zaten hep öyle olur, bende ufak 13.5 aylık suanda dogum yapsam bakırkoye heykelımı dıkerler. Allah dagına gore kar verır, elbette gececek bunlar. Ayrıca 2 oglandan sonra kızda fena olmamıs hanıteşekkür ederim :)
kreşe giden henüz yok. bazı durumlardan iki şehirde yaşıyorduk, tam yerleşik bir duzen yoktu. sonra doğum yaklaşmış oldu. 3.5 yaşa ikinci donem niyetliydim, şimdi de evi taşımak istiyoruz, böyle de ufak tefek ayrıntılar var. aslında tam yazsam, hayatının nasıl bir dönemi bir insan her şeyi ayni ana nasıl denk getirir dersin :))
evlatların saglıkla sıhhatle yasasın omurlerı guzel olsun bahtları acık sansları bol olsun
yenı bebıs yenı kan yenı heyecan hayırlı olsun
gececek bılıyorsun uzman annesın artık sen :) altından kalkamayacagın hıc bırsey yok
kızın buyuyunce karsılıklı kahveler ıceceksin donup baktıgında ne cabuk gecmıs zaman dıyeceksın ıyıkı dıyeceksın ve bu gunlerını guzel hatırlayacaksın herseye degecek
Eminim oyledir,bunun birde büyüme fazı var 'gecen yil daha kolaydi bu cocuk ' düşüncesi2 idi hayalimiz. 3. de hoş geldi :)
yatılı yardımcı ile üstesinden geliriz dedik ama öyle bir döneme denk geldiki, ne hamilelik ne doğum sakin geçti :) bundan sonrası için biraz dinginlik diliyorum...
1 tane ile oluyor öyle. şimdi tek çocuklu kendime çok gülüyorum. dünyanın en zor işini yapıyorum sanıyordum :))
kesınlıkle ıyı gelır :)ya en güzel yanı bu sanırım. iki oğlandan sonra kıza baktıkça ferahlıyorum :))
o da abilerinden öğrenip cadının teki olacak biliyorum ama daha naif geliyor.
yapı olarak ben de biraz sertim belki bana da iyi gelir :)
Hayırlı olsun Allah analı babali büyütsün insallahsize bir tükenmişlik hikayesi anlatmaya geldim.
20 gün once doğum yaptım.
3 numara kızımız dünyaya geldi
(3.5 ve 1.5 yaş iki oğlan ardından)
doğumdan 15 gün önce bakıcımız gitti,
yenisine çocuklar tam alışamadan doğum oldu, doğumdan 5 gün sonra da eşim bedelli askerlik dolayısı ile gitmek zorunda kaldı
(tüm tsk personeli yakınlarından özür diliyorum, adına askerlik demişler, biliyorum 20 gün alt tarafı.)
yeni bebek, kıskanç iki abi, yeni yardımcı, yeni doğum yapmış ben, eksik baba ile bugün 18. günü tamamladık.
ama sanırım bir 18 ay gibi geldi.
her şey yolunda sezaryen doğum.
önceki 2 doğum gibi rahat toparlanan ben.
başımda bekleyen beni yiyip bitiren anne/kayınvalide yok. ara ara gelip yokladılar o kadar.
ama çocuklarla tükendim.
nasıl davranacağımı şaşırdım.
eşimle bugüne kadar ebeveynliği hep takım olarak yürüttük.
ben yemeğini yedirdiysem o banyosunu yaptırdı, o dışarı çıkardıysa ben oyun oynadım, ben kitap okuduysam o uyuttu.
genelde kuralları eşim koydu, ben biraz daha esnek olan taraftım. çocuklar üzerinde otoritem zayıf. ama güçlü olmasına da hiç ihtiyacım olmamıştı.
az önce çocukları uyuttuktan sonra duş almak için banyoya girdim.
aynada yüzüm yabancı geldi. uykusuzluk, gerginlik, kansızlık, yorgunluk,düşünceli hal, her şey birbirine karışmış.
son 4-5 gün.
çok şey istemiyorum,
biraz daha sabır.
gece uykusuna çocukları yatıracağım diye gün boyu gerilmemek.
gece boyu sürekli bir o odaya bir bu odaya gitmek zorunda kalmamak.
gün boyu çocukları mutlu edeyim, bugün ne yapsak diye düşünmemek...
kalıcı bir hasar olmadan şu dönemi atlatmak.
geçer di mi?
ah bir de şu kayan yüzüm gözüm düzelecek mi :))
he bir de sakin olun şampiyonlar, lohusa depresyonunda falan değilim :))
(inkar kaçıncı aşamaydı? :) )
Eminim oyledir,bunun birde büyüme fazı var 'gecen yil daha kolaydi bu cocuk ' düşüncesi
kesınlıkle ıyı gelır :)
teşbıhte hata olmaz benım yakın arkadasımın ıkı oglundan sonra kızı oldu
kızı oldugunda kız babası olmak nasıl duygu dedım
yaa bunca zaman meger evcıl hayvan beslemısım bogusmalı sert mızaclı kurallı karısık yasamdan dırek sutlu kahve moduna gırdık resmen gelıp kendını sevdırıyor cok acayıp farklı bır duygu dedı
benım bır kızım var baska da dusunmuyorum ama dıyebılecegım su kı erkek annesı olabılecek kapasıteye sahıp degılım onu bılıyorumonun arkasında kosmak onun hareketlılıgı o evdekı durmak bıtmek bılmeyen hareket offf
ondan sonra pembe tokalar cok cok kolay gelecek sana
Hayırlı olsun Allah analı babali büyütsün insallah
Bence yaslari bu kadar yakin 2 cocuk ve bir bebekle harika idare ediyorsun. Esinin gelmesine az kalmis zaten yükün bir kismini alir. Yatili bakici isi de oturdu mu bu isi çözersin. Özgüvenini buradan hissettim, aynalar konusunda haksizlik etme eminim hala çok guzelsin. Lohusa gibi yazmamışsın maaşallah 41 kere
:)) evet. ama iki numara gerçekten ilk 5 ay yok gibiydi. ilk çocuk o kadar zorlamıştı ki çok emindim ikincinin sorunsuz olacağına. çocuk b zaman abisini keşfetti zıvanadan çıktı.
şimdi evde 2 velet güreşip yastıkları birbirinin üzerine atıp, üstlerine de kendi çıkıp sırayla boguyorlar... o küçük demir arabalar evin içinde oradan oraya uçuyor. tam bir delilik hali.
ikinciyi düşünmez misin
(ben yandım, herkes yansın, dünya yansın)
yukarıda oğlanların durumu yazdım :))
böyle bir evde büyüyecek kız çocuğunu da merakla bekliyorum.
Sen ne degisik bi kizsin yaaa:))Yorumların hiç hoşuma gitmezdi
Yokluğunu da hissetmedim
Gözün aydın
Yaşı uzun olsun
Sabır dilerim
Senin pizzanı seven kız :)Sen ne degisik bi kizsin yaaa:))
Kötü değilimdir umarım :)Sen ne degisik bi kizsin yaaa:))
Derler ya: özünde iyi birisin :)))Kötü değilimdir umarım :)
Yorum başka
Doğum başka
Bende hala buyumelerini bekliyorum : ( buarada yaslaniyoruz heyhat.. yanliz 2 oglandan sonra yeniliklere hazir ol. Kiz kendine asik edecek senide babasinida.. ev hayvanat bahcesiymiste haberim yokmus diyeceksin..hem kardeş hem arkadaş diye hep yaşları birbirine yakın 2 çocuk hayal ettim.
3 sürpriz oldu :)
herkes büyüdüklerinde rahat edeceksin diyor ama nasıl büyütecekler kimse bir ipucu vermiyor :))
Öyleyim ki :)Sen ne degisik bi kizsin yaaa:))
Depresyonun başlangıç noktası bence “duş bile alamıyorum” O yüzden hala iyi durumdasın :)teşekkür ederim :)
duş günlük alıyorum, çok rahatsız oluyorum yoksa. emzirme, yat, kalk uykusuzluk, kucakta çocuklar, temiz hissetmiyorum.
hatta bu sabah alamadım diye aman yarın derken uyuyamadım kalktım banyoya :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?