- Konu Sahibi Kardelen000007
-
Sizin bahsettikleriniz farklı ama. Siz anlamsız, sebepsiz, sebebi olsa bile ne olduğu söylenmeyen bir ket vurmadan bahsetmiyorsunuz ki. Yine izin almak saçma. Haber verirsin, o da bence virüs varken gitmek doğru değil diye fikrini belirtir son seçimi yine sen yaparsın. Çocuk varsa değişir durum.
Konu sahibinin durumu bu değil ama. Adam sebep belirtmiyor bile bu tripleri için. Varsa yoksa pasif agresif tavırlar. Makul bir sebebin varsa söylersin gitmesen daha iyi olur dersin ama bu adamın yaptığı sadece eşinin üzerinde tahakküm kurmak. Ben kompleks göstergesi olduğunu düşünmüyorum izin almama olayının. Aksine izin almak gibi bir durumda evlilik kafes hayatı gibi olur bence. Diğer arkadaşlara katılıyorum izin almak ve haber vermek çok farklı ve makbul olan ikincisi bence.Kadınında Yapması gereken değil her iki tarafta bir planı varsa izin almalı söylemeli o anda şartlar farklı olacak belki gitme diyecegim sonra annesne göndermedi vay efendm kadına bak mı olacak sebebini söyler gitme diyeblirim bu gayet normal tabiki buna hakkım var sebepsiz saçma sapan gitme diyeset çekmekten bahsetmiyorum aynı şeklde eşmde gitme çünkü.. diye bana birşey derse gitmem senden izin mi alacagım tabiki giderimdemek bana kompleks göstergesi gbi geliyor
Gercekten esim ama çok geri kafa dediğim dedik birşey düşünüyorsa bu doğrudur kimse onu yargılayamaz kafasında biz bu konuda bile ne kadar cok tartışıyoruz tahmin bile edemezsinizKeşke beyninin ait olduğu çağda yaşasaymış. Henüz yaşınız genç. Bu durumu aşın lütfen ya. Ana babama gitmeme müdahale edemez kimse. Yorum dahi yapamaz hatta. Evladınıza aynısı yapılsa ne düşünecek acaba?
psikolojik sıkıntısı var. acısını sizden çıkardığı ve sizinle hiç alakası olmayan bir konuda olduğu da kesin.Günaydın arkadaşlar.Dun geceden beri çok kötüyüm sebebini anlatayım. Dün eşim işten geldi yemek yedik içtik herşey çok güzeldi saat 22.30 sularıydi bizim kapı önünde iki üç genç kavga ediyorlardı. Eşim balkondan onlara bakıyordu , sonrasında içeri geldi yüzü asıktı bende ne oldu dedim yok birşey dedi. Sonra baktım telefonum cebinden çıktı ben mutfağa gittim dönüşte telefonumu kurcaladığını gördüm. Yatakları felan açtim salona geçtim eşimin yüzüme dahi bakmadığını farkettim tekrardan sordum ne oldu neden moralin bozuldu dedim. Birseyim yok deyip yatak odasına geçti.Bende arkasından gittim tekrar sordum neden boyle yapıyorsun dedim seninle uğraşamam arkamdan iş ceviriyorsun deyip arkasını dönüp uyudu. Sinirim tepeme attı ne iş çevirmesi ne yapmışım dedim gıkı bile çıkmadı uyudu.Sonrasında telefonuma baktim yanlış birşey mi gördü diye hiçbirşey yoktu. Tek şüphelendiğim şu ablam geçenlerde beni aradı annemlee seni çok özlemisler esini de aradım gönder dedim biraz annemlerle vakit geçirsin dedim kabul etti dedi.Bende çok sevindim zaten her fırsatta ailemi özlediğimi dile getiriyordum ama esim göndermeye yanaşmıyordu ablam devreye girince tm demiş.ablamla henüz tlf konuşunca tlf çekmedi kapandı.Kendisi çalışiyor bende mesaj attım abla müsait değilsin galiba dedim bende gitmeyi çok isterim eşim le konuşur haber veririm dedim konu kapandı böylelikle.Bu mesaji görüpte benim mi ablama söyleyipte eşimi arattırdıgımi mı düşündü çünkü başka hicbirsey yok .Boş birşey icin sucluyor beni ama çozemedim.Icimi dokmek istedim o yuzden sizinle paylaşıyorum çok öfkeliyim.
Canim hic takma onun tavrini tribini neyin var noldu diye bile sorma oyle yaptikca bu tavri daha da artar gormezden gel onun halini her sey cok normal ve yolunda gibi davran kâle alma her gunku halin gibi davran erkeklerin o kadar g.tune dolanilmaz kavga cikarmaya yer ariyo ki aeni huzursuz edip gitmeni engelliycekKoronayı bahane etti ilk zamanlar tm dedim geçtim annemler her fırsatta gönder diyorlar havalar isinsin oyle diyor, en son ablam devreye girdi ona tm demiş şimdi de belli sıyırmak için birşeyleri kurcalayıp bulmak istiyor.
Tm demiyorum o zaman ki şartlar gercekten uygun değildi ben bi umut sormustum o yüzden tm dedim
Onu görmemişim. Ama bilmiyorum ya her açıdan yanlış bir şeyler var bence burada. Telefonunu karıştırmak, saçma sapan triplere girmek. Aslında konu sahibinin derdi de buydu izin alma olayını ön plana çıkardık ama. Ben bu insanın sırf virüs var diye göndermek istemediğine de inanmıyorumkonu böyle ama
konu sahibi eşinin "virüs var" demesini bahane görüyor, yani adam "bana ne, gitme" demiyor ki kendince gerekçelendiriyor
hatta çocuklar da varmış onu sonradan yazdı
Bununla ilgili olabilir,sanki onların sizinle alakası olduğunu düşünmüş gibi geldi.kapı önünde iki üç genç kavga ediyorlardı. Eşim balkondan onlara bakıyordu , sonrasında içeri geldi yüzü asıktı
Konu sahibinin durumu bu değil ama. Adam sebep belirtmiyor. Varsa yoksa pasif agresif tavırlar. Makul bir sebebin varsa söylersin gitmesen daha iyi olur dersin ama bu adamın yaptığı sadece eşinin üzerinde tahakküm kurmak. Ben kompleks göstergesi olduğunu düşünmüyorum izin almama olayının. Aksine izin almak gibi bir durumda evlilik kafes hayatı gibi olur bence. Diğer arkadaşlara katılıyorum izin almak ve haber vermek çok farklı ve makbul olan ikincisi bence.
Onu görmemişim. Ama bilmiyorum ya her açıdan yanlış bir şeyler var bence burada. Telefonunu karıştırmak, saçma sapan triplere girmek. Aslında konu sahibinin derdi de buydu izin alma olayını ön plana çıkardık ama. Ben bu insanın sırf virüs var diye göndermek istemediğine de inanmıyorum
Yukarıda bir üyede söylemiş, yetişkin bireylerin arasında izin almak gibi bir kavram olamaz.Bir adam izin alyorsa kılıbık olur kadın ezik olur alakası bu zihniyet bu
Böyle devamEşime öyle seyler ters ,gitmese bile ailesi her kiş gelir 7 8 ay kalir kendisi yeterince özlemini gideriyor o yüzden halden de anlamıyor bana gelince yok onlar gelsinler yok korona var yok havalar soguk hep bir bahane
Maksat gezmek değil zaten evde tıkansam annemin kokusunu almak.yazında dile getirdim o zamanda annemler köydeydi uzak mesafe nasıl göndereyim ist gelsinler oyle dedi.virüsü atlattim ben alsam bile başkasına bulaştırma riskim çok düşuk çünkü ablam hemşire bizzat o söyledi tehlikeli durum olsa o da gitmeme karşı çıkar zatenyazdıklarım örnekti
bana annenin ya da ablanın eşine gönder demesi garip geldi onu anlatmaya çalışıyorum
çocuk da varmış ben yok sanmıştım
hatta çocuklar kaç yaşındalar
benim eşim çocukları alıp annesine gideyim dese kış ve virüste ben de karşı çıkarım
yani havalar ısınınca gidersiniz zaten gidip eve tıkılacaksınız
hatta yolda vs virüs alır ailenize taşırsınız, size bulaşmazsa onlara sizden bulaşır
derseniz ki bunu dedi ama sonrasında virüs vs kalmadı yaz geldi göndermiyor işte o zaman yerden göğe kadar haklısınız derim
Yanlış yere odaklanıyorsunuz. Asıl sorun ailenize gitmek için eşinizden izin istemeniz, izin vermiyor diye ailenizi görmemeniz.Tm demiyorum o zaman ki şartlar gercekten uygun değildi ben bi umut sormustum o yüzden tm dedim şuan üsteliyorum hatta dün sabah ben tavir yaptim tm deyip gondermiyorsun dedim o da heralde bu kararli dedi böyle birsey yaptı ki beni bastırabilsin
İzin almak ve haber vermek arasında kalın bir çizgi var.Haber vermek doğal olan,malum dünyanın bin bir türlü hali var kaza olur vs eşimiz,ailemiz nerde olduğumuzu bilsin diye haber veririz.Gurur kırıcı değil ezik bir kadın olacagımızı düşünüyoruz bilinçaltımızda bu var kadın evlensede izin almaz bu eziklk göstergesidir adamdada kılıbıklık göstergesi olur saçma sapan tabular bunlar her iki tarafta izin alabilir birbirinden böyle şeyler kadınıda adamıda aşağı çekmez
Mantıklı olanı seçeceğiz kararsız kalınan konulardakatıldım ama yukarıda da yazdım
fikirler eşit ya ne yapacağız, çözümümüz ne
anneme gitmek istiyorum, en son geçen kış yani 2019 Aralık ta gittim
eşime dedim "gitmek istiyorum" diye
"virüs yine artmış, yaz boyu gitmedin de şimdi mi gideceksin, vakalar azalınca gidersin" dedi
ben de "gideceğim" dedim
orta yol yok
ya eşim gitme dedi diye evde oturup bana izin vermedi diyeceğim ya da eşim o kadar anlattım gitme dedim ama dinlemedi, beni hiç kayle almıyor diyecek
çözüm kendimize uygun hayatlara, beklentilere sahip kişilerle görüşmek, evlenmek
bizim evde bu diyalog yaşanmıyor, neden mi?
benzer düşünüp benzer tepkiler veriyoruz ya da otosansür uyguluyoruz
yani "ben bu virüste gitmeye kalksam böyle der, boş ver gitmeyeyim" gibi
ya da ne bileyim biz kaloriferli dairelerde oturuyoruz
komşumun kendi annesi de kv si de köyde, sobalı evlerde
eşi "kışın köylere gitmeyelim çocuk da sen de perişan olursun" demiş kadına
makul mü makul, "doğru dedi" diye kadın anlattı
şimdi izin vermiyor mu adam, hayır makul bir açıklama yapıp karşı tarafı ikna ediyor
ama aynı cümleyi bizim komşu X e değil de Y ye söylesen "eşim izin vermiyor, anam babam 3 aydır çocuğumu göremedi, annem aradı kızımı torunumu özledim dedi, eşim olacak adam da bu soğukta olmaz, yaza doğru geliriz kalırız" dedi, sanki kendisi sarayda büyümüş, o da köyde büyümüş de şimdi benim ailemin köydeki evini beğenmiyor
ablama söyledim o da aradı, "annem de Y de üzülüyor, bizim de çocuğumuz var ama bak bacanağın Z abin bir şey demiyor, sen de gönder" dese hoş olur mu
Durduk yere aramamistir ablası demekki sıkıntı çıkarıyor ki arıyor bence.. normal kardeş ilişkisinde karşılıklı konuşulur eşlere haber verilir ben annemlere gidicem diye burda eş sürekli bir bahane arıyor üstüne birde telefonda delil arıyor takıntısı olmasa böyle bir konuşmaya tepki vermezdi zaten ...yani eşimin ablası beni arayıp "gönder, annem çok özlemiş" dese bozulurum, sana ne derim içimden
Ben bunları eşime yazın dile getirdim o zaman da yasaklar yoktu vakalar azdı sen gidince korona yok ailen burda korona yok bana gelince mi hastalık var dedim hemen tartışma yaratıyor.covid gecirdik bizzat eşim getirip bana da bulaştırdı o zaman da soyledim demek ki yoollarda degil her yerde var sen beni bahane ediyordun kendin getirdin dedim.onda bile kendisini üste cikarma derdine giriyorBöyle devamsiz onun ailesini aylarca ağırlarken korona yok,eşiniz giderken yok ama iş sizin gitmenize gelince var.Korona öncesi bahanesi neydi?
Kısas haktır bunu bilir bunu söylerim.
Korona özelinden gidersekBen bunları eşime yazın dile getirdim o zaman da yasaklar yoktu vakalar azdı sen gidince korona yok ailen burda korona yok bana gelince mi hastalık var dedim hemen tartışma yaratıyor.covid gecirdik bizzat eşim getirip bana da bulaştırdı o zaman da soyledim demek ki yoollarda degil her yerde var sen beni bahane ediyordun kendin getirdin dedim.onda bile kendisini üste cikarma derdine giriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?