yllara dayanan yasak aklar?

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.500
54
118
35
İstanbul
kızlar annem anlattı..annem bir öğretmenimle arkadaştı,hep dertleşirlerdi.öğretmenim 40ına dayanıyordu ve hala evlenmemişti.oysa sevgilileri olurdu hiç anlamazdım neden evlenmediğini.meğer öğretmenimin babası 20!! yıldır bir yasak aşk yaşıyormuş,annesi ayrılmak istemiş ama adam buna izin vermemiş,kavga kıyamet derken annesi bıkmış adamı gözünden silmiş ama boşanmamışlar,ve böylece babası 20 yıl boyunca o kadına gidip gelmiş.kadın öldüde anca öyle bitti ilişkileri demiş öğretmenim anneme.öğretmenimde bu yüzden evlenmiyormuş babasından dolayı evlilikten soğumuş,aldatılmaktan korkmuş.

geçen sene de bir arkadaşımın anne-babası boşanıyordu.babasının 4 yıl süren bir ilişkisi vardı,boşanma ciddiye binince adam ağlaya ağlaya ayrılmış kadından ve arkadaşımın annesini bir sene boyunca ikna etmeye uğraşarak boşanmaktan vazgeçirdi.

bir gecelik aşklar tamam,kaçamaklar tamamda evliyken duygusallığa dayanan yasak aşklar nasıl olabiliyor?erkek neden karısından ayrılmayı göze alamıyor?kadın bunu nasıl kabulleniyor?
siz duyuyormusunuz böyle şeyler ve ne düşünüyosunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Madem baska birine gözün kayacak
elindekiyle yetinmeyeceksen
bastan hiç evlenmeyeceksin!
kimse öteki aldatmak ya da boşanmak için evlenmiyor
birçok insan karşılıklı aşkla evlenip,
bir taraf çogunluıkla baskası/baskalarına gözü kayabiliyor
Allahım sen koru.
Çok yazık..!!
hele ki çocuk varsa en kötü örneği dışarıda aramasınlar

metaphora ...paylaşımını okuyunca aklıma geldi benimde...babacım anlatmıştı çok önceleri...şimdi yaşlı bir nine varmış komşuları ... çocuklarını evlendirmiş torun torba sahibi olmuş vs vs...babam çocukken de babamlarlan gelip giderlermiş...birgün bir selaa okunmuş caminin birinden..ardından bir selaa daa...işte falancı ....bey hakkın rahmetine kavuştu diye...bu nine duymuş dinlemiş selaları...ağlamaya başlamış...günlerce evine kapanmış ağlamış...yememiş içmemiş...neyse kısa bir süre sonra da ölmüş gitmiş...sonra demişler ki tanıyanlar bilenler...onlar gençliklerinde birbirlerine aşıktı deli gibi...kısmet olmadı evlenemediler...fakat hep aşkları sürdü görüşemeselerde evlenemeselerde...
bu gerçek yaşanmış bir hikaye ...halaaa aklıma geldikçe düşünürüm hüzünlenirim...ve inanırım ölene kadar sürüp gidecek olan aşklara :asigim::gitme:

ne aşkmış arkadaşım bu ninenın aşkı.allah ıkısınede rahmet eylesın.çok duygulandım...

20 yıl ne demek yaa
Başıma gelmesinden en çok korktugum şey aldatılmak ama 20 yıl süren yasak aşk mı olurmuş :1shok:
Eşini seven adam 20 yıl başkasıylada beraber olabilir mi madem eşini sevmiyo neden boşanmaya neden rrazı gelmemiş şaşırdım :S

Kusura bakmayın ama ben böylesine aşk diyemiyorum
Böylesi olsa olsa metres hayatı olur
Benim hayınpeder de ne kaynanamı boşuyor ne diğerlerinden vazgeçiyor
Bu iş benim midemi bulandırıyor
missingequation senin anlattığım tamam o çok saygı değer ama ilk hikaye çok alçakça

Uzun yıllar yasak aşkların içinde olanlar çok ama çok eskidenmiş bence..
Çünkü eskiden boşanmak çok ayıp sayılırmış.. Adamın bu yüzden boşanmadığını düşünüyorum. Eşi zaten göz yumduğu için böyle karmaşık bir üçgenin içinde yaşamaya devam ediyorlar işte...
İkinci kadın cidden aşık olmuş olabilir,evinin ihtiyaçları o adam tarafından karşılanıyor olabilir. Hele bir noktadan sonra alışkanlıklar yaşam tarzına dönüşünce ayrılık kelimesini düşünmüyordur bile..
Bu tür ilişkilere kendi duyguları için başlayan güzel ve heyecanlı olan erkeğin en çok yıpranan taraf olduğunu düşünürüm.. Maddi ve manevi her iki kadınla ilgilenmek,sahip oldularsa çocuklar,kadınların aileleri vs. vs. bir erkeğin hele şimdiki zamanda kaldırabileceği bir yük değil..

bizimde bir akrabanmız var oda meğerse 3 yıldır aldatıyomuş karısınıüstelikte büyük bir aşkla evlenmişler ve 3 çocukları ver en büyük oğlu lise sona gidiyo ve bu ilişki3 yıl sonra bu olay ortaya çıkıyo tabi hepimiz şokta çünkü okadar saygıdeğer bi abimizdi hiç birimiz beklememiştik bürsürü olay oldu karısı gidicem dedi oda tmm çocukları bırak git dedi geri gidemedi ama öğrendikki hala konuşuyorlarmış yani böyle gidiyo işte bi kaç kere konuştuğunu felan duymuş ama anlamadım doğrusu ya gidemiyo karısı nereye gidicem diyo yada kabullendimi bilmiyorum ama o adam bunu nasıl yaptı hiç birimiz anlamadık ama yazık çok yazık adam tarafını dinleyince adama hak veriyoruz ama kadını dinleyince ona hak veriyoruz çıkamadık hala bu işin içinden....

Boşanmanın tabu olduğu yıllarda bunu kınamak mantıksız...
Oluyor işte, aşk-ı memnu gibi olaylar çoktu ama bu kadar göz önüne zamanla geldi...

Yani ne diyeyim, Allah insanı yasak aşka düşürmesin. Mutlaka çok zor bir durumdur. Yaşayan içinde, yaşatılan içinde.

Yapı itibariyle asla kimseyi, kınamam , büyük konuşmam korkarım başıma gelecekmiş gibi hissederim.

Ama bu işin adı aşk bu kime , ne zaman, nasıl, hangi şartta geleceği belli olmaz. Herkesin başına gelebilir.

Duydun mu demişsin , evet duydum çok yakın arkadaşımın dayısı 30 yıldır evli 2 çocukları var ve eşiyle çok zorluklardan geçerek bu günlere gelmiş.
Son 9 yıldır biriyle birlikte ama varya sırılsıklam aşıklarmış. Sevgilisi asla ayrıl demiyor çünkü haksızlık olacağının farkındaymış , dayı ayrılamıyor yılların emeği var , bunca yıl sıkıntıyı birlikte paylaştığı birine git diyemez.

Sevgilisi Adamı (dayıyı) olduğu gibi kabul ediyor. Bebekleri olacak ve adam işsiz kadın çalışıyor ve dayıya da maddi anlamda destek oluyor. Çünkü kendileri bir bütün gibi görüyorlar, adam evine mahcup olursa para yönünden en çok bu kadın üzülüyormuş.

Arkadaşım tanıştı dayısının sevgilisiyle muhteşem biri diyor. Adamın zamansızlığına razı, parasızlığına da razı, çocuğa soyadını veremeyecek olmasına da razı. Yeterki hayatımda olsun diyormuş.

Ben hikayeyi dinledim evli olmama rağmen bu büyük aşka saygı duydum

Son düzenleyen: Moderatör:

ben saygı duyamıyorum boyle seylere

ben saygı duyamıyorum boyle seylere

Dikkat ederseniz arkadaş duyan var mı demiş, bende duyduğumu anlatıp fikrimi söyledim.

Benim tanık olduğum duruma siz saygı duyarsınız duymazsınız beni ilgilendirmiyor.

Fikir bu derseniz, alıntı yapmadan fikrinizi söylersiniz.

ayyyy daha neler duyacagiz yarabbim
inanamiyorum yaaa
allah affetsin

hoff nedir ya bu yasak aşklar
Allah kimsenin basına vermesin
kaynım anlatmıştı
sevgilim vardı babanem onunla evlenmezsen hakkımı helal etmem
babana da söyle evlen onunla demiş
gitmiş babası da biliyomuş çoktan istemişler bile
evlendiler ertesi gün sevgilisiyle buluşmuş
20 sene belki daha fazla beraberlermiş :sinifsinif:
geldi bana anlattı sakın anlatma üzülür diye mirmirmirmir
hatta sevgilisi olduğunu kayınvalide kayınpeder evde bütün kardeşleri biliyordu laelaelaelaelae
bana gelip anlatması da çocuk istiyo karar veremiyorum demişti
şaşkınlıktan donmuştum o zaman da 20 kusür yaşlardaydım

Bi dakka bi dakka anlamadım
Evlendiğinin ertesi günü sevgilisiyle mi buluşmuş
Diğer ilişkisine devam ediyor ve bunu kardeşinin karısına mı anlatıyor
Allahım ne günlere kaldık sen bizi koru yarabbim

Of of of ne çetrefilli ilişki, bir de yasak aşkın meyvesi de var, acırım acırım çocuklara acırım, karısından olan çocukları ve bu kadından olan çocuğun birbirlerinden haberleri yok, adam yasak aşk yaşamakla kalmamış çocukda yapmış ve işsiz ve aşklarını bu ilişkiyi sürdürerek kirletmişler, saygı duyulacak bir tarafı da kalmamış...

Kusura bakmayın belki kızacaksınız ama kendimi yorum yapmaktan alamadım, bu tür ilişkiler gittikçe çoğalmakta ve aşka saygı diye kabullenir hale gelmeye başlıyoruz toplum olarak ama olan masum çocuklara oluyor, eğer bu adam ve kadın birbirlerine deli gibi aşık olup hayatlarındaki insanları mutsuz etmemek için -en azından adamın karısı ve çocukları için- aşklarını kaplerine gömüp yollarına devam etseydiler o zaman işte saygı duyulası bir aşk olurdu, ama yasak aşkı yaşamaktan geri kalmayı bırakın çocukda var ortada, büyüyünce bu durumu o çocuğa nasıl anlatacaklar çok üzücü bir durum sırf çocuklar için...
Açılan konu ile bağlantılı olarak aşk güçlüyse tek başınada yaşanır ve bu durum yasak aşklar için geçerlidir, hele ki çocuklar varsa o zaman aşkını kalbine gömersin...

Son düzenleme:

Tabiki kızmadım, tepki verdiğim arkadaşın yorumu benim yorumuma, düşenceme, hislerime olmuş.

Oysa sizin yorumunuz anlattığım olaya . İkisi birbirlerinden çok farklı şeyler.

Genelde hemcinslerimiz erkeğe vuracakları yerde hemen kadına vurup parasını yiyordur yok öyledir yok böyledir diyorlar ya.

Bu örnekte o yüzden çok özel, ortada para yok, vaat yok, gelecek yok.

Sonuçta, herkesin fikri kendine.

valla arkadaşlar ben ne bunu yapanları anlarım ne de hoşgörenleri.Erkekler bir maceranın peşinden gidiyorlar sonra ocakları başlarına yıkılıyor.Allah herkese akl-ı selim ve basiret nasib etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…