Yobaz bir anneye sahip olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kedi_sever_insan

Kedi aşığı 😻❤️
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2022
124
26
48
23
Çok canım sıkılıyor, çünkü annem sürekli benim oruç tutup tutmama laf ediyor. 20 yaşına geldim hâlâ karışıyor bana , başka bir konuyla ilgili kavga ederiz hemen konuyu oruç tutmadığıma getirir, defalarca söyledim herkesin ibadeti kendine, karışma bana diye, ama yine aynı. Nasıl bir tavır takınacagımı hiç bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bunun tek çaresi üniversiteye gidip öğrenci evine ya da yurda çıkmak ve meslek edinirken bir yandan da aileden yavaş yavaş uzaklaşmak.

Aileden kendi ekonomik özgürlüğünüzü kazandığınızda uzaklaşacaksınız. O evde o yobazlarla kaldığınız süreçte de duymamazlıktan görmemezlikten geleceksiniz. Ben yobazlara pabuç bırakmadım, olmadığım biri gibi davranmadım hiçbir zaman, ben de tutmuyorum, yiyorum da alkolümü de alıyorum; bir iki akraba bıdı bıdısı sonrası şimdi ağzını açıp kimse bir şey diyemiyor. Ben buyum diyebilmek de gerek, sonrası kulak tıkamak. Vızıldar susarlar.

Son düzenleme:
Şuan sınava hazırlanıyorum , ama daha çok var evden gitmeme
Ailenden uzak bir şehirde üniversite tercih etmeni tavsiye ederim. Kyk ve özel burslara da başvurursun. O zamana kadar idare etmekten başka çaren yok çünkü laf anlatamazsın ve uzlaşamazsın öyle insanlarla.

huylu huyundan vazgeçmez. bir kulağından girecek bir kulağından çıkacak evden gidene kadar. boş yere kavga etmeye de gerek yok

Yaşadığınız hayatı, doğrularınızı, kendinizi olduğunuz gibi kabullendirmenin tek yolu ekonomik özgürlüğe sahip olmak.

Bu, hiçbir yaş için geç değil. Kocasından kurtulmak isteyen orta yaşlı kadın için de durum bu, sizin gibi 20'lerindeki gençler için de durum bu.

Simdi bazi ailelerde bu var..
Vesile olalim derken,gerginligi tirmandiriyorlar..
Misal anne veya baba kizini tesetture zorluyor..
Yahut senin gibi oruc tutmasi adina baski yapiyor..
Bu bilinc ailede gelisir ama secim bireyin kendisine aittir.
Yani anne baba icin kapanmak veya oruc tutmak yahut herhangi bir dini rituelin parcasi olmak direkt olarak fayda saglamaz..Aksine mensup oldugunuz ogretiye zarar verir..Kuralini uymadiktan sonra gostermelik olarak yapilan eylemden kimseye hayir gelmez.
Belki Anneniz kanar.babaniz kana, cevreniz kanar ama Tanri'yi kandiramazsiniz..
İcinizden gelmedikce bunun bir fazileti olmaz.Dinler zorlama kabul etmez genelde..Tam teslimiyet ve karsiliksiz sevgi esastir.

Ailene senle aynı fikirde değilim , de.
Okul kazan , iş bul sonra da sana nasıl yaşamak doğru geliyorsa öyle yaşa

Cok uzgunum senin icin, dinden soğutuyorlar böyle yaparak ama farkinda bile değiller. Kendine göre dogru ve yanlisi öğretir, anlatirsin cocuguna ama, karari ona birakirsin. Maalesef kendileride ayni sekilde yetiştirildikleri icin bildikleri tek sey baski

Ne alaka, kız hakaret etmemiş ki.
Sözlük anlamıyla yobaz şu şekilde açıklanıyor;

Konu sahibinin annesi de dini sebeplerle başkalarına baskı yapmaya yönelen kimse. Yani yobaz.
Annem esmer, babamın arabası Fiat gibi gayet normal bir cümle kurmus

Kaba saba , inceliksiz kimse iltifat da değil yani bence :)
İltifat değil ama hakaret de degil . Olan bir şeyi söylemiş..mesela alıngan olan insan için "o da çok alıngan" deseniz bu hakaret mi olur , onu anlatan bir kelime seçimi mi olur? Bu anne de yobazlık yapıyor, konu sahibi de ona uyan bir tanımı paylaşmış.
benimde evlâdım var umarım oda böyle arkamdan sallamaz :)
Umarim evladiniza kendi doğrularını dikte eden, yapmadıgi zaman eleştirip kavga ciakran bir anne olmazsınız, çocuğunuz da sizi sayar,sever ve güzel anlatır:)

Yobaz kelimesi bi anne için bana pek doğru gelmedi. Bakış açısı , ben çocuğuma doğrularımı anlatırım benim doğrularım ona yanlış gelse dahi zorlamam oldu ki ısrar ettim yobaz da demesini istemem arkamdan :)

Lütfen kendi annelerinize yobaz demeyin çok çirkin bir tabir .. sizin tercihiniz ne olursa olsun ama annelerimize babalarımıza yobaz demek olmasın...

Ne kadar çirkin bi tabir anne ve aile hakkında.
Evet herkesin kendi defteri istedigi gibi doldurur. Anneniz dogru olana teşvik etmeye çalışıyor ama size fazla gelmiş olabilir. Bunu annem yobaz annem beni sıkıyor demek yerine. Annenizle konuşup bu durum beni sıkıyor daha da uzaklaştırıyor demeniz daha dogru olur.

Anneniz dini eğitim için baya geç kalmış, bu saatten sonra zorla yaptırması gereksiz...

E ama yobaz bariz ne desin kız?milletin orucuna(kendi cocugunda olsa)ibadetine karısan,zorlayana yobaz denir.Ne denecekki baska?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…