yine, yeniden.

3nity

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
14.624
62.313
598
size bir tükenmişlik hikayesi anlatmaya geldim.
20 gün once doğum yaptım.
3 numara kızımız dünyaya geldi
(3.5 ve 1.5 yaş iki oğlan ardından)
doğumdan 15 gün önce bakıcımız gitti,
yenisine çocuklar tam alışamadan doğum oldu, doğumdan 5 gün sonra da eşim bedelli askerlik dolayısı ile gitmek zorunda kaldı

(tüm tsk personeli yakınlarından özür diliyorum, adına askerlik demişler, biliyorum 20 gün alt tarafı.)

yeni bebek, kıskanç iki abi, yeni yardımcı, yeni doğum yapmış ben, eksik baba ile bugün 18. günü tamamladık.

ama sanırım bir 18 ay gibi geldi.
her şey yolunda sezaryen doğum.
önceki 2 doğum gibi rahat toparlanan ben.
başımda bekleyen beni yiyip bitiren anne/kayınvalide yok. ara ara gelip yokladılar o kadar.
ama çocuklarla tükendim.
nasıl davranacağımı şaşırdım.

eşimle bugüne kadar ebeveynliği hep takım olarak yürüttük.

ben yemeğini yedirdiysem o banyosunu yaptırdı, o dışarı çıkardıysa ben oyun oynadım, ben kitap okuduysam o uyuttu.

genelde kuralları eşim koydu, ben biraz daha esnek olan taraftım. çocuklar üzerinde otoritem zayıf. ama güçlü olmasına da hiç ihtiyacım olmamıştı.

az önce çocukları uyuttuktan sonra duş almak için banyoya girdim.
aynada yüzüm yabancı geldi. uykusuzluk, gerginlik, kansızlık, yorgunluk,düşünceli hal, her şey birbirine karışmış.
son 4-5 gün.
çok şey istemiyorum,
biraz daha sabır.
gece uykusuna çocukları yatıracağım diye gün boyu gerilmemek.
gece boyu sürekli bir o odaya bir bu odaya gitmek zorunda kalmamak.
gün boyu çocukları mutlu edeyim, bugün ne yapsak diye düşünmemek...
kalıcı bir hasar olmadan şu dönemi atlatmak.
geçer di mi?
ah bir de şu kayan yüzüm gözüm düzelecek mi :))

he bir de sakin olun şampiyonlar, lohusa depresyonunda falan değilim :))
(inkar kaçıncı aşamaydı? :) )

Turuncu gecmiş olsun canım sağlıklı büyüsünler bebelerin çok küçük ardarda ondan bu durum ama buda geçecek sende biliyorsun az sabır eşin dönünce daha rahat edersin diye umuyorum

Öncelikle gözünüz aydın. Allah hayırlı ömürler nasip etsin. Bu günler de geçer bir de bakmissiniz kiziniz 18 yasina gelmis. Sanslisiniz ki esiniz size yardımcı oluyormus yani 20 gün ekeikligini cekeceksiniz toplamda hiç birseye eline sürmeyen eşiniz olsa ömür boyu yokluğunu cek3cektiniz. Ve varlık içinde yokluk çekmek daha zor.

Çocuklarin yaş aralıkları az oldugu icin yipranman cok normal ama esinin gelmesine az kalmis,birlikte üstesinden gelirsiniz.
Cesaretinizden ötürü ayrica tebrik ederim. Allah kolaylik versin. 5 sene sonra her sey tam anlamiyla rayina oturacak ve derin nefesler alabileceksin ama simdilik yorgunluk zorunlu mesai gibi bir sey.

Evlatlarinizla mutlu huzurlu sakin bir ömür diliyorum.

Geçmiş olsun öncelikle araları çok yakın olmuş allah kolaylık versin eşinizde yardımcınızda olsa epey bir süre böyle geçecek sabırlı olun

hepsi geçiyor, unutuluyor.
anne değilim ama hayatımda çok zor, stresli zamanlar atlattım.
o an geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor.
öyle olmasa birincinin ardından ikinciyi sonra da üçüncü çocuğu yapar mıydınız zaten? (Allah bağışlasın bu arada, hem güzel günlerini görün inşallah)
eşiniz büyük bir destek gibi görünüyor sizin için, çok şanslısınız.
az daha sabır, dönüşüne az kalmış.

son bir not, iyi bir uykunun ve azalan stresin (yok olan diyemiyorum, malum 3 çocuk ) yüzünüz gözünüz üzerinde yaratacağı mucizeye inanamauacaksınız.

Ayy geçmişler olsun. Gün yiyorsun zorluklardan. Adım adım kolaylaşacak, biliyorsun. Çocukların yaşları çok yakın, eminim ki çok zordur. Ama önce eşin gelecek rahatlayacaksın. Sonra yavaş yavaş bebek büyüyecek, havalar düzelecek. Yaza daha rahat olacaksın.

Sık sık duşa girmeye çalış. Duş olmazsa en kötü saçını yıkayıver. O güzel saç kokusu bile kendini çok iyi hissettiriyor. Allah yardımcın olsun.

onu düşündüm... burada okuduğum anneler geliyor aklıma.
eşim yardımcı değil,
yardım ederse söylenir vs diyen...
zor. 1 çocuk bile çok durum öyle olunca.

teşekkür ederim :)
duş günlük alıyorum, çok rahatsız oluyorum yoksa. emzirme, yat, kalk uykusuzluk, kucakta çocuklar, temiz hissetmiyorum.
hatta bu sabah alamadım diye aman yarın derken uyuyamadım kalktım banyoya :)

Ben önce cesaretınden dolayı tebrık edıyorum. Cocukların yası cok kucuk malum, zor olmasıda normal. Krese gıdende yok muhtemelen ne desem az
Sadece emınım atlatırsın gececek daha cok yenı hersey esın sag salım gelsın gerıye toparlarsın. Ha allah kavustursun vede

hem kardeş hem arkadaş diye hep yaşları birbirine yakın 2 çocuk hayal ettim.
3 sürpriz oldu :)
herkes büyüdüklerinde rahat edeceksin diyor ama nasıl büyütecekler kimse bir ipucu vermiyor :))

Allah analı babalı büyütsün,esinizle de kavustursun inşallah
Ne mutlu 3 cocuk yetebilmek harika..
Bir de biz cok güzeliz,aynada yorgunluktan öyle görüyorsunuz kaymamistir o göz falan

Gözün aydın,sağlıkla büyüsünler bebeklerin.
Bebeklerin dedim zira minicikler hepsi,yaş farkları çok az. Zorlanman normal ama zamanla herşey düzene girecek,su akıp yolunu bulacak,eşinde gelecekmiş bir kaç güne(Allah kavuştursun bu arada)yine eski düzene dönersiniz.
Bende 5.5 ay önce doğum yaptım,bebekten çok 1 numara zorladı beni,seni anlıyorum yani ama zamanla alışıyorsun yada geçiyor.

3 tane çocuk kolay degil ben 1 tane ile bu haldeydim ilk yil
Kolaylık diliyorum sana,eminim cok guzel ustesinden gelirsin şaftını da dert etme o da cok guzel toparliyor zaman icinde

teşekkür ederim :)
kreşe giden henüz yok. bazı durumlardan iki şehirde yaşıyorduk, tam yerleşik bir duzen yoktu. sonra doğum yaklaşmış oldu. 3.5 yaşa ikinci donem niyetliydim, şimdi de evi taşımak istiyoruz, böyle de ufak tefek ayrıntılar var. aslında tam yazsam, hayatının nasıl bir dönemi bir insan her şeyi ayni ana nasıl denk getirir dersin :))

evlatların saglıkla sıhhatle yasasın omurlerı guzel olsun bahtları acık sansları bol olsun
yenı bebıs yenı kan yenı heyecan hayırlı olsun
gececek bılıyorsun uzman annesın artık sen :) altından kalkamayacagın hıc bırsey yok
kızın buyuyunce karsılıklı kahveler ıceceksin donup baktıgında ne cabuk gecmıs zaman dıyeceksın ıyıkı dıyeceksın ve bu gunlerını guzel hatırlayacaksın herseye degecek

Allah analı babalı büyütsün,esinizle de kavustursun inşallah
Ne mutlu 3 cocuk yetebilmek harika..
Bir de biz cok güzeliz,aynada yorgunluktan öyle görüyorsunuz kaymamistir o göz falan

2 idi hayalimiz. 3. de hoş geldi :)
yatılı yardımcı ile üstesinden geliriz dedik ama öyle bir döneme denk geldiki, ne hamilelik ne doğum sakin geçti :) bundan sonrası için biraz dinginlik diliyorum...

3 tane çocuk kolay degil ben 1 tane ile bu haldeydim ilk yil
Kolaylık diliyorum sana,eminim cok guzel ustesinden gelirsin şaftını da dert etme o da cok guzel toparliyor zaman icinde

1 tane ile oluyor öyle. şimdi tek çocuklu kendime çok gülüyorum. dünyanın en zor işini yapıyorum sanıyordum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…