Yobaz bir anneye sahip olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar güzel bir yazı.Bir eğitimci ve iki kiz annesi olarak mutlulukla okudum.Kullanacagimiz dil tam da bu.

Üslup, dil çok çok önemli kesinlikle..
Bu kadar baskıya karsilik oruç tutuyorum deyip gizlice yer içer insan. Daha büyük günaha yöneltmis olursun.. :/

Çocuğuna gerçekten annelik yapan kadın da kutsal değildir, sadece iyi bir annedir. Dünyaya getirdiğin canlıya hakkıyla bakmak kutsallık değildir.

Peygamber Efendimiz(sav) "Sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz." der. Çok severim bu cümleyi. Bilinçli Müslüman kendinden sonraki nesli de bildiği doğrular üzerine yetiştirmekle görevli. Bu anne baba ise daha çok özen ve titizlik gerektiriyor. Anneniz bunu biliyor ama bilinçli değil. Bir inatlaşma olmuş artık aranızda çok üzücü bir durum ama gayet normal. Sadece anneniz dediği için değil bilgilenmek ve öğrenmek yani neyi reddettiğinizi bilmek için oruç ve insana etkisi üzerine yazılan yazılar okumanızı öneririm. Daha doğru bir yol olur. Sonra yine tutmayın veya başlayın sizin bileceğiniz iş. Neyi reddettiğinizi bilin derim ben.

Şayet aile görevini yapmışsa, çocuk akıl baliğ olduktan sonra yapacağı hatalardan kendisi mesul olur. Anne baba sorumlu olmaz. Ancak çocuğunuza iyiyi emretmede ve kötülükten men etmede sınır yoktur. Hayat boyu bu telkinlerde bulunmanız gerekir." Belki de annenizin sizi darlama sebebi budur

Ne seviyorsunuz yobaz lafını :))

Yobaz kelimesini sözlükteki anlamıyla değil kendi yakıştırmasıyla kullanıyor herkes bunda tartışacak bir şey yok.

Dindar olan her aile çocuğuna yap der tıpkı dindar olmayanların başka şeyleri aşılamaya çalıştığı gibi.
Dindar olan herkese yobaz diyen tayfa başka ne denir diye saçmalıyor.

Konu sahibi kardeşim annen doğru uslupla konuşmuyorsa seni gerçekten zorluyorsa sen onunla doğru uslupla konuşup hissettiğini anlatıp tavrını değiştirmesine sebep olabilirsin.

Çocuğuna gerçekten annelik yapan kadın da kutsal değildir, sadece iyi bir annedir. Dünyaya getirdiğin canlıya hakkıyla bakmak kutsallık değildir.
Sizin görüşünüz o. Benim inandığım ne varsa bana Yaratıcıdan sonra O'nun mucizesi ile bir canlı yaratan! Varlığı kutsal sayar.

Bence çocuk, ailede gördüğünü ona uyuyorsa uyguluyor zaten sürekli şunu yap bunu yap demenin bir anlamı yok tam tersi dinden soğutur insanı bu tavır. Arada öğüt veriyorsa o da normal ama baskı yapıyorsa evet yobazdır.

Kadına beğenmedim atanların kafasını anlamadım.

İnancını dayatan herkes yobazdır. Sadece dini düşünenler de değil. Mesela kapalı insanlara kötü gözle bakıp onları “yobaz” diye nitelendiren de yobazdır. Aksini düşünen burada beğenmedim atıp ağlayarak günlüğüne yazabilir. Bu laftan hoşlanmayanlar da kimseye görüşünü dayatmasın.

Sizin görüşünüz o. Benim inandığım ne varsa bana Yaratıcıdan sonra O'nun mucizesi ile bir canlı yaratan! Varlığı kutsal sayar.
İyi bakan anne kutsaldırdan yaratıcılığa, mucizeye döndünüz. Kendinizle çelişiyorsunuz şu durumda.

O zaman vajinasından çocuk çıkaran her kadın kutsaldır görüşüne neden karşı çıktınız? O da yaratanın mucizesi değil mi?

E baba da kutsal bu durumda. O da mucizeye katkıda bulunuyor.

Dinsiz olan biride sizi sürekli dinin saçmalığı konusunda uyarıp dinden çıkmaya davet ederse o da yobazdır
Konu şöyle açılsaydı
Annem oruç tutmamı istemiyor beni sürekli zorluyor ama ben istiyorum
Annem yobazca davranıyor
Dese şu beğenmeyenlerin hepsi muhteşem derdi
Senin doğrun sana benim doğrum bana mı değil tabiki

Sizin fikriniz sorulmadı ki ?
Bu arada oruç tutuyorum, maneviyatına inanıyorum.

Bir çocuğu en çok istismara uğratan ailesidir. İstismarı sadece fiziksel müdahale, taciz gibi algılamak ise en büyük yanlıştır. Aslında çocuğun doğasına aykırı, fikirlerini yok sayan her türlü tutum da istismardır. Ve hatta ileride her türlü istismara maruz kalmış bütün çocukların ailesinin de bu istismarda payı vardır.
Sen sus, anneye öyle davranılmaz,böyle yaparak anneni çok üzdün gibi çevresel tepkiler de çocuğun benliğini oluşturmasında en yaralayıcı şeylerdir. Halbuki bizler doğduk diye aynı hayat görüşüne, aynı inanışlara ve yaşayışa sahip olmak zorunda değiliz. İslami bütün baskılar aslında insanları dinden de ailesinden de fersah fersah uzaklaştıran şeyler.
Evet annelik kutsaldır.Kutsal olan bir canlıyı dünyaya getirip, sonsuz sevgi ve şefkatle ona yeterli bir hayat sunabilmektedir. Bunu her anne yapabiliyor mu ? Maalesef. O zaman anne olabilmek değil, annelik yapabilmek kutsaldır.
20 yaşına gelmiş hala kendi kararları konusunda ispata, dayatmalara karşı koymaya çalışan birinin olması çok üzücü

Tutmayanın aklı yok da şimdi söz söyleyince mi tutsam diyecek. Ne gereksiz şeyler bunlar ya. Herkes biliyor orucun ne olduğunu farzını tutmak da tutmamak da kişinin kendisi bilinçle verdiği bir karar.

Ben dini baskıdan uzak büyüdüm şanslıyım. Ama bu şekilde dini baskıyla yaşayan çoğu arkadaşım şehirdışında okumayı tercih etti. Evet aileleri daha anlayışlı olmuyor. Ama ailelelerinin yaptıkları her şeyden haberdar olması durumu kalktığı için daha mutlu oluyorlar. İnsan şehir dışındaki kızının oruç tutup tutmadığını bilemez sonuçta

Süphanallah kardeş şu anda gözlerimle yaşlarla imana geldim ve elimden kahvemi bıraktım hfdssdddd

Konu sahibini tenzih ediyorum. Şehir dışında okudum. Ve küçük bir şehirdi. Tanıdığım ne kadar marjinal insan varsa muhafazakar ailelere sahipti. Mesela tanıdığım bir kızı ailesi giriş-çıkış saatleri belli olan bir yurda vermişlerdi. Kız bizim apartta bir arkadaşında sık sık kalırdı yurttan izin alıp. Ben hayatımda görmediğim arabaları o kız sayesinde gördüm.:) Her hafta başka bir araç gelirdi almaya.
Doğum günü kutlamalarına Kıbrıs’a giderdi, Arzu Yanardağın falan kankasıydı. Alkol olayını bilmiyorum ama muhtemelen onu da fazlaca tüketirdi. Kızın herşeyi aşırı yapması bence ona yıllarca uygulanan dini şiddet yüzündendi. Belki de normal davranan bir ailesi olsaydı bizler gibi daha normal bir hayat sürebilirdi.
Ve böyle o kadar çok örnek var ki çevremde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…