Yok anladım ben salagim

Niye bilmesin yemek yapmayı ya hertürlü sayıda yapiyo 7senelik evli kadın ya ev hanımı ne alaka siz niye bukadar sert çıktınız bana anlamadim
Bilmek onemli degil ki. Bi komsumuz vardi koca koca cocuklari var. Yemek yapmayi beceremez hic. Cota hevesli oldugu halde.
Annem cok yemek sectigim icin oraya goturmustu ille senide cagiriyo diye. Yaptigi kuru fasulyeyo ayip olmasin diye yemeye calisirken kusmadigima sukrediyrum hala.

Niye sert cikayim ki gayet uslubunca yorum yazdigimi dusunuyorum. Su konusulanin ramazan gunune hic yakismadigini dusunuyorum
Baska mevzular varsa bilemem.konu uzerinden konusuyorum sadece.

Farkindayim. O yuzden dedikodu yapacak yer ariyosunuz dedim. Cok buyuk bi dert degil cunku. Hatta dert degil.
Kadin belki yemek yapmayi beceremiyo o yuzden disari cagiriyo. Zaten hic cagirmiyomus. Bir de iftar yemeginin karsiligini birebir beklemek nedir. Amac birlikte oruc acmak degil mi? Evinin riskini baskalariyla paylasmak degil mi? Bunun karsiligi mi beklenir. Hos karsilikta vermisler zaten ama begendirememisler. Ayip bence bu konusulan.
Oruç tutmuyorum o yüzden böyle davet ettik edildik nerde nasıl edildik durumları yasamiyorum...
Ama enteresan bir şekilde her ramazan ayında bu tarz muhabbetleri duyuyorum...
Yok pide yaptırdığı için bile eleştirilen arkadaşım oldu kii o kısmı zaten çok vahim yapılan ibadetle bagdasmiyor ama gerçek anlamda oruç tutmayı başarabilen insan çok az çünkü...
Neyse konu başka tarafa kaymasin da herkesin gönlündekini karşısına çıkarsın Rabbim...

Yokkkkkkkk ben anlatamadiiıiiiim kendimi
Estağfirullah
Ben anlamamışımdır

Yanlış anlıyorum sanırım

Siz istiyorsunuz ki evinde ağırlasın, emeğini harcasın. Evini açsın, önceden sizin için hazırlansın. Yorulsun, eziyet çeksin.

Çünkü kıskançlık...
Bizi düşünmüş o kadar masraf yapacak demiyor da niye disaridaymis
onun kadar temizlik yapmamış da sabahtan aksama ugrasmamis da mış mış
Benim disarda veremicemi nerden cikardin ordan oylemi görünüyor okadar masrafmi sen ben bedava yaptım herşeyimi diye biseyim yazdimda bilmiyom

Oruç tutmuyorum o yüzden böyle davet ettik edildik nerde nasıl edildik durumları yasamiyorum...
Ama enteresan bir şekilde her ramazan ayında bu tarz muhabbetleri duyuyorum...
Yok pide yaptırdığı için bile eleştirilen arkadaşım oldu kii o kısmı zaten çok vahim yapılan ibadetle bagdasmiyor ama gerçek anlamda oruç tutmayı başarabilen insan çok az çünkü...
Neyse konu başka tarafa kaymasin da herkesin gönlündekini karşısına çıkarsın Rabbim...
Zaten benim derdim de mubarek gunde yapilan elestiriler. Yakismiyo cunku. Yok su hic ozenmemis. Bunun yemegi guzel olmamis duymaktan utaniyorum. Normal gunler icinde ayni sey gecerli ama hadi her seyi kaybettik bari bu gunlerde biraz ozenli olalim diye dusunuyo insan. Amin..

Benim disarda veremicemi nerden cikardin ordan oylemi görünüyor okadar masrafmi sen ben bedava yaptım herşeyimi diye biseyim yazdimda bilmiyom

Ee verseydiniz ne olay yaptınız
alt tarafı bir yemek bir tatlı
yeter ki gönüller hos olsun
her şeyi böyle sıkıntı yaparsanız ohoo

mesajinizi okuyunca bi olumsuz hissettim . sizin negatifliginiz yansidi .

1-belki iyi yemek yapamiyordur , misafir kaldirma kapasitesi yoktur . kuvvetli muhtemel.

2-sizi sevmiyordur ama altta da kalmak istemiyordur.

3-bizde de disarda yemek ozel . ozel olaran kiymet verdiginden disarda yemek veriyordur.

ama siz salagim demissiniz ya :( cok ayip gerçekten kimsenin evine gidip cay bile icnek istemiyorum ya boyle konulari okudukca . cok abart.issiniz ben olsam hic onem vermem madem size onem vermiyo diosunuz . niye evinize çağırıyorsunuz ki .? hem de bile bile ki normalde de cagirmiyormus . :( bile bile ladesleri anlayamiyorum :( yanlis anlamayin ama eltiniz yerinde olmak istemezdim minnet ettirmek ne kotu ya :(

Ortak olacagim bi durumum yok ki. Benim elestirdigim sizsiniz. Bunu da size soyluyorum.
Baskalari da yanlis yapiyo diye sizinki yanlisliktan cikmaz. Benim fikrim tabi bu. Keyfiniz bilir.
Ne yanlışı yapıyorum ben pardon bi sorunum vardı konu actim heekes gibi anlamadimki

bencede haklisin bende sana katiliyorum ki kimin basina gelse burda boyle der bu kadar kisi neden sizi anlayam,adim bende anlamadim bende veridgim degeri gormek isterim hem ev gibisi yok disarda iftarda neymis o zaman beni cagirmis olmuyorki ben kendimde giderim yaad beraber karar verebiliriz kadin kendini yormak temizlik yemek yapmak istememis bence gitmeyin :) herkese hak ettigi kadar deger verin bunun ne para ile alakasi var nede hamaratlikla
Biri varmış beni anlayan çok şükür sağol allah raziolsun sende azdaha yok dedim herkes aynı olamaz

Hayirli akşamlar bütün arkadaşlara hemen yazayım derdimi ramazan mubarek gün iftara elti gorumceler çağırdık geldiler geçen hafta yenildi içildi neyse herkes evine gitti geçen senede cagirmistik yine aynı herkesi ama sorun burda basliyo biz onlara cagrilicamiz zaman nedense hep dışarda iftar yapiliyo bu iftar ben anlamadım bu işten ya şunu soyliym hemen sadece eltim yapiyo bunu geçen sene manğal yaptılar dışarda bize bizi yemek davetine karsilik bugün yine eşim aradı çarşamba abim cagiriyo iftara dedi musaitmiyiz dedi olur dedim bende eve geldi akşam hangi gündü dedim anlamadım telde çarşamba dedi dedim ne alsak giderken tatlı eniyisi galiba diye konuşuyordum gerek yok bişeye dedi olmaz dedim elibos gidilmez dışarda yiycekmisiz ben şok neeeeeeeee demisim ve anladimki ben salagim o sıcakta millet gelecek diye baygınlık geçirdim temizlikdi yemekti deliyim ben valla yok deli degilim delirdim dedimki esime valla bu kadin bizi evinde istemiyo baska bisey gelmiyo aklima niye biz habire disarda yiyoruz iftarı baska zaman olsa tamamda ramazan da bu nedemek bilemedin siz ne dersiniz
cok yazik size baska bir sey demiyorum

Back
X