Yok yere suçlanmak

İzin almak çok absürt geliyor. Bana aileme gideceğim diye haber vermesi yeterli. Hepimiz yetişkin bireyleriz, hiç gerek yok böyle saçmalıklara

aslında bence olay burada düğümleniyor

konu sahibinin ailesi şehir dışında muhtemelen

burada eşim aileme göndermiyor konularının bir çoğu öyle

şimdi çantamı toplasam annemlere gidiyorum desem eşim ne der

"bu virüste ne işin var, yine artmış vakalar" der

bu beni göndermedi anlamına mı gelir yoksa makul bir insanı koruma tepkisi midir

ya da küçük bebeklerle, çocuklarla gitmek isteniyor

"kış, dışarısı buz gibi baharda havalar ısınınca gidersin" deniyor

bana izin vermedi annemi özledim diye konu açılıyor

bunlar izin alıp verme değil ortak yaşamdan kaynaklı olağan cümleler

hatta aileler yani anne babalar da aynı cümleleri çok çok rahat söylüyor

ha derse ki annem alt sokakta bensiz sokağa çıkamazsın diye izin vermiyor o ayrı

lakin yukarıda yazdım yine yazayım birisine izin vermedi isem annesi aramış, ablası aramış daha fazla sinir olurum

konu sahibinin eşinin durumunu bilmiyoruz ama virüs bahane demiş mesela konu sahibi bana göre gayet makul gerekçe konu sahibine göre değil

evliliklerde bu dengeler önemli

Ama tabi ataerkil olmadığımızı ispat etmeye çabaladığımız için sürekli yaparm izin almam giderim giyerim gezerim diyerek ispat etmeye çabalıyoruz
Gerçekten siz böyle kadınların olmadığına mı inanıyorsunuz? Benim eşim de gelişimini tamamlamış bir birey olduğu için sahibim gibi davranmıyor bana, keza ben de ona

Son düzenleme:
Acaba izin almak ne demek onu mu bilmiyorsunuz?
Size saygı duyan bir eş izin alma zorunluluğunda olmanızı istemez çünkü mesela
Örnek vereyim izin alma diyaloğuna:
A: Anneme gidebilir miyim?
B: Hayır
A: Tamam
( A kişisi evinde oturur mutsuz da olsa. Çünkü tek karar verebilecek kişi B kişisidir)

Haber verme durumunda uymayan bir durum varsa karşılıklı fikir alışverişi yapılır. Çünkü iki tarafın fikirleri eşit oranda önemlidir.

Bir adam izin alyorsa kılıbık olur kadın ezik olur alakası bu zihniyet bu
Kimin zihniyeti bu ya? Aslında çifte standart var. Evet erkek izin alınca kılıbık deniyor ama kadın izin alınca zaten yapması gerekeni yapmış oluyor. Zaten cinsiyete bakmaksızın yetişkin bir insanın kendi hayatına ilişkin yapmak istediği bir şey için bir diğer insandan izin alması çok saçma. Tabi aşağılık kompleksi de yaratır, konuda olduğu gibi kişinin haklarını kullanmasına da engel olur. Evlenince tek kişi olmuyoruz hâlâ bireyiz şunu anlayalım.

Ama tabi ataerkil olmadığımızı ispat etmeye çabaladığımız için sürekli yaparm izin almam giderim giyerim gezerim diyerek ispat etmeye çabalıyoruz

Hiçbir seyi ispat etmeye çalışmıyoruz. Evlenince kimse kimsenin himayesi altına girmiyor.

katıldım ama yukarıda da yazdım

fikirler eşit ya ne yapacağız, çözümümüz ne

anneme gitmek istiyorum, en son geçen kış yani 2019 Aralık ta gittim

eşime dedim "gitmek istiyorum" diye

"virüs yine artmış, yaz boyu gitmedin de şimdi mi gideceksin, vakalar azalınca gidersin" dedi

ben de "gideceğim" dedim

orta yol yok

ya eşim gitme dedi diye evde oturup bana izin vermedi diyeceğim ya da eşim o kadar anlattım gitme dedim ama dinlemedi, beni hiç kayle almıyor diyecek

çözüm kendimize uygun hayatlara, beklentilere sahip kişilerle görüşmek, evlenmek

bizim evde bu diyalog yaşanmıyor, neden mi?

benzer düşünüp benzer tepkiler veriyoruz ya da otosansür uyguluyoruz

yani "ben bu virüste gitmeye kalksam böyle der, boş ver gitmeyeyim" gibi

ya da ne bileyim biz kaloriferli dairelerde oturuyoruz

komşumun kendi annesi de kv si de köyde, sobalı evlerde

eşi "kışın köylere gitmeyelim çocuk da sen de perişan olursun" demiş kadına

makul mü makul, "doğru dedi" diye kadın anlattı

şimdi izin vermiyor mu adam, hayır makul bir açıklama yapıp karşı tarafı ikna ediyor

ama aynı cümleyi bizim komşu X e değil de Y ye söylesen "eşim izin vermiyor, anam babam 3 aydır çocuğumu göremedi, annem aradı kızımı torunumu özledim dedi, eşim olacak adam da bu soğukta olmaz, yaza doğru geliriz kalırız" dedi, sanki kendisi sarayda büyümüş, o da köyde büyümüş de şimdi benim ailemin köydeki evini beğenmiyor

ablama söyledim o da aradı, "annem de Y de üzülüyor, bizim de çocuğumuz var ama bak bacanağın Z abin bir şey demiyor, sen de gönder" dese hoş olur mu

K Kardelen000007 benim bu konuda takıldığım çok nokta var. Sizin telefonunuzu nasıl kafasına göre alıp kurcalıyor? Sınır ihlali bu. Evlilikte de sınırların olması gerektiğine inanıyorum ben birbirimizin sahibi değiliz ki. Küçük bir çocuk gibi izin almak, ailenizin sizin adınıza izin alması, bunlar sizin kişiliğinize yapılmış ciddi saygısızlıklar. Telefonunuza şifre koyun. Noldu niye küstün diye de üstüne gitmeyin daha fazla kendini haklı sanacak. Gitmek istediğinizde de izin almayın gidiyorum deyin.

Kadınında Yapması gereken değil her iki tarafta bir planı varsa izin almalı söylemeli o anda şartlar farklı olacak belki gitme diyecegim sonra annesne göndermedi vay efendm kadına bak mı olacak sebebini söyler gitme diyeblirim bu gayet normal tabiki buna hakkım var sebepsiz saçma sapan gitme diyeset çekmekten bahsetmiyorum aynı şeklde eşmde gitme çünkü.. diye bana birşey derse gitmem senden izin mi alacagım tabiki giderimdemek bana kompleks göstergesi gbi geliyor

Eşime öyle seyler ters ,gitmese bile ailesi her kiş gelir 7 8 ay kalir kendisi yeterince özlemini gideriyor o yüzden halden de anlamıyor bana gelince yok onlar gelsinler yok korona var yok havalar soguk hep bir bahane
Bu yüzden suçlusunuz bahanelere sığındığında tamam deyip oturduğunuz için ... Beni büyütüp bu yaşa getirmiş ailem sen anneni babani evimize getirip ben onlara hizmet ediyorsam aylarca anne babama istediğim zaman giderim buna da karışamazsın yeter artık şimdiye kadar kendin anla diye bekledim ama sıkıldım kendine çeki düzen ver diyip cıngar çıkaracaksın !

"İzin alma" ve "bir karar alınmadan önce fikir danışma" kavramları çok karıştırılıyor. Ben şehir dışına ailemi görmeye gitmek istesem, onun ne düşündüğünü bilmek isterim elbette fakat konu sahibinin eşi daha çok baskı kuruyor gibi geldi. Ablanın müdahil olması bence de hiç normal değil fakat baskıcı bir eş söz konusuysa son çare olarak böyle bir şey yapmak akıllarına gelmiştir diye düşünüyorum. Belki de eşi virüs konusunda çok umursamazdır, o yüzden bahane ettiğini düşünmüş olabilir. Aralarında büyük bir iletişim problemi var bence

Ben size soyle anlatayim ilk korona zamanlarında kv bende kalıyorlardi gitmedim korona bu kadar ilerleyince erteledim bende korktum açıkcası şuanlik özlemim icimde kalsin sonra giderim dedim.yasaklar kalktığı zamanda ailem koylerine tarlalar icin gitmişlerdi o yuzden de gitmek istemedim eylul ekim ayi gibo artik dayanamadim esıme actim konuyu cok özledim bIr haftalığınada olsa gidip geleyim dedim ,korona var ya sana cocuklara birsey olursa dedi birakmadi.kasim ayinda eşim covid oldu ve banada gecti atlattık.karantina süreci falan bitti annemler eşome söylediler esimde havalar isinsin bakariz dedi ben yine konuyu actim o yine bahanelerle gecistirdi.gecen kandil günü annemi aradi annem yine dile getirdi bu da bakariz dedi yine.onun ertesi günü annem ablamdan kendisi rica etmis ablamda ilk eşimi aramıs annem cok özlemiş bir haftaliğına gönder kalsin geri gelsin covid gecirdiği için bir daha olma riski çok düşük (ablam yurt dışında çalışıyor hemşire kendisi) eşımde bunun üzerine tm demiş.sonrasında ablam beni aradı durumu izah eetti bana o sirada tlf kapandı whatsapp tan konuşuyorduk sonra ben mesaj attim.Yani ben arayipta ablamda esimi aramasını istemedim.dolayisiyla eşim mesajimizi yanlış anlamıs olmalı benim esimı arattırdığımi düsündü bence.kv ögrense zaten o büyük engel olur gitmeme ogluna nasihat mi verir sanki.

aynen

katılıyorum

ben burada izin vermiyor denilen adamların da aslında gerekçeler söylediğini görüyorum

ama kadınlar bahane uyduruyor gözü ile bakıyor

yani işin özü iletişim sıkıntısı

Sizin bahsettikleriniz farklı ama. Siz anlamsız, sebepsiz, sebebi olsa bile ne olduğu söylenmeyen bir ket vurmadan bahsetmiyorsunuz ki. Yine izin almak saçma. Haber verirsin, o da bence virüs varken gitmek doğru değil diye fikrini belirtir son seçimi yine sen yaparsın. Çocuk varsa değişir durum.

Tm demiyorum o zaman ki şartlar gercekten uygun değildi ben bi umut sormustum o yüzden tm dedim şuan üsteliyorum hatta dün sabah ben tavir yaptim tm deyip gondermiyorsun dedim o da heralde bu kararli dedi böyle birsey yaptı ki beni bastırabilsin

yazdıklarım örnekti

bana annenin ya da ablanın eşine gönder demesi garip geldi onu anlatmaya çalışıyorum

çocuk da varmış ben yok sanmıştım

hatta çocuklar kaç yaşındalar

benim eşim çocukları alıp annesine gideyim dese kış ve virüste ben de karşı çıkarım

yani havalar ısınınca gidersiniz zaten gidip eve tıkılacaksınız

hatta yolda vs virüs alır ailenize taşırsınız, size bulaşmazsa onlara sizden bulaşır

derseniz ki bunu dedi ama sonrasında virüs vs kalmadı yaz geldi göndermiyor işte o zaman yerden göğe kadar haklısınız derim

İnanın suçlu olsaydim eğer eşim bunun hesabıni sorardı bana bence birşeylerin altına siğınıp verdiği sözden cayma peşinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…