın dizini otursun olur mu hiiç

ben anneme ne kadar gidiyorsam kayınvalidemide eksik etmem.
eşimde ortasını bulur.. bulmak zorunda benim gibi.

ama kız gibi davranıp beni ihmal ederse zaten sonucunu görür.
her gelinde bir değildir.eli maşalı bir geline düşmemiş bu kayınvalide

konu sahibi,ben akşam evde yalnız oturuyorum,eşimde evde yalnız olsun istiyor

sorumluluğu olan insan anneye gitmekle sorumsuz olmaz.eşim çalışıyor ben ev hanımıyım.ben evde oturup eşimi beklemiyorum.işlerimi yapıp ğezmeye gidiyorum.ailem burada olsa ya da yakın olsak onlara giderim.gezmeye gitmiş olmam işlerimi aksatmam anlamına gelmiyor.işimi de yapıyorum,yemeğimi de yapıyorum,canım isterse market ve pazar alışverişini de yapıyorum, gezmeye de gidiyorum.konu sahibinin eşi de annesine giderken evinin eksiklerini de alabilir.yani anneye gitmekle sorumsuzluk olmaz.

benim oğullarım evlenince gelincikler istemezlerse bana gelmeyebilirler.kendi insiyatifindedir bu ama oğullarımın gelmesine triplerle engel olamazlar.ne zaman isterlerse oğullarıma kapım her zaman aıktır.gelincikler de annelerine gidebilir istediği zaman

canim esine gitme dersen daha da kiymete biner tecrubeyle sabit...

ama bu yogun is temposunda kadina maalesef ama maalesef yine cok is dusuyor evde de...

yapabilrsen sen cikmadan kahvaltiyi hazirla... yemegin de hazir olsun... her zaman olmaz zor olur sen de yoruluyorsundur eminim ama esini doldurmadiklari surece gitsin bosver...

bi de ben kendi esimden ornek vereyim... bazen yoruluyorum bastan savma yapiyorum yemekleri hemen sinirleniyor... bunlarin kalbine giden yol bogazlarindan ve ne kadar yorulsak da yatakodasindan geciyor galiba... cok dertlyim coook....

çok haklısın canım inşAllah düzelcek dua ediyorum gelişme olursa yine yazarım tabki... hepinizi öpüyorum dua edin ....

sen evde yokken gitse ne olacak,ne kadar tuhaf ,çekilmez insanlarsınız ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…