size bir tükenmişlik hikayesi anlatmaya geldim.
20 gün once doğum yaptım.
3 numara kızımız dünyaya geldi
(3.5 ve 1.5 yaş iki oğlan ardından)
doğumdan 15 gün önce bakıcımız gitti,
yenisine çocuklar tam alışamadan doğum oldu, doğumdan 5 gün sonra da eşim bedelli askerlik dolayısı ile gitmek zorunda kaldı
(tüm tsk personeli yakınlarından özür diliyorum, adına askerlik demişler, biliyorum 20 gün alt tarafı.)
yeni bebek, kıskanç iki abi, yeni yardımcı, yeni doğum yapmış ben, eksik baba ile bugün 18. günü tamamladık.
ama sanırım bir 18 ay gibi geldi.
her şey yolunda sezaryen doğum.
önceki 2 doğum gibi rahat toparlanan ben.
başımda bekleyen beni yiyip bitiren anne/kayınvalide yok. ara ara gelip yokladılar o kadar.
ama çocuklarla tükendim.
nasıl davranacağımı şaşırdım.
eşimle bugüne kadar ebeveynliği hep takım olarak yürüttük.
ben yemeğini yedirdiysem o banyosunu yaptırdı, o dışarı çıkardıysa ben oyun oynadım, ben kitap okuduysam o uyuttu.
genelde kuralları eşim koydu, ben biraz daha esnek olan taraftım. çocuklar üzerinde otoritem zayıf. ama güçlü olmasına da hiç ihtiyacım olmamıştı.
az önce çocukları uyuttuktan sonra duş almak için banyoya girdim.
aynada yüzüm yabancı geldi. uykusuzluk, gerginlik, kansızlık, yorgunluk,düşünceli hal, her şey birbirine karışmış.
son 4-5 gün.
çok şey istemiyorum,
biraz daha sabır.
gece uykusuna çocukları yatıracağım diye gün boyu gerilmemek.
gece boyu sürekli bir o odaya bir bu odaya gitmek zorunda kalmamak.
gün boyu çocukları mutlu edeyim, bugün ne yapsak diye düşünmemek...
kalıcı bir hasar olmadan şu dönemi atlatmak.
geçer di mi?
ah bir de şu kayan yüzüm gözüm düzelecek mi :))
he bir de sakin olun şampiyonlar, lohusa depresyonunda falan değilim :))
(inkar kaçıncı aşamaydı? :) )
Lohusa var dediler geldim :))) bebeğinizi sağlıkla büyütün
Valla 3 çocuklu olmak nasıl birşey bilmiyorum, ben tek çocuklu annelik hakkında tecrübeliyim, yaşları birbirine yakın 3 çocukla hayat nasıldır bilgim yok ama bugünler kesinlikle geçecektir, yalnız naçizane tavsiyem tabii çocuk gelişimci, çocuk psikoloji uzmanı arkadaşlarımız ne der bilmiyorum ama ev taşıma vb işlerinizi yoluna koyduktan sonra 2. dönemi de bir şekilde evde atlatmaya çalışıp Eylül'de 2 çocuğu da anaokuluna vermenizi öneririm turuncupijama, çünkü sizin için 3 çocuklu hayat ne kadar zorsa onlar içinde yeni bir kardeş anne babayı paylaşmak, onların sevgisinin azalıp azalmadığını sorgulamak anlamına geliyor ve küçük dünyalarında çok karışık duygular yaşıyorlar, bebek sonrası hemen okula başlamak, evden uzaklaştırılmaya çalışmak gibi görünebilir büyük oğluna, tek başına okula başlarsa 2 kardeşi evde sizle kalacağından okula gitmekte zorluk çıkarıp dışlanmışlık, terk edilmişlik psikolojisine girip kardeşlerine karşı kıskançlığı kamçılanabilir ama kardeşiyle okula giderse bunun normal olduğunu kabullenir, okula adapte zorluğu da yaşamaz, ikisi birbirinden güç alır.
Gule gule buyut bebecigini: ) 3. Cocukta gececegini biliyorsun zaten, adettendir diye mi soruyosun kiz: )
Öncelikle sağlıkla büyüsün çocuklarınız hayırlı olsun.
2 ay sonra surpriz yumurta olan 3. Çocugumu doğurucam. Bu konuyu okumak bana hiç iyi gelmedi
Eşiniz gelip yükünüz hafifleyince bir daha konu açın noluuurr
Teşekkürler benim işim size göre daha kolay sanırım. Kızım 8 yaşında oğlum 4 kız okula gidiyo oğlan seneye kreşe gidecek. Sadece önümde uzun bir yaz tatili olması düşündürücü3. doğum, ilkinde acemilik yordu, ikincide öyle bir ilk bebek bakmıştım ki, çocuk oyuncağı geldi :)) 3. bebek de artık tecrübe var ve daha kolay...
zor olan 3 ünü bir idare etmek.
bir de kış mevsimi olması. çocuklar evde de sıkıldı, dışarı çıkıp bir parka, bahçeye, sahile gitsek enerjilerini atarlar. ama 3 u ile birlikte hele biri daha 20 günlükken bir yere gitmeye cesaret edemedim.
ailelerden de pek destek görmedim, tek istediğim oğlanları ara sıra dışarı çıkarın oldu, ona da hasta olurlar, eve mikrop girerse kim bakacak, bu havada çocuk dışarı çıkmaz, evde onlar iyi sen abartıyorsun :) gibi gibi bahanelerle reddedildim. samimiler mi, yoksa üşendikleri için mi bilmiyorum :)
size dr kolaylıklar dilerim :)
hoşgeldin turuncu.
3 çocukla iyisin bile maşallah. az daha sabır birşey kalmamış eşinin gelmesine.
ağzın yüzün düzelir elbet sen kafanı rahat tut.
bir bakmışsın büyümüşler.
yercekimli karanfil sen hamilemiydin takvim hiç dikkatimi çekmemiş ne göz varmış bende:)
hayırlı olsun. bir avazda inşallah.
Takvimi yeni yaptım canım. Daha yeni yeni alıştım da bu durumahoşgeldin turuncu.
3 çocukla iyisin bile maşallah. az daha sabır birşey kalmamış eşinin gelmesine.
ağzın yüzün düzelir elbet sen kafanı rahat tut.
bir bakmışsın büyümüşler.
yercekimli karanfil sen hamilemiydin takvim hiç dikkatimi çekmemiş ne göz varmış bende:)
hayırlı olsun. bir avazda inşallah.
Turuncu isteyerek mi oldu 3. ?hoşbulduk noop:)
adam kendisini böyle beklediğimi bilse, asıl askerlik burada diye gelmeyecek :)
büyüdükleri görüntüyü hayal etmek iyi geliyor ne yalan söyleyeyim.
8-6-4.5 yaşlarında çocuklarla kampa falan gidiyoruz, diye düşününce bir gülümsüyorum.
ote yandan o zamana kadar yaşlanmış olmam diye umuyorum :)
Turuncu isteyerek mi oldu 3. ?
Gunlerdir bunun kavgasi icerindeyiz. 2 yavrum var biri 11 aylik digeri 5 yasinda. Cokta uslular. Ama ben yaslaniyorum sanki. Yıpramdim. Ömrüm hamilelikle dogurmakla ve cocuk emzirmekle gecicek gibi. Esimse cok istiyo ama sadece seven baba. Yardimi yok.
Ve sanki ben cocuk sevmedigimi farkettim.
Seninkiler de cok yakınmis. Neyse ki bakıcin var iyi kötü. Umarim cok yumusak bir sekilde alatırsin bu dönumu.
Hayırlısı olsun bebeğiniz, darısı başıma inşallah.
Cesaretinize hayran kaldım, yaşları birbirine yakın 3 çocuk, 4 yıldır kısa aralıklarla sürekli hamilelik yaşamışsınız, her hamilelikle birlikte sorumluluklar da artmış, siz yıpranmayın da kim yıpransın. Allah sabır versin demeye geldim ben. Benim de eşim 3 hafta önce gitti bedelliye, daha yeni yeni iyileşti, çok hastalandı. Umarım sizin eşiniz hastalanmadan gelir.
Bizimkilerin yaşlarının arası hemen hemen aynı. Sizi iyi anlayan biri olarak diyorum ki çocuk sevmediğiniz için değil de yorgunluk ve eşinizin yardım etmemesinden dolayı gelen bıkkınlıkla öyle düşünüyorsunuz büyük ihtimalle :)Turuncu isteyerek mi oldu 3. ?
Gunlerdir bunun kavgasi icerindeyiz. 2 yavrum var biri 11 aylik digeri 5 yasinda. Cokta uslular. Ama ben yaslaniyorum sanki. Yıpramdim. Ömrüm hamilelikle dogurmakla ve cocuk emzirmekle gecicek gibi. Esimse cok istiyo ama sadece seven baba. Yardimi yok.
Ve sanki ben cocuk sevmedigimi farkettim.
Seninkiler de cok yakınmis. Neyse ki bakıcin var iyi kötü. Umarim cok yumusak bir sekilde alatırsin bu dönumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?