canim ben yarin baslamak istiyorum.bu kez bozmayacagim. bugun yogurdumuda hazirladim.evet su cok onemli ama cok sukur benim o yonden bi derdim yok.ozellikle uyanir uyanmaz en az iki bardak iciyorum.200 gr su bardagini bazen sayiyorum kac tane ictigimi 2-3 litre arasi iciyorum gunde.
Su içmek iyi güzelde o zamanda çok sık tuvalete gitmek zorunda kalıyorum ya bazen 15-20 dkkada bir:kedi:
canım bildimiz klasik mayalama işlemi uyguluyorum henüz havalar soğuk olduğu için biraz sıcak mayalıyorum yarım yağlı hazır sütü iyice kaynatıyorum sonra soğumaya bırakıyorum serçe parmağını deydirdiğin zaman biraz ısırcak şekilde bi sıcaklık olcak sonra iki kilo süte iki yemek kaşığı yoğurda biraz sütten katıp iyice düzleştiriyorum sütün bir kenarından mayayı katıp kaşıkla şöyle bir dipten bir tur karıştırıyorum en sıcak yere koyup polar battaniyeye sarıyorum 6 saat sonra mutfakta biraz bekletip dolaba kaldırıyorum en az iki saat sonra dolapta yemeğe hazır oluyor bence bir daha dene çok güzel oluyor ve çok sağlıklı kendi yaptığımız yoğurt
hayır canım hayır asla yoğurdunu mayalayıp tencerenin kapağını hemen kapatıp sarıp sarmalıyoruz birde şunu söylim en güzel yoğurt eskiden beri duymuşumdur annemde öyle yapardı emaye bir tencerenvarsa onda mayala birde cam bir kapta çok güzel olurmuş yoğurt dün gece bende mayalarken birden aklıma borcam tencere geldi sonuçta buda cam dedim ve onda mayaladım harika olmuş cam bir kavonozda olabilir inş seninde güzel olur yoğurdun
dün tarif ettiğin şekilde yoğurdu mayaladım akşam üzerini açıp yatarkende dolaba kaldırdım sabah kalkıncada afiyetle yedim çok teşekkür ederim canım şimdiye kadar tutmuyor diye mayalamıyordum senin önerilerinle güzel ve sağlıklı bir yoğurt yapmayı becerebiliyorum artık bundan sonra evimde hep taze yoğurdum bulunacak ben çelik tencerede 2 litrelik sütle mayaladım bidahaki sefere de borcamla deneyeceğim tekrar teşekkür ederim senin gibi yardımsever arkadaşlar hiç eksilmesin sitemizden..a.s.
inanmiyorum kendime, yazilari okurken bir yandan yogurt yedim ve kalktim birde yogurt mayaliyorum gece gece :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?