Yok anladım ben salagim

Büyütmüşsünüz bence
Hem misafir gelecek diye temizlik yaptım, yemek yaptım diyerek eziyet çektiğinizi dile getirmişsiniz
Bu mu kıymetli sizce?
Madem geçen sefer de aynı olay oldu, siz de dışarıda ağırlasaydınız..

Sizi haklı buluyorum, ramazan için geçerli değil eltiniz hep böyleymiş, sizde aynısını yapın kendinizi onun için paralamayın.
Dışarda yemek daha masraflıymış kim diyor evde hazırlananlar için harcananları oturun da hesaplayın üstelik emek var ortada.
Kendi doğrularını konu sahibine dayatanlar, çok agresifsin diye atarlanıyor birde, doğru kime neye göre doğru.
Konu sahibi değmeyecek insanlar için ince düşünmeyin boş verin, yıpranan siz olursunuz.

valla bu sıcakta evdense dışarıda olması daha mantıklı. madem hep böyle yapıyor sizde öyle yapın.
ya da hoşunuza gitmedi mi davetine icabet etmeyin. çok takılacak bir konu değil.
ben çalışıyorum hafta içi bir de akşamları eğitimim var. iftara hep çağırıldığım yerlere gittim ama henüz ben çağıramadım. belki de bana diyorlardır bir çağırmadı bizi diye. ama benim açımdan da düşününce ben kendi yemeğimi bile sahura yaptıysam yaptım. ya da fazla fazla yapıp koyuyorum. dün sıcaktan pilavım kokmuştu mesela.
o yüzden bir de onlar tarafından düşünün.

hafta sonu arkadaşımı mangala çağırdım iftarda.o beni evinde ağırladı.şimdi oda düşünürmü acaba senin gibi kafam karıştı bak şimdi.:KK17:ama bende aynen senin düşündüğün gibi kolaya kaçmak i,stiyorum ne yalan söleyim.eşim yapacak herşeyi ben rahat edicem.ama çok masraflı olacak birde o var yani.evde yapsam daha az masraf.

Hayirli akşamlar bütün arkadaşlara hemen yazayım derdimi ramazan mubarek gün iftara elti gorumceler çağırdık geldiler geçen hafta yenildi içildi neyse herkes evine gitti geçen senede cagirmistik yine aynı herkesi ama sorun burda basliyo biz onlara cagrilicamiz zaman nedense hep dışarda iftar yapiliyo bu iftar ben anlamadım bu işten ya şunu soyliym hemen sadece eltim yapiyo bunu geçen sene manğal yaptılar dışarda bize bizi yemek davetine karsilik bugün yine eşim aradı çarşamba abim cagiriyo iftara dedi musaitmiyiz dedi olur dedim bende eve geldi akşam hangi gündü dedim anlamadım telde çarşamba dedi dedim ne alsak giderken tatlı eniyisi galiba diye konuşuyordum gerek yok bişeye dedi olmaz dedim elibos gidilmez dışarda yiycekmisiz ben şok neeeeeeeee demisim ve anladimki ben salagim o sıcakta millet gelecek diye baygınlık geçirdim temizlikdi yemekti deliyim ben valla yok deli degilim delirdim dedimki esime valla bu kadin bizi evinde istemiyo baska bisey gelmiyo aklima niye biz habire disarda yiyoruz iftarı baska zaman olsa tamamda ramazan da bu nedemek bilemedin siz ne dersiniz
masraflarınızı karsılamıyor mu?
kişisel tercıhle alakalı bu
masraflarınızı karsılıyor ise belkı oruclu halınle cok yorulmak ıstememıstır
imkanınız varsa siz de dısarıda verın , ımkanınız yoksa dısarıda verenlerı de elestırmeyın
sahsen ben de dısarıda daha cok keyıf alırım
keske bızı de ıftara dısarıda bır mekana davet eden olsa

eltin canının kıymetini biliyor :) kendini üzüp yormuyor. Parası da var madem, onu üzmeyen de kocası. Bu açıdan sorun yok gibi.

bu devirde eski misafirlik anlayışı artık yok canım. annem yıllarca aile dostlarımıza sofralar kurdu, günlerce uğraştı pişirdi yıkadı kurdu kaldırdı, ama densizin biri geldi tam sofrada yemekleri mideye indirirken artık bu ev yemekleri çok külfetli olmaya başladı, bu işi artık dışarıda yemeye çevirelim deyiverdi. o yüzden ben anlıyorum sizi. herkes bu devirde kolaya kaçmanın derdinde. misafirmi gelecek hop dışarıya iftar mı var hop dışarıya. oysaki ev ortamı sıcaklığı ev yemekleri samimiyeti diye bişey vardır. eskiden dışarıya götürmek misafire verilen önemi gösterirdi evet ama artık öyle değil, herkes dışarıya götürüyor zaten, artık tam tersi evde yapılan davetler daha değerli oldu..

Konu sahibi kesinlikle haklı bana göre. .kendisi karşılık beklemiyor olsa bile karşı tarafın nezaket göstermesi gerekiyor eğer kendileri eve davet edilmişse aynı şekilde onlarında kendi evlerinde agirlamalari gerekirdi ilk önce. Sonraki görüşmelerde dışarda yenebilirdi..
Karşı taraf kabalık etmiş. .

Dışarıda daha fazla ücret ödeniyor, daha kıymet vermektir denmiş çoğu mesajda.

Hiç öyle bir şey yok. Evde neredeyse daha çok masraf oluyor ve ciddi bir emek var ortada.

Alınan malzemeler en az 200 tutuyor. Kişi sayısına göre veya evdeki malzeme oranına göre artabiliyor.
Bunun elektriği, gazı,suyu v.s var.
Ustunede cabasi yorgunluğun.

Yemek verilen yerlerde grup anlaşması yapılıyor v.s

Neresi daha kıymet vermektir anlamadım.

Can'ım benim seni çok iyi anlıyorum.olay iftar yemeği Ramazan değil.ev ortamı samimiyet elbet farklı olur .tabi yorgunlukda ...çeken bilir ...senin durumuna çok düştüm.evde agırladıgım için değil aynı samimiyeti görmediğim için üzülüyodum...sıkma canını gereksiz insanlar
Evet malesef arkadaş kardeş gibi olalım samimi içten davranalım birbirimizle ama olmuyo nevarki bunda cokmu zor beni arayıp soyleyebilirdi

Oylemi nesi değerli disarda yemek vermenin anlatın bana belki anlamadığım biyer vardir
kafa motomot gidiyor hanımefendiciğim mümkünse bir daha iftar vermeyiniz ya da illa verecem banane ben söylenmeliyim diyorsanız paranız varsa dışarda yedirin içirin karşınızdakiler sizin kadar sorun çıkarmayacaktır..siz emek vermişsiniz karşınızdaki insanlarda alın terleriyle emek vererek kazandıklarını size harcamışlar..yooooooooh ben yoruldum beni enayi yerine koyyorlar vallahi gönülsüzler evlerine bizi almıyorlar gibi düşünceler ya vesvese ya da sizde sorun var.

Kusura bakma ama bence senin derdin eline laf edecek koz gecmiyor o evine gidersen kendinle kiyasliyacaksin bak benim ki soyleydi onun ki olmamis belki senin kadar yemek yapamiyor yada degisik olsun diye disari davet ediyo ben bir art niyet sezmedim eltinin davranisindan sizi istemese disariyada davet etmez
Anlayamadin sen canım eltim herşeyini gayet güzel yapiyo kusuru yok

Dışarıda daha fazla ücret ödeniyor, daha kıymet vermektir denmiş çoğu mesajda.

Hiç öyle bir şey yok. Evde neredeyse daha çok masraf oluyor ve ciddi bir emek var ortada.

Alınan malzemeler en az 200 tutuyor. Kişi sayısına göre veya evdeki malzeme oranına göre artabiliyor.
Bunun elektriği, gazı,suyu v.s var.
Ustunede cabasi yorgunluğun.

Yemek verilen yerlerde grup anlaşması yapılıyor v.s

Neresi daha kıymet vermektir anlamadım.
Sen benim aklımdan geçenleri aynen yazmissin buda bana yeter

kafa motomot gidiyor hanımefendiciğim mümkünse bir daha iftar vermeyiniz ya da illa verecem banane ben söylenmeliyim diyorsanız paranız varsa dışarda yedirin içirin karşınızdakiler sizin kadar sorun çıkarmayacaktır..siz emek vermişsiniz karşınızdaki insanlarda alın terleriyle emek vererek kazandıklarını size harcamışlar..yooooooooh ben yoruldum beni enayi yerine koyyorlar vallahi gönülsüzler evlerine bizi almıyorlar gibi düşünceler ya vesvese ya da sizde sorun var.
Sorun bende yazmistim

Back
X