• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yitip giden hayallerim ve bebeğim.. Özlüyorum.

Özel bi doktora gidiyorum zaten ama bilmiyorum açıkçası.
2 aydır herşey üst üste geliyor bebeğimin gidişi nişanın atılışı babaannemin vefatı teyzemin vefatı.. Doldum sanırım.
Dediğim gibi onerim psikoterapi. O doktor yapmıyorsa başkasına gidin , inanın çok iyi gelecek.

Biz seninle konuşmuştuk .
Sen aldırmaya karar vermiştin zaten şimdi kendiliğinden düştü gibi anlatmışsın konuyu .
Kocam yok aldıracağım demedin mi ?

Açın taze daha gençliğinin kıymetini bil aynı hataları daha yapma .

Allah yardımcın olsun.
Diğer konularımda zorunlu olarak bebeğimin gittiğini konuşmuştuk canım sanırım sen hatırlamadın bi göz atarsan görürsün. Zor bu acı geçecek gibi değil. Yine de yorumun için teşekkür ederim.

Sen uyuşturucu kullanmadiktan sonra bebek bağımlı olarak doğmazdı. Bu meseleyi sürekli bir yerlere bağlamaya çalışıyorsun . düşünüp kurdukca mesele daha da derinlesecek ve tedavi etkili olmayacak . Sen iyi olmaya çalışmıyorsun ki ,bunu kimse unutmasın ,benim de acım taze kalsın ,herşeyi kendime ve çevreme zehir edeyim tarzında yaşıyorsun .bir kere bu konuyu unutmaya çalış .en azından bir süre ..

Ben de bebeğimi kaybettim doğumdan sonra ..yaşasaydı 8 yaşında olacaktı .çok zordu benim için fakat kimseyi bu dertle bunaltmadim. Acim hala taze yalnız kimse farkında değil ..gece olunca benim yasım görünür olur .gündüz beni gören böyle birşeye ihtimal vermez .önce çevrene unuttur Bu olayı ki hatırlayıp üzülmene sebep olmasınlar .sonra da sen alışmaya çalış .bu şekilde hayat geçmez .bebeğini gormemissin bile .hayatı kendine bu kadar zehir etme .şuan iki çocuğum var ,senin de olur dilediğince. Şu durumda düşünmen gereken tek şey okulun .

Diğer konularımda zorunlu olarak bebeğimin gittiğini konuşmuştuk canım sanırım sen hatırlamadın bi göz atarsan görürsün. Zor bu acı geçecek gibi değil. Yine de yorumun için teşekkür ederim.
Rica ederim .
Ben seni çok iyi Hatırlıyorum .
Zorunlu olarak gitmeden evvel zaten aldırmaya karar vermiştin .

Sen uyuşturucu kullanmadiktan sonra bebek bağımlı olarak doğmazdı. Bu meseleyi sürekli bir yerlere bağlamaya çalışıyorsun . düşünüp kurdukca mesele daha da derinlesecek ve tedavi etkili olmayacak . Sen iyi olmaya çalışmıyorsun ki ,bunu kimse unutmasın ,benim de acım taze kalsın ,herşeyi kendime ve çevreme zehir edeyim tarzında yaşıyorsun .bir kere bu konuyu unutmaya çalış .en azından bir süre ..

Ben de bebeğimi kaybettim doğumdan sonra ..yaşasaydı 8 yaşında olacaktı .çok zordu benim için fakat kimseyi bu dertle bunaltmadim. Acim hala taze yalnız kimse farkında değil ..gece olunca benim yasım görünür olur .gündüz beni gören böyle birşeye ihtimal vermez .önce çevrene unuttur Bu olayı ki hatırlayıp üzülmene sebep olmasınlar .sonra da sen alışmaya çalış .bu şekilde hayat geçmez .bebeğini gormemissin bile .hayatı kendine bu kadar zehir etme .şuan iki çocuğum var ,senin de olur dilediğince. Şu durumda düşünmen gereken tek şey okulun .
İnternetten okuyabilirsin,sadece benim kullanmamam bebeği etkilemiyor aynı şekilde babasınında kullanması bebeğin genetik gelişimini etkiliyor bunun için bir sürü makale var. Ben yaşamamasını buna bağlıyorum belki de bu konuda haklı olabilirsin. Ancak kimseyi kendi derdimle sıkmıyorum ailemde arkadaş çevremde hiçbir zaman bu konu geçmiyor sürekli kendi içimde yaşayıp acımı hafifletmeye çalışıyorum ya da dertleşmek için buraya yazıyorum. Herkesin psikolojisi acı eşiği aynı değildir ki sen kaldırabilmişsin mesela bu olgunlukta olabilirsin ama ben bu kadar güçlü olduğuma inanmıyorum. Çünkü ben çok küçük yaşta bu olayları yaşadım hayatımın en toz pembe anlarından yani "acaba lineer marka mı nevresim alsam yoksa taç mı" diye düşündüğüm bu saçma dertlerimden sıyrılıp bi anda kendi bebeğimi karnımda buldum taktir edersin ki elbette çok zor.

Birde şu açıdan bak, o bebek doğsaydı ne kadar sağlıklı bir aile ortamı olacaktı?
Evet bunu hep düşünüyorum,belki de bir sağlık problemi olacaktı hiçbir zaman mutlu olamayacaktı. Bilemiyorum böylesi daha iyi demeye de içim elvermiyor. Yine de çok sağol çok iyisin.

Canım, anneminde ilk bebeği düşmüş üstelik sağlık sorunu vs yokken o da böyle çok uzulmus çok Ağlamış sonra ben olmuşum. Bunlar insanin başına geliyor hayatta herşey insanlar için... Nisanlin uyuşturucu kullanıyormus dogsa bile bir sağlık problemi olma ihtimali varmış. Ayrıca sana bebeği veren de alan da Allah, demek ki kaderi buymus olması gereken buymus. Senin elinden olan durum değil ki... Zamanla bunu atlayacaksin yeniden bebeğin de olacak güçlü ol bu geçici bir dönem

Canım, anneminde ilk bebeği düşmüş üstelik sağlık sorunu vs yokken o da böyle çok uzulmus çok Ağlamış sonra ben olmuşum. Bunlar insanin başına geliyor hayatta herşey insanlar için... Nisanlin uyuşturucu kullanıyormus dogsa bile bir sağlık problemi olma ihtimali varmış. Ayrıca sana bebeği veren de alan da Allah, demek ki kaderi buymus olması gereken buymus. Senin elinden olan durum değil ki... Zamanla bunu atlayacaksin yeniden bebeğin de olacak güçlü ol bu geçici bir dönem
Yaa canım benim. Yorumun içimi çok rahatlattı. Evet bende biliyorum herşey Allah ın taktiri ona karşı gelemeyiz. Keşke bı olaylar buraya kadar gelmeseydi. Ama demekki böyle olması gerekliymiş. Annen içinde hem üzüldüm hem sevindim. Umarım hepimiz annelerimize hayırlı evlatlar olabiliriz.

Rica ederim .
Ben seni çok iyi Hatırlıyorum .
Zorunlu olarak gitmeden evvel zaten aldırmaya karar vermiştin .
Ben de bu arkadaş gibi hatırlıyorum.
Aldırmaya karar vermiştin zaten, aldırmak için doktora gidince doktorun bu bebek daha canlanmamış ki dediğini soylemistin. Oysa daha önce kalp atışını da duymuştun.

Hatta burda aldırabilmek için de konuların vardı.

Tamam sevabı günahı beni bağlamıyor ama ben bu "bebek canlanmamis" mevzusunu burdan tepki almamak için veya içini bir nebze rahatlatmak için falan uydurduğunu dusunuyorum. Ve bu yüzden vicdan azabının geçmediğini dusunuyorum.

Çünkü kadınların neredeyse yarısi düşük, kimyasal vs. Olaylar yasiyor. Kimse daha 7-8 haftalık bebeğinin acisini( hele ki babası uyuşturucu bağımlısı ve evlilik disiysa) bu kadar travma yapmıyor.

Eğer öyle değilse de bu kadar olay yapma bunu. Bir çocuğu doğurmak kadar iyi bir aile, iyi bir gelecek vermek de önemli. Tabiki bundan sonra da gayet çocukların olabilir. Ilkiyle alakası yok bunun.

Aldırmaya karar vermiştin zaten, aldırmak için doktora gidince doktorun bu bebek daha canlanmamış ki dediğini soylemistin. Oysa daha önce kalp atışını da duymuştun.

Tamam sevabı günahı beni bağlamıyor ama ben bu "bebek canlanmamis" mevzusunu burdan tepki almamak için veya içini bir nebze rahatlatmak için falan uydurduğunu dusunuyorum. Ve bu yüzden vicdan azabının geçmediğini dusunuyorum.

Çünkü kadınların neredeyse yarısi düşük, kimyasal vs. Olaylar yazıyor. Kimse daha 7-8 haftalık bebeğinin acisini( hele ki babası uyuşturucu bağımlısı ve evlilik disiysa) bu kadar travma yapmıyor.

Eğer öyle değilse de bu kadar olay yapma bunu. Bir çocuğu doğurmak kadar iyi bir aile, iyi bir gelecek vermek de önemli. Tabiki bundan sonra da gayet çocukların olabilir. Ilkiyle alakası yok bunun.
Benden aynen öyle düşünüyorum .
Nedense tepki almamak icin canlanmamış diyor gibi geliyor .
Aldırdığı için de vicdan azabı çekiyor doğal bir süreç çünkü .

Bence boylesi hayirliymis demen gerekiyor benim yillardir saglikli bi aile ortamim yok 5 yasindan beri, inan yazini okuyunca direk boyle dusundum sadece yasayan bilir
Kisa surede toparlanmanirsin ins

Balkona çık be yukarıya gökyüzüne bak. Nefes ile doldur içini sonra bırak. De ki; Allah ım beni affet başıma gelenler için ve eminim sen bana hayırlı kapılar açacaksın bunda kesin ve çok şükür . Sen biliyorsun içimi.
Ben her başıma bişey geldiğinde ona sığınıyorum. Af diliyorum suçlusu ben değilken bile . Şükrediyorum daha kötüleri olabilirdi diye. Emin ol sende evlenip güzel hayırlı biriyle yuva kuracaksın çocukların olacak. En iyi doktor kendisinsin unutma

Çünkü kadınların neredeyse yarısi düşük, kimyasal vs. Olaylar yasiyor. Kimse daha 7-8 haftalık bebeğinin acisini( hele ki babası uyuşturucu bağımlısı ve evlilik disiysa) bu kadar travma yapmıyor.

İsteyerek aldırmadım.
Hayatım boyunca asla göremeyeceğim insanlara yalan söylemem yaranabilmek için.
Öyle olsa evlenmeden hamile kaldım uyuşturucu vs diye anlatmam böyle anlatıp geçerim.
İnsanlar yeter ki yalan söylemek istesin.
Bu kadar travma yapmamın sebebi herşeyin bi anda olup bitmesi,benim anlayacak fırsat bulamamam,olayı iş işten geçtikten sonra idrak edebilmem. Üstte de yazdığım gibi her insanın acı eşiği vs farklı oluyor. Hayatımın en toz pembe dönemlerinden bu dönemleri düşmem elbette ki ağır bi durum. Ve ben kaldıramadım. Diğer insanların eşi var deneyecek zamanı vardı ve legaldi. Yani kimse tarafından yadırganmazdı. Ama benim durumun çok başka canım.

Back
X