- 9 Nisan 2022
- 124
- 26
- 48
- 23
- Konu Sahibi Kedi_sever_insan
-
Bunun tek çaresi üniversiteye gidip öğrenci evine ya da yurda çıkmak ve meslek edinirken bir yandan da aileden yavaş yavaş uzaklaşmak.Çok canım sıkılıyor, çünkü annem sürekli benim oruç tutup tutmama laf ediyor. 20 yaşına geldim hâlâ karışıyor bana , başka bir konuyla ilgili kavga ederiz hemen konuyu oruç tutmadığıma getirir, defalarca söyledim herkesin ibadeti kendine, karışma bana diye, ama yine aynı. Nasıl bir tavır takınacagımı hiç bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız. Artık çok sıkıldım.
Şuan sınava hazırlanıyorum , ama daha çok var evden gitmemeBunun tek çaresi üniversiteye gidip öğrenci evine ya da yurda çıkmak ve meslek edinirken bir yandan da aileden yavaş yavaş uzaklaşmak.
Ailenden uzak bir şehirde üniversite tercih etmeni tavsiye ederim. Kyk ve özel burslara da başvurursun. O zamana kadar idare etmekten başka çaren yok çünkü laf anlatamazsın ve uzlaşamazsın öyle insanlarla.Şuan sınava hazırlanıyorum , ama daha çok var evden gitmeme
huylu huyundan vazgeçmez. bir kulağından girecek bir kulağından çıkacak evden gidene kadar. boş yere kavga etmeye de gerek yokÇok canım sıkılıyor, çünkü annem sürekli benim oruç tutup tutmama laf ediyor. 20 yaşına geldim hâlâ karışıyor bana , başka bir konuyla ilgili kavga ederiz hemen konuyu oruç tutmadığıma getirir, defalarca söyledim herkesin ibadeti kendine, karışma bana diye, ama yine aynı. Nasıl bir tavır takınacagımı hiç bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız. Artık çok sıkıldım.
Ne alaka, kız hakaret etmemiş ki.Annenizin tavrı yanlış burda haklisin, ama seninde üslubun yanlış anneye yobaz demek de ne , annem beni geriyor yanlış düşünüyor desen anlarım da yobaz nedir canım ya benimde evlâdım var umarım oda böyle arkamdan sallamaz :)
Kaba saba , inceliksiz kimse iltifat da değil yani bence :)Ne alaka, kız hakaret etmemiş ki.
Sözlük anlamıyla yobaz şu şekilde açıklanıyor;
Eki Görüntüle 3049465
İltifat değil ama hakaret de degil . Olan bir şeyi söylemiş..mesela alıngan olan insan için "o da çok alıngan" deseniz bu hakaret mi olur , onu anlatan bir kelime seçimi mi olur? Bu anne de yobazlık yapıyor, konu sahibi de ona uyan bir tanımı paylaşmış.Kaba saba , inceliksiz kimse iltifat da değil yani bence :)
Umarim evladiniza kendi doğrularını dikte eden, yapmadıgi zaman eleştirip kavga ciakran bir anne olmazsınız, çocuğunuz da sizi sayar,sever ve güzel anlatır:)benimde evlâdım var umarım oda böyle arkamdan sallamaz :)
Yobaz kelimesi bi anne için bana pek doğru gelmedi. Bakış açısı , ben çocuğuma doğrularımı anlatırım benim doğrularım ona yanlış gelse dahi zorlamam oldu ki ısrar ettim yobaz da demesini istemem arkamdan :)İltifat değil ama hakaret de degil . Olan bir şeyi söylemiş..mesela alıngan olan insan için "o da çok alıngan" deseniz bu hakaret mi olur , onu anlatan bir kelime seçimi mi olur? Bu anne de yobazlık yapıyor, konu sahibi de ona uyan bir tanımı paylaşmış.
Umarim evladiniza kendi doğrularını dikte eden, yapmadıgi zaman eleştirip kavga ciakran bir anne olmazsınız, çocuğunuz da sizi sayar,sever ve güzel anlatır:)
Lütfen kendi annelerinize yobaz demeyin çok çirkin bir tabir .. sizin tercihiniz ne olursa olsun ama annelerimize babalarımıza yobaz demek olmasın...Çok canım sıkılıyor, çünkü annem sürekli benim oruç tutup tutmama laf ediyor. 20 yaşına geldim hâlâ karışıyor bana , başka bir konuyla ilgili kavga ederiz hemen konuyu oruç tutmadığıma getirir, defalarca söyledim herkesin ibadeti kendine, karışma bana diye, ama yine aynı. Nasıl bir tavır takınacagımı hiç bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız. Artık çok sıkıldım.
Anneniz dini eğitim için baya geç kalmış, bu saatten sonra zorla yaptırması gereksiz...Çok canım sıkılıyor, çünkü annem sürekli benim oruç tutup tutmama laf ediyor. 20 yaşına geldim hâlâ karışıyor bana , başka bir konuyla ilgili kavga ederiz hemen konuyu oruç tutmadığıma getirir, defalarca söyledim herkesin ibadeti kendine, karışma bana diye, ama yine aynı. Nasıl bir tavır takınacagımı hiç bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız. Artık çok sıkıldım.
E ama yobaz bariz ne desin kız?milletin orucuna(kendi cocugunda olsa)ibadetine karısan,zorlayana yobaz denir.Ne denecekki baska?Annenizin tavrı yanlış burda haklisin, ama seninde üslubun yanlış anneye yobaz demek de ne , annem beni geriyor yanlış düşünüyor desen anlarım da yobaz nedir canım ya benimde evlâdım var umarım oda böyle arkamdan sallamaz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?